Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Krvavý poledník

Audiokniha Krvavý poledník

Délka:

15 hod 35 min

Čte:

Lukáš Hlavica

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Pohádky přednosty Drahoráda

Pohádky přednosty Drahoráda

Zamilovali jste si kouzelné vlakové vyprávění Josefa Somra o mašinkách, výpravčích, kolejích a nádražích? Přednosta stanice Záhořice zná pohádek opravdu hodně, a tak se můžete těšit na další poslouchání. Pohádky přednosty Drahoráda jsou pokračováním Pohádek pana přednos

Obrázek podcastu Logopedická pohádka aneb Jak zvířátka naučila Matýska hezky mluvit

Logopedická pohádka aneb Jak zvířátka naučila Matýska hezky mluvit

Autorka Šárka Kavanová přišla s nápadem propojit přirozenou lásku dětí k přírodě a ke zvířátkům s nenásilnou výukou správné výslovnosti. Vypráví příběh malého Matýska, kterého zvířátka naučila hezky mluvit. Logopedická pohádka je plná říkanek a písniček, při nichž se dě

Obrázek podcastu Turgeněv: Poslední schůzka

Turgeněv: Poslední schůzka

Z komentáře Miloslava Jedličky k původnímu LP albu 1218 0459 " Poslední schůzka" s básněmi v próze Ivana Sergejeviče Turgeněva vydanému Supraphonem v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Básněmi v próze vyvrcholila a uzavřela se tvorba Ivana Sergejeviče Turg

Obrázek podcastu Závod s časem

Závod s časem

Osmý díl ze série Lisy Reganové s názvem Závod s časem přináší Josii Quinnové další náročný případ. Její dvojče Trinity se v honbě za reportáží zaplete do nebezpečné hry s nelítostným sériovým vrahem. Dokáže Josie vyhrát závod s časem o Trinitin život?

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 83 - Zdeněk Pohlreich 08.06.2014

100 statečných - Host č. 83 - Zdeněk Pohlreich 08.06.2014

Hostem J. Pokorného - Z. Pohlreich (šéfkuchař)

Obrázek podcastu Komunikuji, tedy jsem

Komunikuji, tedy jsem

Potřebujeme to denně - sdělovat své myšlenky, přesvědčit okolí, komunikovat. Čeká vás veřejné vystoupení? Pracovní pohovor? Proslov na rodinné akci? S řadou tipů a triků této audioknihy budete jistější a úspěšnější. Lektorka Dita Fuchsová čerpá především ze svých trénin

Obrázek podcastu Mlynářův student (1965)

Mlynářův student (1965)

Romantický příběh lásky mladého mlynářského syna k rusalce přináší velké emoce, ale nenabízí pohádkově šťastné rozuzlení, spíše otázky o smysluplnosti lidského žití a vnitřních tajemstvích duše. V roce 1965 nastudoval režisér Karel Weinlich s Josefem Abrhámem v hlavní r

Obrázek podcastu Jiné místo

Jiné místo

Monika s Oliverem chtějí uniknout ruchu velkoměsta, a tak zamíří na dovolenou do penzionu v Luhačovicích. Kde jinde prohloubit rodící se vztah než na tichém místě v obklopení lesů? Po příjezdu se rozhodnou prozkoumat okolí, a i když se schyluje k dešti a na krajinu padá

Obrázek podcastu V tajné službě Koruny české

V tajné službě Koruny české

Sto let po zvednutí hladiny oceánů a zatopení světa. Válka mezi Česko-slovenským královstvím a carským Ruskem uvázla na mrtvém bodě. Obě strany dozbrojují, stavějí nové lodě a chystají nové ofenzivy. Česko-slovenský přístav v Drážďanech bublá překotnou aktivitou. Obrovs

Obrázek podcastu František Nepil v Dobrém jitru

František Nepil v Dobrém jitru

Jeden z dílů cyklu Naše století přibližuje ve vzpomínkách a za doprovodu dochovaných zvukových ukázek ranní vysílání Františka Nepila v rozhlasovém Dobrém jitru. Unikátní záznam Nepilova hlasu a jeho ranních fejetonů doplněný o vzpomínky spolupracovníků.

Obrázek podcastu Nejkrásnější pohádky - Červená Karkulka

Nejkrásnější pohádky - Červená Karkulka

Nejen pohádka, ale i hravá výuka anglických slovíček. Známý a oblíbený pohádkový příběh Červená Karkulka v krásném přednesu rodilých mluvčích nyní v češtině i angličtině.

Obrázek podcastu Nepil: Já Baryk a další dva příběhy

Nepil: Já Baryk a další dva příběhy

Tři příběhy z pera Františka Nepila v interpretaci Františka Filipovského, Františka Kovaříka, Ivanky Deváté a dalších Já Baryk - jedná se o příběhy dobromyslého psa Baryka a zvířátka, se kterým se potká v určitém měsíci ve svém okolí. Je to vyprávění plné veselých i na

Obrázek podcastu Jak pan Spejbl prášil

Jak pan Spejbl prášil

Nový titul Divadla S+H parafrázuje klasickou literární předlohu shrnující neuvěřitelné historky barona Prášila. Jak se pan Spejbl - a pochopitelně též Hurvínek, Mánička i paní Kateřina - dostali dosvízelných situací na místech vyjmenovaných v názvech jednotlivých obrazů

Obrázek podcastu Kód růže

Kód růže

Rok 1940. Zuří druhá světová válka a Británie se připravuje k boji s nacistickým Německem. V zámečku Bletchley Park je založeno speciální kryptografické pracoviště, kde se ty nejbystřejší hlavy učí dešifrovat tajné informace nepřátelských vojsk. Energická Osla, dívka z

Obrázek podcastu Hurvínkova cesta do Tramtárie

Hurvínkova cesta do Tramtárie

Titul je zvukovou verzí stejnojmenného představení z repertoáru Divadla S+H. A o čem je? Napoví vám to názvy jednotlivých obrazů.

Obrázek podcastu Šrámek: Splav

Šrámek: Splav

Původní album XM 60034 "Fráňa Šrámek Splav" vydal Supraphon v roce 1966 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Trápím se, trápím, myslím si, kde bych tě nejraději potkal. Ulice střídám, parky a nábřeží, bojím se krásných lží. Bojím se lesa. V poledním lese kdo miluje,

Obrázek podcastu Rybolov v srdci

Rybolov v srdci

Sbírka vynikajících příběhů z rybářského prostředí, nad nimiž se často zasmějete, ale i nejednou zamyslíte, a které mnohdy vyvolají i silné pohnutí, je zároveň i čistou a přemýšlivou reflexí doby a upřímnou osobní zpovědí spisovatele, pro něhož je rybářství nejen pevnou

Obrázek podcastu Než zmizím

Než zmizím

Nejen válka na Ukrajině ukazuje, že žijeme v přelomové době. Liberální demokracie je v krizi, vzmáhají se populistické, autoritářské a extrémní politické strany a hnutí. Magda Vášáryová tuto zlomovou dobu v rozhovorech s novinářem Petrem Šabatou popisuje způsobem, který

Obrázek podcastu Netvor

Netvor

Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se

Obrázek podcastu Marie Antoinetta a revoluce

Marie Antoinetta a revoluce

Druhý díl biografie o Marie Antoinettě přináší strhující vyprávění o cestě francouzské královny pod gilotinu. Clara Tschudi si všímá proměny osobnosti dcery Marie Terezie. Z pyšné a rozmařilé panovnice se postupně stává smutná, rezignovaná a osamělá žena bez přátel. Kn

Obrázek podcastu K.O. sexu

K.O. sexu

K. O. sexu volně navazuje na předchozí trilogii Tao sexu, Ciao sexu a Mao sexu a sleduje postmoderní vývoj sexuálních vztahů. Analyzuje tři fáze a tři generace feminismu, od Simone de Beauvoir přes Germaine Greer po MeToo, od emancipace ženy po psychický masakr mužů. Kn

Obrázek podcastu Eliáš a babička z vajíčka

Eliáš a babička z vajíčka

Mami, tati, tady jsem! Vtipný, citlivý a laskavý příběh o malém chlapci, na kterého nemají jeho rodiče čas. Cítí se sám, dokud v zahradě neobjeví vejce, z něhož se vyklube malinká babička s křídly. „S rodiči je to jako s počasím. Člověk si je nevybírá. Ať se nám líbí, n

Obrázek podcastu Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magická věc se však ztratila, aby po mnoha lete