Audiokniha Královražda na Křivoklátě

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …

Písničky a příběhy zvířátek z Večerníčků
Václav Chaloupek proslul svými večerníčky ze života zvířat. Natočil již řadu seriálů, ve kterých měly děti možnost sledovat živé bažanty, divočáky, lišáka, medvědy, vydru či vlky. Všechny jeho příběhy vzbudily obrovský zájem dětského i dospělého publika. Písně Jaroslava…

Divočinou Nového světa
Dobrodružný seriál pro mládež o objevech v Americe. Velikost objevů má v každé době jiné měřítko. Režie Jaroslav Kodeš.Obsah: 1. Vodní cesty za kožešinami - 2. Od Velkých jezer k otci vod. - 3. Indiánská princezna a puritáni. - 4. O kříž i o kořist. - 5. Pustinami k Ti…

Umění války
Proslulé pojednání mistra Suna o válečném umění se těší neutuchajícímu zájmu i po více než dva a půl tisíci let. Jeho obliba spočívá především v inspirativní síle pro taktické jednání s lidmi. Mistrovy myšlenky ocení každý člověk, neboť taktika je nutná v partnerství a …

Svaté královny
Příběhy mimořádných žen, převážně urozených, ale i prostých, které se svými projevy blíženské lásky a svatostí zapsaly do dějin. O svatých královnách hovoří církevní historik profesor Martin Weis. Pozornost věnuje například císařovně Elii Pulcherii, svaté Uršule, králov…

Staré řecké báje a pověsti 6
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Novinářem v Číně 2
Ponořte se do víru zážitků jeho asijské dekády, vydala by na několik lidských životů. Jak vývoj Číny ovlivnila politika jednoho dítěte? Jaké je zde postavení žen? Jaký byl laureát Nobelovy ceny Liou Siao-po, nejznámější čínský disident? Máme se bát rozpínavosti Číny? Po…

Hurvínkovi k narozeninám
Ano, Hurvínek slavil osmdesátiny! K tomuto jubileu vydal Supraphon Music nejlepší scénky z odkazu Miloše Kirschnera, který byl nejenom skvělým interpretem Spejbla a Hurvínka, ředitelem Divadla S+H, ale i mimořádnou a všestrannou tvůrčí osobností!

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (prvá séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Karafiát: Broučci
Nahrávku Karafiátových Broučků z roku 1968 ve skvostné interpretaci Karla Högera vydal Supraphon původně na LP 0 18 0498, v roce 1995 pak i na CD.

Pražský chodec
Povídka Pražský chodec zakladatele moderní poezie, francouzského básníka Guillauma Apollinaira, je vstupní prózou souboru s názvem Kacíř a spol.Text je inspirován autorovým pobytem v Praze roku 1902 a patří k nejzajímavějším textům zahraničních spisovatelů o tomto městě…

Říkali jí Kri-kri
Na sluncem zalitém řeckém ostrově vyrůstá Kri-kri, dívka divoká jako horská koza. Její svět plný svobody a vůně moře náhle zničí druhá světová válka. Z dětství zůstane jen popel, rozmetaný dívčiným nečekaným mateřstvím. Ženy jejího rodu měly vždy jen jednu dceru, ale Kr…

13. Nizozemština - cestovní konverzace
13. díl z jedinečné řady 24 audio konverzací, sloužící jako vynikající pomůcka pro turisty i profesionální pracovníky. Obsahuje 32 témat k snadnému dorozumnění, více než 500 konverzačních obratů s výslovností, samostudium formou poslechu a opakování.

A collection Of First World War Poetry
Audiokniha A collection Of First World War Poetry namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro posluchače experty. This collection reflects the wide variety of poems written, in the English language, about The War that Will End War (H.G. Wells, 1914). The collecti…

Murderers
The fourth step into the Darkness is called Murderers, and it takes the listener into the realm of vampire stories and haunted houses. The first – The Tomb of Sara – was written by English navy officer, and writer, Frederick George Loring. It was one of the very first s…

Zpověď farářky
Faráři i farářky jsou neustále připraveni naslouchat ostatním. Co se ale děje v jejich duši? Martina Viktorie Kopecká dává v nebývale otevřené zpovědi nahlédnout do svého vnitřního světa. Co si myslí o celibátu a založení rodiny? Jak vnímá vážné nemoci a odcházení svých…

Kdo ví, kde budu zítra
Co znamená být novinářem v 21. století / Jak to dopadne, když si uznávaný komentátor Jindřich Šídlo sedne s Tomášem Etzlerem, spolupracovníkem americké CNN a bývalým reportérem České televize v Číně, a povídají si o novinařině? Co tato profese obnáší dnes, v době Facebo…

Máj (2008)
Jednou z nejpozoruhodnějších divadelních inscenací Máje se pyšnilo brněnské Divadlo U stolu. V něm se Máje ujal František Derfler. Ke spolupráci přizval rockového bubeníka Zdeňka Kluku, a dva mladičké účinkující: Jiřího Valůška pro roli Viléma, strašného lesů pána, a Er…

Paddington se zabydluje
Paddington, medvídek z nejtemnějšího Peru, se spokojeně zabydluje u rodiny Fouskových v Londýně. Svými ztřeštěnými nápady mnohdy převrátí celý dům vzhůru nohama a Fouskovi se nestačí divit. Medvídek se totiž mimo jiné pustí do fotografování, vymaluje si pokoj, uspořádá …

Hovory o józe a mystice č. 18
Vnitřní pránájáma s vědomím Já Jsem . Jednota projevu a neprojevu neboli jednota vědomí a jeho tvořivé moci. Přímý záznam promluvy ze semináře v Kostolanech a následného cvičení vnitřní pránájámy v červnu 2006. Záznam nebyl režírován ani jinak upravován. Je z jedné denn…

TAO sexu
Jak udržovat ženu v blahu a zpomalit stárnutí. Kniha ojedinělých textů známého publicisty, která se zabývá převážně neznámými aspekty lidské sexuality z pohledu čínské taoistické filosofie. Autorova třináctá kniha Tao sexu opět svědčí o široké paletě jeho zájmů a námětů…

Milý mouřeníne - milý Béďo
Zlata Kufnerová: Milý mouřeníne - milý Béďo. Odvrácená tvář klasiků marxismu aneb Píší si otcové proletariátuŽe si Karel Marx a Bedřich Engels psali o kapitálu, asi nikoho nepřekvapí. Nečekané ale je, že to bylo velmi často o nedostatku toho jejich díla. V rozhlasové k…

Vladana a Prasopes 3
Další dobrodružství desetileté Vladany, která se stala intergalaktickou strážkyní a spolu s kolegou a kamarádem Prasopsem se z malé planetky Zeměmě vydala do vesmíru. A tentokrát potkají i Prasopsici! TAKŽE. Je mi 10 a jsem ze Zeměmě. Asi o tom nemáte ani páru, ale Země…