Audiokniha Krámek s fantazií

Veronika se rozhodla zemřít
Mladá Slovinka Veronika se z omrzelosti nad stále stejným životem i z pocitu vlastní zbytečnosti rozhodne spáchat sebevraždu. Ve svém dosavadním životě se vždy snažila dělat to, co od ní očekávali druzí, neměla odvahu naplnit svou vnitřnítouhu a riskovat neúspěch. Teprv…

Stela a 16 huskyů + Stela v zemi tučňáků
{'cs': 'Jedenáctiletá Stela žije sice v zapadlé horské vesničce, ale o dobrodružství nemá nouzi. S dědečkem, tatínkem mašérem a smečkou šestnácti psů má o zábavu postaráno každý den. A co teprve, když se vydají na velké závody psích spřežení až na Aljašku! Jestlipak se …

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Babička
{'cs': 'Příběh prosté, ale moudré babičky převyprávěl autor tak, aby mu snadno porozuměly i malé děti. Audiokniha ve formátu MP3 je ideální na cesty autem, jako pohádka před spaním i pro přípravu do školy.\xa0Příjemný poslech!\n\nProstou, avšak moudrou babičku Boženy Ně…

Malá vánoční
Jakubovo magické putování štědrovečerní Prahou začíná u kádě s kapry na Václavském náměstí, kde se chlapec ztrácí tatínkovi, vede na Malou Stranu, kde se Jakub setká s lampářem a děvčátkem se zápalkami, s poštovským koněm, který je ve skutečnosti kobyla Karlička, a s po…

Chrám i tvrz
O tom, jak žije jazyk český v národě a jak my v něm. Čte Miroslav Horníček Kniha Pavla Eisnera je poutavým vyprávěním o naší mateřštině, úžasné kulturní stavbě podobné chrámu i tvrzi. Krátké kapitoly Eisnerovy knihy věcně a vtipně, s humorem a ironií přibližují češtinu …

Pan Spencer
{'cs': 'Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. \nPoprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. \nPodruhé skončilo naše setkání obrovskou hádkou, při které jsem ho vyhodila…

Lada: Nezbedné pohádky
Málokteré novodobé pohádky setrvají v paměti tolika generací, jako popletené Nezbedné pohádky Josefa Lady. Pobavit se nad nimi ovšem může jen ten, který zná původní báchorky, ze kterých autor rošťácky vyšel a celé je po svém zamotal. Například v pohádce o líném Honzovi …

Historka šumaře Willieho
Neuvěřitelný příběh starého dudáka Steenieho, který věrně sloužil v družině sira Roberta Redgauntleta. Když však rozmařilému a bezbožnému rytíři začaly docházet peníze, domáhal se tvrdě zaplacení dluhu za pronajatý dvorec, kde dudák žil se svou rodinou. Steenie peníze s…

Jak správně krmit démona
Audiokniha Jak správně krmit démona by také mohla nést podtitul Příběhy pro každou hodinu jednoho dne. V tomto povídkovém souboru totiž najdete celkem dvacet pět krátkých historek pro velmi krátké přestávky. Vystupují zde vládcové i demokrati, bohové stejně jako démoni,…

Zlatá studánka
Vyprávění o vílách, vodnících, hvězdách, a mnohém jiném, které se jmenuje Zlatá studánka pro Vás napsal Dominik Filip, má krásný podtitul: „pohádky zašlých dní“. A není tomu tak pouze proto, že autor tyhle příběhy slyšel a zaznamenal před více než půl stoletím. „Zašlé d…

X způsobů smrti
ZAPOMEŇ NA VŠECHNO. NA TERMÍN, MÍSTO, OBĚŤ, ZBRAŇ I ZPŮSOB SMRTI. NA VŠECHNO ZAPOMEŇ.TOHLE JE ÚKOL JAKO ŽÁDNÝ JINÝ. Temná partie rozehraná v titulu Motiv X se dočkala napínavé koncovky. Je noc a z přístavu u Helsingborgu vyplouvá nafukovací člun s jediným pasažérem. Na …

Hedvika
Když zemře malé Hedvice maminka, tatínek se po roce povinného truchlení rozhodne znovu oženit. Záhy ale opustí pozemský svět i tatínek a tentokrát se znovu provdá "nová matinka". Tak se spustí kaskáda úmrtí a sňatků, na jejímž konci je Hedvika o několik generací starší …

Vztahy bez stížností
Audio verze nového bestselleru Willa Bowena. Čte Martin Stránský. Délka 7h 38m. Tím, že si stěžujeme, vytváříme mezi sebou určité spojení. Je snadné si společně zanadávat a přidat se ke všeobecné rozmrzelosti. Nejvíce ze všeho si ale stěžujeme na druhé lidi, což vede k …

Katyně
Černý román o škole pro popravčí odkrývá mechanismy moci v absurdní nadsázce. Andělsky krásná Lízinka Tachecí se nedostane na střední školu. Její pragmatická matka v honbě za maturitou objeví možnost studia na speciálním utajeném učilišti pro budoucí katy. Přestože Lízi…

Srdce temnoty
Absolutní zážitek z démonického příběhu. Kultovní dílo o putování námořníka do nitra temného kontinentu i temnoty lidské duše a jednoho ze stěžejních literárních děl 20. století. "Honza Hájek jako interpret skvěle vystihuje temnotu, kterou je Conradův text prodchnutý.…

Slow Horses
Vítejte ve světě pomalých koní, agentů MI5, kteří to královsky zvorali! Londýnský Slough House je místem, kam legendami opředená kontrarozvědka své průšviháře uklízí. Někteří z nich svou nešikovností zničili nespočet životů, jiní zkřížili cestu ambicióznějším kolegům, d…

Dobronínské morytáty
Na počátku adventu přijíždí Jiří Adam z Dobronína s pomocníky bakalářem Petrem a jeho ženou Rozárkou na svou rodnou tvrz na Vysočině, kde si chce během Vánoc odpočinout. Ale ihned po příjezdu ho vyhledá jeho stará kojná a prosí ho o pomoc, protože se ztratil její vnuk. …

Stručné odpovědi na velké otázky
Hawking ve své poslední publikované knize určené širokému okruhu čtenářů zkoumá řadu z největších záhad vesmíru, i potenciální problémy, kterým čelí nebo může čelit lidstvo na naší domovské planetě. Kniha je rozdělena do čtyř oddílů s názvy „Proč jsme tady?“, „Přežijeme…

Pán prstenů - trilogie
Moc může spočívat v té nejmenší z věcí... V dávných dobách vykovali elfští kováři prsteny moci, netušili však, že Temný pán Sauron dal vyrobit ještě Jeden prsten, který měl vládnout všem. Spojené armády lidí a elfů nakonec Saurona porazily a prsten mu odňaly, tato magic…

Láska, sex a lajky
Jsou oblíbenější než William a Kate, skandálnější než Harry a Meghan a přitom žijí v malém městě na Moravě. Seznamte se. Karel a Josefína. Pár influencerů co žijí tak trošku spolu a tak trošku na sociálních sítích. Jejich motem je: „Co nelze změřit na lajky, to neexistu…

Černé srdce
Krveprolití ještě zdaleka neskončilo. Juraj Červenák si jde vlastní cestou a ničí iluze z dětství. Autor převyprávěl staré ruské bohatýrské byliny jako klasické hrdinské fantasy. Juraj Červenák svým nápadem přepsat ruské bohatýrské byliny do hrdinské fantasy ničí iluze …

Není to tebou
Odhalte narcisty a ochraňte se před nimi. Není vždy snadné poznat, že jste se ocitli ve spárech vlivu narcisty. Jeden den vás okouzlí svým sebevědomím a charismatem, druhý den přijde gaslighting a útok na vaše sebevědomí a vy se jen ptáte: Bylo vůbec možné udělat něco j…

Pan Mercedes
Kdo je v téhle hře kočka a kdo je myš? Na masakr před pracovní agenturou, kdy maskovaný řidič v ukradeném mercedesu úmyslně najel do fronty nezaměstnaných, nikdo hned tak nezapomene. Často na něj myslí i detektiv ve výslužbě Bill Hodges, který musel při odchodu do důcho…

Nenechali sa zlomiť
Táto audiokniha je autentickým svedectvom nádeje, odvahy a nezlomnosti jej aktérov. Dokumentuje osudy 21 politických väzňov z 50. rokov 20. storočia a ľudí prenasledovaných komunistickým režimom, ktorí prežili najťažšie obdobie tejto éry – popravy blízkych, dlhoročné vä…