Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Kost

Audiokniha Kost

Délka:

1 hod 34 min

Čte:

Jitka Smutná

Vydavatel:

Radioservis

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Hranice stínu

Hranice stínu

Námořnický příběh anglického prozaika polského původu v podání skvělého Ladislava Mrkvičky.Joseph Conrad, vlastním jménem Józef Teodor Konrad Nalecz Korzeniowski (1857-1924), se ve svých prózách opakovaně vrací k vlastním zážitkům z nesčíslných námořních plaveb.Novela H

Obrázek podcastu Eugenie

Eugenie

Osud míchá karty, my hrajeme/ Román je inspirovaný skutečnými osudy Eugenie Egertové Janečkové a plzeňského hotelu Continental. Eugenii jako většinu žen té doby čeká smluvený sňatek. S manželem se stará o chod hotelu, kde prožijí okupaci i válku. Bombardování Plzně hote

Obrázek podcastu Políbit tu správnou nevěstu

Políbit tu správnou nevěstu

V životě June je všechno skoro dokonalé. Spolu se svými kamarádkami vede agenturu Wedding Dreams, vytváří fantastické dorty a okouzluje jimi své klienty. Tak co na tom, že v lásce to trochu vázne? Když do agentury přijde požadavek, aby zorganizovala zimní svatbu pro dce

Obrázek podcastu Carrie Soto se vrací

Carrie Soto se vrací

Neřeší věk ani zranění. Jako gladiátorka je odhodlaná zvítězit. Pro její urputnost a tvrdou hru se jí urážlivě přezdívá Čubka nebo Válečná sekera, ale nikdo nemůže Carrie Soto upřít, že je nejlepší světovou tenistkou všech dob. Když odchází do sportovního důchodu, má na

Obrázek podcastu Kormidelník Vlnovský

Kormidelník Vlnovský

Marryatův příběh je klasickou robinzonádou. Rodina váženého pana Rolemila se čtyřmi dětmi a černou chůvou se plaví na obchodní lodi z Evropy do Austrálie. V bouři v Indickém oceánu je loď poškozena, posádka vrak opustí a rodinu ponechá na palubě. Jediný, kdo na potápěj

Obrázek podcastu Obdivuhodný svět vín

Obdivuhodný svět vín

Právě se vám dostává k poslechu první část edice o tuzemském a evropském vinařství. Je určena všem obdivovatelům vín, pravidelným či příležitostným konzumentům z řad laické i odborné veřejnosti. Poslouží k snadné orientaci při nákupu vína ve vinotéce, v obchodní síti, k

Obrázek podcastu Achilleus

Achilleus

Cesta k hodnotám lásky a hrdinství. Významný český filozof překládá a interpretuje příběh antického hrdiny z Homérovy Iliady. Překlad doplnil svými komentáři o Achilleových osudech. „Chci vyprávět vám všem, co kdysi stalo se, když Achilleus se zle, ba vztekle rozhněval

Obrázek podcastu Porodní bába

Porodní bába

Je pozdní léto roku 1944 a v oblasti Pečenga na severu Finska probíhá laponská válka. Nemanželská dcera ze šamanské rodiny, odmalička odsunutá na okraj společnosti, působí jako porodní bába. Pak se ale bezhlavě zamiluje do nacistického důstojníka Johannese a z vlastní v

Obrázek podcastu Přemyslovská epopej II. Jednooký král

Přemyslovská epopej II. Jednooký král

Druhá část čtyřdílné románové fresky o životě posledních přemyslovských králů. Přemyslu I. Otakarovi se po letech obratné diplomacie i bojů podaří získat Zlatou bulu sicilskou, čímž stvrdil nárok na dědičnou vládu svého syna. "Jednooký král" Václav I. (o oko přišel v ml

Obrázek podcastu Cesta vzkriesenia

Cesta vzkriesenia

Mickey Haller dostal z väzenia nespravodlivo odsúdeného, ktorého našla Ballardová pri vyšetrovaní sériového vraha. Tento úspech mu priniesol nielen slávu a peniaze, ale aj chuť pomáhať nevinným vo väzení. Zamestnal svojho nevlastného brata Harryho Boscha ako šoféra a po

Obrázek podcastu Španělština pro pokročilé C1, C2

Španělština pro pokročilé C1, C2

Španělská slovíčka C1, C2. Kurz je určen pro pokročilé uživatele, kteří již španělsky standardně komunikují. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit a opakovat jen slovíčka, ale i věty, ve kterých můžete daná slovíčka použít. V tomto kurzu

Obrázek podcastu Konkláve - Tajemství papežské volby

Konkláve - Tajemství papežské volby

Volbu papeže, Kristova zástupce a následovníka apoštola Petra na jeho stolci, provázely v dějinách mnohé problémy. Jak zajistit, aby se na tento akt volitelé v klidu soustředili, jednali podle nejlepšího svědomí, pokud možno bez průtahů, aby se nerozutekli, kde je to pr

Obrázek podcastu Druhá šance

Druhá šance

Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai

Obrázek podcastu Madynka zachránkyně

Madynka zachránkyně

Trochu nezkrotnou a velmi podnikavou holčičku už možná znáte z první stejnojmenné knížky. Madynka vás opět nezklame - stále srší nápady a hned je uskutečňuje za horlivé asistence mladší sestřičky Lízy. A protože má dobré srdce i smysl pro spravedlnost, zachraňuje své bl

Obrázek podcastu Železný plamen

Železný plamen

Všichni, včetně Violet samotné, očekávali, že během prvního ročníku na Basgiathské válečné akademii zemře. Přežila, ale skutečný výcvik – brutální a extrémně vyčerpávající – je teprve před ní. A spolu s ním i výzva v osobě nového zástupce velitele, který si dal jediný c

Obrázek podcastu Pan Garcia

Pan Garcia

"Byl nádherný, starší a tajemný. Věděla jsem, že máme problém, hned jak se naše oči setkaly. Seznámili jsme se v kavárně můj první den v práci. Usmál se, já uvnitř roztála... pak ochutnal moji kávu a vyhodil ji. Znovu, další den a další. Tu kávu fakt nesnášel, a přesto

Obrázek podcastu Polština pro začátečníky A1 - A2

Polština pro začátečníky A1 - A2

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Polštiny pro začátečníky A1_A2. Kurz je určen pro úplné i falešné začátečníky, takže pokud jste se polsky učili před nějakou dobou a chcete si základy důkladně zopakovat, je určen právě pro vás. Kurz je založen na kontextovém učení, t

Obrázek podcastu Mirandolina

Mirandolina

Italský dramatik Carlo Goldoni svou Mirandolinu napsal v roce 1753 a od té doby, obrazně řečeno, mazaná benátská hostinská neslezla z jeviště.Jiří Štěpnička ztvárnil v tomto nestárnoucím příběhu barona Ripafrattu, jednoho z nápadníků rázné Benátčanky, který nakonec dost

Obrázek podcastu Seifert: Světlem oděná

Seifert: Světlem oděná

Jaroslav Seifert (*23.09.1901 - †10.01.1986) patří k nejvýznamnějším českým básníkům a spisovatelům; byl i novinářem a překladatelem. Je jediným českým nositelem Nobelovy ceny za literaturu (10. prosince 1984).

Obrázek podcastu Umění skončit

Umění skončit

Firemní lídři, ztrácející miliony dolarů na neúspěšných aplikacích či produktech, často váhají s jejich opuštěním. Vlády uvízlé v konfliktech doufají, že nová strategie přinese vítězství. A my sami se často držíme vztahů či kariér, které nám již neprospívají. Důvod? Pod

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a

Obrázek podcastu Obchodní polština A1-B1

Obchodní polština A1-B1

Děkujeme za zájem o poslechový kurz Obchodní polštiny. Kurz je určen pro začátečníky až středně pokročilé a zaměřuje se na slovní zásobu, kterou můžete využít v práci a v obchodním kontaktu. Kurz je založen na kontextovém učení, to znamená, že se nebudete učit jen sloví

Obrázek podcastu Halas: Ženy

Halas: Ženy

Z komentáře k původnímu LP albu 1118 2988 vydanému Supraphonem v roce 1982 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: Snad že svou matku ztratil už v osmi letech, snad že mu stále více časem chyběla a pořád ji hledal, její doteky, které "jsou na všem", barvy a linie, "aby s

Obrázek podcastu Buď užitečný

Buď užitečný

Nejslavnější kulturista všech dob. Ikonická filmová hvězda. Lídr šesté největší ekonomiky světa. Tři na první pohled zcela odlišné osobnosti se snoubí v jednom skutečném člověku. Tohle je Arnold Schwarzenegger. A na vrchol se nedostal náhodou. Jeho úspěch je výsledkem j

Obrázek podcastu Kráľ Drozdia brada

Kráľ Drozdia brada

Otec pyšnej princeznej, ktorá sa vysmieva každému ženíchovi, úplne stratí trpezlivosť. Aby svoju pýchu skrotila, vydá ju za prvého žobráka, ktorý prejde hradnou bránou. Princeznej sa so žobrákom nežije ľahko, chýba jej prepych a služobníctvo. Postupne si však zvyká, mus