Obrázek podcastu Kubátová: Jak Krakonoš vytrestal Trautenberka

Audiokniha Kubátová: Jak Krakonoš vytrestal Trautenberka

Délka:

46 min

Čte:

Libuše Havelková

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 16 - Radim Jančura 06.06.2014

100 statečných - Host č. 16 - Radim Jančura 06.06.2014

Hostem J. Pokorného - R. Jančura (podnikatel a manažer v oblasti dopravy)

Obrázek podcastu Tomeček: Můj život v přírodě

Tomeček: Můj život v přírodě

Původní LP album 1218 0485 "Jaromír Tomeček Můj život v přírodě" vydal Supraphon v roce 1983 - nyní titul s ukázkami z díla Jaromíra Tomečka v interpretaci Otakara Brouska vychází JAROMÍR TOMEČEK (*30. 9. 1906 – †15. 7. 1997) byl český spisovatel věnující se ve svém díl

Obrázek podcastu BOŽENA / Božena Němcová - Korespondence 1844-1862

BOŽENA / Božena Němcová - Korespondence 1844-1862

Aňa Geislerová září nejen v roli slavné spisovatelky v nové televizní minisérii, ale uchvacuje i přesvědčivou a podmanivou četbou autorčiných dopisů v této audioknize Žena s nevídaným literárním talentem, fascinujícím zjevem a uměním získávat si lidi a naslouchat jim v

Obrázek podcastu Blíž, než se zdá

Blíž, než se zdá

Rosie miluje práci v jezdeckých stájích i svůj domov, který sdílí společně s matkou, o niž s láskou pečuje. Nedokáže se však ubránit pocitu, že jí v životě něco schází. Když majitel celého areálu skončí v nemocnici, do vesničky na břehu jezera se po letech vrací jeho sy

Obrázek podcastu 0 Tu – Svazek II.

0 Tu – Svazek II.

„Život na Ooně, jak jsem jej znala dříve, nadobro skončil…“ Ctihodná Tal Kusa-Gammah, první z dlouhé linie coraabských Pánů Těžby, pokračuje v líčení svého pohnutého života. Poté co byla uvězněna sadistickými Honty, dostala se zpět na svůj magrav. Nyní se však musí vyr

Obrázek podcastu Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice

Můj tajný život – Skutečný příběh luxusní společnice

Holky jako já nemají na čele napsáno prostitutka a rozhodně tak ani nevypadáme. Luxusní společnici na první pohled nepoznáte, dost možná to nezjistíte ani když to bude vaše kamarádka, možná i ta nejlepší. A co teprve vaše dcera nebo třeba jenom spolužačka, sestřenice.

Obrázek podcastu Osm kroků

Osm kroků

Dokumentární hra o posledních dnech K. H. Franka - režie Jan Berger, v hlavní roli: Boris Rösner Osoby a obsazení: Karl Hermann Frank (Boris Rösner), Kamil Resler, advokát (Jiří Šrámek), Kroupa (Pavel Soukup), Kozák (Stanislav Zindulka), zřízenec / Navara (Luděk Nešleha

Obrázek podcastu Roky

Roky

Běh velkých dějin a plynutí roků jednoho života… Bilance Annie Ernauxové se opírá o netradiční mix osobních vzpomínek, deníkových záznamů a historických faktů z let 1940–2006. Poskytuje cennou výpověď o francouzských, potažmo západních dějinách každodennosti v rozmezí v

Obrázek podcastu Pigyho vesmírná odysea

Pigyho vesmírná odysea

Vydejte se s prasátkem Pigy na dobrodružnou cestu vesmírem! Pigy touží mít, stejně jako jeho další zvířecí kamarádi, vlastní hvězdu. Jednoho dne se omylem ocitne v raketě, která s ním vyletí do vesmíru. Právě tam se setká s odvážnou mimozemšťankou Lily, společně s níž n

Obrázek podcastu Hurvínek a kluci mameluci, Hurvínkův poklad

Hurvínek a kluci mameluci, Hurvínkův poklad

Určitě víte, jak důležité je mít správné přátele. Hurvínek sice nejvíc kamarádí s Máničkou, ale někdy se na ni trochu vytahuje, protože Mánička je "jenom" holka. Tak se dal jednou doklukovské party a málem to špatně dopadlo. Proč? Protože ti kluci nebyli opravdoví kamar

Obrázek podcastu Voda

Voda

Tichá voda břehy mele. Bez milosti bere, ale současně očišťuje a znovuzrozuje. Připluje na jeden z Aranských ostrovů u západního pobřeží Irska, změní si jméno a zabydlí se v prostém domku daleko od zvědavých vesničanů. Poustevničením v nejzazším cípku své vlasti se chc

Obrázek podcastu Jim Pinkerton

Jim Pinkerton

Společně a v jednom "balíčku" vám nabízíme 2_5 dílů seriálu o detektivovi kanadské jízdní policie z pera manželů Hany a Miloně Čepelkových. V první sérii v hlavní roli, v režii Ladislava Rybišara, vystupuje Viktor Preiss, v dalších pěti pokračování, v režii Karla Weinli

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 33 - Tomáš Vaněk 07.06.2014

100 statečných - Host č. 33 - Tomáš Vaněk 07.06.2014

Hostem L. Výborné - T. Vaněk (rektor AVU)

Obrázek podcastu Mikulášovy patálie

Mikulášovy patálie

Mikuláš je malý nezbedný kluk s partou kamarádů, kupou bláznivých nápadů a úžasným dětským pohledem na svět. „Když jsem přišel domů, maminka mi vynadala, že jsem přišel pozdě na večeři. Když jsou takoví, tak tedy bez milosti: Zítra uteču z domova. Tatínek s maminkou se

Obrázek podcastu Boží trest

Boží trest

Vlastimil Brodský jako Otec Brown řeší případ záhadné smrti záletného plukovníka. Jednou z nejznámějších a také nejzábavnějších postav detektivní literatury je katolický kněz, otec Brown. Gilbert Keith Chesterton vybavil svého detektiva amatéra vedle chladného rozumu i

Obrázek podcastu Přetíženy

Přetíženy

>> „Užitečná kniha plná hlubokých vhledů a praktických technik. I mě pohladila.“ – Daniela Vodáčková, psycholožka a psychoterapeutka << >> Vyskládat myčku, nachystat svačiny, partnerovi připomenout nákup, vyřešit sourozeneckou hádku... a to vše ještě před snídaní. Pak

Obrázek podcastu Děti kapitána Granta

Děti kapitána Granta

Na dobrodružnou plavbu napříč světovými oceány po 37. rovnoběžce se vypravíme společně s dětmi kapitána Granta Mary a Robertem a také s celou posádkou jachty Duncan. Budeme pátrat po trosečnících lodi Britannia. Verneovka Děti kapitána Granta je napínavým vyprávěním o d

Obrázek podcastu Hysterie – strach z odmítnutí

Hysterie – strach z odmítnutí

Zkušený terapeut Heinz-Peter Röhr popisuje příčiny hysterie, snaží se o její destigmatizaci a nabízí možnosti léčby. Další skvělá kniha od známého terapeuta se tentokrát zaměřuje na hysterii, dnes nazývanou histrionskou poruchu osobnosti, její projevy a způsob léčby. Ve

Obrázek podcastu Hvězdosvit 1: Vilma a ztracený den

Hvězdosvit 1: Vilma a ztracený den

Vilma Mechová je nejmladší a nejméně mocnou čarodějkou v kouzelnické rodině. Dokáže nacházet ztracené věci jako klíče, ponožky nebo umělé zuby. Což je jistě užitečné, ale ne příliš vzrušující… Pak se ale u domu Vilminy rodiny zjeví nejobávanější čarodějka celého Hvězdos

Obrázek podcastu Hadrián z Římsů

Hadrián z Římsů

Ilja Racek, Simona Stašová nebo Ivan Trojan v rozhlasovém zpracování jedné z nejznámějších komedií českého repertoáru. Hadrián z Římsů je jednou z nejhranějších her Václava Klimenta Klicpery. A jistě právem. Zápletku postavenou na záměně osob, jak se tehdy říkalo kuklen

Obrázek podcastu Mezi mlýnskými kameny: Gaza a její příběh

Mezi mlýnskými kameny: Gaza a její příběh

Zasvěcená fakta a lidské příběhy Bývalý zahraniční zpravodaj České televize na Blízkém východě srozumitelně popisuje složitou a bolestnou historii Gazy. Odpovídá i na otázku, proč mezi jejími obyvateli a Židy panuje tak silná nenávist. Označení „pásmo Gazy“ slyšel každý

Obrázek podcastu Slůňadla

Slůňadla

OSM VESELÝCH PŘÍBĚHŮ PRO DĚTI A JEJICH DOSPĚLÉ. Uprostřed Boubínského pralesa žije v malém domku pětice sloních bratrů. Slan, Slen, Slin, Slon a Slun. Jejich hlavy zdobí uši tak velké, že jimi stačí zamávat a slůňadla se vznesou do výšky a letí. Své kouzelné choboty do

Obrázek podcastu Erben: Kytice I

Erben: Kytice I

První díl dnes již klasické nahrávky Erbenovy Kytice, stěžejního básnického díla české literatury. Erbenovy balady čerpají z lidových pověstí a báchorek. Některé básně jsou více pohádkou, jiné zase hrůzostrašným hororem, plném krutých démonů. V tomto výboru recitují bás

Obrázek podcastu Nehanebné neviniatko

Nehanebné neviniatko

Denník dobrého detektíva 2. Voľné pokračovanie románu Popol všetkých zarovná Dvojica detektívov z oddelenia vrážd Richard Krauz a Jozef Fischer, zvaný Chosé, vyšetrujú nový prípad, beštiálnu vraždu študentky architektúry Moniky, ktorú vrah zaškrtil v jej izbe na posch

Obrázek podcastu Toulky českou minulostí 1-200

Toulky českou minulostí 1-200

Autor Josef Veselý se snaží posluchačům přiblížit pokud možno objektivně bez romantických iluzí české dějiny a jejich protagonisty. Skutečnost a pravda jsou totiž daleko hrdinštější než je nejobratnější fikce. Není kupříkladu napínavé zjišťovat, že Jan Hus nevynikal ask