Obrázek podcastu Král Lear

Audiokniha Král Lear

Délka:

2 hod 35 min

Čte:

Jan Přeučil

Vydavatel:

Radioservis

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Neuromancer

Neuromancer

V tomhle světě je tělo vězením, ze kterého se dá uniknout… Case to zvoral, zatraceně zvoral. Zkoušet ojebat šéfy se nevyplácí – a pro práci v kyberprostoru to platí tuplem. Kdysi vyhlášený kovboj s konzolí zavěšenou proklatě nízko a jeden z nejlepších hackerů v celém Sp…

Obrázek podcastu Vango

Vango

Odjakživa se cítil nejlíp poblíž nebe. Jenže svět začal být nesnesitelně přízemní… Romantikové mladí duchem, těšte se! Nejvýřečnější Francouz dneška pro vás umotal klubko úkladů, do jehož středu skryl záhadu hrdinovy totožnosti v čase nelidských ideologií 30. let 20. st…

Obrázek podcastu Pondělí začíná v sobotu

Pondělí začíná v sobotu

Mladý programátor Privalov přijíždí do severského městečka Solovec, kde se má sejít se svými kamarády a užívat si dovolenou. Místo toho je odvlečen do Výzkumného ústavu čar a kouzel a stává se mágem. Mluvící sklerotický kocour, slabozraká kouzelná rybka (vlastně štika) …

Obrázek podcastu U stolu

U stolu

Velkého českého básníka, dramatika a překladatele připomínáme četbou z jeho lyrické prózy U stolu. Hrst vzpomínek na dětská léta, prožitá v malebném kraji mezi Vltavou a Sázavou.Jsou tři místa, která se přetahovala o tvůrčí pozornost básníka Františka Hrubína - rodná Pr…

Obrázek podcastu Mizera

Mizera

Krutý, chladnokrevný… Cillian Fitzpatrick pro média je TÍM PADOUCHEM. Pro mě je to muž, který mi zachránil život. Nyní potřebuju, aby pro mě udělal ještě jednu malou laskavost – vyplatil mě z problémů, do kterých mě uvrhl můj manžel. Cillian ovšem nedělá laskavosti zad…

Obrázek podcastu Já, Poutník

Já, Poutník

Mladá žena zavražděná v hotelu na Manhattanu – nelze identifikovat ji ani pachatele. Otec veřejně sťatý pod palčivým sluncem v Saúdské Arábii a syn, jenž přihlížel. Muž ze syrského výzkumného ústavu, kterému někdo zaživa vyoperoval oči. Ohořelé ostatky tří těl na horské…

Obrázek podcastu Ach jo, to by se policistovi stávat nemělo

Ach jo, to by se policistovi stávat nemělo

Je možné, aby český policista zažíval podobné maléry a trapasy jako filmoví hrdinové Johnny English nebo inspektor Clouseau ? Pro mladého začínajícího policistu Sváťu žádný problém. Jakmile nastoupí k policii, hned první den se dostane do velkého průšvihu, po kterém oče…

Obrázek podcastu Mrazivé vraždy

Mrazivé vraždy

Povídky obsažené v tomto výboru vyšly většinou nejprve časopisecky. Leitmotivem sbírky je roční období, kdy se případy slavných postav odehrávají. Posluchač tam může srovnávat vyšetřovací metody čiperné starší dámy s vytříbeným čichem na pachatele vražd Jane Marplové, p…

Obrázek podcastu Dokonalé stopy

Dokonalé stopy

{'cs': 'V odlehlém koutě Skotské vysočiny shořelo tělo Elaine Buxtonové. Jediné, podle čeho může policie pohřešovanou právničku identifikovat, je zub a cár zkrvaveného šátku. V tajné místnosti kdesi v Edinburghu mezitím skutečná Elaine Buxtonová vyděšeně křičí do tmy. I…

Obrázek podcastu Nič ma nezlomí

Nič ma nezlomí

Pre Davida Gogginsa bolo detstvo nočnou morou – chudoba, predsudky a fyzické násilie mu vypĺňali dni a strašili ho po nociach. Vďaka sebadisciplíne, psychickej odolnosti a tvrdej práci sa však zmenil z deprimovaného mladého muža s nadváhou a bez budúcnosti na ikonu amer…

Obrázek podcastu Houslistka

Houslistka

Verše moravskej poetky Mileny Fucimanovej sú inšpirované obrazmi slovenskej výtvarníčky Květy Fulierovej. Pôvodnú hudbu k veršom a obrazom skomponoval Ondřej Fuciman. Melodrámu Houslistka naštudovalo brnenské Divadlo hudby a poezie Agadir. Prelínajúce sa texty v češtine…

Obrázek podcastu Spolčení ničemů

Spolčení ničemů

Francií otřese vlna brutálních vražd. Sadisticky znásilněné a usmrcené dívky, vyvražděná rodina, náhodní cestující shození pod vlak... Stále stejná značka *e, která se jako cejch objevuje na obětech nebo v jejich blízkosti, ukazuje na sériového vraha – jenže kriminalist…

Obrázek podcastu Tchyně

Tchyně

"Jako samoživitelka měla Åsa se svým jediným synem vždy blízký vztah. Všechno se však změní, když si syn najde novou partnerku, která brzy otěhotní. Åsa se usilovně snaží najít cestu ke své snaše, ta ovšem její chování považuje za bezohledné. Åsa tak čelí bolestivému po…

Obrázek podcastu Melouch

Melouch

Dva dlouholetí kamarádi – původní profesí učitelé se teď už živí něčím mnohem lukrativnějším. Z jednoho je gigolo a z druhého se stal nájemný vrah. Aby si ale odpočinuli, jedou spolu na dovolenou na řeku Sázavu. Takovýto příběh se snaží autor prodat filmovému producento…

Obrázek podcastu S Medovníčkem do pohádky a Medovníčkova dobrodružství

S Medovníčkem do pohádky a Medovníčkova dobrodružství

S Medovníčkem do pohádky - Další pohádkové příběhy oblíbeného skřítka Medovníčka, který se stará nejen o včeličky, ale o všechna zvířátka. Tentokrát vyléčí včelce křidélko, které si pochroumala o trn na šípkové růži, asistuje při běžeckém závodě hlemýžďů, vrátí duhovou …

Obrázek podcastu Ako byť šťastný

Ako byť šťastný

Ako si môže človek uchovať šťastie v súčasnom nepokojnom a zložitom svete? Jeho svätosť 14. dalajláma je autorom mnohých kníh, no táto je jeho najpopulárnejšou. Prostredníctvom meditácií a príbehov v nej ukazuje, ako čeliť depresii, úzkosti, hnevu, žiarlivosti alebo zle…

Obrázek podcastu Pohádka pošťácká (1956)

Pohádka pošťácká (1956)

Karel Čapek napsal pohádku o poště, kde se v noci hemží poštovní skřítci a pilně pracují. A také o panu pošťákovi Kolbabovi, kterému skřítci svěří dopis bez adresy. Ovšem skřítci vědí, že je napsán z velké lásky... Režie Jiří Horčička (1956).

Obrázek podcastu Padreho klan

Padreho klan

Kryli a zahladzovali prúsery spriaznených podnikateľov a oligarchov, ktorí mali už dávno sedieť v base. Milióny z pokútnych kšeftov prali cez čínsku práčku, aby si ich potom delili na rušnom bulvári ako bossovia talianskej mafie, keď vyplácali svojich vojakov za predaj …

Obrázek podcastu Město a jeho nejisté zdi

Město a jeho nejisté zdi

Ty jsi to byla, kdo mi vyprávěl o tom městě. Město a jeho nejisté zdi – dlouho očekávaný román Harukiho Murakamiho volně navazuje na autorovu starší novelu z roku 1980 a tematicky se prolíná s jeho kultovním dílem Konec světa & Hard-boiled Wonderland. Bezejmenný vypravě…

Obrázek podcastu Tentokrát CEFR - A2, anglicky-slovensky

Tentokrát CEFR - A2, anglicky-slovensky

Tentokrát CEFR – A2, anglicky-slovensky, je audio kniha vhodná pre samoukov. Druhý diel zo série – Tentokrát CEFR. Je to prehľadný a praktický kurz anglickej slovnej zásoby určený pre Slovákov, ktorí chcú postúpiť od základov k istejšiemu používaniu jazyka. Na úrovni A2…

Obrázek podcastu Jóga vědomí slovem 7

Jóga vědomí slovem 7

Jóga vědomí slovem 7 - Audiokniha obsahuje nahrávky ze setkání jógy vědomí. Padmafarma, květen 2017.

Obrázek podcastu SEIF

SEIF

Zajímá vás, jaké to je, setkat se o pauze na oběd s vlastním osudem? A co se děje s dětmi odloženými do Dětského hotelu? Co nás čeká v blízké budoucnosti, pokud se budou sociální sítě rozvíjet tak, jako doposud, jak možná bude vypadat konec světa a spoustu dalšího se do…