Obrázek podcastu Koruna démonů

Audiokniha Koruna démonů

Délka:

17 hod 7 min

Čte:

Jiří Schwarz

Vydavatel:

Bookmedia

Jazyk:

Česky

Žánr:

Detektivky

Obrázek podcastu Bystřejší mozek

Bystřejší mozek

>>„Tuto knihu potřebujeme všichni – mladí i staří.“ – Walter Isaacson #O audioknize Zahoďte představu, že stáří znamená úpadek intelektu. Věda přináší dobré zprávy! Mozek si můžeme zlepšovat v každém věku: posilovat neuronové sítě, stimulovat růst nových mozkových bu…

Obrázek podcastu Zaklínač IV Čas opovrhnutia

Zaklínač IV Čas opovrhnutia

Vojská Nilfgaardu nezastaviteľne postupujú a čarodeji už nie sú ochotní nečinne sa prizerať. Snem, na ktorý smerujú Geralt, Ciri a Yennefer, má rozhodnúť o ďalšom osude sveta. V Geraltovi sa stupňuje nepríjemný pocit. Toľko čarodejnej moci na jednom mieste môže uvrhnúť …

Obrázek podcastu Tekuté krystaly

Tekuté krystaly

Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Obrázek podcastu Noc

Noc

Během vyšetřování vraždy na ropné plošině narazí norská inspektorka Kirsten Nigaardová na sérii fotografií. O pár dní později sedí v toulouské kanceláři kriminalisty Martina Servaze, který si snímky se zájmem prohlíží. Je na nich on sám zachycený objektivem nepolapiteln…

Obrázek podcastu Hříbě ze zlata

Hříbě ze zlata

Láska a smrt na Velké Moravě léta Páně 906. Příběh odehrávající se v 10. století. Dívka Milana zachraňuje hříbě, které mělo být obětováno, a prchá z rodné Moravy do neznámých Čech. Historická fantasy, v níž velkou roli hrají i rusalky, vodníci, lesní lidé a Kotys, kobyl…

Obrázek podcastu Stíny cest

Stíny cest

Jaroslav Šindelář, akademický malíř, sochař, restaurátor a pedagog vydal v roce 2024 dvě knihy svých povídek pod názvem Stíny cest I. a Stíny cest II. Audionahrávka Stíny cest je výborem povídek z těchto dvou knih. Obsahuje 38 povídek, autorových postřehů z cest po svět…

Obrázek podcastu Zmizela v mlze

Zmizela v mlze

Kriminalista Josef Bergman chce strávit poklidnou dovolenou v odlehlé vesnici u norského fjordu. Místo rybaření se však ocitne v hodně zamotaném případu. Místní psychosomatička Katrine totiž začne dostávat výhružné vzkazy, vyčítající jí smrt její sousedky. Vzápětí Katri…

Obrázek podcastu Opravdu šíleně hluboce

Opravdu šíleně hluboce

Domýšlivý, nepřekonatelný a doslova k nakousnutí. Přesně takový je šéfkuchař s michelinskou hvězdou Ambrose Casablancas, který má v životě jedinou vášeň – jídlo. Ženy pro něj znamenají nebezpečné rozptýlení, které dokonale ztělesňuje Cal Litvinová. Nejlepší kamarádka je…

Obrázek podcastu Vídeňské bratrstvo

Vídeňské bratrstvo

Masová vražda na předměstí Osla vypadá nejprve jako náboženská msta. Oběti totiž patří k sektě Boží světlo, která se připravuje na soudný den. Nicméně vyšetřovatel Fredrik Beier a jeho nová kolegyně Kafa narazí na několik nesrovnalostí. Proč byla v sídle sekty laboratoř…

Obrázek podcastu Patnáctiletý kapitán

Patnáctiletý kapitán

Děj této verneovky se neodehrává dvacet tisíc mil pod mořem, na Měsíci ani na kometě letící hlubokým vesmírem neznámo kam. Je to příběh, který se mohl skutečně odehrát, aniž bychom museli do hry osudu zapojit nějaký převratný vynález, jaké se ve Verneových knihách hojně…

Obrázek podcastu Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích

Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 2 - Vladislav Rapprich  06.06.2014

100 statečných - Host č. 2 - Vladislav Rapprich 06.06.2014

Hostem J. Pokorného - V. Rapprich (vulkanolog, Česká geologická služba)

Obrázek podcastu Za oponou války

Za oponou války

Audiokniha Jakuba Szántó, válečného reportéra a zpravodaje České televize na Blízkém východě, přibližuje autorovy dramatické zážitky z frontových linií, teroristických útoků, revolucí i státních převratů. Původně vystudovaný historik své zážitky očitého svědka zasazuje …

Obrázek podcastu Psí detektivní kancelář

Psí detektivní kancelář

Dennodenně zasahují proti zločincům nebo pomáhají hodným lidem. Jaké případy je čekají?Jezevčice Dáda, kokršpaněl Pickwick, špic Din, boxerka Kamilka, ratlík Alex, voříšek Bugsy, bíglice Líza, fenka špice Dina... Tahle sehraná parta tvoří slavnou psí detektivní kancelář…

Obrázek podcastu Umírající detektiv

Umírající detektiv

V příběhu Umírající detektiv řeší známý detektiv záhadný balíček. I takový génius jako je Holmes se však může dostat do úzkých. A to někdy až nepříjemně blízko smrti, kdy ani vždy spolehlivý doktor Watson nemusí umět pomoci. Jiří Tomek jako Sherlock Holmes a Jaroslav Ku…

Obrázek podcastu HOT

HOT

Ať už se zabýváte čímkoliv, pravděpodobně existují technologie a nástroje, které to zvládnou za vás. Nebo aspoň část práce. Rychleji, snadněji, levněji. A jejich zavedení do firemní komunikace, procesů, zpracování dat či inovací produktů je právě tím milníkem, který odd…

Obrázek podcastu Prima sezóna

Prima sezóna

Chtěl by žít hořkosladce jako v blues, jenže fotrové a režim jsou proti… Z válečného roku 194* uběhl sotva leden, ale kostelecký septimán Danny Smiřický tuší, že se mu rýsuje povyražení. Z matiky mu sice znovu hrozí reparát, zato na tenora v kapele přímo válí a slohy mě…

Obrázek podcastu Přemyslovská epopej I.-IV.

Přemyslovská epopej I.-IV.

Speciální edice na přání posluchačů. Bez hudebních předělů a podkresů. Přemyslovská epopej je dosud nejrozsáhlejší v Čechách publikovanou historickou románovou freskou, zobrazující osudy posledních velkých přemyslovských králů. Čtyřdílná románová freska Vlastimila Vondr…

Obrázek podcastu Svatí kacíři svazek 1.

Svatí kacíři svazek 1.

První díl sudioverze románu, jehož ústředními postavami románu na pomezí literatury faktu a beletrie jsou soluňští bratři Konstantin (Cyril) a Metoděj. Příběh jejich velkomoravské mise je zde podáván jako součást historicky věrného obrazu doby. Ve velkolepé fresce pozná…

Obrázek podcastu 100 statečných - Host č. 10 - Jaroslav Podliska 06.06.2014

100 statečných - Host č. 10 - Jaroslav Podliska 06.06.2014

Host J. Pokorného - J. Podliska (vedoucí archeolog.odd. Národního památkového ústavu)

Obrázek podcastu Paklíč

Paklíč

Detektivní komedie plná záměn, chyb a omylů. Slavný spisovatel detektivek Ludva Láce náhodou zjistí, že pražské podsvětí dostalo zálusk na jeho víkendovou vilu. Rozhodne se krádeži zabránit za pomoci inspektora Čepeláka. Jenže i za něj se vydává jeho dvojník. Situace se…

Obrázek podcastu Doktore, teď to chce klid!

Doktore, teď to chce klid!

V Ballybucklebo to pod zdánlivě klidným povrchem jen vře. Zdá se, že Barry Laverty má konečně přehled o tom, co to znamená být venkovským doktorem, nebo ne? Mladý doktor Barry Laverty začal u výstředního staršího kolegy Fingala Flahertieho O’Reillyho pracovat jako as…

Obrázek podcastu Ku-klux-klan, tady bydlí láska

Ku-klux-klan, tady bydlí láska

„Když se do bílé polevy dostane byť jen jedna kapička jiné barvy, už nikdy nebude sněhobílá. S lidmi je to stejné.“ Takto učí královna Ku-klux-klanu malé děti, jak správně připravit vánoční dort. Co je to vlastně Ku-klux-klan a jak je vůbec možné, že myšlenky nepatřící …

Obrázek podcastu Víš, kde bydlí zvířata?

Víš, kde bydlí zvířata?

Peter Wohlleben vás vezme za zvířaty, která žijí docela blízko - v lese, na zahradě, u vody, ale třeba i u vás doma. Povypráví vám například o tom, jak to vypadá, když divoká prasata přivedou na svět mladé, když se vydají shánět si potravu nebo se začnou bránit či onemo…

Obrázek podcastu Zlaté tajemství

Zlaté tajemství

V pohádce Zlaté tajemství se vypravíme na španělský zámek Alhambra a budeme pátrat po starém maurském pokladu, který se prý podle pověsti ukrývá v jeho podzemí.