Audiokniha Křišťálový klíč II.

Čtveročasí básnictví českého (1)
Z obsáhlého komentáře k 2 LP kompletu 1218 0511 vydanému v Supraphonu v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:....Obsah a uspořádání tohoto souboru mohou vyvolat dvě pochybnosti o jeho názvu. Za prvé: proč "básnictví", když je zde věnováno tolik místa próze, a…

Miler & Hercíková: O zvědavém štěňátku
Tvůrce populárního Krtečka, Zdeněk Miler, vytvořil na námět Ivy Hercíkové i řadu filmů s dalším roztomilým hrdinou, zvědavým štěňátkem. Filmové příběhy, literárně zpracované, vypráví nyní s půvabem okouzlující Libuše Šafránková. Štěňátko se stále touží něco dozvědět. Kd…

Pomíkovy Pohádky pro Aničku 2
Milé maminky, také už vám z toho věčného vysvětlování proč by se „tohle mělo dělat“ a naopak „tohle nemělo dělat“ točí hlava? Tak si v klidu sedněte, a nechte to pro jednou na Pomíkovy. Užijte si klidnou hodinku, poslouchejte a bavte se. Pomík bude neopakovatelným způso…

Múdry zlatník
Audiokniha Múdry zlatník – obsahuje 2 dramatizované rozprávky Múdry zlatník a Ako sa Janík učil latinu, ktoré na motívy rozprávok Boženy Němcovej napísala Ľuba Vančíková.

Mágovo tajemství
Desetidílná četba na pokračování z dobrodružného románu André Laurie (1844 - 1909), vlastním jménem Paschal Grousset, byl autorem mnoha románů pro mládež, publikovaných v nakladatelství Hetzel v ediční řadě Dobrodružné romány. Za to, že nebyl zapomenut, vděčí Laurie své…

Tři Garridebové
Sherlock Holmes a případ podivného dědictví, k jehož vyplnění je třeba tří mužů zvláštního příjmení... Jiří Tomek jako Sherlock Holmes a Jaroslav Kuneš v roli Watsona.

Sen o české mši vánoční
Hra o neobvyklých okolnostech, které mohly provázet premiéru slavné Rybovy mšeOsoby a obsazení: Jakub Jan Ryba (Marek Eben), Tomáš (David Novotný), Terezka (Petra Špalková), Rubeš (Petr Haničinec), Rubešová (Růžena Merunková), Rybová (Martina Hudečková), farář (Vladimír…

Velký Gatsby
Slavný román Hemingwayova souputníka v mistrném překladu Lubomíra Dorůžky. Jazz, láska, peníze a neutuchající naděje. Do New Yorku přijíždí Nick Carraway, mladý muž s představou, že mu všeobecný politický a hospodářský boom dá vydělat prostřednictvím obchodování s cenný…

Neuzavřené případy
Chce zlikvidovat kriminalistické pomníčky. A jeho zase zkoušejí zlikvidovat dynamitem. V létě 1970 unesl někdo ze zahrady odtažitého matematika tříleté děvčátko a po dítěti se slehla zem. Stejně tak nelze stále vypátrat šílence, který v září 1994 před zraky zaměstnanců …

Na opuštěné latríně
Dvacet jedna pečlivě vybraných povídek Jaroslava Haška. Název audioknihy odkazuje k tomu, jak tento světoznámý humorista uměl ve svých příbězích zpracovat různorodá témata, jakkoli všední či banální. Hlavně však dokázal mistrně zachytit a s humornou nadsázkou literárně …

Řek Zorba
Velkolepá oslava života, přirozenosti a chuti žít. "Carpe diem." EDICE LEGENDY s příběhem oslavy života podle knižní předlohy oscarového snímku s Anthony Quinnem v titulní. Knižní předloha oscarového snímku s Anthony Quinnem v titulní roli člověka, který dokáže vychut…

Mnich, který prodal své ferrari
Kniha patřící mezi nejznámější klasická díla s duchovní a psychologickou tematikou. Tato „úchvatná knížka, která přináší potěšení i poznání“, jak se o ní vyjádřil Paulo Coelho, byla přeložena do třiačtyřiceti jazyků a inspiruje miliony čtenářů na celém světě. Vypráví př…

Čtvrtek: O vodníku Čepečkovi
Josef Dvořák vypráví příběhy hodného, spravedlivého a dobrosrdečného vodníka, který se vždy řádně postaral jak o svůj rybník tak i o jeho obyvatele. Podle knížky Václava Čtvrtka.

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Pohádky IX.
Pohádky autorů Pavla Gryma, Miloše Wolfa, Marie Jehličkové a Františka Nepila byly pro Supraphon nahrávány v lednu až březnu 1979 v pražském studiu Lucerna s herci Janem Fišarem, Ladislavem Peškem, Helenou Štáchovou, Josefem Kemrem, Miroslavem Masopustem, Vlastou Matulo…

Dvakrát dole, jednou nahoře
Oblíbená autorka řady populárních knih (Důchodkyně nestřílejte, V padesáti na začátku, Asi nejsem ženská, Z lodiček do holin aj.) přichází s novým titulem. Opět v něm vypráví nenapodobitelným stylem o svých pozoruhodných příhodách, o dobrodružných cestách po naší domovi…

Novinářem v Číně 2
Ponořte se do víru zážitků jeho asijské dekády, vydala by na několik lidských životů. Jak vývoj Číny ovlivnila politika jednoho dítěte? Jaké je zde postavení žen? Jaký byl laureát Nobelovy ceny Liou Siao-po, nejznámější čínský disident? Máme se bát rozpínavosti Číny? Po…

Nervy
Mladý žokej Rob Finn stojí na počátku dostihové kariéry, a tak – ale zároveň díky tomu, že snad nezná strach – dostává koně spíše problematické a papírově slabé než úspěšné. Když se mu však povede několik dostihů, naskytne se šance jezdit v jedné z nejlepších stájí v ze…

Hlava XXII
Román Hlava XXII je jedným z najdôležitejších protivojnových diel, ktoré vyšli po druhej svetovej vojne. Autor opisuje márny boj hlavného hrdinu Yossariana proti absurdnej vojenskej mašinérii, pričom výdatne využíva čierny humor a neustále balansuje medzi komikou a horo…

Kočky a 14 dalších povídek
Dva mladé páry fascinované temnou turistikou se vydávají na místa spojená s tragédiemi. Letec se během první světové války setkává s prastarou nenávistnou entitou. Zvířata se osvobodí od nadvlády lidí. Pohledný kněz ukrývá temné tajemství. Kočky nejsou tím, čím se zdají…

Parkourista
POHYB, SVOBODA, POZNÁNÍ… TO JE PARKOUR! Dospívající David tápe životem, hledá sám sebe, svůj životní směr. Náhodné setkání s parkouristy mu ukáže cestu k disciplíně, která posouvá hranice fyzického těla i mentality. David v parkouru nachází sám sebe i opravdové přátelst…

Jméno ďábla
Když v podhůří Appalačských hor zmizí za záhadných okolností církevní sbor, dávají bizarní stopy krveprolití tušit, že tuto tragédii má na svědomí snad sám ďábel. FBI má ovšem eso v rukávu – agentku Jessicu Blackwoodovou, bývalou nadanou kouzelnici z proslulé dynastie i…

Hašek: Osudy dobrého vojáka Švejka III.
Pokračování vydávání Haškových Osudů dobrého vojáka Švejka, čtených Janem Werichem. Ve 3. díle jde například o rozsáhlé pasáže z kapitoly Švejkovy příhody v Királyhidě. Čtvrtý díl pak obsahuje kapitolu Z Mostu nad Litavou k Sokalu a utříděnou pasáž, kterou začíná Slavný…

Muži, kteří mě zkazili
Pro všechny tragédy, aby viděli, že v tom taky nejsou sami. Pro všechny pěkné a inteligentní holky, aby viděly, že nejen ony to mají v životě těžké. Pro všechny, kteří chápou ironii a sarkasmus. Pro všechny, kteří nechápou ironii a sarkasmus, aby je už konečně pochopili…

Tajný deník Adriana Molea
Pro všechny, kdo vědí, že život puberťáka není lehký. Bestseller napěchovaný britským humorem a jedna z nejvlivnějších knih posledního půlstoletí vám zaručeně bude vhánět slzy smíchu do očí. Adrian Mole má problém! Je mu přesně 13 a 3/4 roku, je jedináček, dostává k V…