Audiokniha Kubula a Kuba Kubikula

Neumannovy Poděbrady 1978
Celostátní přehlídka uměleckého přednesu Neumannovy Poděbrady vycházela od roku 1974 na deskách Supraphonu. Další díl této řady vydaný původně na EP kompletu 1088 0579-81 v roce 1979 vychází nyní poprvé digitálně. Obsah: I. cena v kategorii mladých profesionálních umělc…

Nikdy nedělej kompromis
Audiokniha Nikdy nedělej kompromis vás naučí vyjednávací taktiky používané agenty FBI, které se nejvíc osvědčily v kritických, ale i každodenních situacích. Její autor Chris Voss desítky let působil jako hlavní vyjednavač FBI s únosci. Dnes patří k nejvyhledávanějším le…

Desatero dobrého podnikatele
Desatero dobrého podnikatele je první audiokniha, ze série Odhalená pravda o rizicích podnikání. Jedná se o sérii rozhovorů na různá zajímavá témata, související s riziky, ale i úspěchem v podnikání. Posluchače čekají rozhovory s odborníky specializujícími se na poraden…

Šum
>> „Ti, kdo poznatky z knihy uplatní, budou přijímat humánnější a spravedlivější rozhodnutí, zachrání životy a zabrání tomu, aby čas, peníze a talenty přicházely nazmar.“ — The Washington Post ## O audioknize Kdykoli se procesům naší mysli začne věnovat Daniel Kahnema…

Letadlo E jako Edward
Autentická reportáž o provozu britských bombardérů za II. světové války a svědectví o průběhu náletu na Berlín. Nahrávky z gramofonových desek BBC.

Malé experimenty
>> „Malé experimenty bez váhání řadím mezi nejlepší knihy o produktivitě, jaké jsem kdy četl.“ — Ryder Carroll, tvůrce metody bullet journal << >> Úplně jsem si zamiloval tuto hlubokou, a přitom tak praktickou knihu. — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů

Monology - Hamlet, Cyrano z Bergeracu
Eduard Kohout (*6. 3. 1889 –25. 10. 1976) byl český herec, po desítky let byl jedním z protagonistů činoherního souboru Národního divadla v Praze, kde byl v angažmá v letech 1916 až 1960, kdy odešel do důchodu, ale pohostinsky zde hrál takřka do své smrti. Vystupoval i …

Sestřička Carrie
Realistický román, první velké dílo významného amerického spisovatele, líčí život v Chicagu a New Yorku koncem 19. století. Jeho dějovou osou je životní příběh dívky, sestřičky Carrie, která přijíždí z maloměstského prostředí do Chicaga za lepším životem. Těžce si vyděl…

Obamová: Můj příběh
Silné a inspirativní osobní vzpomínky bývalé první dámy Spojených států amerických Malá Michelle Robinsonová vyrůstala v jižní části Chicaga, bydlela ve společném pokoji s bratrem Craigem a hrávala si s ním v nedalekém parku. Její rodiče Fraser a Marian Robinsonovi ji …

Tentokrát CEFR - A1, anglicky-slovensky
Tentokrát CEFR – A1, anglicky-slovensky je unikátna audiokniha vytvorená na základe zoznamu slov The Oxford 3000 – CEFR A1. Obsahuje 900 najdôležitejších anglických slov potrebných na zvládnutie úrovne A1 podľa Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky (CEFR).…

Tasmánie
Pátý román Paola Giordana Tasmánie lze přiřadit k žánru autofikce. Jeho vypravěčem a hlavním hrdinou je fyzik, který se živí psaním, zrovna pracuje na románu o atomové bombě a prožívá několik krizí: krizi středního věku, krizi manželskou, krizi tvůrčí a současně i krizi…

Tak prohraješ časovou válku
Od nenávisti k lásce nebývá daleko, zvlášť když čas nehraje roli… Práce pro Agenturu s cílem zajistit její budoucí nadvládu je sice dobrodružné, ale dost osamělé zaměstnání. To je důvod, proč si ostřílená agentka Červená pustí k tělu – alespoň obrazně – svou neméně scho…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Tak pravil Zarathustra
„Člověk je něco, co má být překročeno.“ Tak pravil Zarathustra s podtitulem „Kniha pro všechny a pro nikoho“ je nejslavnějším dílem geniálního německého filosofa a básníka Friedricha Nietzscheho (1844–1900). Sám autor jej neskromně považoval za myšlenkově nejhlubší díl…

Život na nikoho nečeká
Tato audio kniha (formát mp3) Ti v mnohém pomůže. Je vysoce praktická a nehraje si s žádnými umělými termíny. Život na nikoho nečeká a Ty také na nikoho nečekej. Svět se točí, jak na kolotoči, a pokud s ním nedržíš krok, jsi pozadu. Proto si urči svůj Skutečný Sever a v…

Legenda o ctnostné Dobromile
Komedie Květy Legátové o chytré ženě, která vyzrála nad nástrahami ďábla, nabídla herecké příležitosti pro Alenu Mihulovou, Václava Postráneckého, Aloise Švehlíka a další herce. Když v roce 2000 vyšly povídkové knihy Želary a Jozova Hanule, bylo to pro zdejší širší čten…

Verne: Dva roky prázdnin
Původní supraphonské 2LP album 1118 4191 vydané v roce 1984, bylo vydáno poprvé na CD ve zkrácené formě (SU 5920-2) - nyní vychází digitálně 1:1 i s původním obalem.

Lidský faktor
"Vím jen to, že ten, kdo si vytvoří nějaké pouto, je ztracen. Do jeho duše už vnikl zárodek zkázy." Joseph Conrad Rozhlasová dramatizace špionážního románu. Nahrávka z roku 1993 v režii Jana Bergera. V hlavních rolích: Jiří Adamíra a Hana Maciuchová Dále hrají: Jan …

Obchodní ruština A1-B1
Děkujeme za zájem o kurz Obchodní ruština A1 -B1. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci i při obchodním kontaktu se zahraničními partnery Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se ne…

Co znamenají tři písmenka CPO?
Archivář Českého rozhlasu Miloslav Turek pomohl najít a technicky upravit vzácné snímky, které zazněly v éteru v roce 1937 nebo 1938. Problémy, kterými žila předválečná Československá republika byly v mnoha ohledech nepochybně stejné jako ty naše dnešní, ale oproti souč…

Mníchov
September 1938. Hitler sa rozhodol začať vojnu. Chamberlain zúfalo túži udržať mier. O tejto otázke sa rozhodne v meste, čo sa navždy zapíše do dejín vďaka dohode, ktorá nielenže viedla k rozkladu demokratického Československa, ale aj otvorila dvere Hitlerovým politický…

100 statečných - Host č. 18 - Martin Veselovský 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - M. Veselovský (moderátor publicistických pořadů)

Z deníků Robokata 4 - Strategie úniku
Svobodu už získal. Unikne i z vězení samoty? Robokat na planetě Milu opět unikl jisté smrti, ale nejtěžší zápas ho teprve čeká. Díky své fyzické i psychické proměně už z pobytu mezi lidmi tolik nepanikaří, a tak poprvé využije transportu lodí určenou pro osobní přepravu…

Matka v české poezii
Z komentáře Františka Branislava k původnímu titulu DV 15201 "Matka v české poezii" vydanému v Supraphonu v roce 1964 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Kolikrát byla matka slavena obrazem a sochou, kolikrát oslavena zpěvem a hudbou! Báseň o matce vždycky nás vzruší, n…

Krása ženy pro muže středního a vyššího věku
Krása ženy pro muže středního a vyššího věku je sbírkou 66 básniček přinášející někdy až humorné pohledy na ženy očima zralého muže z nejrůznějších stránek a úhlů. Navazuje na některé předchozí knihy autora o ženách jako například Všechny moje plesové sezóny, Dana, di…