Audiokniha Křest svatého Vladimíra

Kubátová: Pohádky ze strakatých vajíček
Marie Kubátová (*8.8.1922 - †6.6. 2013) jedna z nejznámějších autorek knih pro děti se inspirovala ve své bohaté povídkové a pohádkové tvorbě krkonošských folklorem. Pohádky ze strakatých vajíček je soubor pohádek o podivných, ale túze důležitých lesních bytůstkách... "…

Pan Auťák a pražské tajemství
Dan Brown po polski. Pan Tomáš, úředník polského ministerstva kultury pátrá po zmizelých uměleckých dílech, která se „náhodou“ objevují na aukcích v Praze a ve Vídni. Příběh jako by vypadl z knih Dana Browna. Vtipně napsané retro, které pobaví. Pan Tomáš je úředník pols…

Zaparkuj a jeď - s Posázavským pacifikem
Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z…

Muž s unavenýma očima
Napínavý příběh s kriminální zápletkou se odehrává v rozmezí několika dnů v kulisách sychravé podzimní Prahy. Právě zde se tragickým způsobem protnou osudy čtyř osob: bývalého policisty Mikuláše, jeho kolegy Valiho, pohřešovaného majitele loterijní firmy a neznámého muž…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Povídky Šimka a Grossmanna 6
Záznam veřejné nahrávky dalších sedmi povídek autorské dvojice Šimek, Grossmann je šestým, předposledním dílem zvukového zpracování jejich knižních textů, které vznikaly před více než třemi desítkami let, ale zveřejněny byly v úplnosti až po roce 1989, protože neodpovíd…

Hovory o józe a mystice č. 8
Křesťanství, mystika, jóga a buddhismus, zevní a vnitřní náboženství. Myšlenky z pořadu "Cesty víry" České televize. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Pomíkovy Pohádky pro Aničku 1
Milé maminky, také už vám z toho věčného vysvětlování proč by se „tohle mělo dělat“ a naopak „tohle nemělo dělat“ točí hlava? Tak si v klidu sedněte, a nechte to pro jednou na Pomíkovy. Užijte si klidnou hodinku, poslouchejte a bavte se. Pomík bude neopakovatelným způso…

Neřízená střela
Další strhující akční thriller ze série Šedý muž! Bývalý špičkový zabiják CIA Court Gentry věřil, že najde útočiště v amazonském pralese. Ale jeho krvavá minulost si ho najde, když ho ruský mafiánský boss donutí dát se znovu na útěk. Court se rozhodne odcestovat k jedin…

Je těžké být lvem
Dojemný příběh o kamarádství a dobru, které v sobě nosí každý člověk, i ten lví. Od držitele Ceny Hanse Christiana Andersena. Příběh pro děti o životním snu jednoho mladého muže – proměně ve lva. Sen se splní, ale přicházejí komplikace. Dojemný příběh o dobru, které v s…

Balada pro banditu
Slavný muzikál Milana Uhdeho o velké lásce a ještě větší zradě, o mužích, ve kterých se zabydlel vztek a o ženách, který ten hrozný vztek umí z těch mužů vylíbat a vykousat a vyhladit..Jedním z posluchačů původní mono nahrávky byl i soudruh Alois Indra, který si vyžáda…

Malinský: Vánoční pohádky
Pohádky zahalené do vánoční atmosféry obsahují nejrůznější příběhy od touhy sněhuláka po vzdělání až po odvážnou plavbu ořechové skořápky.

1795 – Honicí psi
Seberte kuráž a přestaňte si namlouvat, že peklo jsou ti druzí. Celé je to Sodoma! Požár hornsbergetského sirotčince skoncoval s nadějemi, že peklo ve Stockholmu končí a strážci zbytků jeho soudnosti se vybabrali z nejhoršího. Naopak. „Město mostů“ je prostě Sodoma Seve…

Kouzlo maličkostí
Audiokniha známého filosofa a teologa Anselma Grüna ukazuje, jak prožívat svůj život ve větším klidu a radosti. Snaha dostát všem požadavkům doby nás žene k náročným výkonům. Zbytečně se porovnáváme s ostatními a máme velké nároky a očekávání. Výsledkem bývá frustrace, …

White Fang
Audiokniha v angličtině vypráví o vlkovi, v jehož žilách koluje psí krev. Od raného dětství je vystavován nepřízni osudu v podobě srážek s dalšími šelmami, rivality zvířat ve smečce anebo lakomých majitelů, kteří v něm vidí pouhou možnost k obohacení. Příběh je zjednodu…

Přízrak
Harry Hole se po třech letech strávených v Hong Kongu vrací do Norska, aby se ujal téměř uzavřené vraždy mezi feťáky – údajným pachatelem má totiž být Oleg, potomek jeho femme fatale Ráchel, kterého měl rád jako vlastního syna. Případ je však složitější, než se na první…

M+B+M
My Tři králové jdeme k vám… M + B + M. Tento pozdrav sice úderná zpravodajsko-sabotážní skupina z organizace Obrana národa na domovní dveře protektorátní Prahy nepsala, a přece jí gestapo přiřklo přezdívku Svatí Tři králové. Podplukovníci Československé armády Josef Maš…

Koza rohatá a jež
Koza rohatá a jež - audiokniha obsahuje rozprávky a pesničky, ktoré napísal Dušan Brindza. „Volajú ma ježko pichliač, lebo ihly z kožucha mi vytŕčajú na chrbte i na hlave Cupkám tíško nenápadne, hneď som tu hneď zasa tam, všetko o tom, čo som zažil, porozprávam iba v…

Meditační promluvy 10 - Svoboda vědomí
Záznam meditace z klubovny Duchovní srdce ze dne 30. 1. 2013 s Evou a Jiřím Krutinovými.

Inspektor Šmidra zasahuje I
Dvě unikátní dramatizace z archivu Českého rozhlasu z konce šedesátých let. Detektiv Jan Šmidra je trochu Sherlock Holmes, trochu Josef Švejk a trochu inspektor Clouseau. Svou intuicí řeší závažné zločiny tak suverénně, že na konci vrah pyšně odchází středem a želízka z…

Pohádky a písničky pro kluky a holčičky. Den dětí
Nový kompilační titul "Pohádky a písničky pro kluky a holčičky" se snímky určenými jak pro nejmenší děti (zpívaná veršovaná pohádka O perníkové chaloupce, pohádky O myšce a medvědovi, Čtyři pejsci na výletě, písničky Ukolébavka pro hlemýždě, Včelka Mája a další), tak i …

Dětství s Vrchlickým (2008)
Kniha vzpomínek známé české herečky, dcery Jaroslava Vrchlického, na dětství, na básnickou osobnost svého otce, na jeho přátele i nepřátele i na problematický vzájemný vztah rodičů. Autorka dala nahlédnout i do svého intimního života, myšlenkového světa a uměleckého výv…

100 statečných - Host č. 68 - Veronika Kubařová 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - V. Kubařová (herečka, Městská divadla pražská)

Dobrý proti severáku
{'cs': 'Milostný román v e-mailech podle knižního bestselleru.\nEmmi/ Jana Štvrtecká-Kaločová\nLeo/ Martin Sláma\nBernard/ Vladimír Hauser\nRežie: Lukáš Kopecký\nNECHRÁNĚNÉ SPOJENÍ Známe to skoro všichni. Když se v naší mailové schránce objeví neznámé jméno, obvykle jen…