Audiokniha Košlerová: Včelí medvídci - Nové příběhy a písničky 3

Tvrdohlavá žena
Malým i velkým milovníkům pohádek a lidových báchorek nabízíme rozhlasové zpracování hry Josefa Kajetána Tyla. Poslechněte si příběh o zamilované Terezce a školním pomocníkovi Pěnkavovi, jejichž lásce brání sveřepá a zrazená mlynářka. Jenže životní zkušenosti se nedají …

Smích prodlužuje život! 6
...aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka…

Případ mrtvé novicky
Budějovice, tehdy ještě bez označení České, a jejich okolí v neklidných časech po roce 1641 jsou dějištěm dalších příběhů, zaznamenaných ve vzpomínkách budějovického kata. Zlo, jež vyvolal na svět vyděrač Johannes, působí i po jeho kruté smrti na popravišti a obzvlášť c…

Hovory o józe a mystice č. 27
Jiří Vacek: Bože, mám Tě rád! Zvukový záznam z meditace na Morávce v říjnu 2011. Nejedná se o studiovou nahrávku.

Semafor Komplet 9 her z let 1959-1964
Jedinečný komplet nahrávek devíti her divadla Semafor, které v této ucelené podobě vycházejí zcela poprvé Souborné vydání devíti her z prvního období divadla Semafor, jehož autory jsou Jiří Suchý a Jiří Šlitr. Hry tvoří základ vrcholného období slávy divadla, které zás…

Dyk: Milá sedmi loupežníků
Baladicky laděná poéma o lásce a zradě. Hlavní hrdinkou je odvážná dívka, která touží být volná, nechce se vázat a tak se přidá ke skupině loupežníků. Chce je milovat všechny stejně, každýz nich má nárok na její lásku. V průběhu děje se ale začíná její pohled na život a…

Toulky českou minulostí - Speciál JAN AMOS KOMENSKÝ
Na počátku byla kniha Petra Hory-Hořejše Toulky českou minulostí, pozoruhodný pokus o moderní, dokumentárně bohatý a čtenářsky přitažlivý výklad zásadních událostí českých dějin. Kniha začala vycházet nejdříve jako speciální příloha časopisu Mladý svět, potom se dočkal…

Příběhy eléva
Devět autentických povídek ze železničního prostředí 50. a 60. let. Vzpomínky na dobu, kdy elektrická dráha byla v plenkách. Kdy vlaky poháněla pára a kdy rozjet dlouhou soupravu vyžadovalo zručnost a fyzickou sílu. Hlavní hrdina začíná jako běžný dětský obdivovatel vše…

Píseň pro ohnivou dračici
Po úspěšném sci-fi románu Zpráva z Hádu vám přinášíme další dílo jaderné inženýrky a spisovatelky, Edity Dufkové. Tentokrát se ocitnete nejen ve vědecky promyšlené sci-fi, jakou jste si oblíbili ve Zprávě z Hádu, ale autorka vás vezme i do mnohem temnějších – a stejně p…

Peníze od Hitlera
Gita Lauschmannová, dívka sotva šestnáctiletá, přežila koncentrák a spěchá do rodných Puklic, aby po letech hrůz i strádání objala své blízké a znovu se vyspala ve své posteli. Vrátila se, aby zjistila, že se nemá kam vrátit. Válka skončila, běsnění nikoli. Gita Lauschm…

Povídky o ženách
Životem sochařky Kláry prošly desítky milenců, Helena se tajně schází s Milanem za manželovými zády, Wanda si pozve do bytu krásného muže, který vypadá jako Leonardo DiCaprio, ale stane se něco hrozného… Co všechno se ženám během života může přihodit? Marná touha po ned…

Dlouhé stíny
Antologie tajemných i mrazivých povídek o minulosti, která ne a ne zůstat minulostí. Jedenáct českých autorek a autorů ve svých příbězích zpracovalo téma starých hříchu i dobře střežených tajemství. Rádi doufáme, že to, o čem se nemluví, jednou přestane existovat, snad …

Bezhvězdné moře
Existují tři cesty do podzemního světa. Toto je jedna z nich. Hluboko v podzemí je knihovna plná ztracených měst a moří a zapomenutých příběhů. Kdesi v ní čeká na Zacharyho Ezru Rawlinse jeho úděl. Zachary Ezra Rawlins je obyčejný vysokoškolský student, který jednoho …

Rybář Jarmil Koloušek
Každá lidská činnost, každý obor, každý koníček má své legendy. Někoho, kdo danou činnost dovedl k dokonalosti a ještě dál. Někoho, kdo se v onom oboru stal takovým fenoménem, že ho všichni znají a vzhlížejí k němu… Pro Jarmila Kolouška nic z toho neplatí a nikdy neplat…

Ze světa lesních samot
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa. V dramatizované četbě na pokračování účinkují Otakar Brousek, Vilém …

Návrat Krále Šumavy - román o Josefu Hasilovi
Kdo jiný by došel temným lesem bez baterek hvězd až k hraničním kamenům? Životopisný román o králi šumavských převaděčů snímá z Josefa Hasila (1924–2019) legendární masku fantoma pohraničníků a estébáků. Na pozadí ponurých let 1948–1951 líčí autor dozrání bednářského u…

O víle Dobruške
Dávno pradávno žil múdry a spravodlivý kráľ. Ľudia ho mali tak radi, že jeho kráľovstvo nazvali Šťastnou krajinou. V susedstve však bola ríša Zlého kráľa, ktorý sa na šťastie svojich susedov nemohol pozerať. Jedného dňa vtrhol do Šťastnej krajiny so svojím vojskom, spus…

Charlie Chaplin: Můj životopis
Ve své autobiografii vzpomíná Charlie Chaplin, jeden z nejslavnějších a nejpopulárnějších filmových tvůrců a současně herců němého filmu, na svou životní i uměleckou dráhu od nejútlejšího chudého mládí, přes dobu úspěšnou a bohatou, na časy strávené v rodné Anglii, v Am…

Učedník kouzelníka Čáryfuka
Mnoha generacemi oblíbený pohádkový příběh Učedník kouzelníka Čáryfuka spisovatele Antonína Zhoře. Kouzelník Čáryfuk byl skutečným mistrem, a tak se jednou rozhodl, že přijme učedníka. Jak si šikovný Bonifác poradí se zákeřnou bandou lupičů nebo rytířem Frydlínem?Hrají:…

Na ostřích čepelí II.
Dokončení románu „Na ostřích čepelí.“ Drsný bojovník Koniáš opět v akci. S karavanou na cestě plné krve, bitev a zabíjení. Velkolepé bitvy, barvitě vylíčené souboje, množství dějových zvratů – a monumentální závěr jednoho z největších příběhů české fantasy. To vše na vá…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Smích prodlužuje život! 9
..aneb Usmívejte se na život a život se bude usmívat na vás a také Humor je boj s lidskou hloupostí (Werich), Veselost je druhem odvahy (Hemingway), Humor a vtip jsou příjemné a často mimořádně užitečné (Cicero Marcus Tullius) Humor a satira jsou jako milenec a milenka;…

Měl jsem psa a kočku
Mistrný projev Václava Vosky humorného popisu Čapkových trampot s přáteli člověka. Osobně prožité chvíle od pořízení si pejska, průběhu, kdy se z miláčka rodiny stane rozmazlený jedinec projevující bezohledně svou autoritu, a co si potom počít. Čtení, které by neměl brá…

Časohrátky
Tajemství příběhu se skrývá v dávných časech. Sněženka, dívka, které zmizela matka, je obdařena podivuhodnými vlastnostmi, které však zneužije. Za trest je proměněna ve starou ženu a přenesena do jiného času. Podle pověsti se však má narodit chlapec, který dokáže kouzlo…