Audiokniha Kruh

Zahradníkův pes
Když hraběnka Diana zjistí, že jejího sekretáře Teodora miluje komorná, sama naplno propadne dosud skrývanému citu. Již tak ošemetnou situaci dále komplikují nápadníci paní hraběnky a také neurozený původ Teodora. Vše nakonec dokáže vyřešit sluha Tristan. Veršovaná kome…

Newtonův mozek
Nejzajímavějším útvarem, pro který je dnes Jakub Arbes především vyhledáván a čten, je ovšem jeho romaneto. Termín, který mladému začínajícímu literátovi poradil sám Jan Neruda, označuje obsáhlejší povídku spojující tajuplné, dobrodružné a vědecko-fantastické motivy. Dě…

Strážce hvozdu
Líté boje o holý život v historické fantasy. Povídka autora historické fantasy se opět vrací do temných staletí v prvním miléniu po Kristu, kdy lidé bojují o holé životy s krutými nájezdníky. Na pomoc volají i démonické lesní síly, které je odpradávna chrání. Vraťme se …

Koblihy
Anekdotický příběh o důvěřivém panu učiteli, který naletí mazanému podvodníkovi.Osoby a obsazení: Pinkava, učitel (Ivan Trojan), Stružinka, tulák (Miroslav Donutil), Kateřina, posluhovačka (Antonie Hegerlíková), starosta (Karel Urbánek), řídící učitel (Petr Kostka), pan…

Páni severu
„Vedl mě osud. Psal se rok osmistý sedmdesátý osmý, bylo mi jednadvacet let a věřil jsem, že jsem schopen dosáhnout svým mečem všeho na světě…“ Po vítězství v bitvě u Ethandunu má Uhtred z Bebbanburgu věru co slavit: šiky nepřátelských nájezdníků byly rozprášeny a Alfre…

Duch Muchla
Někdy se ty nejlepší věci přihodí omylem... „Přeju si, aby Muchlíka dostal nějaký hodný duch, který v něm nebude děti strašit, ale bude jim pomáhat usnout.“ Jenže přání je jedna věc... a jeho splnění věc druhá. Přesvědčí se o tom i Anežka, jejíž milovaný Muchlík – staré…

Poslední drak
Jmenoval se Ajax a byl dokonale otráven životem. A to mu bylo teprve sto třicet dva let! Jak to dopadne, když se potká poslední drak na zeměkouli s posledním princem? Možná jste si nikdy nepředstavovali draka jako vegetariána. Možná jste ho vždycky vnímali jako krvela…

Marta Peschek jde do nebe
Herectví Pavla Landovského připomene inscenace hry Karla Steigerwalda, Marta Peschek jde do nebe, v níž si zahrál vedle Niny Divíškové jednu ze dvou hlavních rolí. Otevře se po smrti nebeská brána každému? Nebo je nebe jen pro vyvolené? Karel Steigerwald o námětu říká: …

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Zlý začátek
Zajisté jste někdy prožili nějakou událost, která vás přiměla k pláči. Pokud ne, v tom případě nevíte, že po pořádném, dlouhém pláči se obvykle cítíte lépe, a to dokonce i tehdy, když se vaše situace ani trochu nezmění. Že jste o sirotcích Baudelairových ještě nikdy ne…

Jak jsem nebyla na lvech
Jsem herečka, je mi čtyřicet tři let a ... ? Ste hérečka?! A kerá? Nebyla na Lvech, nejezdí na Maledivy ani do Hollywoodu! Zato jezdí na chalupu, má děti, muže, psa, starosti, práci v divadle a díky tomu spoustu příhod. I když pracuje po večerech v bizarním kostýmu s vr…

Moc
Keby ste sa z ničoho nič ocitli v mocenskej pozícii, odolali by ste nutkaniu napchať si vrecká či pomstiť sa svojim nepriateľom? Je pravda, že moc korumpuje? Rodia sa ľudia ako tyrani, alebo sa nimi stávajú? Sú defraudanti a policajti, ktorí zavraždia väzneného, výsledk…

Amber 3 - Znamení jednorožce
Ve třetím díle fantasy ságy Tajemný Amber – Znamení jednorožce – se lámou dosavadní jisté hodnoty a boří známé mýty. Vyvrcholení této audioknihy je současně dovršením všech tří dosud zveřejněných audioknih této světově proslulé série. Situace kolem hlavního hrdiny Corwi…

Zapřený Albert aneb Příběh o žalu a lži
Ústřední postavou příběhu plného paradoxů, ve kterém na sebe fatálně narazí milosrdná lež dospělých a neschopnost dítěte pochopit plnou pravdu, je Albert Brixi. Jako dospělý muž se ve vzpomínkách vrací do roku 1942 a vypráví krutý zážitek z vlastního dětství. Připomíná …

Zotročení vášňou
Brynhild Hendriksenová sa na kráľovu žiadosť musí vydať za nemilovaného muža. Dohodnutou svadbou sa má uzavrieť mier medzi dánskym a nórskym územím, ktorý visí na vlásku, odkedy Harald I. Modrozubý prijal kresťanstvo a núti svojho škandinávskeho spojenca, aby sa vzdal s…

Z případů otce Browna
Otec Brown znovu v akci. Katolický kněz je na první pohled neobvyklý detektiv. Chesterton ho obdařil vtipem, laskavou ironií, dobrým srdcem a silným intelektem. Jako inspirační zdroj mu posloužil přítel, katolický kněz John O'Connor.Příběhy pátera Browna vyšly v pěti sb…

Mýty a naděje digitálního světa
>>Všimli jste si portrétu ženy na obálce audioknihy? Líbí? Během pár vteřin ho nakreslila Midjourney – stačilo jí dát pár pokynů a navíc za to nic nechtěla. Midjourney je totiž umělá inteligence a třeba o tisíc originálních obrázků ji můžete požádat i vy. Ještě před pů…

Kniha hřbitova
Neodvážíš-li se ničeho, pak na konci dne nic bude vše, co jsi získal. Hřbitov není místo, kterého bychom se měli bát. A Neil Gaiman nás o tom přesvědčí. Jedna ze sta nejlepších knih z oblasti young adult podle časopisu Time. Chtělo by se říct, že Nikdo Owens (v originál…

Děti Volhy
Osudy malého člověka v běhu velkých dějin. Osudy povolžských Němců koncentrované v příběhu venkovského učitele němčiny, s nímž od roku 1916 do roku 1946 prožijeme třicet hladových, krvavých, revolučních, a přesto nesmírně zajímavých let. Do Ruska přišli na pozvání carev…

Atlasova šestka
TAJEMSTVÍ. ZRADA. INTRIKY. VÍTEJTE V ALEXANDRIJSKÉ SPOLEČNOSTI! Přední tajný spolek na světě a pokladnice ztraceného vědění padlých civilizací. Ti, kdož si v něm vyslouží místo, získají život plný bohatství, moci a věhlasu, dalece přesahující naše nejdivočejší představy…

Spánek rozumu plodí příšery
Pandemie koronaviru přináší záplavu otázek, ale málo jasných odpovědí. Komu věřit, když je všude plno „odborníků“? Může virus zemřít? A jak se z virů chcípáčků stávají světoví šampióni? Jak bude probíhat očkování proti covid-19? Máme se obávat silného státu? Pandemie k…

Takové maličkosti
Koleda naruby. Před Štědrým dnem se ho život zeptá, zda je ochoten splatit i to málo štědrosti, jíž se zatím dočkal… Do Vánoc 1985 zbývá jeden jediný den, ale obchodníček s uhlím, dřívím a rašelinou Bill Furlong v irském městečku New Ross stále pilně zaváží zboží. Přest…

V mezipatře
V Radiotéce vám nabízíme další z rozhlasových her Mirko Stiebera: V mezipatře z roku 1983. Stejně jako v předchozích příbězích: Dva a Babí léto opět ve skvělém hereckém obsazení a v režii Hany Kofránkové.Osoby a obsazení: Marta (Taťjana Medvecká), Honza (Pavel Soukup),…

Velice lehká smrt
Krátká a stručná audiokniha o smrti. Jak pochopit a přijmout stáří. Novela z roku 1964, která vyšla česky jedinkrát v roce 1967, v mnohém překročila svou dobu. Autorka v ní líčí posledních několik týdnů života své matky. Téměř reportážní až naturalistické líčení fyzické…

Teplouš
Bezbranný v nepřátelském světě Drásavá novela duchovního otce beatniků. Hlavní postava, homosexuál a narkoman, autorovo alter ego, nesmlouvavě k sobě i k okolí popisuje léta strávená v Mexiku. Drásavá, k podstatě bytí prodírající se novela duchovního otce beatniků, kter…