Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Koruna hadího krále

Audiokniha Koruna hadího krále

Délka:

41 min

Čte:

Miroslav Masopust

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Chata v Jezerní kotlině

Chata v Jezerní kotlině

Život Pavla Zemana, který je hlavní postavou příběhu o velkém chlapeckém přátelství, se po smrti otce od základu změnil. Velkou oporou je mu kamarád Ludva Grygar, se kterým Pavel podniká dobrodružné výpravy do téměř nepřístupné kotliny s jezírkem, kde si sami postaví sr

Obrázek podcastu ...Mluviti stříbro - Miroslav Horníček tentokrát O RYBÁCH A ŘECE

...Mluviti stříbro - Miroslav Horníček tentokrát O RYBÁCH A ŘECE

V sérii "Mluviti stříbro… " slavné osobnosti českého kulturního dění hovoří o sobě a svých přátelích, ev. čtou slavná knižní díla. Miroslav Horníček čte z knihy, kterou má rád a od člověka, který je mu blízký. Příběhy a zážitky Oty Pavla z rybaření které mistrně shrnul

Obrázek podcastu Mačací kožuch a ťava pri Čínskom múre

Mačací kožuch a ťava pri Čínskom múre

Toto je len maličký výňatok z viac ako sedemdesiatich kapitol tejto pozoruhodnej zbierky príhod, zozbieraných počas autorkinho života na Ďalekom východe. Dominika, lokálpatriotka s folklórnym srdcom, si jedného dňa zbalila kufre a z východného Slovenska sa vybrala do vý

Obrázek podcastu Smrtící vzdělání

Smrtící vzdělání

Je to střední škola jako každá jiná. Akorát se tu vyučuje magie a občas jde o kejhák… Být dcerou známé čarodějky je v potměšilé loterii osudu výhra pouze zdánlivá. Galadriel Higginsová by totiž mnohem radši patřila mezi běžné šedé myšky. Proroctví praví, že se stane nej

Obrázek podcastu Pomsta je sladká, a.s.

Pomsta je sladká, a.s.

Čo majú spoločné Masajský bojovník, geniálny podnikateľ, polosirota Kevin a rozvedená Jenny? Autor knihy Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol, sa vracia s očarujúcim dobrodružstvom o chamtivosti a pokrytectve, ale aj lekciách o tom, čo je v živote skutočne d

Obrázek podcastu Řecký poklad - Mistři slova

Řecký poklad - Mistři slova

Životopisný román, který líčí osudy Heinricha Schliemanna – objevitele Troje. Příběh malého chlapce, kterému učaroval příběh Ilias a Odyssea. Svůj dětský sen, podívat se do Troje, si uchoval až do dospělosti a podřídil tomu i celý svůj život. Vypracuje se až na sanfranc

Obrázek podcastu Zakázané ovoce

Zakázané ovoce

Takové jiskření s mužem Annie ještě nezažila – tu chemii, která vám vezme dech a úplně vás pohltí a zaslepí. Tedy až do chvíle, kdy se během večera s přáteli v klubu ocitne tváří v tvář sexy a záhadnému Jackovi. To, co mezi nimi vzplane, ale není pouhá jiskra, je to exp

Obrázek podcastu Verne: Patnáctiletý kapitán

Verne: Patnáctiletý kapitán

Dramatizace Jiřího Horčičky na motivy historického románu Patnáctiletý kapitán vypráví dobrodružný příběh o patnáctiletém plavčíkovi americké velrybářské lodi Poutník Dicku Sandovi. Dick je nalezenec, kterého vychovává jako své vlastní dítě rejdař Weldon, majitel lodi P

Obrázek podcastu Husitská epopej VI

Husitská epopej VI

Za časů Jiřího z Poděbrad (1461–1471) Sedmidílná sága vypráví o událostech slavné i pohnuté doby 15. století v Českém království. Snad žádná jiná historická epocha našich dějin není v obecných představách tak kontroverzní jako právě husitství. Ta doba je pro dějepisné

Obrázek podcastu Pád

Pád

Před Cizincem neutečeš. Přichází zevnitř. Další kniha mistra slovenského hororu. Čtyřem lidem vstoupí do života Cizinec, ztělesněné Zlo, před kterým není úniku. Živí se strachem svých obětí a ze všeho nejraději jim provádí to, čeho se sami bojí nejvíc. Anna a Richard se

Obrázek podcastu Noční lov

Noční lov

Druhý případ Eriky Fosterové ve skvělém podání oblíbeného herce a dabéra Martina Stránského. Jedné horké červnové noci je detektiv šéfinspektor Erika Fosterová přivolána k brutální vraždě. Oběť, vážený praktický lékař, je nalezen ve své posteli udušený. Zápěstí má sváza

Obrázek podcastu Eisner: Chrám i tvrz

Eisner: Chrám i tvrz

Nahrávka vycházející z knih Pavla Eisnera o češtině a jejích krásách Chrám i tvrz a Čeština poklepem a poslechem v citlivém přednesu Karla Högera je jednou z perel supraphonského archivu. Kratší eseje, fejetony i několikařádkové glosy jsou výběrem toho nejzajímavějšího

Obrázek podcastu Provazochodkyně

Provazochodkyně

Pokračování audioknihy Dívka, která spadla z nebe. Marian Sutrová, jedna z mála přeživších agentů Velitelství zvláštních operací, čelila zatčení, brutálním výslechům i hrůzám pobytu v koncentračním táboře Ravensbrück. Na jaře roku 1945 se vrací do Anglie, kterou sotva p

Obrázek podcastu Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Josef Mareš: Moje případy z 1. oddělení

Běžel jsem k útočníkovi, křičel na něj, ať nechá paní na pokoji a nůž pustí na zem. Jenže nepustil, a tak jsem mu chytil ruku, začal ji kroutit a do toho zhaslo světlo. Zkroucenou ruku jsem si pro jistotu chtěl dát před sebe a najednou vidím, že v ní žádný nůž není. V t

Obrázek podcastu Mrazivé vyhlídky

Mrazivé vyhlídky

Blíží se Vánoce a na městečko Lost Creek se snášejí sněhové vločky. V autosedačce potichu pláče tříletý chlapeček. Jeho matka, studená jako led, leží zhroucená na volantu. O pár dnů později je nalezena další mrtvá matka s přeživším dítětem. Detektiv Madison Harperová bě

Obrázek podcastu Pláč koruny české

Pláč koruny české

Memoárová kniha literárního kritika, historika a překladatele Václava Černého (1905-1987) Pláč koruny české neboli třetí díl Černého pamětí líčí atmosféru Druhé republiky a život v prvních letech Protektorátu. Posléze popisuje historii československého protinacistického

Obrázek podcastu Nebojte se klasiky! 16 Giacomo Puccini – Turandot

Nebojte se klasiky! 16 Giacomo Puccini – Turandot

Slavný operní příběh v dramatizaci Jana Jiráně podle původního libreta s ukázkami nejslavnějších hudebních pasáží zpívaných tentokrát v italštině.

Obrázek podcastu Doktorova žena

Doktorova žena

Můj manžel je lékař. Je chytrý a okouzlující a všichni mu věří. Kromě mě. Navenek to vypadá, že mám všechno – dokonalé manželství, dokonalého manžela, dokonalý život. Ale to zdaleka není pravda. Doktor Drew Devlin není tak úctyhodná postava, za jakou se vydává. Důvodem,

Obrázek podcastu Vyšší princip

Vyšší princip

Dramatizace povídky Jana Drdy vás zavede do období heydrichiády, během které jsou za schvalování atentátu na zastupujícího říšského protektora zatčeni tři studenti gymnázia. Jak se k jejich údajnému provinění postaví profesor latiny, přezdívaný pro své uplatňování morál

Obrázek podcastu Erilian 1 - Město čarodějů

Erilian 1 - Město čarodějů

Erilian 1 - Město čarodějů Erilian… starobylé město vystavěné z kamení, cihel a magie. Členem Velké rady čarodějů se stanou jen ti nejlepší a nejváženější čarodějové. Někteří neváhají získat jedno ze zlatých křesel v Kruhovém sále i za cenu zločinu. To ale mladičká čaro

Obrázek podcastu Máj (2008)

Máj (2008)

Jednou z nejpozoruhodnějších divadelních inscenací Máje se pyšnilo brněnské Divadlo U stolu. V něm se Máje ujal František Derfler. Ke spolupráci přizval rockového bubeníka Zdeňka Kluku, a dva mladičké účinkující: Jiřího Valůška pro roli Viléma, strašného lesů pána, a Er

Obrázek podcastu Zakázaný chtíč

Zakázaný chtíč

Plán zněl jednoduše: Zahodit staré zvyky a vést normální slušný život. Práce učitele se zdála skvělou volbou. Kdo by čekal, že se mi do cesty připlete ONA? Viktorie, bláznivá středoškolačka, která svým koketováním ničí vše, co jsem si vysnil. Mé staré já nešlo umlčet. N

Obrázek podcastu Dáma kontra strelec

Dáma kontra strelec

V polovici deväťdesiatych rokov sa v Našom Meste aktivizovalo podsvetie a chlapci z oddelenia vrážd mali plné ruky práce. No nie všetky vraždy z tohto obdobia súviseli s podsvetím. Našli sa aj také, ktoré na svoje vyriešenie čakali v Krauzovej skrini roky, a nakoniec sa