Audiokniha Koruna

Červený kapitán
Pri rekonštrukcii starého cintorína v centre Nášho Mesta vykopú robotníci truhlu s pozostatkami bývalého kostolníka z kostola svätej Barbory. Nešetrným zaobchádzaním sa truhla náhodou otvorí a chlapi zistia, že v lebke je zatlčený klinec. Na miesto záhadného nálezu priv…

Hoď se do pogody
Audioknihu čte Sandra Pogodová, Jan Kanyza a Richard Pogoda Většina lidí má tátu, ale já mám tatu. Můj tata je, jak to jen hezky říct… přírodní úkaz, lokální baron Prášil. Na jeho obhajobu uvádím, že za to nemůže. Naše rodina Pogodů je totiž hodně bizarní seskupení bláz…

Psychológia pre milujúcich rodičov
Tri psychologičky, vedkyne a mamy detailne rozoberajú prvý rok bábätka. Venujú sa témam, ktoré sú s týmto obdobím úzko späté - vzťahová väzba, temperament, plač a spánok bábätka, jeho emočný aj rozumový vývin. Svoje tvrdenia majú podložené svetovými výskumami, no formul…

Piranesi
Když žijete v labyrintu a společnost vám dělají němé sochy, začnete časem pochybovat o vlastní příčetnosti... Podivný Dům se stovkami síní, jehož základy omývají mořské vlny a pod jehož střechou plují mraky, představoval pro muže přezdívaného Piranesi celý svět, obývaný…

Zdrhej, poutníče!
Carpetie se rozpíná a její vůdce Herpes se nezastaví před ničím. Ohrožena je tak Halinie, Čtvéra, ale i Erotreja, Lichán a Aquilonie. Rumblitzova parta si vybírá zasloužený odpočinek a nedozírným vojskům se tak musí postavit Aquilonský spolek bez pomoci magie. Jak vypad…

Valard & příhoda s Havranářem
Prequel k české kultovní fantasy Valard & Vejce na draka. Opět se hlavní hrdinové ocitnou v rýži, ale tentokrát i vinou Havranáře a jeho mimořádně vulgárního ptáka. Krátký příběh nabitý akcí, humorem a absurdnem tak, jak jsme u tvorby Jana Marvela Horna zvyklí. A navíc …

Schůzka se smrtí
{'cs': 'Hercule Poirot v nelehké situaci: Rozluští případ do 24 hodin? Jako vždy však chce odhalit celou pravdu, nikoliv pouze pachatele...\n\nNámět na detektivní román Schůzka se smrtí získala Agatha Christie při cestách se svým mužem, archeologem Mallowanem, který pro…

Popelka a další pohádky
Album pohádek pro malé i velké posluchače Nejznámější české pohádkové příběhy vyprávějí Libuše Šafránková, Pavel Trávníček a další. Ústřední dvojice z filmu Tři oříšky pro Popelku se v nahrávacím studiu vrátila k českým pohádkám slavným i díku filmovému zpracování - Tř…

Doktor Proktor a vana času
Doktor Proktor se vydal do Paříže, aby znovu našel svou dávnou lásku. Líza s Bulíkem o něm nemají žádné zprávy, dokud nepřijde pokroucená pohlednice s šifrovanou prosbou o pomoc. Aby Julietu Margarínovou získal zpět, musel se doktor Proktor pomocí svého vynálezu - vany …

Ostrov zasvěcení
Ostrov zasvěcení je první knihou desetidílné ságy nazvané Sedmý smysl. Autorka své knihy nejprve zveřejňovala na internetu. Obrovský zájem čtenářů ji přiměl vydat příběhy i v klasické knižní podobě s ilustracemi J. P. Krásného. Napínavé, tajuplné čtení, dobrodružství s …

Princezna Skořápka a hadí král
S rozhlasovou pohádkou z roku 1996 zavítáme do vzdálené říše tisíce ostrovů i do tajemné indonéské džungle. Stařičká želva Kolokolopua si tam pro nás připravila příběh. Platí tu jen jediné pravidlo poněkud zvláštní násobilky, jehož výsledek si ale stejně každý může vylo…

Láska pro samouky
Jak se liší randění v osmnácti a ve čtyřiceti? Vlastně skoro nijak. Ve čtyřiceti jste pořád stejně nejistí a zmatení jako v osmnácti, jenom už to nevypadá tak roztomile. Klára se o tom přesvědčí, když ze dne na den skončí její manželství a ona se znovu ocitne ve světě n…

Neohlížej se
Samantha se snaží oživit svou paměť, aby zjistila, kde je její nezvěstná kamarádka a co se vlastně stalo. Ale co když ji to může stát život? Samantha má na první pohled dokonalý život – je bohatá, oblíbená a má idylický vztah se svým přítelem. Nicméně poté, co se svou …

Dívka beze jména
Vedle lehátka se válel malý vycpaný slon a zmačkaná zelená deka, dost velká jen na to, aby do ní zabalili novorozeně. „Tady bylo mimino? Ona měla dítě? Je…?“ „Dítě tu není.“ Když detektiv Josie Quinnová dorazí na místo činu na okraji města Denton, je zděšená brutalitou …

Vymazlené vraždy 3
Podivínský influencer zmizel v rekonstruovaném domě kouzelníků. Někdo plánovitě vraždí příslušníky stejného rodu. Jak odhalit námezdního vraha bez motivace k oběti? Po úspěchu knih Vymazlené vraždy a Vymazlené vraždy 2 přichází nakladatelství Golden Dog s dalšími třemi …

Outěchovice
Kniha divadelního režiséra Jiřího Frejky Outěchovice je vyprávěním o rodu dědičných svobodných myslivců Frejků z Útěchovic pod Stražištěm. Jiří Frejka v ní navazuje na vzpomínky svého otce Josefa, čímž se mu podařilo obsáhnout téměř dvěstěletou historii outěchovické mys…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Na divokém venkově
Z Oxfordu na moravský venkov. Malvína, doktorandka na univerzitě v Oxfordu se na čas vrací k rodině na severní Moravu. Střet s rázovitým okolím je zdrojem komických situací. Sedmadvacetiletá Malvína Velehorská má dva magisterské tituly, rozpracovanou disertační práci ze…

Nejen o rybách
Z pozůstalosti nezapomenutelného Oty Pavla vybrala jeho žena Věra některé známé i méně známé povídky, které měl i Ota rád. Titul uvádí režisér Jiří Šrámek, který vás seznámí s hlasy předních členů rodiny.

Cesta úspěšného člověka
Cesta úspěšného člověka – Staňte se vědomým tvůrcem svého života Chcete aktivně tvořit svou realitu a dosáhnout svých nejhlubších přání? Audiokniha Cesta úspěšného člověka vám ukáže cestu k osobní transformaci a úspěchu. Naučíte se, jak využívat sílu mysli, řízenou pře…

Dědeček Koller
Autorem je pražský německy píšící spisovatel a malostranský rodák Rudolf Slawitschek (1880-1945). Povídka vyšla poprvé v německém originále v roce 1941 v Die Stadt am Strom (1941), s. 42-48. Obsazení: Vypravěč Rudolf Slawitschek - Zdeněk Maryška Josef Koller - František…

Dr. Alz
Vakcína proti Alzheimerovi? Vzpomínky, humor a nadhled. Aby si stárnoucí muž cvičil mozek a oddálil neodvratný konec, rozhodne se napsat vše, na co je schopen si ještě vzpomenout. Miloš Urban píše s velkým pochopením o počínající alzheimerově chorobě, kterou trpí bývalý…

Stín
Varšavská republika se snaží udržet neutralitu, balancuje mezi dvěma silami – Němci a Rusy –, ale mladý stát má čím dál více potíží. V enklávách se objevují přímí vyslanci Šeptajících, a slovo moci, které Polákům dalo vítězství, je už známo všem stranám konfliktu. Samar…

Kalmann a spící hora
Islandský Forrest Gump vždy přijde věcem na kloub. Kalmann Óðinsson, svérázný samozvaný šerif vesničky na nejsevernějším cípu Islandu, má mentální schopnosti Forresta Gumpa, ale je právě tak citlivý a vnímavý a snaží se přijít věcem na kloub. Třeba tomu, jestli byl jeho…

Strážci brány
Rok 2012 byl omyl. Staří matematici a astrologové se osudně spletli. Konec světa teprve přijde. Kdy a kde ten mejdan tisíciletí vypukne? Na rok 2017 čekali přes 400 let. Chvíle, kdy se v Praze otevře trans dimenzionální díra mezi světy mimo čas a prostor, se blíží. Kar…