Audiokniha Královna Margot

Případ Pavlína
Životní osudy první české top modelky Pavlíny Pořízkové. Komunistické úřady nepovolí vycestování tříletého děvčátka za svou rodinou. Po třech letech marných jednání se zoufalá matka rozhodne k riskantní akci. Pod falešnou identitou se vrátí do Československa. Unést svoj…

Beštia
Dominik Dán sa opäť pohybuje na hranici medzi fikciou a skutočnosťou. Tretí román Beštia sa dohráva tesne po veľkých zmenách, presnejšie po nekrvavej revolúcii a amnestii v roku 1990, po ktorej sa na slobodu dostáva mnoho nenapraviteľných zločincov. Niektorí využijú pád…

Stýskání zakázáno
Málokdy se stává, že se někdo rozhodne vydat příběh o příběhu, který tomuto příběhu předcházel. Nakladatelství Academia bylo lehčeji, když nemuselo v roce 2018 váhat mezi prvním a druhým dílem mého divadelního děje-spisu a země-spisu, ale vydalo obě knihy společně (druh…

Vraždy podle abecedy
{'cs': 'Všechno začalo zdánlivě bláznivým anonymním dopisem s\xa0podpisem A B C. Po něm následovala vražda staré trafikantky A. Ascherové z\xa0Andoveru. Na pultě trafiky ležel rozevřený Abecední jízdní řád, známý pod zkratkou ABC. Předtuchy, které nad přijatým dopisem p…

PAX X.: Draugova oběť
Závěrečný souboj! V neděli se mají Viggo a Alrik odstěhovat z Mariefredu, od Anderse s Lajlou! Za všechno může Iris — kdyby se nenechala chytit černou čarodějnicí, Alrika s Viggem by při vloupání do školy nenatočila kamera. Události však naberou překvapivý spád: Viggo …

Selekce
Pro dívky je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu to znamená otočit se zády ke své t…

Studňa
Jeden múdry človek, ale nebol to policajt, raz odhalil tajomstvo vraždy a z tajomstva sa razom stalo najstaršie kriminalistické pravidlo. Je jednoduché: vraždí sa buď pre peniaze, alebo kvôli ženám. Krauz a Fischer odrobili na oddelení vrážd pekných pár rokov a mohli ib…

(Ne)vinný dotazník Radka Brzobohatého 7.
Žertování u číše vína. O všem možném, ale především o divadle... Hostem Radoslava Brzobohatého v zábavném rozhlasovém pořadu je herečka Táňa Medvecká.

Cirkus Humberto (1961)
Román Eduarda Basse Cirkus Humberto vyšel v letech okupace, přestože byl napsán už v roce 1930. Většina čtenářů jej chápala jako morální povzbuzení v těžké době války, vždyť příběh několika generací cirkusových umělců ukazoval nezdolnost a pracovitost českých umělců, ak…

Poslední Mohykán
Tenhle příběh uchvacoval, uchvacuje a bude uchvacovat děti i dospělé. Howgh. Slavný dobrodružný příběh na motivy skutečných událostí francouzsko-indiánské války z roku 1757, který proslavil film s Danielem Day-Lewisem a Madeleine Stoweovou. Poslední Mohykán, nejznámější…

Rozmarná léta
Očima vzpomínek oscarového režiséra poznáte některé významné a dramatické události v historii naší země a především nahlédnete do zákulisí vzniku filmů: Ostře sledované vlaky, Rozmarné léto, Postřižiny nebo Vesničko má středisková. Charakteristický Menzelův hlas je inti…

Neviditeľný život Addie LaRue
Život, na ktorý si nik nespomenie. Príbeh, na ktorý nikdy nezabudnete. Francúzsko, rok 1714. Zúfalá mladá žena uzavrie dohodu s temným božstvom, aby mohla žiť večne, nespútane, presne tak, ako vždy túžila, keď snívala o slobode. Zmluva má však háčik – Addie si nik nezap…

Woyzeck
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni B1 pro středně pokročilé. Georg Büchners Drama Woyzeck gehört zu den meistgespielten Bühnenstücken der deutschen Literatur. Infolge seines frühen Todes im Jahr 1837 – Georg Büc…

Elizino tajemství
Vzali jim důstojnost, ale nemohli jim vzít naději. Šokující román z Osvětimi. / Čekala je těžká volba na strašlivém místě: buď budou žít dál jako řadové vězenkyně koncentračního tábora v Osvětimi, nebo výměnou za snesitelnější podmínky začnou pracovat v táborovém nevěst…

Zůstane koza celá, když se vlci nažerou?
Jaroslava Adamová, Ladislav Mrkvička a Jaroslav Kepka v hlavních rolích satirické komedie s drobnou kriminální zápletkou.Do podniku Galvana, který dokáže poskytnout nedostatkové služby, nastupuje nový pracovník (Ladislav Mrkvička). Zdá se, že i díky šarmu účetní Marie (…

Já vs. Mozek: Taky vás vaše hlava nenechá spát?
Ahoj! Tady Hayley Morris, vášnivá přemýšlivka. Mojí životní misí je jednou provždy dokázat, že JSTE NORMÁLNÍ. I pokud vedete imaginární hádky ve sprše nebo nevíte, jak se chovat, když k vám přijde instalatér. Většinu života jsem strávila tím, že jsem říkala a dělala tra…

Mizera
Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Převážně zdvořilý Leopold
Leopold, novinář ve středním věku, žijící ve stereotypním manželství s Nelou, má až nutkavou potřebu vyjadřovat se ve verších a za všech okolností zůstávat zdvořilý, což ho občas dostává do velice prekérních situací. Ani v nejčernějším snu by ho však nenapadlo, že když …

Zátopkovi u Nepila
Chcete být při tom, když si u jednoho stolu povídají dvě slavné manželské dvojice? Jaké bylo setkání Zátopkových s Nepilovými? Unikátní reportáž z návštěvy Dany a Emila Zátopkových u Zdeny a Františka Nepilových na chalupě ve Stradonicích na jaře roku 1988.V roce 1988 …

Vysazená okna
Slaboch a zločinec, nebo utajený hrdina? Psychologický román s tajemstvím z doby osvobozování Brna na konci druhé světové války od českého spisovatele a novináře Bedřicha Golombka. Hlavní postavou psychologického románu s tajemstvím Vysazená okna (1947) je mladá žena Mi…

Krimi DEKAMERON 3
Krimi Dekameron 3 aneb lechtivé případy z doby normalizace, které se nikdy nedostaly před soud. Autor ve třetím dílu Krimi DEKAMERONU nabízí posluchačům poslední část povídek ze svých policejních začátků. Tyto povídky uzavírají jednu dekádu jeho života, ve které vysvětl…

Nebojte se klasiky! 16 Giacomo Puccini – Turandot
Slavný operní příběh v dramatizaci Jana Jiráně podle původního libreta s ukázkami nejslavnějších hudebních pasáží zpívaných tentokrát v italštině.

Faktor Omega
"Vatikán nikdy nezapomíná. Akční thriller balancující na ostří skutečné historie." Co skrývá Gentský oltář a proč byl tolikrát v historii ukraden či poničen? Tajemstvím opředená relikvie vstoupí i do života bývalého agenta FBI Nicka Leeho. Jeho bývalá snoubenka právě v …

Přízrak z Kolosea
Nový titul z pera známé francouzské spisovatelky přenese mladé čtenáře zpět do starověkého Říma, kdy se kvůli pronásledování museli křesťané skrývat v katakombách. Příběh tří kamarádů, kteří při potyčce se zloději narazí na „přízrak", zaujme nejen chlapce, ale i dívky s…

Anihilace
Předloha strhujícího sci-fi s Natalií Portmanovou. Oblast X byla desítky let odříznutá od zbytku kontinentu. Rozlehlé pozůstatky lidské civilizace znovu opanovala příroda. První expedice se vrátila se zprávami o nedotčené, rajské krajině. Všichni členové druhé expedice …