Audiokniha Kraď jako umělec

Propast smrti
Další případ Kate Marshallové ve skvělém podání Martina Stránského. Soukromá detektivní kancelář Kate Marshallové a Tristana Harpera má svůj první velký případ. Před dvanácti lety zmizela novinářka Joanna Duncanová, která se naposledy zabývala velkým politickým skandál…

Dekameron
Dekameron, jedno ze zakladatelských děl italské a světové renesance, je vrcholným dílem básníka a prozaika Giovanniho Boccaccia: jde o soubor sta prozaických novel spjatých jednotícím rámcem vyprávění o sedmi mladých paních a třech mladících, kteří se setkají v době flo…

Braček Jelenček
Ťažko je deťom, keď im umrie dobrá mamička. Ešte ťažšie je, keď ju nahradí zlostná macocha. Anička a Janko už nevládzu ďalej znášať ťažkú prácu a nadávky, ktorými ich macocha častuje, a tak sa rozhodnú utiecť z domu. Macocha ich pri úteku prekľaje: "Bodaj by ste sa na t…

Neodvratný skon maratónského běžce
Děj hry Jiřího Vilímka Neodvratný skon maratónského běžce se začíná odvíjet na samém sklonku války, v ilegální redakci jakýchsi novin. Skupinka mužů různého charakteru a různé válečné zkušenosti tu přepisuje a postupně vydává deník hrdiny, jemuž všichni říkají Atéňan. T…

Lucemburská epopej II
Budoucí král a císař přichází do Prahy. Spisovatel a historik líčí jedno z nejslavnějších období našich dějin, kdy byla Praha centrem římské říše. „Toto království jsme nalezli tak zpustošené, že jsme nenašli jediného hradu svobodného, který by nebyl zastaven se všemi k…

Vnučka
V roce 1964 se na festivalu mládeže ve Východním Berlíně do sebe zamilují studentka z Východu a student ze Západu. On jí pomůže utéct, vezmou se. Teprve po její smrti se sedmdesátník Kašpar dozví, co mu jeho žena Birgit celý život tajila: před útěkem porodila dceru a ne…

Vánoční zpověď
Možná měl trochu smůlu. Unaven věčnými partnerskými konflikty a zahnán do kouta šel a nechal se napálit od lichvářů a podvodníků jako tisíce jiných lidí. Peníze nikdy nedostal, a přesto musel splácet. Co by udělal každý z nás? Zavolal na policii anebo navštívil advokáta…

Za hranice lásky
Absolvovat kurz pilotování helikoptéry vyžaduje spoustu času a soustředění. Bohužel právě toho se teď poručíku Graysonu Mastersovi nedostává – kvůli jeho nové spolubydlící Samanthě Fitzgeraldové. Sam je krásná, chytrá... a Graysona neodolatelně přitahuje. Lásku si však …

66 poviedok na večery a noci
Kniha 66 poviedok na večery a noci je šiestou zo série 7 kníh, ktoré spolu obsahujú 400 mystických poviedok. V tejto sérii sú krátke z nich, ich dĺžka je 6 až 8 strán. Všetky sú zoradené od kratších po dlhšie. Najznámejšie z nich sú = 50*/ Popoluška, 57*/ Janko a Marien…

Proměny mladého muže
Příběh chlapce z hornického pohraničí, který prožívá pubertu na konci první republiky, za okupace prochází těžkou zkouškou v německém koncentračním táboře a po válce se stává představitelem dělnické mládeže mezi pražskými vysokoškoláky. Román je plný hořkosti a ironie p…

Lovec čertov
Po udalostiach v Plzni Bohdan Jaroš prestal veriť, že sa ešte niekedy stretne so Steinom a Barbaričom. Na vlastnú päsť putuje po Českej ceste, ktorá spája Prahu s Budínom, pričom sa živí ako nájomný kat a lovec zločincov. V Trnave si ho predvolá gróf Stanislav Thurzo, k…

Album pohádek "Supraphon dětem" 16. - Muziky v pekle, Hurvínkovo dobré vychování, Druhá prášilovská, ...
Šestnáctý dil řady Album pohádek "Supraphon dětem" obsahuje snímky z historického archivu, pohádky a příběhy většinou již poněkud pozapomenuté, ale vyprávěné nezapomutelnými hlasy takových herců jako byla Otýlie Beníšková, Míla Mellanová, František Filipovský, Stanislav…

Lamková: Matylda
Matylda je kachna v nejlepších letech. Je zkušená a hodně pamatuje a vůbec ví mnoho užitečného. Zná nejlepší recept na salát z jarních kopřiv, ví, jak nejlíp snášet vejce a jak je předpisově vysedět. Vyzná se v pěstování okurek stejně dobře jako v komorní hudbě a stolní…

AudioDiktáty pro 2. ročník
Balíček 20 audiodiktátů pro druháky pomáhá upevnit základy českého pravopisu zábavnou a samostatnou formou. Děti si procvičí tvrdé a měkké slabiky, bě–pě–vě–mě, dě–tě–ně, párové souhlásky, psaní ú/ů i další klíčové jevy učiva 2. ročníku. Součástí jsou také opakovací dik…

Afrika
"V pořadí objevů 14. Cimrmanova hra nás zavede do nitra kontinentu téměř nedotčeného civilizací. Čeští cestovatelé se tu setkají s podivným kmenem lidojedů a málem skončí na jejich jídelním lístku." - čteme mimo jiné v divadelním programu k tomuto představení Divadla Já…

Klapzubova jedenáctka (1990)
Jedenáct zlobivých synů a bída nedá tatíkovi Klapzubovi spát. Ale jen do té doby, než přijde na ten úžasný nápad - prodá kozu, koupí dva míče a z kluků postaví fotbalové mužstvo. A to mužstvo dobude svět! Nestárnoucí román Eduarda Basse natočil jako dvoudílnou rozhlasov…

100 statečných - Host č. 4 - Jan Kramář 06.06.2014
Hostem J. Pokorného - J. Kramář (historik, odborník na dějiny pošty z Poštovního muzea České pošty)

Album pohádek "Supraphon dětem" 9. - O housátku Loudálkovi, Co vykonala kávová lžička, Princezna z třešňového království...
Devátý díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" začíná dvěma pohádkami ještě z padesátých let O housátku Loudálkovi a Co vykonala kávová lžička, zavítá i k nesmrtelným dětským hrdinům Spejblovi a Hurvínkovi scénkou z roku 1969 Spejbl, Hurvínek, Mánička a niva, aby …

A collection Of First World War Poetry
Audiokniha A collection Of First World War Poetry namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro posluchače experty. This collection reflects the wide variety of poems written, in the English language, about The War that Will End War (H.G. Wells, 1914). The collecti…

Ze světa lesních samot
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Otakar Brousek, Vilém …

Fata Morgana
Je 7. prosince 1941 a Fata Morgana je starý prorezlý parník, který snad kdysi byl schopen přeplout Atlantik. Za mírových dob by nikoho ani nenapadlo s ním podobnou plavbu podnikat. Teď ale všichni jeho cestující, přesněji uprchlíci z nejrůznějších koutů Evropy, netrpěli…

Malý velký Paleček
Rozhlasová dramatizace slavné pohádky Jana Wericha ve skvělém hereckém obsazení a v režii Jiřího Horčičky.vypravěč (Josef Dvořák), Paleček (Taťjana Medvecká), maminka (Alena Vránová), tatínek (Petr Nárožný), bohatý pán (Rudolf Hrušínský st.), loupežníci (Jiří Sovák, Jiř…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Rytíř
Jirka je milý kluk, má ukázkové rodiče a zrovna se seznámil s dívkou svého věku. Františka je skvělá kamarádka. Hezké, že? Akorát je všechno trochu jinak. Jirka má narozeniny. Místo oslavy ho však čeká podivný rituál. A Františka je už pár let mrtvá. Chlapec musí projít…

Antonín Zápotocký
Vánoční projev Antonína Zápotockého 24. 12. 1952 Projev předsedy vlády k dětem a mládeži Oslavy 10. výročí SNP v Bratislavě 29. 8. 1954 - A. Zápotocký projev prezidenta A. Zápotockého na slavnostní manifestaci u příležitosti 10.výročí SNP na Stalinově náměstí Pozdravn…