Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Kremulátor

Audiokniha Kremulátor

Délka:

6 hod 54 min

Čte:

Saša Rašilov

Vydavatel:

Tembr

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu 1001 myšlenek, které změnily naše uvažování

1001 myšlenek, které změnily naše uvažování

Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že

Obrázek podcastu Roden24

Roden24

Roden24 s nespočetnými zaujímavými linkami a možnosťami ma nadchol natoľko, že by som najradšej odložil všetky naše projekty a venoval sa produkcii rôznych častí tohto nadčasového diela. Martin Beinhauer, BANYS MEDIA K napísaniu tohto diela ma z veľkej časti inšpirovala

Obrázek podcastu Bez hanby o ohanbí

Bez hanby o ohanbí

Bez hanby o ohanbí je audiokniha, ktorá vysvetľuje všetko, čo ste chceli vedieť o vagíne, ale neodvážili ste sa opýtať. Autorky, lekárky Ellen Stokken Dahl a Nina Brochman, vás s humorom, vedeckými znalosťami a bez servítky prevedú fascinujúcim svetom ženských pohlavnýc

Obrázek podcastu Aristokratka pod palbou lásky

Aristokratka pod palbou lásky

„Jsem v pozici obklíčené jednotky a čekám na útok...“ Z Marie je po návratu na Kostku mezinárodní celebrita. Nejenže svým šarmem oslnila Její Veličenstvo Beatrix i všechen nizozemský lid, ale dokonce naprosto okouzlila místní nejlepší partii „se šrajtoflí jenom o něco t

Obrázek podcastu Každý průšvih nemusí být krize

Každý průšvih nemusí být krize

Výběr povídek z úspešné stejnojmenné knihy namluvených Jiřím Krampolem. Inspirací autorovi bylo jak prostředí softwarové firmy, tak i běžné denní situace, které samy o sobě, pokud se to v nich sami nesnažíte nalézt, snad ani nejsou k smíchu. Povídky je ale zachycují s h

Obrázek podcastu Dýka s hadem

Dýka s hadem

Úvodní díl edice historických detektivních románů o Oldřichovi z Chlumu a jeho panošovi Otovi. Děj se odehrává v polovině 13. století za vlády českého krále Přemysla II. Otakara. Správce Bezdězu řeší případ vraždy pána hradu Grabštejn a tajemnou vraždu v johanitské kome

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 30 - Petr Svojtka 07.06.2014

100 statečných - Host č. 30 - Petr Svojtka 07.06.2014

Hostem J. Pokorného - P. Svojtka (umělecký šéf a režisér Městských divadlech pražských - ABC a Rokoko)

Obrázek podcastu Dvacet šest krásných let

Dvacet šest krásných let

Pětidílná četba ze vzpomínkové knihy manželky Vladislava Vančury. Od prvního setkání až po osudový telefonát s anonymním vzkazem informujícím o manželově smrti.Vzpomínková kniha Ludmily Vančurové Dvacet šest krásných let svým titulem sice sugeruje zdání idyly, ale ve sk

Obrázek podcastu Povídky Karla Poláčka

Povídky Karla Poláčka

Výběr z povídek spisovatele Karla Poláčka Významný představitel českého humoristického románu Karel Poláček a povídky: Pan Selichar se osvobodil, Něco o sobě a Potíže optimistů.Účinkují: Josef Somr, Josef Kemr a Rudof Hrušínský.

Obrázek podcastu PAX VII.: Dech smrti

PAX VII.: Dech smrti

Nebojte se čarodějnic. Hlavně ne těch, které máte v sobě. Ačkoliv se blíží Štědrý den, atmosféra v Mariefredu není vánoční ani trochu – z města se stalo nebezpečné místo. Šíří se zvěsti o zabijáckých psech a strašidlech, ale hlavně stále víc a víc obyvatel trápí nemoc

Obrázek podcastu Mám jméno

Mám jméno

Než se rozhodla odhalit svou identitu, byla pro svou ochranu nazývána jménem Emily Doe: mladá žena, kterou pachatel Brock Turner sexuálně napadl v kampusu Stanfordské univerzity a poté byl odsouzen k pouhým pěti měsícům vězení. Její prohlášení zveřejněné na platformě Bu

Obrázek podcastu Tomáš Řepka: Deník ze dna

Tomáš Řepka: Deník ze dna

Bývalý fotbalový reprezentant, kapitán Sparty, hráč italské Fiorentiny a anglického West Hamu, legendární obránce Tomáš Řepka vám nabízí svou nejosobnější a nejsyrovější zpověď. Během výkonu trestu si psal deník, který obsahuje exkluzivní svědectví o tom, jaké byly jeho

Obrázek podcastu Pověz mi, jak žijete

Pověz mi, jak žijete

Vzpomínky z archeologických expedic na tajemném Středním východě. Tato kniha je odpovědí. Odpovědí na otázku, kterou mi lidé kladou velmi často. „Takže vy kopete v Sýrii, viďte? Povězte mi o tom všechno! Jak tam žijete? Ve stanech?“ Myslíte, že znáte Agathu Christie?

Obrázek podcastu Jednorožec

Jednorožec

Třiasedmdesátiletý pan Ovčáček doslova přežívá v domově pro seniory. Má vyšší inteligenci než většina klientů i zaměstnanců a rád dělá různé legrácky a naschvály. Ty ale zdaleka ne všichni berou s humorem. Jednoho dne se tak rozhodne zmizet. Chce se pokusit znovu najít

Obrázek podcastu Spát v moři hvězd - Kniha II.

Spát v moři hvězd - Kniha II.

Xenobioložka Kira Navárezová na průzkumné misi objevila mimozemský organismus a celý život se jí obrátil vzhůru nohama. Měkké ostří – jak organismus pojmenovala – ukrývá řadu děsivých tajemství. Poté, co se Kiře a jejím přátelům nepodaří najít mystický artefakt pro boj

Obrázek podcastu Zrušený rok – Deník 2020

Zrušený rok – Deník 2020

Neměly by dnes - jak moje kdysi nezpochybnitelná, mnohaletá láska k Veronice (jakkoliv tragicky skončivší), tak moje kdysi nezpochybnitelné, ještě delší přátelství s Martinem (byť později taktéž ztroskotavší) - být spíš důvodem k oslavě než truchlení? Neměl by být můj o

Obrázek podcastu Divadelní profily - historický archiv

Divadelní profily - historický archiv

Digitální titul sestavený z historických snímků vydaných původně pod značkou Ultraphon představuje písničky a ukázky scén z inscenací Národního divadla a divadla Větrník (1941 - 1946) Byť je kvalita záznamu poplatná přepisu ze standardních desek, představují se vám hlas

Obrázek podcastu Poláček: Muži v ofsajdu

Poláček: Muži v ofsajdu

Humoristický román Karla Poláčka patří k těm nejzábavnějším a zároveň nejpřívětivějším dílům české literatury. Potěchu v něm naleznou všichni, nejen příznivci fotbalu, protože v centru dění je úsměvný milostný příběh hlavního hrdiny Emana Habáska a také osudy jeho šéfa

Obrázek podcastu Hrdinné, veselé a slavné příběhy Thylberta Ulenspiegla...

Hrdinné, veselé a slavné příběhy Thylberta Ulenspiegla...

Thyl Ulenspiegel je historicky spíše znám jako šašek a kašpar, ale tady byl autorem povýšen na hrdinu národního odboje, přičemž se nabízí, byť kulhající, srovnání v českých dějinách přibližně s bratrem Palečkem. De Coster však byl zaražen poměrně chladným přijetím, jeho

Obrázek podcastu Sekora: Příhody brouka Pytlíka

Sekora: Příhody brouka Pytlíka

Známá dětská knížka ilustrátora a spisovatele Ondřeje Sekory o dobrodružstvích, které zažívá kamarád Ferdy Mravence, popletený a legrační brouk Pytlík. Vždy ochotný pomoci, brouk, který všemu rozumí, všude byl a všechno dovede, ale zároveň také všechno dokonale zamotá.

Obrázek podcastu Příběhy památných stromů

Příběhy památných stromů

„Na počátku bylo slovo…“A kdo jiný, než člověk zabývající se psaním, by měl souhlasit. Jenže – není slovo jako slovo… O tom jsem se sama přesvědčila, když při nahrávání pověstí jsem tiše poslouchala slova mnou před časem poskládaná do příběhů, slova, o kterých jsem si m

Obrázek podcastu Magnetová hora

Magnetová hora

Dvanáctidílná dramatizovaná četba na pokračování z knihy francouzského spisovatele druhé půle 19. století André Laurieho nese poněkud tajemný název Magnetová hora. André Laurie, někdejší spolupracovník Julesa Verna v tomto díle vymyslel něco vskutku originálního: zatímc

Obrázek podcastu Duch Muchla

Duch Muchla

Někdy se ty nejlepší věci přihodí omylem... „Přeju si, aby Muchlíka dostal nějaký hodný duch, který v něm nebude děti strašit, ale bude jim pomáhat usnout.“ Jenže přání je jedna věc... a jeho splnění věc druhá. Přesvědčí se o tom i Anežka, jejíž milovaný Muchlík – staré

Obrázek podcastu Oheň probuzení

Oheň probuzení

Oheň probuzení, první díl epické ságy Draconis Memoria Anthonyho Ryana, nás zavede do fiktivního světa, technologicky na úrovni 19. století, kde se schyluje k válce mezi Kovolodním obchodním syndikátem a Korvantinskou říší. V době války neexistuje pro Syndikát nic cenně

Obrázek podcastu Prokletí Salemu

Prokletí Salemu

Zlo klíčí v každém z nás. A nikdy neznáme místo ani čas příští krvavé sklizně… Americké maloměsto Jerusalem’s Lot na jihu státu Maine se na první pohled nijak neliší od jiných zapadákovů rozesetých po Nové Anglii. Přesto právě v něm spisovatel Ben Mears hledá látku pro