Audiokniha Kráska a netvor

Taliančina pre mierne pokročilých B1 - časť 2
Ďakujeme za váš záujem o kurz Taliančina- slovná zásoba pre mierne pokročilých B1_časť 2. Kurz je určený pre mierne pokročilých študentov, ktorí už taliančinu študovali jeden alebo dva roky a majú osvojené jej základy. Kurz je založený na kontextovom učení, to znamená, …

Život víry 2020/10
Život víry 2020/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Štěpán Matuška, Petr Hodec. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – 400 let od Bílé hory Jaké změny politické, náboženské, so…

Listy od nejkrásnější řeky
Pásmo z dopisů Oty Pavla a jeho bratrů nabízí autentický pohled na Pavlův osobní život a jeho literární práci... Účinkují Jiří Ornest, Věra Kubánková, Jiří Samek a Stanislav Zindulka. Režie: Vladimír Tomeš. Natočeno v r. 1991Víš, mám radost z knihy, z úspěchu, ze slávy,…

Mládek: Zápisky šílencovy (Trilogie úterý, Moje rodina)
Ivan Mládek, hudebník, zpěvák, textař a malíř amatér, je také autorem několika vyprávění z vlastního života. Tak jako v malířství je Mládek fascinován vlastním objevem zákonu obrácené perspektivy, kdy věci blízké jsou malinké a vzdálené obrovské, tak i ve vyprávění se z…

Toulky první republikou 1-25
Světla a stíny první republiky v novém seriálu Českého rozhlasu. Vznik republiky, Masaryk, Rašín, Slovensko, Podkarpatská Rus, Hašler, Baťa, Sokolové, Derby pražských S, Kafka, prostituce, Devětsil, trampové a mnoho dalšího

Spejblovy starosti a Hurvínkův apríl
Toto album nabízí archivní výběr zahrnující jedenáct scének Divadla Spejbla a Hurvínka z let 1967 - 77. Jsou pod nimi podepsáni různí autoři, o něž divadlo nikdy nemělo nouzi. Patří k nimi osvědčení literáti jako František Nepil či Pavel Grym. Současný, už vlastně dlouh…

Logopedická pohádka aneb Jak zvířátka naučila Matýska hezky mluvit
Autorka Šárka Kavanová přišla s nápadem propojit přirozenou lásku dětí k přírodě a ke zvířátkům s nenásilnou výukou správné výslovnosti. Vypráví příběh malého Matýska, kterého zvířátka naučila hezky mluvit. Logopedická pohádka je plná říkanek a písniček, při nichž se dě…

Čertov mlynček
Audiokniha Čertov mlynček - obsahuje čertovské príbehy z fínkych rozprávok. Hoci v nich čerti priamo nevystupujú, sú plné figliarov a čertovsky dobrých príučiek pre všetkých lakomcov, neprajníkov a podvodníkov.

Tajný život stromů
Les je pro mnohé z nás vytouženým místem odpočinku. Je synonymem ticha a nedotčené přírody. Renomovaný lesník Peter Wohlleben nám dává nahlédnout do skrytého života stromů a odhaluje nečekané skutečnosti: stromy mají paměť, předávají si informace, pociťují bolesti, doko…

Zápas o Ameriku
Hlasy z rozeštvané země. Jak přemýšlejí příznivci Donalda Trumpa, co si o současné Americe myslí původní obyvatelé nebo jaký je život na americké jižní hranici. To jsou některá z témat knihy Jana Kaliby, bývalého zpravodaje Českého rozhlasu v USA. „Trump to dělá pro Am…

Patriot
Táto audiokniha je Navaľného posledným listom svetu, v ktorom opisuje roky strávené v brutálnom ruskom väzení. Ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj, ktorý upozorňoval na spreneveru a kauzy Putinovho režimu, napísal svoje pamäti. S vášňou, vtipom, úprimnosťou a statočn…

Povídky, které pomáhají
Svou povídkou přispěli do tohoto dobročinného sborníku nejen renomovaní, „zaběhnutí“ literáti, ale i hudebník či politik a v neposlední řadě také vítězové čtenářské soutěže. I díky tomu vznikl zajímavý a neotřelý soubor rozličných stylů a žánrů, který spojuje touha pomá…

O čtyřech vodnických oplátkách (1975)
Václav Čtvrtek je oblíbený zejména proto, že čerpá motivy svých pohádkových příběhů z lidové tvorby, plné tajemných figurek a nadpřirozených bytostí. Loupežník Rumcajs, Maková panenka, Křemílek a Vochomůrka, forman Šejtroček, vodník Čepeček a další postavičky patří do p…

Kolo času IV.: Stín se šíří
Ani s hordou Aielů za zády a magickou čepelí Callandoru v ruce nemá Rand zdaleka vyhráno… Pevnost Tearský Kámen padla, ovčák Rand al’Thor se prohlásil za Draka Znovuzrozeného a nyní musí naplnit proroctví, že ochrání svět před návratem Temného. Mezitím v síních Tar Valo…

Sekora: Příhody brouka Pytlíka
Známá dětská knížka ilustrátora a spisovatele Ondřeje Sekory o dobrodružstvích, které zažívá kamarád Ferdy Mravence, popletený a legrační brouk Pytlík. Vždy ochotný pomoci, brouk, který všemu rozumí, všude byl a všechno dovede, ale zároveň také všechno dokonale zamotá. …

Démonologové
Zapomeňte na lacinou duchařinu, čeká vás naprosto seriózní výprava do hrůzyplných domů, k postelím posedlých lidí a do prostorů, kam byste se báli jít i za denního světla. Neříkejte, že nevěříte na duchy, netvrďte, že se jich nebojíte – po přečtení této knihy, založené …

Projekt Dítě
Audiokniha Projekt Dítě přináší osm různých příběhů o párech, jejichž cesta k rodičovství byla nějakým způsobem dramatičtější, než bývá obvyklé. Ano, všichni se v určité chvíli ocitli na některé z českých reprodukčních klinik. Kniha však není návodem, jak tímto procesem…

Pražský chodec
Povídka Pražský chodec zakladatele moderní poezie, francouzského básníka Guillauma Apollinaira, je vstupní prózou souboru s názvem Kacíř a spol.Text je inspirován autorovým pobytem v Praze roku 1902 a patří k nejzajímavějším textům zahraničních spisovatelů o tomto městě…

Za zavřenými dveřmi
Dokonalé manželství, nebo dokonalá lež? Páry, jako jsou Jack a Grace, musíte obdivovat, ať chcete nebo ne. On dobře vypadá a umí vydělat peníze, ona je elegantní a šarmantní. Skoro je vám líto, že se s ní nemůžete spřátelit a poznat ji o trochu víc. Oni dva jsou totiž p…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Malé zázraky
Co když ty největší zázraky čekají právě za dveřmi situací, nad kterými už dávno lámeme hůl? Povídková kniha Malé zázraky Kateřiny Dubské nás provede dvanácti autentickými příběhy, které dokazují, že život má ve zvyku překvapit nás právě ve chvíli, kdy se zdá, že už ne…

Legendy a pověsti staré Šumavy
Šumava záhad a tajemství. Skrytá místa, hluboké lesy, rokle a strže Šumavy jsou nezřídka opředeny množstvím záhad a tajemství. Výbor z původních záznamů šumavských pověstí vybral, z němčiny přeložil a uspořádal Josef Rauvolf. Legendy a pověsti dotvářejí podobu každého k…

100 statečných - Host č. 1 - Zdeněk Svěrák 06.06.2014
Hostem L. Výborné - Z. Svěrák (scenárista a spisovatel)

Život víry 2023/03
Život víry 2023/03 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Kateřina Hodecová, Ludmila Matušková, Daniel Zeman a Pavel Kohl. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Hana a Ota Pinknerovi: Ani slepé uličky nejsou marné Hana a Ot…

Dousková: Hrdý Budžes
Podle bestselleru Ireny Douskové Hrdý Budžes vzniklo divadelní představení, ve kterém vytvořila herečka Barbora Hrzánová svou životní roli. Získala za ni Cenu Thalie. Záznam četby z této populárníknihy vychází na našem albu. Jde o vyprávěné desetileté holčičky Helenky, …