Audiokniha Kriegel: Voják a lékař komunismu

Pan Garcia
"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto …

Průšvihy Billa Madlafouska
10 příběhů z úspěšné knížky pro děti čte Oldřich Kaiser. Ahoj, já jsem Bill, a tohle je deník o naší partě. Teda o vaší ne, vy v ní přece nejste. Nebo jste, když budete poslouchat, co se nám všechno stalo? No, ať je to, jak je to, tak já vám chci říct, jaký jsme letos …

Koláč s kapkou jedu. Případ Flavie de Luce
Největší vášní jedenáctileté Flavie de Luce, nejmladší dcery tragicky ovdovělého britského aristokrata, je chemie. Zatím ji využívá především k líčení pastí na své nepřátelsky naladěné starší sestry, avšak brzy bude mít příležitost uplatnit své poznatky – zvláště pak o …

Plakala panna, plakala
Na podzim roku 1969 se rozhodl Jiří Šlitr vytvořit pro Československou televizi zajímavý neformální pořad s anonymními mladými lidmi. Šlitr seděl u klavíru, hlouček mládeže jej obklopoval a společně velmi otevřeně a neškrobeně rozprávěli a zpívali písničky z Reduty, Sem…

Kapka Ája
Jedna za všechny. A všechny za vodu v obecném zájmu. Každé kapce vody jednou skončí sladká léta holčičího nicnedělání a pozná to i Ája, odteď školou povinná. V malotřídce slečny učitelky Vlnky má coby čerstvá prvňačka co dělat, aby zvládla učivo všech předmětů: jak těc…

Kód růže
Rok 1940. Zuří druhá světová válka a Británie se připravuje k boji s nacistickým Německem. V zámečku Bletchley Park je založeno speciální kryptografické pracoviště, kde se ty nejbystřejší hlavy učí dešifrovat tajné informace nepřátelských vojsk. Energická Osla, dívka z …

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 6.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Ivana Vaňková.

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Macourek: Mach & Šebestová - Nejlepší dobrodružství
Dva inteligentní žáci třetí třídy Mach se Šebestovou dostanou darem za dobrý skutek kouzelné sluchátko, které plní každé přání. To je výchozí stav, ze kterého vyšel Miloš Macourek při tvorbě jednoho ze svých nejúspěšnějších scénářů k oblíbenému animovanému večerníčku. H…

Dobrodružství veverky Zrzečky
Obyvatelka Starého dubu vyráží na záchrannou misi. Příběhy veverky Zrzečky, která spolu se svými kamarády zažívá dobrodružství v křivoklátském lese, čtou s nadšením nové a nové generace čtenářů. Zvědavost se nevyplácí! Past, nastražená hajným na kunu, sevřela nesprávno…

Neřeš to
Dvě jednoduchá slova změní pohled na celý váš život. Pokud se snažíte dosáhnout svých cílů nebo se cítit trochu šťastnější, problém nemusí být ve vás. Problém je v moci, kterou dáváte ostatním lidem. V této knize se dozvíte, jak vás dvě slova mohou osvobodit. Osvobodit …

101 esejů, které změní vaše myšlení
Brianna Wiest si v posledních letech vydobyla reputaci autorky jímavých filozofických textů. V této nově uspořádané sbírce se dočtete, proč by se vaše jednání nemělo řídit vášní, nýbrž účelem, proč se nebránit negativnímu myšlení, jak nacházet smysl v rutinních záležito…

Tým vrchom ste vy
Táto audiokniha sa venuje sabotáži vlastného ja. Prečo sa jej dopúšťame? Kedy sa jej dopúšťame? A ako s ňou nadobro skoncovať? Navzájom si odporujúce potreby v nás vyvolávajú sebasabotujúce správanie. Jeho vinou sa bránime zmene, až kým niet iného východiska. Ak pochopí…

Stručné odpovědi na velké otázky
Hawking ve své poslední publikované knize určené širokému okruhu čtenářů zkoumá řadu z největších záhad vesmíru, i potenciální problémy, kterým čelí nebo může čelit lidstvo na naší domovské planetě. Kniha je rozdělena do čtyř oddílů s názvy „Proč jsme tady?“, „Přežijeme…

Zločin na Capri
Oddechová detektivka v klasickém stylu od mistra severské krimi. Stockholmský učitel dějepisu Hugo přijíždí společně s dalšími krajany na Capri užít si místní krajinu, kulturu a kulinářské speciality díky zájezdu od Belmonte Travels. Na okouzlující ostrov však padne stí…

Politika teoreticky i prakticky
Vyvíjí se politika a vůbec historie nahodile anebo jsou řízeny nějakými zákony? A jakými? Je politika vědou anebo jen snůškou nahodilých událostí? Je politika uměním? Jaký je podíl subjektivních a objektivních faktorů v politice a dějinách? A jak na to lze odpovědět pří…

Démonologové
Zapomeňte na lacinou duchařinu, čeká vás naprosto seriózní výprava do hrůzyplných domů, k postelím posedlých lidí a do prostorů, kam byste se báli jít i za denního světla. Neříkejte, že nevěříte na duchy, netvrďte, že se jich nebojíte – po přečtení této knihy, založené …

Ve výslužbě - Luciferova holka
Do poklidné vesnice, v níž vysloužilý detektiv Arno tráví podzim života, se přistěhuje rušivý živel. Mladík s přezdívkou Lucifer začne ve Lhotě působit rozruch svým podivným a násilnickým chováním. Konflikty s místními vyústí ve zmizení mladíkova děda. Přestože jsou vši…

Zapalte hranici
Blíží se poslední dubnová noc, v níž podle pověr zlo sílí a musí shořet na hranici. V Bučině v Železných horách se chystá pálení čarodějnic. Anetu sem přitahují vzpomínky – na lásku a na smrt. Tady udělala nejhorší ze všech špatných rozhodnutí. Teď se do Bučiny vydává n…

Povídky malostranské
Narodil se v Praze na Malé Straně. Jako čtyřletý se přistěhoval se svými rodiči do Ostruhové (dnešní Nerudovy) ulice. Po maturitě studoval práva, ale když zemřel otec, musel se postarat o rodinu, začal tedy psát pro noviny. Novinářem již zůstal do konce života. Povídky …

Andělský smích
Píše se rok 1953 a invalidní Julie právě slaví třiatřicáté narozeniny. Nemá však příliš mnoho důvodů k radosti. Uvažuje o osudu svého otce, který je ve vězení, o smyslu vlastního života. Andělský smích je hra neobyčejná jak svým poetickým a barvitým jazykem tak svou kom…

Dekameron: Den čtvrtý
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Odbočka v lesích
Parta přátel vyráží na dovolenou do zapadlé horské oblasti. Na krajinu padá tma a skupina se rozhodne použít lesní zkratku, kterou objeví ve staré mapě. Poznámka na okraji před zpustlou cestou varuje, přesto se všichni do hlubin lesa vydají. Netuší ale, jak děsivé tajem…

Měsíc s dýmkou
Minulost nás vždycky dožene. Horác a Vašátko se představují. Měsíc s dýmkou, 6 + l a Zvláštní případ. Amatérský detektiv malíř Horác a kriminalista Vašátko hrdiny výtečných detektivních povídek. Tři zapeklité příběhy řeší Horác, sympaťák a smolař, malíř na volné noze, k…

Erasmus Rotterdamský: Chvála bláznivosti
Z komentáře k původnímu LP albu 0 18 0760 Erasmus Rotterdamský Chvála bláznivosti vydanému v Supraphonu v roce 1969 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně:...Erasmus se narodil asi roku 1469 v Rotterdamu. Již v mládí si neobyčejnou pílí osvojil bohatství myšlenek starých…