Audiokniha Kouzelné tkaničky

Český šlechtic František Schwarzenberg
Po několik let vznikající rozhovor Vladimíra Škutiny představuje Františka Schwarzenberga a jeho 20. století z pohledu člena významného šlechtického rodu. Zajímavé jsou nejen Schwarzenbergovy názory na vznik československého státu v roce 1918 a vzpomínky na prvorepublik…

Smrt a odpuštění
Psychologický román o české emigrantce, která na prahu stáří a tváří v tvář smrti svého manžela přehlíží svůj život.V režii Ivana Holečka čte: Taťjana Medvecká.

Skandální aféra Josefa Holouška
Rozhlasová dramatizace Čapkovy povídky o štvavé mediální kampani, která obviní nevinného a váženého občana z "nejzvrhlejších zločinů proti mravopočestnosti a proti bezpečnosti života". S humorem i krutou důkladností v ní autor postihuje fenomén falešných zpráv, vůči kte…

Marťan
Je nejslavnějším mužem na Zemi. Má to však háček: není na Zemi… Před šesti dny se Mark Watney jako jeden z prvních lidí prošel po Marsu. Teď je přesvědčený, že bude prvním člověkem, který tam zemře. Málem zahynul v prašné bouři a zbytek jeho posádky odletěl v domnění, ž…

Před-svědčování
Cialdiniho nová audiokniha postavená na konceptu před-svědčování opřeném o poslední vědecké poznatky a metodách úspěšných mistrů vlivu změní způsob, jakým uvažujete o marketingu, obchodním vyjednávání, propagandě, zkrátka ovlivňování druhých. To nové, co Robert Cialdini…

Pyramida
Jak to vlastně všechno začalo? Mnohé fanoušky série o komisaři Kurtu Wallanderovi zajímalo, co se dělo před 8. lednem 1990 – tedy před oním časným zimním ránem v Ystadu, kdy tenkrát téměř třiačtyřicetiletého policistu vzbudil telefonát na začátku Vrahů bez tváře. Pětice…

Muž bez psa
Všude dobře, doma nejlíp… Na Severu? A nespadli jste z jahody naznak? Na nejdelší noc v roce se děti a vnuci penzionovaného kantorského páru Hermanssonových sjeli do provinčního Kymlinge v hloubi Švédska. Mají se staroušky oslavit dvojí narozeniny, zimní slunovrat a jej…

Poslední na řadě
Daleko od skotského pobřeží se nachází ostrov Mull, mezi jehož obyvateli stále koluje řada pověr. Clarkovi se sem vydávají hledat nový život, když však jejich dcera zmizí, narážejí jen na lhostejnost místních. Rodiče si tedy najmou kanadskou soukromou vyšetřovatelku Sad…

Tajemství okamžitého léčení
Během několika posledních let naučily nové svépomocné metody mnohé lidi jinému pohledu na svět. Quantum Entrainment (kvantové unášení) je v této oblasti novinkou. Je to proces, kterým se dopracujeme čistého uvědomění, a léčení je vlastně jeho vedlejším účinkem. To zname…

Válka na Ukrajině: kontext
Analýza Putinova Ruska bez servítků a s humorem. Ti, kteří neznají historii, jsou odsouzeni ji opakovat. Nechte se uvést do kontextu a pochopíte příčiny i východiska aktuální ruské invaze na Ukrajinu. Zaskočilo vás ruské válečné tažení na Ukrajinu? Chcete uvést do kont…

Bridgertonovi V: S láskou, Eloise
Ovdovělý sir Phillip potřebuje matku pro své děti a nejvhodnější mu připadá Eloise Bridgertonová. Domnívá se totiž, že je to prostá nenáročná dívka, a protože je v devětadvaceti letech stará panna, nejspíš jen zoufale čeká na nabídku k sňatku. Žena, která se objeví na j…

Moji milí Slováci
Moji milí Slováci, to je fejtónová zbierka Júliusa Satinského. Ide o úprimné listy autora vlastnému národu napísané tesne po nežnej revolúcii. Píše sa v nich o nástrahách pre Slovákov, ktoré by mohli byť po tridsiatich rokoch demokracie už dávno prekonané. Listy by tak …

Kurz česko-anglické konverzace
144 konverzačních témat namluvených rodilými mluvčími pro všechny, kteří se učí anglicky. Česko - anglická část.

Don Giovanni
Víte, proč známý svůdník Don Giovanni zabil sevillského komtura, který ho přišel později ze záhrobí potrestat za jeho hříchy? A co je vlastně obsahem velmi zvláštního zápisníku, jehož majitelem je Giovanniho sluha Leporello? Na tyto otázky vám odpoví dramatizace Jana Ji…

Na okraji propasti
Mrazivý thriller, po jehož poslechu budete chtít vyhodit váš smartphone/ Mladá Francouzka Moira pracuje v oblasti nových technologií. Když se kvůli vývoji nového softwaru ocitne v hongkongském digitálním gigantu Ming, má pocit, že ji někdo stále sleduje. Mezi zaměstnanc…

Já ještě nechci jít spát
Poslechněte si hned tři veselé, prosté, ale kouzelné příběhy! Je to s Lassem trápení! Je mu už pět let, ale každý večer zlobí maminku: Já ještě nechci jít spát! Já chci taky sourozence, říká Petr rodičům a těší se, že si s ním užije spoustu radovánek. Ale ouha! Do rodin…

Štyri epištoly k ľuďom
Cyklus úvah, ktoré autor uviedol na Vianoce 1968, teraz tlmočia Jozef Šimonovič a Ladislav Chudík, s improvizáciami Jozefa Luptáka na violončele.

Básně Jiřího Wolkera
Základem nového kompilačního titulu určeného pouze pro digitální obchody je Balada o námořníku (pův. DV 15083,1959) JIŘÍHO WOKRA (*29. 3. 1900 – †3. 1.1924) doplněná básněmi Kázání na hoře, Březen, Štafeta, Moře a Úzkost (pův. SP 20084, 1964) Účinkují skvělí herci a nez…

Posel hydrometeorologického ústavu, To jeli dva ve vlaku
To jeli dva ve vlaku už svým názvem připomíná začátek nějakého vtipu. Na té hříčce je znát, že jsem byl venkovským učitelem a že jsem miloval Fráňu Šrámka a Karla Čapka. Nejvíc vás asi potěší dva herci, kteří tu zanechali stopu svých hlasů: Bohuš Záhorský a Rudolf Deyl …

Ako byť šťastný
Ako si môže človek uchovať šťastie v súčasnom nepokojnom a zložitom svete? Jeho svätosť 14. dalajláma je autorom mnohých kníh, no táto je jeho najpopulárnejšou. Prostredníctvom meditácií a príbehov v nej ukazuje, ako čeliť depresii, úzkosti, hnevu, žiarlivosti alebo zle…

Komunikací k Vítězství
Audiokniha Komunikací k Vítězství obsahuje mnohem více praktických rad a metod, zaměřených na každou stránku obchodu a interpersonální komunikace, než podobné tituly. Obsahuje nové a aktualizované pohledy na to, jak řeč těla ovlivňuje vaši image, jak řídit dobrou konver…

Jaká Emílie pořád?
Jaká Emílie pořád? - Malý kaleidoskop povídek Karla Poláčka připravil Ondřej Hausenblas. Významný představitel českého humoristického románu Karel Poláček se narodil 22. března 1892. Jeho prvotina Povídky pana Kočkodana ho sice stála místo na ministerstvu, ale ukázala …

Princ se žlutou hvězdou
Život a podivuhodná putování Petra Ginze … z Prahy přes Terezín a Birkenau do Vesmíru a dál. Kniha přibližuje život a tvorbu literárně a výtvarně neuvěřitelně nadaného pražského chlapce, který byl jako židovský míšenec v roce 1942 internován v terezínském ghettu. Zde s…

Večer s Bohumilem Bezouškou 1
Komentář Bohumila Bezoušky k původnímu LP albu 1 18 2365 vydanému v Supraphonu v roce 1978 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Když jsem byl asi podruhé, nebo potřetí hostem svého přítele národního umělce Eduarda Kohouta v jeho pořadu "Eduard Kohout Viole", řekl mi E…

Netvor
Možná bylo mým osudem zamilovat se do netvora. Když ostatní děti v noci nespaly a bály se, že se jim ve skříni schovává zubatá příšera, já jsem toužila ji spatřit. Chtěla jsem ji nakrmit, ochočit si ji, pochopit ji. Sam a já jsme se směli milovat jen ve tmě. Jakmile se …