Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Křišťálový klíč I.

Audiokniha Křišťálový klíč I.

Délka:

19 hod 24 min

Čte:

Jan Hyhlík

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Kaiser, Lábus: Lůďo, to je nap(r)osto no(r)mální a další povedené scénky

Kaiser, Lábus: Lůďo, to je nap(r)osto no(r)mální a další povedené scénky

Oldřich Kaiser a Jiří Lábus patří mezi hereckou elitu. Každý z nich samostatně funguje jako mistr jeviště i filmového plátna v rolích vážných i komických. Sejdou-li se však tito dva herci jako komická dvojice, stane se zázrak podivuhodného řetězení nápadů, náhlých inspi

Obrázek podcastu Žízeň po životě

Žízeň po životě

„Zažil jsem v sobě pravého malíře až ve chvíli, kdy mi chyběly zuby a dech.“ Příběh bludného Holanďana Vincenta van Gogha (1853–1890) je tragédií zádumčivého génia, jehož houževnatost zašla daleko za snesitelnou mez. Když opustil místo ve strýcově galerii a coby laický

Obrázek podcastu Kniha džunglí - Jsme jedné krve ty i já

Kniha džunglí - Jsme jedné krve ty i já

První díl dramatizace Kiplingova románu Kniha džunglí, režie Jiří Horčička. Mauglí je chlapec, kterého unesl z jeho rodné vesnice lidožravý tygr a zachránila ho vlčí smečka. Mauglí se po čase, kdy žije ze zvířaty, naučí jejich řeči a stane se tak obyvatelem zvířecího sv

Obrázek podcastu Křesťan: K tabuli půjde..

Křesťan: K tabuli půjde..

Rudolf Křesťan je nazýván "ikonou české fejetonistiky". Ve svých fejetonech se vždy zabývá všedními, každodenními událostmi, jeho postřehy jsou ale velmi netradiční a leckdy přichází s netypickými závěry. Křesťanovy fejetony jsou chytré, nadčasové, plné nadsázky a laska

Obrázek podcastu Okouzlení slovem

Okouzlení slovem

Výběr z úspěšného rozhlasového cyklu. Účinkují František Novotný a Luděk Munzar. „Já ti někdy, Františku, když na mne dolehne ta zbytečná malost, agrese, arogance, zloba a jiný podobný marasmus doby, tak mám naprosto nutkavý pocit říct si honem nějaké obyčejné, krásné,

Obrázek podcastu Oheň a hněv

Oheň a hněv

Pohled do zákulisí prvních měsíců vlády Donalda Trumpa Vždyť přece nevyhraje! Nebo jinak řečeno – prohra je výhrou. Přesně tenhle optimální výsledek všichni čekali. Večer 8. listopadu 2016 se znejistělý Trump proměnil v nevěřícího Trumpa a poté v upřímně vyděšeného Trum

Obrázek podcastu Písničky u kamen

Písničky u kamen

Typický přednes a vyprávění Františka Nepila patří neodmyslitelně k adventu a vánočnímu času. V pořadu Písničky u kamen doplňují oblíbeného fejetonistu české vánoční melodie.

Obrázek podcastu Nebojte se klasiky! Hudební škola - Slavné opery

Nebojte se klasiky! Hudební škola - Slavné opery

Slavné operní příběhy v dramatizaci Jana Jiráně podle původních libret s ukázkami nejslavnějších hudebních pasáží v podání největších českých operních pěvců!Jedním z hlavních cílů projektu je otvírat dětským posluchačům zdánlivě uzavřený a odtažitý svět opery. Tyto přev

Obrázek podcastu Forbíny života 1

Forbíny života 1

Původní LP album 1218 4300 s vyprávěním a vzpomínáním Jana Wericha na své kolegy herce, scénáristy atd. propojené průvodním slovem v podání Miloše Kopeckého vydal Supraphon v roce 1987

Obrázek podcastu Slyšíš, jak mluví stromy?

Slyšíš, jak mluví stromy?

Slyšíš, jak mluví stromy? Co všechno můžeš objevit v lese: audiokniha autora oblíbené knihy Tajný život stromů, Petera Wohllebena, provádí životem lesa tentokrát děti a odpovídá i na ty nejzvídavější dětské otázky o tom, co se v lese děje. S dětmi čte Martin Preiss. Maj

Obrázek podcastu Útěk

Útěk

Jako jedna z prvních následovala kněžna Marie Volkonská svého muže, knížete Sergeje Volkonského, do vyhnanství po potlačeném povstání děkabristů. Ve velmi těžkých životních podmínkách strávila 30 let, teď je stárnoucí žena na útěku ze Sibiře a zdá se, že už nemá sílu po

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 1 - Zdeněk Svěrák  06.06.2014

100 statečných - Host č. 1 - Zdeněk Svěrák 06.06.2014

Hostem L. Výborné - Z. Svěrák (scenárista a spisovatel)

Obrázek podcastu Povídky

Povídky

První výběr z rozhlasových zpracování Haškových povídek čtou: Ivan Trojan, Jan Schánilec, Igor Bareš a Zuzana Slavíková. Nestárnoucí humoristická klasika ve skvělém podání několika českých herců!

Obrázek podcastu Album pohádek "Supraphon dětem" 4. - Baron Mluvka ze Samochval, Kdo jinému jámu kopá, O smutném dědečkovi...

Album pohádek "Supraphon dětem" 4. - Baron Mluvka ze Samochval, Kdo jinému jámu kopá, O smutném dědečkovi...

Pro čtvrtý díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" jsme připravili výběr pohádek Pavla Gryma - Baron mluvka ze Samochval, Marie Jehličkové - Kdo jinému jámu kopá Václava Bárty - O smutném dědečkovi, Ivana Bednáře - Jak se pavučinka naučila plavat a Vladimíra Strak

Obrázek podcastu Nemesis

Nemesis

Rozhlasová dramatizace čtvrtého případu detektiva Harryho Holea z roku 2013. V bankovní pobočce v centru Osla dostává vedoucí 25 vteřin na to, aby otevřel trezor, vybral z něj peníze a naházel je do připravené tašky. Limit o 6 vteřin překročí... Jo Nesbø (*1960 v Oslu),

Obrázek podcastu Kdy

Kdy

Dělejte ve správný čas ty správné věci Příruček o tom, jak dělat různé věci, je tolik, že si vyžádaly vlastní kategorii jak na to. Tuto audioknihu můžete vnímat jako zcela nový žánr: kdy na to. Tohle je audiokniha o načasování. Všichni víme, že s načasováním všechno sto

Obrázek podcastu Domovní důvěrnosti

Domovní důvěrnosti

Úsměvné povídky a fejetony, jejichž hrdiny jsou osobití a svérázní lidé z autorčina okolí, svérázné figurky z Malé strany, a řada přátel.Jindřiška Smetanová, (26. října 1923 Rosice - 24. prosince 2012 Zlosyň) byla česká spisovatelka, scenáristka, autorka televizních ins

Obrázek podcastu Čtvrtá oběť

Čtvrtá oběť

Druhý případ detektiva Li Jena a americké soudní lékařky Margaret Campbellové. Cesty Liho a Margaret se vlivem okolností rozdělily, ale vyšetřování série rituálních poprav v Pekingu je opět svede ke spolupráci, ať už se jim to líbí nebo ne. První tři oběti kdosi omámil

Obrázek podcastu Jak pan Spejbl prášil

Jak pan Spejbl prášil

Nový titul Divadla S+H parafrázuje klasickou literární předlohu shrnující neuvěřitelné historky barona Prášila. Jak se pan Spejbl - a pochopitelně též Hurvínek, Mánička i paní Kateřina - dostali dosvízelných situací na místech vyjmenovaných v názvech jednotlivých obrazů

Obrázek podcastu I'm your man: Život Leonarda Cohena

I'm your man: Život Leonarda Cohena

„Když mi řekli, že jsem kohen, věřil jsem tomu. Nebral jsem to jako bezvýznamnou informaci.“ Biografie literáta a písničkáře, jehož židovské příjmení („kněz“) předurčilo promlouvat k druhým v zájmu spásy, představuje světoznámého bludného Kanaďana v celé jeho nádherné s

Obrázek podcastu Zapomenuté věci zapomenutého génia (výběr z her)

Zapomenuté věci zapomenutého génia (výběr z her)

Nabízený titul je cimrmanovsky voňavý. Všechno, co zahrnuje, bylo původně součástí jednotlivých her, avšak z nejrůznějších důvodů /většinou časových/ se to do inscenací jaksi nevešlo. Scénky, básněa písně seřazené na tomto albu jsou tedy historickou mozaikou cimrmanovsk

Obrázek podcastu Xervelli

Xervelli

Humorně laděná pohádka na španělské motivy představí jednoho svérázného krále, ještě svéráznější vílu, které se však není třeba bát, a pak jednu osůbku, které se říká Xervelli. Snad můžeme prozradit, že je to pták s tisíci a jedním pérem na šošolce hlavy.Rozhlasovou po

Obrázek podcastu František Nepil v Dobrém jitru

František Nepil v Dobrém jitru

Jeden z dílů cyklu Naše století přibližuje ve vzpomínkách a za doprovodu dochovaných zvukových ukázek ranní vysílání Františka Nepila v rozhlasovém Dobrém jitru. Unikátní záznam Nepilova hlasu a jeho ranních fejetonů doplněný o vzpomínky spolupracovníků.

Obrázek podcastu Tyrkysová hora

Tyrkysová hora

První žena světa na Čo Oj. Sen o vysoké hoře. „Není to vítězství nad horou, ale nad námi samými.“. „Víte snad, co obnáší ušití jednoho spacáku? Když nic jiného, tak kolem osmdesáti metrů švů a kuchyň plnou šusťákových ústřižků a silonových nití. A to nejlepší, plnění uš

Obrázek podcastu Cesty formana Šejtročka

Cesty formana Šejtročka

Václav Čtvrtek je oblíbený zejména proto, že čerpá motivy svých pohádkových příběhů z lidové tvorby, plné tajemných figurek a nadpřirozených bytostí. Loupežník Rumcajs, Maková panenka, Křemílek a Vochomůrka, forman Šejtroček, vodník Čepeček a další postavičky patří do p