Audiokniha Králův dluh

Egon: Děsná psina
Příběh jednoho psího seniora, jeho nesnesitelné paničky a shovívavého páníčka. Petra Baďurová (1964) byla dvanáct let skutečnou paničkou skutečného psa Egona. Tou, které Egon říká panda, trochu je a trochu není. Je odpůrkyní polidšťování psů a ve své knize s nadsázkou,…

100 statečných - Host č. 95 - Daniela Písařovicová 08.06.2014
Hostem J. Pokorného - D. Písařovicová (moderátorka ČT)

To byl jen vtip… - Průvodce moderní sebeobranou proti shazování zesměšňování a manipulaci
Zažíváte narážky nebo nevhodné „vtipy“, ale vtipná odpověď vás napadne až po deseti minutách? Cítíte, že některé situace vás svazují a nutí mlčet, i když byste se chtěli ozvat? Máte někdy pocit, že vás neviditelná síť očekávání a stereotypů brzdí v rozletu? Pak je tahle…

Obchodníci s vesmírem
Klasika zlatého věku sci-fi. Píše se rok 2050 a právě se rozjíždí největší kšeft lidské historie – právo kolonizovat Venuši. Úkolem získat co nejvíce dobrovolníků je pověřen Mitch Courtenay z velké reklamní agentury. Reklamní byznys však ovládá svět a konkurence jde Mit…

Herecký profil Františka Smolíka
Z komentáře k původnímu LP albu DV 15161 vydanému v roce 1963 a vycházejícímu nyní poprvé digitálně? Byla by to vrchovatě početná diskotéka, kdyby se měly zvěčnit na gramofonových deskách hlasy všech dramatických postav, které kdy ztělesnil národní umělec František Smol…

Pohádky tisíce a jedné noci 31-40
Pohádky tisíce a jedné noci - čtvrtá část výběru z mimořádně úspěšného rozhlasového cyklu z let 1995 - 1998. Vypravují Hana Maciuchová a Josef Somr.

English Effectively
Anglická část knihy Jak se efektivně učit cizí jazyk namluvená rodilým mluvčím. Tato kniha umožnila tisícům lidí dostat se "za vodu" v angličtině. Pomohla zlomit jejich věčné začátečnictví, dodala jim sílu znovu a znovu nalézat chuť, čas, odvahu, motivaci. Pomohla najít…

Pohádky s Vlastimilem Brodským 2.
Nový kompilační titul "Pohádky s Vlastimilem Brodským 2." je určen pouze pro digitální obchody a volně navazuje na obdobný úspěšný titul SU 5755-2 "Pohádky s Vlastimilem Brodským" z roku 2006. Je věnován tvorbě pro děti velkého a oblíbeného vypravěče pohádek několika ge…

Rychlejší než vítěz
Nejdelší cyklistický závod z pohledu českého ultracyklisty a spisovatele Daniela Polmana, který dojel i přes těžký pád a zranění do cíle jako první s náskokem 500 km! Po návratu domů byl ovšem z výsledkové tabulky přesunut do neklasifikované kategorie. Ryzí svědectví o …

Jak jsem se zbláznila
Pracovní zatížení, hluční sousedé a další sled událostí ji totiž dovedli až do blázince. Ale v tom našla inspiraci, a tak spatřila světlo světa kniha, která líčí celou dlouhou cestu, jež ji do tohoto zařízení přivedla, a samozřejmě také to, co tam zažila. Autorka s lask…

Barva z kosmu
Povinná četba pro milovníky hororu a fantastiky. Průřez tím nejlepším z díla H. P. Lovecrafta včetně titulní povídky Barva z kosmu, která pojednává o důsledcích dopadu meteoritu do odlehlého údolí Nové Anglie. Americký autor Howard Phillips Lovecraft patří k zakladatelů…

Pohádkový život aneb Jak vést svůj život k souladu a štěstí
Naučíte se vlastními schopnostmi zlepšovat okolnosti svého života. Objevíte postupy, které vás povedou k harmonii, radostnému životu a prožitku trvalého vnitřního štěstí. Zjistíte, jak se dostat do kontaktu se svým nitrem a sami se sebou. Upevníte si zdraví, protože …

Těžší než nebe: životopis Kurta Cobaina
Strhující životopis rockové legendy Kurta Cobaina ožívá v audioknize Těžší než nebe v podání Matěje Hádka. Frontman kapely Nirvana byl považován za jeden z nejsilnějších hlasů své generace a hudebního stylu grunge. Byl obdivován fanoušky i kritikou, zároveň ale zápasil …

Babí léto na modré vodě
Rozhlasová hra Babí léto na modré vodě je citlivě vylíčeným příběhem citového vztahu dvou stárnoucích lidí. Vztahu, který vzplanul při lázeňském pobytu, který však postupně přeroste v pevnou vazbu, v nový impulz pro jejich život.Když v roce 1979 napsal známý autor rozhl…

Já, legenda
Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

Pod toskánským sluncem
Audiokniha vzpomínek vznikla na základě deníku z prvních pěti let autorčina pobytu v Toskánsku. Spolu s přítelem Nedem zakoupila opuštěnou vesnickou usedlost a rozhodla se ji zrenovovat tak, aby nenarušila její původní kouzlo. Kdo někdy renovoval dům, dobře ví, že na po…

Voskovec a Werich: Vídeň 1971 - Montreal 1977
Archivy skrývají nečekaná překvapení, například tento zvukový záznam rozhovoru Jiřího Voskovce a Jana Wericha při jedné z jejich společných schůzek ve Vídni. Zatímco v Poslední forbíně šlo o setkání z roku 1974, toto je o 3 roky dříve. Pánové se potkali nad magnetofonem…

Spejbl & Hurvínek a Zlatá zebra 2
"Máš štěstí, ty i tvoji kamarádi, že vaším rozhlasovým učitelem bude jeden z nejlepších znalců všech předpisů na světě, a tedy i předpisů dopravních. Bude jím taťulda, Josef Spejbl. Pro případ, že by ti jeho výklad přece jenom nebyl docela úplně jasný, budu samozřejmě p…

100 statečných - Host č. 35 - Zdeněk Řehák 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - Z. Řehák (taneční mistr)

100 statečných - Host č. 5 - Ludmila Čírtková 06.06.2014
Hostem L. Výborné - L. Čírtková (policejní psycholožka)

Sex, prachy a potíže
Černá holka narozená bílým rodičům? Tak to je průser sám o sobě. Může být vůbec život k někomu takovému laskavý? Jsem Valérie a tohle je můj příběh. Po neskutečném životním zklamání jsem všechno vzdala. Zbylo mi zlomené srdce a zadupané sny. Nic mi nedávalo smysl. Jenom…

Ať žije Francie!
Francouzi jsou přesvědčeni, že Francie je jako kterákoliv jiná země. Jen o maličko víc. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představení z pražské Violy.

Psychorádce
Původní audio kazeta 1928 4338 "Psychorádce" autorů Josefa Svatopluka Matějky, PhDr. Rudolfa Kohoutka CSc a PhDr. Jaroslava Rybáře vydal Supraphon v roce 1987 - nyní tento relaxační titul vydáváme poprvé digitálně. Komentář autorů z tiskoviny k audio kazetě: PSYCHORÁDC…

Odpuštění
Francouzský kněz Guy Gilbert (1935) skrze svou bohatou zkušenost s lidmi z okraje společnosti, zločinci či vězni potvrzuje, že jen cesta odpuštění vede k vnitřní vyrovnanosti, pokoji a radosti. Právě křesťané jsou pro něj ti, kteří mají ve společnosti neustále realizova…

Dopisy Milady Horákové z pankrácké cely smrti
JUDr. Milada Horáková se stala obětí justiční vraždy ale také symbolem odporu proti režimu komunistické strany. Své dopisy napsala ve třech závěrečných dnech svého života 24. až 27. června 1950. Jsou opravdovým důkazem vnitřní síly této ženy a mají stále co říci, i když…