Audiokniha Krev na chodníku / Znamení

Jakub a obří broskev
Jakub Tamtudy je malý kluk, který neměl zatím v životě moc štěstí. Tety Brčková a Bečková, u kterých vyrůstá, jsou ohavné babice, které mu odpírají veškerou zábavu. Když však potká na zahradě podivného mužíčka s kouzlem v papírovém pytlíku, jeho život se změní. Na staré…

100 statečných - Host č. 26 - Eva Hanáková 07.06.2014
Hostem L. Výborné - E. Hanáková (šéfredaktorka tabletového týdeníku Dotyk)

10. Polština - cestovní konverzace
10. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

Pohádky 3
Pohádky staršího data i pohádky novější, známé i méně známé, pohádky dramatizované, pohádky poučné, výchovné, pohádky pro radost. Nikdy jich není dost! A proto je tu třetí díl naší nové miniserie Pohádky určené pouze pro digitální obchody.

Hořící říše
Nad Chazarskou říší se vznáší zlá předtucha. I třetí část cyklu Bohatýr je skvěle namíchanou směsí historie, fantasy, bojů a nových postav. K varjažskému knížeti Svjatoslavovi se vracejí bohatýři v čele s Iljou Muromcem, aby mu pomohli dobýt Chazarskou říši. Prosperujíc…

Růžový palouček
Audiokniha Růžový palouček obsahuje příběh ze Starých pověstí českých od Aloise Jiráska. Mistr slova Norbert Lichý vás za bohaté zvukové skladby provede Růžovým paloučkem u Litomyšle, kde se naši exulanti loučili se svojí vlastí. Režie: František Jílek Natočeno v roce …

Čtrnáctero zastavení
Bedřich Fučík načrtává monumentálními tahy životní i básnické portréty svých oblíbených autorů - v jednotlivých osudových zastaveních zachycuje, jak se s nimi sblížil a jak jejich dílo zanechalo v jeho životě nesmazatelnou stopu.Literární kritik a esejista Bedřich Fučík…

Setkání u kulatého stolku IV
Setkání u kulatého stolku č. 12 a č. 16 z roku 1994 Moderuje Michal Lázňovský. Téma Setkání č. 12: Deprese s Ester Krumbachovou, Ivanem Vyskočilem, Janem Klusákem, Jiřím Justem a Přemyslem Rutem Téma Setkání č. 16: O sousedech a sousedství s Ester Krumbachovou, Jiřím…

Spasitel
Nové úžasné, napínavé meziplanetární dobrodružství od autora světového bestselleru Marťan. Ryland Grace zůstal jako jediný přeživší na zoufalé misi poslední naděje. Pokud selže, lidstvo zanikne. Je tu však drobný háček – Ryland to neví. Nedokáže si vybavit ani své jméno…

Dialog s doprovodem děl
Hra z fronty 1. světové války. Bakteriolog Fleming marně bojuje za svůj objev, který by zmírnil utrpení vojáků. Epizodu ze života vynálezce penicilínu Alexanda Fleminga použil jako námětu své rozhlasové hry Dialog s doprovodem děl Oldřich Daněk.Ve strhujícím dialogu usl…

Hovory s mámou – Intimní rozhovor dcery s matkou dokumentaristkou
Intimní rozhovor dcery s matkou dokumentaristkou Helena Třeštíková vypráví v otevřeném a intimním rozhovoru s dcerou Hanou o svém dětství a dospívání, profesním životě i o hrdinech svých dokumentárních filmů. Dozvídáme se o tom, jak prožívala pražské jaro a proč nikdy n…

Ahoj, dievčatko
Najlepšia kniha roka podľa The New York Times Book Review, The Washington Post, Time, Vogue, Glamour, Harper's Bazaar, New York Post a ďalších... William Waters vyrastal v dome poznačenom tragédiou, vychovávaný rodičmi, ktorí sa naňho sotva dokázali pozrieť, nieto ho eš…

Jako bychom dnes zemřít měli
Základní pohnutkou k sepsání této knihy byla naléhavá touha pochopit, kdo Josef Toufar byl a co všechno v jeho údělu předcházelo dějství poslednímu. Léta pátrání, shromažďování dokumentů i svědeckých výpovědí tvoří opěrný systém díla. Autor nepojímá obsáhlý životopisný …

Náčelník
Miloslav Nevrlý, skautskou přezdívkou Náčelník, jim byl příkladem, že se neznámými končinami dá chodit bez map, nenosit s sebou v batohu v podstatě nic, vydat se nejistotám a nalézt tak radost a smysl. Byl to právě on, kdo po odsunu německého obyvatelstva v podstatě zno…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Čarodějné pohádky podruhé
Vyprávění pohádek z celého světa plné kouzel kouzelníků, čar čarodějnic, kouzelných předmětů, magických zaklínadel, zázračných schopností a divotvorných proměn, veselých i strašidelných, uvěřitelných i neuvěřitelných... To je ukázka z anotace prvního dílu Čarodějných p…

Národní umělkyně Otýlie Beníšková vypravuje pohádky
Dvě překrásné pohádky pro děti v nezapomenutelném přednesu herečky Otýlie Beníškové. Ta první, méně známá pohádka Marcipánek autorky Julie Malé-Brožové vypráví o dědečkovi a babičce, kteří vychovávají Marcipánka - jak již jeho jméno napovídá - velmi neobyčejného malého …

Společenstvo ztracených rukaviček
Představte si, že se jednou Malá modrá rukavička zahledí do výlohy obchodu s knížkami a ztratí se. Při hledání své Holčičky se setká s podivnými i úplně obyčejnými obyvateli města, kteří nakonec nejsou takoví, jak na první pohled vypadají. Rukavička zažívá zklamání i ži…

Alenka, Krakonoš a Vánoce
Vaše starosti na hlavu zvířat. Moderní pohádka s dobrým koncem, o který se postarají zvířátka, která mluví, přemýšlí a umí vyřešit řadu problémů. Máte-li doma malou holčičku nebo chlapce a hledáte milou, originální pohádku s vánočním motivem, pak je Alenka, Krakonoš a V…

Špion, který přišel z chladu
Kdo chce přežít studenou válku, musí být tvrdší než železná opona… Podzim 1961. Protože útěk z čerstvě zazděného východního Berlína skončil katastrofou a tamní rozvědka síť jeho kontaktů postřílela, je agent britské MI6 Alec Leamas nadřízenými poslán k ledu. Přesněji od…

Blondi
Druhá audiokniha úspěšného českého autora, který se ve svých povídkách navrací do atmosféry protektorátních Čech a meziválečných Sudet, čerpá z autentických vzpomínek dobových protagonistů. Příběh o nečistokrevném vlčákovi, který byl věnován Adolfu Hitlerovi, a jeho osu…

Pod nebem Francie
Pořad nazvaný Pod nebem Francie měl ve Viole premiéru 13. 11. 1984. Narozdíl od gramofonové desky následovalo po Baudelairově Cestě sedm lyrických básní Paula Verlaina v přednesu Pavla Pavlovského a Pavla Soukupa. Čtyři z nich přináší tato nahrávka jako písně (1. str. d…

Business Risk Buster Intervenes 4
Business Risk Buster Intervenes 4 - audiokniha obsahuje čtvrtý díl seriálu o rizicích podnikání v angličtině. Autor Vladimír John. Účinkují Jon Keeble, John Chancer. Do you run a business? Then you have to hear this true story! Every entrepreneur wants to be successfu…

Nepil: Makový mužíček
Dramatizace, ve které účinkují Eduard Cupák, Libuše Havelková, Ladislav Pešek, Ondřej Kepka a další vypráví příběhy maličkého mužíčka, který se dědečkovi a babičce narodil na Štědrý večer z makového zrníčka..