Vražda Rogera Ackroyda
{'cs': 'Hercule Poirot — vášnivý pěstitel dýní řeší vraždu se svou typickou rozvahou a důvtipem. \n\nChudák pan Ackroyd. Byl duší poklidného King’s Abbot. Našli jej sedět v křesle s tuniskou dýkou v zádech. Vražda tohoto přívětivého pána otřásla celým městečkem. Vyšetřo…

Nekonvenční myšlení
Audiokniha Nekonvenční myšlení je určená všem, kteří chtějí něco změnit - ve svém světě a ve své firmě. Je to audiokniha pro ty, kteří se zdráhají podlehnout cynismu a kteří jsou dostateční blázni, aby zkusili jednou něco nového: jinak myslet v podnikání. Dílo je opatře…

Dotek osudu
Vlasy ženy klečící u náhrobku vlají ve větru, oči upírá na zem, ústa má pootevřená v tiché modlitbě. Ale vosk, který jí kape ze studených modrých rtů, ukazuje, že už je příliš pozdě na to ji zachránit... Pátrání po pohřešované ženě Krystal Duncanové nedopadne první den …

Hovory o józe a mystice č. 11
Obsahuje nové pojednání autora "Vědomí je vše, vše je vědomí", o důležitosti a moci vědomí, a o způsobech, kterými je můžeme poznat. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Modrý medvěd
Komedie o podnikatelce v cestovním ruchu, která se vinou nečekaných životních přemetů pohybuje pouze mezi kanceláří a domovem.Původní rozhlasová komedie Modrý medvěd se odehrává nejen v cestovní kanceláři, ale zejména v domácnosti matky a její více než čtyřicetileté dce…

Babí léto
V roce 1981 vytvořil Miloš Nedbal v rozhlase brilantní roli ve hře Mirko Stiebra s názvem Babí léto. Jde o příběh založený na generačním střetu otce a syna, na sporu, v němž si oba účastníci musí postupně přiznat mnohé dosud nevyřčené a nevyřešené vnitřní konflikty. Mil…

Život víry 2023/01
Život víry 2023/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Daniel Zeman, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová a Ludmila Matušková. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Marek Valda: Pere se ve mně strach a víra V 16 letech začal br…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Kapitán Polární hvězdy
Také se domníváte, že Arthur Conan Doyle = příběhy Sherlocka Holmese, a nic víc? A přece Doyle napsal několik desítek knih - románů, povídkových sbírek, ba i básní. Kapitán Polární hvězdy - příběh velrybářské lodi uvězněné v ledu arktického moře, napovídá, že jde o pří…

Hovory o józe a mystice č. 20
Jiří Vacek, Jiří Krutina: Átmavičára - Poznání sebe. Přímý záznam veřejné meditace z 20. 1. 2007 v Praze-Stodůlkách přibližuje mohutnou duchovní atmosféru její druhé poloviny, kterou vedl Jiří Krutina z přímé zkušenosti neochvějného spočívání jako vědomí JÁ JSEM. Postup…

Album pohádek "Supraphon dětem" 13. - O nastydlém Fajrmónovi, Mlíčko lepší nežli čokoláda,...
Třináctý díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" obsahuje pouze pohádky vyprávěné. Většina pohádek na tomto dílu je z pera soudobých autorů (Navara, Malinský, Kolafa, Hejná, Krůta), jen jedna pohádka je lidová. Ve vyprávění se střídají herci s nezapomenutelnými hl…

Babí léto na modré vodě
Rozhlasová hra Babí léto na modré vodě je citlivě vylíčeným příběhem citového vztahu dvou stárnoucích lidí. Vztahu, který vzplanul při lázeňském pobytu, který však postupně přeroste v pevnou vazbu, v nový impulz pro jejich život.Když v roce 1979 napsal známý autor rozhl…

Zapomenuté věci zapomenutého génia (výběr z her)
Nabízený titul je cimrmanovsky voňavý. Všechno, co zahrnuje, bylo původně součástí jednotlivých her, avšak z nejrůznějších důvodů /většinou časových/ se to do inscenací jaksi nevešlo. Scénky, básněa písně seřazené na tomto albu jsou tedy historickou mozaikou cimrmanovsk…

Dědečkovy pohádky
Audiokniha Dědečkovy pohádky přenese malé posluchače prostřednictvím půvabných pohádkových příběhů na venkovský dvorek i do vzdálené Afriky. Setkáte se s novými pohádkovými postavami a se zatajeným dechem si můžete poslechnout všechny ty příběhy, které jste dosud nikdy …

Povídání o pejskovi a kočičce
Pejsek a kočička spolu žijí v domečku a vedou svoji malou domácnost a chtějí všechno dělat jako velcí lidé, umývají špinavou podlahu, pečou dort, chodí v neděli na procházku, píšou dopis dětem nebo hrají divadlo. Ale protože pejsek a kočička lidmi nejsou, nedopadne všec…

Rozprávky od nás pre nás
Spoločné dielo tímu klientov ZPB SPEM o. z. obsahuje 5 obľúbených rozprávok z ľudovej tvorby Dobšinského vrátane farebných obrázkov. Diela boli nahovorené viachlasne a spracované do formy audio knihy s popridávanými zvukovými efektmi. Kombinovaná CD kniha je vhodná na č…

Letí, letí svatojánci
Rozhlasová pohádka s písničkami. S použitím některých motivů z knížky Jana Karafiáta Broučci napsal Ivo Fischer.Scénář si z předlohy vzal sice jen některé pasáže, oproti Karafiátovi však hmyzí svět obohatil o další postavy. Kouzelné nastudování Jiřího Horčičky obsahuje …

Pomíkovy Pohádky pro Aničku 2
Milé maminky, také už vám z toho věčného vysvětlování proč by se „tohle mělo dělat“ a naopak „tohle nemělo dělat“ točí hlava? Tak si v klidu sedněte, a nechte to pro jednou na Pomíkovy. Užijte si klidnou hodinku, poslouchejte a bavte se. Pomík bude neopakovatelným způso…

Everest 1922
Dramatický příběh prvního pokusu o výstup na nejvyšší horu světa Kniha vychází u příležitosti stého výročí památné expedice. První pokus o výstup na Mount Everest v roce 1922 v podání George Leigha Malloryho a britské výpravy kolem něj je neobyčejný příběh plný kontrove…

Jak se dělá zoo
Jak se ze staré, šedivé zoo stane jedna z nejkrásnějších na světě? Petr Fejk strávil třináct let (1997–2009) ve funkci ředitele Zoo Praha a nyní se k této barvité životní kapitole vrací ve svých vzpomínkách, protože – jak sám říká – to byla výjimečná doba plná výjimečný…

Pohádky tisíce a jedné noci 11-20
Pohádky tisíce a jedné noci - druhá část výběru z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995 - 1998. Vypravují Hana Maciuchová a Josef Somr.

U snědeného krámu
Tragický příběh kupce Martina Žemly v románovém příběhu, který je zřejmě nejlepším literárním dílem Ignáta Herrmanna. Rozhlasové zpracování Herrmannova románu z roku 1958 v hlavní roli s Josefem Bekem.

Feministkou snadno a rychle
Feministky řeší nesmysly, jako je pouštění žen do dveří. Ženy by měly mít děti. Mělas prostě říct ne. To jsou jen některé z mnoha poznámek, s nimiž se každý během rozhovorů o feminismu dříve či později setká. Dávat neustále dohromady argumenty a nabízet jinou perspekti…

Zikmund Lucemburský
Tajné vzpomínky, sepsané po vzoru císaře Karla, mého milovaného otce Závěrečný díl Lucemburské pentalogie přináší zápisky ze života posledního Lucemburka na českém trůnu – Zikmunda. Jestliže Václavova vláda, i jeho osoba bývají posuzovány s rozpaky, v případě Zikmunda b…

Malinský: Ptáčkoviny
Veselé pohádky z ptačí říše Zbyňka Malinského, které převyprávěl Rudolf Hrušínský.