Audiokniha Králův dluh

TOHLE SI POSLECHNI
Výběr z fejetonů Pavla Tomeše Publicista, reklamní textař a stand-up komik Pavel Tomeš, kterého můžete znát z televizního pořadu Na stojáka nebo Comedy club, vybral a načetl ty nejlepší fejetony ze svých knih Facky z Marsu, Zápisky malého tyranosaura a Tohle lidi hodně…

Webcopywriting pro samouky
Praktický návod, jak pomocí skvělých textů nakopnout váš web Provozujete e-shop nebo jiný on-line byznys a rozmrzele sledujete, jak vám to nefunguje? Konkurence je obrovská. Přebijete ji pouze hromadou peněz nasypaných do PPC reklamy, anebo originálním obsahem webu. Šet…

Vánoce a Velikonoce v úvahách Tomáše Halíka
Profesor UK, prezident České křesťanské akademie a farář Akademické farnosti Praha, člen Evropské akademie věd a umění, Tomáš Halík patří mezi významné české intelektuály a morální autority, uznávané doma i ve světě. Je autorem řady knih, přeložených do různých světovýc…

Získejte z audioknih trojnásobek užitku
Získejte z audioknih trojnásobek užitku aneb Jak efektivně poslouchat audioknihy je audiokniha nového typu, důsledně členěná podle kapitol, se snadným nalezením začátku každé kapitoly, se stručným shrnutím na konci každé vysvětlovací kapitoly. Bez této audioknihy jste j…

Měl jsem psa a kočku
Mistrný projev Václava Vosky humorného popisu Čapkových trampot s přáteli člověka. Osobně prožité chvíle od pořízení si pejska, průběhu, kdy se z miláčka rodiny stane rozmazlený jedinec projevující bezohledně svou autoritu, a co si potom počít. Čtení, které by neměl brá…

Jak jsem byl klukem
"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární…

Mozart
Povídka Mozart není o geniálním rakouském skladateli, jak by se dalo předpokládat, ale jejím hrdinou - tedy spíše antihrdinou - je chudý ruský houslista, přesvědčený o svém mimořádném skladatelském talentu. Jeho tragikomický příběh ve čtyřech pokračováních vypráví Vikto…

25 gramů štěstí
Massimovi obrátí život naruby Ninna - rozcuchaný ježeček vážící pouze 25 gramů. Nejen že díky ní překoná nelehké období, ale dá mu i nový smysl: Massimo založí záchranou stanici pro ježky a stará se o ty, kteří pomoc potřebují. Tak jako ježčí donchuán Trilly nebo křehou…

Anička a její kamarádky
Poslechněte si první příběh z oblíbeného cyklu o školačce Aničce v podání Marthy Issové! Anička nastupuje do druhé třídy v malebné vesničce své babičky, kde to sice dobře zná, ale zprvu má trochu obavy. Najde si nějakou kamarádku? Co všechno ji v nové škole čeká? Brzy v…

Štěpánčin televizní kabaret
Štěpánka Haničincová (*30. 9. 1931– † 27. 10. 1999) byla česká herečka, autorka a dlouholetá moderátorka pořadů pro děti. Byla jejich dětským idolem, pohádkovou tetou, která je provázela oblíbeným pořadem. Říkaly jí jednoduše - Štěpánka. K nejznámějším pořadům Štěpánky …

Projev presidenta T.G.Masaryka
TOMÁŠ GARRIGUE MASARYK (*7. března 1850 – †14. září 1937) Projev presidenta Osvoboditele T.G.Masaryka proslovený k poslancům Národního shromáždění na Hradě pražském k 10. výročí Čs. republiky 28.10.1928 Zvuková kvalita odpovídá historickému snímku - jedná se o přepis d…

Proč jsem tady doma
Z komentáře Donáta Šajnera k původnímu LP albu 1 18 1656 "Proč jsem tady doma" vydanému Supraphonem v roce 1974 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Už název naší malé básnické antologie napovídá, o co nám šlo. Udělat průřez třiceti lety české poezie a z děl básníků v…

Nadace
Ani na předem vytyčené cestě k budoucnosti není nouze o překvapení a nebezpečí… Dvanáct tisíc let trvající galaktické Říši by jen málokdo předpovídal brzký zánik. Když se takový člověk přesto objeví, dostane se mu okamžitě nálepky sýčka a pozornosti bezpečnostních slože…

Sattasaí
Antologie staroindické poezie. Básně rozličných autorů a také autorek do výboru s názvem Sattasaí podle tradice zařadil král Hálah z dynastie Sátaváhanů, vládnoucí počátkem 1. století na území dnešního Ándhrapradéše, podle jiných verzí bývá vznik antologie datován zhrub…

100 statečných - Host č. 79 - Judita Matyášová 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - J. Matyášová (novinářka, spisovatelka)

Pohádky tisíce a jedné noci 41-50
Pohádky tisíce a jedné noci - pátá část výběru z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995 - 1998. Vypravují Hana Maciuchová a Josef Somr.

Volání netvora
Příběhy jsou jako divá zvěř. Když je vypustíš na svobodu, mohou napáchat spoustu škody. Přesně sedm minut po půlnoci navštíví třináctiletého Conora netvor. Chlapce však neděsí, protože nic nemůže být horší, než noční můry, které ho v poslední době pronásledují. Než real…

Prázdniny Billa Madlafouska
„Ahoj. Já teda nevím, jak vy, ale já mám z celý školy nejvíc nejradši prázdniny. Ty letní, protože jsou nejdelší a člověk si může dělat všechno, co chce a na co kvůli škole a učení během roku neměl čas.“ Poznáváte? Ano, nezaměnitelný styl Billa Madlafouska!

Přítelkyně z domu smutku
Příběh se odehrává na konci světa, ve světě zabsolutizovaného násilí, a já po napsání knihy zjistila, že snad žádné jiné prostředí není tak velkou autorskou příležitostí. Nikde jinde bych se nesetkala s lidmi tak rozdílnými, a současně tak otevřenými. Má hlavní autorská…

Povídky Josefa Kopty
Spisovatel a novinář z počátku minulého století Josef Kopta psal především legionářskou literaturu a knihy pro mládež. Průřez jeho tvorbou najdete ve vybraných povídkách v podání Vladimíra Brabce, Miroslava Táborského, Jiřího Adamíry, Josefa Beka a dalších.

Bulšit. O žvanění v organizacích, médiích, politice a vědě
Nová kniha Františka Koukolíka Bulšit je určena širšímu okruhu čtenářů a pojednává o nenápadné součásti naší kultury, o žvanění. Žvanění je staré jako lidstvo samo, nicméně jeho současný dosah je díky internetu a sociálním sítím globální a nesrovnatelně vyšší. Žvanění j…

The Stories of Sherlock Holmes
Audiokniha nabízí čtyři příběhy Sherlocka Holmese, které jsou určeny mírně pokročilým studentům angličtiny. Zájemci se díky nim nejen seznámí s případy, v nichž věhlasný detektiv rozehrává své brilantní logické myšlení, ale také si procvičí poslech a porozumění angličti…

Rozum a cit
Hlavními hrdinkami jsou tři sestry - devatenáctiletá Elinor, sedmnáctiletá Mariana a nejladší sestra Maigret. Po smrti svého otce se přestěhují do nového domova, kde prožívají lásku, ale i zklamaní. Dívky se od sebe liší svým přístupem k životu. Elinor je racionální a o…

Povídky Marka Twaina
Světová literatura nemá tak mnoho ryzích humoristů, Mark Twain ovšem mezi ně patří jako velký klasik. Jeho pohled na společnost, její klišé a stereotypy, podtržené navíc americkým protestantským pokrytectvím, ho ovšem řadí mezi moderní světové autory.Americká literatura…

Medvědín
Tohle je jen mezi lidmi a hokejem... Hokejem žije Peter Andersson, bývalý hráč a sportovní ředitel místního klubu, dýchá pro něj sedmnáctiletý hokejový génius a naděje celého města Kevin i bojovný Benji, který se bojí přiznat svoji sexuální orientaci. Bez bruslí na noho…