Audiokniha Konverzační business otázky a odpovědi

Hádej, kdo se vrátil
Po patnácti letech se ze své strastiplné cesty za štěstím vrací domů Jakub Zachoval. Poklidný a ničím nerušený život jeho otce a sestry rázem vezme za své. Stejně tak sourozenců Sauerových, se kterými prožil dětství. Jakubův návrat ve všech vyvolá zašlé vzpomínky na mlá…

Nevhodný letní románek
Novinka od královny romantických komedií Ali Hazelwood! Je to takové klišé, až jí z toho téměř puká srdce: starší muž a mladší žena, úspěšný biotechnolog a studentka, nejlepší kamarád jejího bratra a dívka, kterou on sotva vnímá. Jenže Maya Killgorová na o patnáct let s…

Veľký Gatsby
Veľký Gatsby je najslávnejším románom F. S. Fitzgeralda. Dej príbehu je situovaný do 20. rokov 20. storočia, z obdobia prohibície a tzv. džezového veku v USA. Mladý zbohatlík James Gatz, prezývaný aj Veľký Gatsby, a krásna Daisy Buchananová prenikli do sfér lepšej spolo…

Páté roční období
Tenhle svět by byl drsným místem i bez blížící se apokalypsy… Obyvatelé Tišiny jsou na přírodní katastrofy zvyklí a pro řadu těch největších mají dokonce název – páté roční období. Jako by život nebyl už tak dost těžký i v dobách přechodného klidu, zvláště pro orogény, …

Případ Collini
Co dožene k vraždě člověka, který se nikdy ničeho nedopustil? V hotelovém pokoji je zastřelen starý muž. O motivech, které ho vedly k vraždě, pachatel mlčí. Advokátem ex offo je pověřen Caspar Leinen, kterého pátrání po důvodech činu dovede do minulosti. Fabrizio Collin…

Dula
Stárnoucí spisovatel Mojmír se nikdy nesmířil s rozvodem. Za maskou protřelého cynika se skrývá zklamaný, bolestínský a nejistý muž, který manželce Hedvice nikdy neodpustil, že od něj odešla, když ji nejvíc potřeboval. Vlastní dcery ho moc vídat nechtějí, a tak ústřední…

Hříchy pro posluchače rozhlasu 5 - Polibek smrti
Polibek smrtiPojítkem všech rozhlasových Hříchů je investigativní novinářka a rozhlasová reportérka Denisa Králová, kterou zločin přitahuje. Má přátele z řad kriminalistů, takže se snadněji dostane do zákulisí zločinu...Osoby a obsazení: Denisa Králová, novinářka (Dana …

Metráček I.
Nemožně tlustá holka se nevzdává. Hledání sebe sama, svého sebevědomí i místa na světě a mezi přáteli. To jsou témata, která v dospívání řeší každý mladý člověk. Korpulentní Jitka se postaví posmívání svých spolužáků svou odhodlaností ukázat jim, že i „nemožně tlustá h…

Selfíčka
Dříve si lidé psali deníky, aby pomohli paměti a zachytili pomíjivé okamžiky. Rembrandt si občas kreslil rychlé skicy, pérovky, zachycení momentu pár čarami. Dnes si mladí fotí selfíčka, aby, snad, zachytili důležité momenty života. Marek Orko Vácha se naučil selfíčka n…

Lvice v erbu krále
Romantika na královském dvoře V milostném románu odehrávajícím se na dvoře krále Filipa v zemi Opálie se to hemží intrikami a zradami, ale především je plný romantiky a lásky. Cesta k lásce bývá občas krkolomná. A to i na královském dvoře. Krále země Opálie Filipa ze So…

Hurvínek v pohádkovém lese, Z Hurvínkova kalendáře
Další titul z tvůrčího odkazu dlouholetého ředitele Divadla S+H Miloše Kirschnera nabízí pětačtyřicetiminutovou hříčku, v níž vyjde najevo jak to "doopravdy" bylo s Červenou Karkulkou i Perníkovou chaloupkou, a navíc tři "listy" z Hurvínkova kalendáře. Skvělé nadčasové …

Záhadné vraždy v internáte
Napínavý príbeh z internátnej školy o šikanovaní, náhlych úmrtiach, zmiznutí žiaka i podozrivého, ale aj o zložitých rodinných vzťahoch a tajomstvách z minulosti, ktoré nečakane vyplávajú na povrch. Prestížnou súkromnou Školou svätého Štefana v Norfolku otrasie škandál …

Porodní sestra z Osvětimi
Porodní sestra z Osvětimi je dramatický příběh inspirovaný skutečnými osudy Stanisławy Leszczyńské. Tato polská porodní sestra vedla v táboře tisíce porodů, při nichž nezemřelo žádné dítě ani žádná žena. Do koncentračního tábora v Osvětimi přijíždí další transport vězňů…

Panský dům a jeho dědictví
Augsburg 1920. Panský dům hledí optimisticky vstříc budoucnosti. Paul Melzer se po návratu z ruského zajetí ujal vedení továrny a dopomohl rodinné firmě získat zpět starou slávu. Jeho sestra Elisabeth se se svou novou láskou nastěhuje zpátky do rodného domu. Paulova žen…

Půlnoční gang
Půlnoc je doba, kdy všechny děti tvrdě spí, samozřejmě až na... Půlnoční gang! Držte si berle, jízda začíná! Dobroduržství čeká někdy tam, kde bychom ho nejméně čekali. A pobyt v nemocnici se může změnit v supertajnou misi! Nevěříte? Tom si to taky nemyslel. Pak ale do…

Osmnáct pod nulou
Třetí temný případ Fabiana Riska. Třetí mrazivý thriller z pera švédského bestselleristy Stefana Ahnhema. Automobilová honička u helsingborského přístavu skončí pro jeden vůz tragicky – pádem do ledových vod. Na předním sedadle je nalezen jeden z nejvlivnějších švédskýc…

Případ podivného gombíku
Jaroslav ležel v pokroucené poloze. Bylo zřejmé, že Starigrad bude potřebovat nového župana. Druhá ze série dobrodružných historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Vyšetřování se opět ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik. Druhá kniha ze série hist…

Kubula a Kuba Kubikula
Kdysi dávno za náramné zimy, kdy i učitelé se báli klekánice a strašidel, chodil světem medvědář jménem Kuba Kubikula se svým medvědem Kubulou.Stejně jako v knize budete putovat do časů ušatých čepic, kdy ještě pořádně mrzlo. Tenkrát se člověk domluvil dokonce i s medvě…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Album pohádek "Supraphon dětem" 3. - Chytrá horákyně, Perníková chaloupka, O Smolíčkovi, Pasáček vepřů
Třetí díl miniserie Album pohádek "Supraphon dětem" obsahuje pohádky Chytrá horákyně (1951), Perníková chaloupka (1966), O Smolíčkovi (1974) a nakonec dramatizaci Pasáček vepřů (1966) V pohádkách účinkují Růžena Nasková, Václav Voska, Čestmír Řanda, Otýlie Beníšková a d…

Spirituál kvintet
Spirituál kvintet patřil po 60 let mezi nejvýraznější hlasy české hudební scény. Jeho písně zněly nejen z pódií koncertních sálů, ale i od táborových ohňů či z balkónu Melantrichu během sametové revoluce. Po ukončení činnosti kapely v roce 2020 se kapelník Jiří Tichota …

Volodymyr Zelenskyj
V populárním seriálu ztvárnil roli učitele dějepisu, který se bizarní shodou okolností stal prezidentem Ukrajiny. V reálném životě se jím skutečně stal – a když přišla ruská invaze, dokázal sjednotit vlastní národ i desítky dalších států. Příběh Volodymyra Zelenského pů…

Sherlock Holmes Ilji Hurníka
Nastuzení z bažin - mikrohra. Příhoda ze života slavné literární dvojice s Jiřím Adamírou a Rudolfem Hrušínským vznikla v roce 1993 ve spolupráci s režisérem Jiřím Horčičkou. Autor Ilja Hurník se v ní věnuje své oblíbené literární dvojici - Sherlocku Holmesovi a dr. Wat…

Dvacet tisíc mil pod mořem
"Později jsem dostal monumentální úkol zpracovat 20 000 mil pod mořem do pěti hodinových pokračování. Tehdy jsem si plně uvědomil, že se v románu prakticky nic neděje. Vybudoval jsem ho tedy na konfliktu kapitána Nema, tvůrce ponorky Nautilus, s hrabětem d´Artigasem, hl…