Audiokniha Kubula a Kuba Kubikula

Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka
Z rozsáhlého komentáře Vladimíra Justla k původnímu LP albu 1 18 2158 "Národní umělec Karel Toman - Portrét básníka" vydanému v Supraphonu v roce 1978 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: "Domove, nikdy nemluvíš / tak jako ve dnech, kdy jsme sami./.../ Mám tebe z celé…

Cenové války
„TEORIE CHAOSU NÁS UČÍ, ŽE SPOUŠTĚCÍ UDÁLOSTI MOHOU BÝT ÚPLNĚ NEPATRNÉ. JAKO MÁVNUTÍ MOTÝLÍCH KŘÍDEL.“ Špinavé děti hrající si v ulicích iráckého Mosulu. Zanedbaní důchodci v ruinách svých domů na východě Ukrajiny. Venezuelanky podstupující sterilizaci kvůli nejisté bud…

Prázdniny Billa Madlafouska
„Ahoj. Já teda nevím, jak vy, ale já mám z celý školy nejvíc nejradši prázdniny. Ty letní, protože jsou nejdelší a člověk si může dělat všechno, co chce a na co kvůli škole a učení během roku neměl čas.“ Poznáváte? Ano, nezaměnitelný styl Billa Madlafouska!

Okraj nebe
Elen se pokouší zachránit to, co z jejího života zbylo. Její dospívající dcera Viky přežívá jen skrze bolest. Bývalá učitelka Vilma ztratila blízké i důstojnost. Všechny stojí na hraně a stačí málo, aby přepadly na špatnou stranu. Když je kriminalistka Elen povolaná do …

Nebeští jezdci
Rozhlasová verze zčásti autobiografické knihy Filipa Jánského (vl. jménem Richarda Husmanna) o letcích RAF (Royal Air Force) za 2. světové války ve Velké Británii. Kniha vyšla poprvé v roce 1964, záhy se dočkala několika překladů a v roce 1968 také zfilmování v režii Ji…

Hra o trůny - Střet králů
Čas zešílel. Deset let dlouhé léto pokoje a hojnosti se blíží ke konci, a jako zuřivá bestie se neodvratně blíží krutá, mrazivá zima. Dva mocní muži – král Robert Baratheon a lord Eddard Stark – kteří třímali žezlo moci v časech nuceného míru, jsou mrtví. Zatímco oblohu…

Hrrr na ně!
Mocní muži si rádi hrají na vojáky – a vhodná záminka se vždycky najde… Na Zeměploše se vynořila nová země a s ní staré spory mezi exotickou Klačí a velkoměstem Ankh-Morpork. V tomhle rasovém a národnostním kotli to začíná vřít a najednou stačí mít o trochu tmavší pleť,…

Blackout
Totální výpadek proudu rozpoutá chaos s děsivými následky. Jedné chladné únorové noci zhasnou všechna světla v Itálii. A nejen tady. Chvíli nato i v Rakousku, Německu, pak ve Švédsku, Francii, Belgii a Švýcarsku. V celé Evropě se hroutí elektrická síť, zhasnou pouličn…

Osudy dobrého vojáka Švejka 2
Pokračování úspěšné audioverze jedné z nejoblíbenějších českých knih. Kompletní znění II. dílu Na frontě v podání Oldřicha Kaisera. I. díl Osudy dobrého vojáka Švejka V zázemí získal cenu Nejlepší jednohlasná audiokniha roku 2013.

Idiot
Audio verze proslulého románu Fjodora Michajloviče Dostojevského. V roli knížete Myškina účinkuje Jan Hartl. Obsazení : Kníže Lev Nikolajevič Myškin Jan Hartl Parfen Rogožin Václav Postránecký Nastasja Filipovna Jana Hlaváčová Generál Ivan Fjodorovič Jepančin Martin Rů…

Mozek jako noční netvor
Myslíte si, že ve spánku spí i váš mozek? Co se děje s naším mozkem v noci? Renomovaný neurolog sdílí skutečné příběhy lidí, kteří si nemohou v noci pořádně odpočinout: - Žena ve stavu hlubokého spánku, která se oblékne, odemkne auto a ujede několik kilometrů, než se vr…

Sen Ockerwee
Strach o život je tou nejmenší starostí … Hororový příběh odehrávající se v kalných vodách Misissippi. Kapitán Marsh a loďař York se musí vyrovnat se zlem, které na ně na jejich plavbě čeká. Pravou jižanskou atmosféru tu můžete doslova krájet. Vzduch se tetelí horkem, …

Stojí za pokus
Natočit odvázané video se svým nepřítelem, navíc miláčkem baseballu Spencerem, nebyl můj nejlepší nápad. Tvrdil, že ho smazal. O pár měsíců později ale přijde s tím, že máme problém – a řešení? Skrýt se před médii v jeho domě u jezera. Tam zjistím, že je sexy svobodný t…

Na ledě
Její rozvrh by rozplakal i ty nejotrlejší… Anastasia Allenová má jasný cíl: dostat se do reprezentačního týmu USA. Od svých pěti let intenzivně trénuje a členství v bruslařském družstvu Maple Hills jí zajistilo plné vysokoškolské stipendium. Její rozvrh rozhodně není p…

Ano, jsem robot
Píše se rok 2032 a na Měsíci, na osmé translunární dálnici nedaleko kráteru Collin, došlo k události, která odporuje všem fyzikálním zákonům. Co se vlastně stalo, se bude snažit vypátrat zpravodaj agentury Zprávy dne, který bude o svých zjištěních neprodleně informovat …

Zdvořilostní návštěva
Sevar je po bitvě o Surad vzhůru nohama. Královna Viola se vlády chopila velmi roztřesenou rukou a budoucnost je nejistá. Rytíř Jen Mantichor z Fernostu, který si zvyká na své ostruhy, se vydává na diplomatickou misi s cílem obhájit svrchovanost koruny. Nemá zdání co ho…

Nasraná máma: Nekorektní průvodce prvním rokem mateřství
„Nemám do psí díry šajna, co se tady děje!“ Audioknižní podoba úspěšného blogu, kde autorka jadrným jazykem líčí pocity normální matky, která má jednoho dne v ruce mimino a neví si tak úplně rady ani s ním, ani sama se sebou. Pro spoustu žen je velmi úlevné číst, že poc…

HOT
Ať už se zabýváte čímkoliv, pravděpodobně existují technologie a nástroje, které to zvládnou za vás. Nebo aspoň část práce. Rychleji, snadněji, levněji. A jejich zavedení do firemní komunikace, procesů, zpracování dat či inovací produktů je právě tím milníkem, který odd…

Holandská vila
Když za splnění otcova amerického snu musí zaplatit jeho děti… Dojemný příběh o výjimečném sourozeneckém poutu, nelehkém rodinném dědictví a síle odpuštění začíná koncem 40. let na předměstí Filadelfie, mezi zdmi honosného sídla, které tak trochu proti vůli svých nejbli…

Gigolo – Zpověď luxusního společníka
Řekněme, že se jmenuje Dominik. Možná jste ho potkala v metru, ohlédla se za ním a chvíli nato jej nadobro pustila z hlavy. Dominik je gigolo. Zapomeňte ale na všechno, co si myslíte, že o mužských společnících víte. Odhoďte předsudky, snad trochu morálky a nahlédněte …

Co já vím?
O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Mrtvé od Tichého jezera
Matka s dcerkou vyrazí na vysněný výlet k Tichému jezeru. Jen ony dvě, nádherné místo a podzimní barvy všude kolem. Netuší, že se ocitly na území zvráceného vraha. Když Alison a malá Hazel zmizí, inspektorka Kay Sharpová si přísahá, že je vypátrá živé. Jenže pak se najd…

Než stromům dojde dech
Audiokniha Než stromům dojde dech je vyznáním lásky stromům a současně výzvou, abychom konečně začali chránit přírodu a pečovat o její nekonečnou mnohotvárnost, i když se nám doposud nepodařilo zcela pochopit její provázanost. A také cestou k pochopení, že to děláme ve …

Tři kamarádi
„Bez lásky je člověk vlastně jako mrtvola na dovolené.“ Robby Lohkamp má s Ottou a Gottfriedem malou autodílnu s benzinkou. V nejistých časech Výmarské republiky je kamarádské podnikání drží nad vodou a umožňuje jim na silnicích projíždět vozy způsobem, po němž hrozí ma…

Hrob v horách
Půltucet mrtvol nalezený v horách uprostřed Švédska nedá policii ani vrahovi spát… Respektovaný policejní psycholog Sebastian Bergman se ještě zotavuje z ran, které mu uštědřil psychopatický sériový vrah Edward Hinde, a přesto už opět zvládá dostát pověsti vyhlášeného s…