Audiokniha Kožené srdce

Wallace, Kuenzler, Moran: Andělské pohádky
Příběhy lásky a pomoci, které přinášejí potěšení, zklidnění a pochopení Čte a zpívá Ivana Gottová svým dcerám Charlotte a Nelly Hudba Vratislav Šrámek; Text písní Ondřej Suchý; Režie Jan Jiráň Vytvořeno ve spolupráci s nakladatelstvím Synergie Publishing SE Slovo anděl …

Nepromarni svůj život
Nikdy není pozdě začít žít! Autor dává posluchačům odvahu žít, aby po sobě mohli nechat ve světě stopu, která ho promění ve světlejší, vřelejší a lidštější místo pro všechny. Jak najít odvahu žít svůj život, vymanit se z pasivity, přestat svůj život marnit a vzít ho do …

Bratranec
Fraška o jednom jednání se Slávkou Budínovou a Irenou Kačírkovou v hlavních rolích. Znovunalezená rozhlasová hra z roku 1978 ve skvělém hereckém obsazení. Osoby a obsazení: slečna Dubská (Slávka Budínová), Eulálie, její komorná (Irena Kačírková), Lízinka, její panská (J…

Stvorení pre beh
Behanie je v móde a preto je aj kníh o behaní veľmi veľa. Ale kultová je len jedna! Medzinárodný bestseller Stvorení pre beh, ktorý prevrátil naruby svet bežcov a podnietil vznik “barefoot running” hnutia, ktorému sa už prispôsobujú aj najväčšie športové značky sveta. S…

Černý šíp
Rozhlasová hra Černý šíp na motivy literární předlohy R.L.Stevensona vypráví dobrodružný příběh z války růží. Zavede nás do Anglie druhé poloviny 15. století, kdy si vévodové z Yorku, mající ve znaku rudou růži, nárokují trůn na vládnoucí dynastii Lancasterů s bílou růž…

Diplom
Byl jednou jeden dům. Byli jednou jedni rodiče. A byl jednou jeden nezdárný syn. Jak zajistit budoucnost a štěstí pro Pepíčka? Má rád škubánky a křečka, jenže je mu už přes třicet...Příběh, v němž milující rodiče zakoupí svému nepovedenému synovi vysokoškolský diplom, a…

O vysoké věži
Poručit větru, dešti, to by si přál umět každý - a přitom stačí jen postavit věž na počasí. Že je to možné tvrdí obyčejným lidem z Krkonoš Fernando Grando alias Ferda z Kozí Lhoty. Sedne našinec na lep mluvkovi nebo ne? Do hry se vloží Anče, Kuba, hajný i milostpán z Kr…

Babylon neboli Nutnost násilí
Básník pobíhá nespoutaně po louce. Překladatel je nucen tančit v okovech – a přece má ohromnou moc. Chlapce z čínského Kantonu potkalo štěstí v neštěstí. O nejbližší příbuzné ho sice připravila cholera, ale před smrtí v bídě ho uchrání britský profesor Lovell. Předloží …

Přírodě na stopě
Jakmile vykročíme ze dveří, obklopí nás příroda. Všude probíhají tisíce malých i velkých dějů, které jsou často fascinující a krásné – pokud si jich vůbec všimneme. V dobách minulých bylo životně důležité je rozpoznat, dnes se spoléháme na odborníky a sledujeme předpově…

Kniha pro partnery
Jak vybudovat spokojený vztah, ve kterém se budou partneři vzájemně doplňovat a v němž budou společně růst? Olga Studničková Šípková a Milan Studnička vám na základě vlastních zkušeností ukážou, jak se při budování láskyplného vztahu vyhnout slepým uličkám. Partnerské r…

Kapitánka Mia a cesta za pokladem
Mia tráví léto u dědy na hausbótu. S novým kamarádem Šimonem a psem Nemem se vydávají na dobrodružnou cestu za pokladem. Je tu však ještě někdo, kdo chce ukořistit jejich poklad. Podarí se Mie se Šimonem objevit všechny tajuplné indicie a rozluštit zapeklité hádanky? Bu…

Ohnivý sloup
Po Pilířích země a Na věky věků, celosvětově oblíbených historických ságách od bestselleristy Kena Folletta, přichází Ohnivý sloup, třetí rozvětvený příběh zasazený do anglického městečka Kingsbridge, příběh mocných panovníků i jejich nepostradatelných pomocníků, příběh…

Vacík: Pod hvězdami
POD HVĚZDAMI aneb Povídky z pouště a moře "Pod hvězdami" je kniha, audiokniha a nahrávka Miloše Vacíka, hudebníka, perkusisty a výtvarníka. Autora známého svými hudebními výlety a nahrávkami inspirovanými Brazílií, Kubou či Afrikou. Miloš však na svých četných cestách …

Lorenzaccio
Lorenzo de Medici se rozhodne zbavit Florencii tyrana. Aby získal jeho důvěru, podílí se na jeho krutostech, organizuje pro něj večírky, dělá mu důvěrníka a kuplíře. Z Lorenza se stává Lorenzaccio. Nasazená maska se zadírá do kůže. Prostředky se mění v cíl a ten skutečn…

České snění
O čem všem český národ snil v uplynulých sto padesáti letech? Šestnáct esejů ze souboru České snění stojí na počátku rozsáhlejšího „českého cyklu“, v němž autor odkrývá historické kořeny naší současnosti. Úvahy pojednávají o kolektivních snech českého národa v 19. a 20…

Viewegh: Krátké pohádky pro unavené rodiče
Na podzim roku 2007 vyšla první kniha pro děti od Michala Viewegha, populárního autora knih pro dospělé. Není to však běžná kniha pro děti, autor myslel i na odrostlé čtenáře a do textuopatrně vmísil různé dvojsmysly, narážky a vtipy, které děti neodradí a rodiče, čtouc…

O ebenovém koni
Pohádka inspirovaná Pohádkami tisíce a jedné noci nás zavede do oblasti bývalé Persie, kde se odehrál příběh, jehož děj se točí kolem létajícího koně ze vzácného ebenového dřeva. Právě on přiměje k slzám princeznu Dalidu, zatímco jejímu bratrovi princi Hasanovi přinese …

Pojar: Pojďte, pane, budeme si hrát
Dva medvědi, jeden malý a druhý velký, jeden chytrý, plný nápadů a druhý dobrácký s velkou chutí si zahrát. Oba se potkají v lese u Kolína a zjistí, že jsou bráchové. Od té chvíle si pořád hrají. Na lokomotivu, na auto, na semafor, na závory, na studánku.Ten větší si al…

Ako sa zbaviť starostí a začať žiť
Aj vy sa cítite úplne vyšťavení, bez energie a kopa starostí vám nedá spávať? Dale Carnegie vám vo svojom bestselleri ponúka množstvo overených techník na zvládnutie stresu, únavy a nepohody, ktoré pomohli miliónom ľudí na celom svete. Objavíte praktické návody, ako boj…

Musela jsem zemřít
Když Anitě Moorjani diagnostikovali rakovinu, odmítla standardní léčbu. S nemocí bojovala čtyři roky, poté upadla do kómatu a lékaři jí nedávali naději. Ona se ale po třech dnech probrala a věděla, že se uzdravuje a že má sílu se vyléčit. Fascinující zážitek blízké smrt…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Gorily v mlze
Fascinující kombinace odhodlání a nekonečného, vysilujícího boje za záchranu přírody, to by smysl života Dian Fosseyové. „Když si uvědomíme cenu všeho živého, budeme méně lpět na minulosti a můžeme se tak více soustředit na záchranu budoucnosti.“ Jedna z nejdůležitějšíc…

Čáry paní Láryfáry
Paní Láryfáry rozumí dětské duši jako nikdo jiný. A protože je tak trochu kouzelná, umí vyléčit i takovou nemoc, se kterou si ani doktor neví rady. Její čáry a neobvyklé léčebné metody už pomohly mnoha rodičům, zbavit se neduhů, jimiž trpěly jejich nezdárné ratolesti. P…