Audiokniha Krotitel rizik podnikání zasahuje v hotelu

Ruština pre začiatočníkov A1-A2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Ruština pre začiatočníkov A1_A2. Kurz je určený pre úplných a falošných začiatočníkov, takže ak sa už nejaký čas ruštinu učíte a chcete si ju dôkladne zopakovať, je tento kurz určený práve pre vás. Kurz je založený na kontextovom učení, to …

Jsou světla, která nevidíme
Marie-Laure prožívá s milujícím otcem, který pracuje v Muzeu přírodní historie, šťastné dětství v Paříži. Život ji však postaví před první těžkou zkoušku, když v raném věku oslepne. Tatínek jí postaví dokonalý model jejich čtvrti, aby si mohla ulice vštípit do paměti; n…

Z deníku vlastizrádce
Četba na pokračování ze vzpomínkové prózy bývalého politického vězně.JUDr. Miroslav Jirásek - jako zaměstnanec Kanceláře prezidenta republiky Dr. E. Beneše byl tehdejšími funkcionáři vládnoucí KSČ a všemocnou Státní bezpečností zařazen do "Skupiny Hrad". V soudním proce…

Verne: Cesta do středu Země, Děti kapitána Granta, Hvězda jihu
Dramatizace románů Julese Verna z archivu Českého rozhlasu Hrají Jiří Bartoška, Hana Maciuchová, Petr Čepek, Zlata Adamovská, Radovan Lukavský, Václav Knop, Vladimír Brabec, Martin Myšička, Andrea Elsnerová, Jiří Štěpnička, Miroslav Táborský, Ilja Racek a řada dalších K…

Peter a Lucia
Peter a Lucia je jemný príbeh lásky dvoch mladých ľudí na pozadí prvej svetovej vojny. Náhodné stretnutie študenta a amatérskej maliarky postupne prerastie v silné puto, ktoré ich izoluje od vonkajšieho sveta, vojny a jej dôsledkov. Pod vplyvom Lucie sa v Petrovi, synov…

Schovávaná na schodech
Básník Vítězslav Nezval napsal komedii Schovávaná na schodech na námět klasické zápletkové komedie "pláště a dýky" španělského dramatika Calderóna. Příběh o lásce dvou granadských dvojic plný záměn, vášní a soubojů natočil v roce 1983 pro rozhlas režisér Jiří Horčička.O…

Pohádky
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky vyprávěné i dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost!

Cooper: Poslední Mohykán
Poslední Mohykán je historicko-dobrodružný román, jedna z nejlepších indiánek všech dob.. Příběh je situován do doby sedmileté války mezi Francouzi a Angličany, jejímž důsledkem byl konec koloniálníhopanství Francouzů na území dnešních Spojených států amerických. James …

Zinnerová: Režná nitka
V nahrávce dramatizace původního pohádkového textu Markéty Zinnerové a v režii Karla Weinlicha účinkují Vlastimil Brodský, Zlata Adamovská, Viktor Preiss a další.

Album pohádek "Supraphon dětem" 11. - Začarovaný les, O králíčkovi Stříbrňáčkovi, O Popelce...
Řada Alba pohádek "Supraphon dětem" 11 opět představuje nejen dětem dramatizované i vyprávěné pohádky z archivu Supraphonu. Dramatizované jsou pohádky Tři čmeláci, Začarovaný les, O Popelce, O králi jelenovi a zvířátkách z podzámeckého lesa. Vyprávěné pohádky jsou pak O…

…stačilo jen říct Jáchymov
Dřina a ponižování v uranových dolech. Miroslav Hampl byl vězněm v uranových dolech. Odnesl si odtamtud podlomené zdraví a dě-sivé zážitky. Ty nevymazala ani Cena Paměti národa. „V dětství jsem miloval vůni hlíny, s kluky jsme se brouzdali v nedalekém potoce. Teď mi hlí…

Máj (2009)
Studiová nahrávka představení v pražské poetické vinárně Viola z roku 2009 v interpetaci Báry Hrzánové"Hrzánová přednáší celý Máj zpaměti, už to je samo o sobě hodno obdivu, a zmocňuje se ho suverénně a především - a v tom je dědicem Mistrů z Violy - dokáže vychutnat se…

Strakonický dudák
Strakonický dudák patří mezi nejhranější Tylova díla na českých divadelních scénách. Nemůže proto chybět ani v naší nabídce tentokrát v nastudování z roku 1956.

Z dopisů Jiřího Voskovce a Jana Wericha
Čtyři části rozhlasové podoby korespondence V+W trvají celých šest hodin, což se na první pohled může jevit jako velmi rozlehlá plocha, ale když si uvědomíme, že tři svazky obsahují přibližně čtrnáct set stran, je zřejmé, že jsem musel hodně škrtat a některé části kores…

Kluci, holky a Stodůlky
Vyprávění o životě dětí v malé vesnici, jejich zábavách, drobných uličnictvích a konfliktech s rodiči a se školou...Četba z knihy Evy Bernardinové v nezaměnitelném přednesu Františka Filipovského doplňuje jeho interpretaci Poláčkovy knihy Bylo nás pět a slavných Mikuláš…

Semafor Komplet 1964-1971
Deset kompletů, nahraných tvůrci divadla Semafor, vydal Supraphon kdysi, před téměř padesáti lety. Jsou to slavná alba, známá pod názvy Jiří Suchý- Písničky, Plná hrst písniček, Kdyby tisíc klarinetů, Dobře placená procházka, Vánoční pohlednice, Zločin v šantánu, Toulav…

Pinocchio
Mistru Antoniovi, neboli mistru Třešničkovi, se jednoho dne dostalo do rukou pěkné polínko. Chtěl si z něho udělat nohu ke stolu, když tu se z polínka ozval slabounký hlásek! Ještěže přišel kmotr Geppetto a mluvící kus dřeva odnesl! Co se stalo pak? Jak Pinocchio přišel…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Zázrak svatého Wolfganga
Autorem povídky Zázrak svatého Wolfganga je německy píšící šumavský spisovatel Hans Watzlik (1879-1948). Povídka vyšla poprvé v českém překladu v roce 1930. Mystická povídka vypráví tajemný příběh o ztracené lebce svatého Wolfganga. Tato nahrávka byla natočena ve spolup…

S ženami je kříž
Spisovatelka a dramatička Alena Vostrá zazářila v 60. letech svými vypravěčsky i kompozičně nevšedními prózami a divadelními hrami. Nastupující normalizace ji ale umlčela a autorka se nadále intenzivně věnovala psaní pro děti. Dlouhodobě také spolupracovala s Českým roz…

Zamrzlé úsměvy
Album Zamrzlé úsměvy je poetické pásmo, kterému dali vzniknout Bolek Polívka a David Rotter, dlouholetí kolegové a přátelé. Rodilo se v době, která byla pro umělce zcela výjimečná, v době, kdy zůstali odříznuti od svého publika. Bolek s Davidem se s touto situací vyrovn…

Vlci
Prequel ze série Bratrstvo krve Nechal si říkat Gerhard. Dřív ho však nazývali jinak – Radegast. Slavný válečník. Obávaný protivník. Postrach Avarů, Keltů i Římanů. Na vrcholu své slávy zmizel, aby se stal členem Bratrstva krve. Germánský upíří klan se vyhřívá v paprscí…

Dcery nové doby I.
První díl rodinné ságy čtyř přítelkyň, které se narodily kolem roku 1900 a žily v Hamburku, na pozadí bouřlivých německých dějin dvacátého století. Henny Godhusenové je devatenáct, má už za sebou první světovou válku a právě nastupuje na hamburskou ženskou kliniku Finke…

Kreutzerova sonáta
Ve světové literatuře je jen málo děl tak slavných jako Tolstého Kreutzerova sonáta. Když v roce 1889 vyšla, způsobila senzaci, která v kulturních dějinách neměla obdoby. Podivuhodně smělá a působivá analýza lásky a manželství, Tolstého "sexuální novela", je aktuální i …