Audiokniha Kubátová: Pohádky pro zimní spáče

Arcižár
Kdysi budil děs a chrlil oheň, dnes dává přednost seriálům na Netflixu a lenošení v křesle. Možná je vůbec posledním drakem na zemi, ale svou dračí kariéru už dávno pověsil na hřebík. Nahlédněte do světa draků tak, jak ho určitě neznáte… V louisianských bažinách se zaby…

Zeptej se ďábla
Dřív naháněl hrůzu jiným, teď marně zápasí s vlastními běsy… Ve starém Františkovi, důchodci živořícím v Ústí nad Labem, by dnes už málokdo poznal nechvalně proslulého komunistického vyšetřovatele s přezdívkou Rudej vztek. Po Listopadu se z něho stal vyvrženec, kterého…

Něžný barbar
Bohumil Hrabal vzpomínal na grafika a malíře Vladimíra Boudníka asi pět let po přítelově smrti. Hrabalovo vyprávění je nesentimentální, na výjimečného výtvarníka vzpomíná jako na mimořádnou a složitou osobnost. Esejistické pasáže se střídají s historkami ze života někde…

Strýc Dynamit
Zábavné eskapády lorda Ickenhama pro všechny milovníky anglického humoru Lord Ickenham, v mládí zvaný „poděs“ ničí nervy širokému okolí a pranic si z toho nedělá. Vždyť přece nechce nic jiného než šířit kolem sebe lásku! Ještě štěstí, že anglický spisovatel P. G. Wode…

Devátý hrob
Další temný případ Fabiana Riska, bestsellerové série, která oslovila čtenáře po celém světě. DVĚ ZEMĚ V SEVŘENÍ ZIMY. Nejchladnějšího dne roku se švédský ministr spravedlnosti vydal do sněhové bouře – a zmizel. Téže noci objevila manželka dánské celebrity a televizní h…

Umělec
Nádherný den v Hollywood Hills a svatba pod širým nebem. Radostné přísliby šťastné budoucnosti rozdrtí tragická smrt jednoho z novomanželů. Ačkoli zprvu vše ukazuje na nešťastnou náhodu, agentka Carmen Sanchezová z Úřadu pro vnitřní bezpečnost a její parťák, bezpečnostn…

Na okraji propasti
Mrazivý thriller, po jehož poslechu budete chtít vyhodit váš smartphone/ Mladá Francouzka Moira pracuje v oblasti nových technologií. Když se kvůli vývoji nového softwaru ocitne v hongkongském digitálním gigantu Ming, má pocit, že ji někdo stále sleduje. Mezi zaměstnanc…

Cizinec v cizí zemi
Absolutní vrchol žánru sci-fi! Původní nezkrácená verze – poprvé v České republice! Dojemný a ohromující příběh Valentina Michaela Smithe, člověka z Marsu, není jen strhujícím a zábavným vyprávěním. Jde o silné poselství o podstatě dobra a zla, o samotných zdrojích lids…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Přežila jsem Tinder
Úsměvné historky z Tinderu i hlubší zamyšlení nad moderním způsobem seznamování a vztahy samotnými. Patříte mezi nevyléčitelné romantiky, kteří hledají lásku na celý život, a používáte Tinder? Právě jste nasedli na horskou dráhu, která vás proveze domem hrůzy, štěstí, n…

Inspektor Šmidra zasahuje I
Dvě unikátní dramatizace z archivu Českého rozhlasu z konce šedesátých let. Detektiv Jan Šmidra je trochu Sherlock Holmes, trochu Josef Švejk a trochu inspektor Clouseau. Svou intuicí řeší závažné zločiny tak suverénně, že na konci vrah pyšně odchází středem a želízka z…

Stíny mých otců
První díl románové trilogie o osudech autorčiných předků od roku 1672 až do doby zrušení nevolnictví v roce 1781. Autorka zahajuje své vyprávění o nejstarších známých členech rodu, tak jak se zachovaly záznamy ve studentské faře u Možděnic na Chrudimsku až do doby, kdy …

Kelley aneb První sčítání holubů v Čechách
Tvrzení slovutného alchymisty o nemožnosti uměle vyrobit zlato způsobilo v 16. století v jistých kruzích poprask. Právě jeho první oficiální pokus o výrobu zlata totiž dopadl skvěle. A tak jsou na Kelleyho nasazeni špehové... Ve hře se všechno děje s humornou nadsázkou.…

Osudy dobrého vojáka Švejka
Méně známá četba na pokračování z humoristického románu Jaroslava Haška. Vybrané části románu čte Josef Somr.

Mimo dosah
Je to sen, realita, horor, blouznění v horečce nebo noční můra? Amanda leží na nemocničním lůžku a hledá bod zlomu, okamžik, kdy jedním banálním krokem odbočila z cesty a směřuje k nevyhnutelné katastrofě. Společnost jí dělá chlapec David, který jí svými otázkami pomáhá…

Dědictví
Osud ti dá to, co potřebuješ. A trápení má každý. Bez trápení není život. „Roba je enem na robotu,“ zní poučení, které předávají ženy na Hlučínsku z generaci na generaci. Těžký život, do kterého zasáhne i válka, poutavě popisuje autorka, která tento kraj dobře zná. „D…

Pelyněk: Díl 3
Na hlavy odpůrců Nové republiky dopadá ostří mechanické sekery. V císařských laboratořích se rodí bojové stroje, metropoli brzy pohltí plameny vzdušné bitvy. Válka vrcholí a naděje na vymýcení pelyňku mizí. O záchranu světa se pokusí syn vůdce monarchistů i žena putujíc…

100 statečných - Host č. 44 - Milan Brunát 07.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Brunát (ředitel nakladatelství Grada)

15. Portugalština - cestovní konverzace
15. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Znamení padlých
Mezi lidmi zuří válka, to nejhorší však teprve přijde Dva národy – jeden nekončící svár. Po deseti letech křehkého míru se rozhořel nový konflikt a nemilosrdně zasáhl do životů všech lidí. Styr a a Lišja se snaží odhalit viníky strašlivých jatek, každý z nich však z jin…

Režná nitka
V zemi tak malé, že by ji za noci přeletěl hlas pasáčkovy flétny, se princezna Radka rozhodla, že chce ženicha. Ale ne ledajakého! Musí mít oči modré jako chrpa, srdce dobré a rozum nesmí mít z vaty. K tomu musí být vysoký, ramenatý a v pase jako nitka. Splní někdo tako…

Vyzvědačka
V Coelhově audioknize Vyzvědačka ožívá skutečný příběh Maty Hari, slavné kurtizány obviněné ze špionáže, která byla před sto lety popravena pro velezradu. Mata Hari byla tanečnice, šokující a těšící publikum za první světové války, a stala se důvěrnicí některých z nejbo…

Zkáza Titaniku
Rozhlasová hra. Dobové zpracování známého příběhu na základě tehdejších dokumentů a souvislostí.Osoby a obsazení: Fred Black (Oldřich Vízner), Mary Black (Jorga Kotrbová), Ralph Williams (František Vicena), Georges Gastor (Jiří Adamíra), Anny Gastor (Gabriela Vránová), …

Myšlenky vraha
Celých čtrnáct let jsou unášeny dívky ve věku šesti až deseti let. K jejich mrtvolám ukazují cestu červené stuhy přivázané na stromech. Policie se pachateli dlouhou dobu nemůže dostat na stopu. Nakonec jednoho večera zatkne Waltra Lesniaka, mezinárodně proslulého profes…

Komunikací k Vítězství
Audiokniha Komunikací k Vítězství obsahuje mnohem více praktických rad a metod, zaměřených na každou stránku obchodu a interpersonální komunikace, než podobné tituly. Obsahuje nové a aktualizované pohledy na to, jak řeč těla ovlivňuje vaši image, jak řídit dobrou konver…