Audiokniha Konec starých časů

Tajný deník čínské císařovny
Románové zpracování životního příběh císařovny vdovy Cch'-si (1835-1908), která se jako mladá dívka Jehonala stala konkubínou císaře a díky mimořádné inteligenci, intrikám i krutosti dokázala postupně vystoupat na vrchol a na půlstoletí se stát faktickou vládkyní Číny.

Egypťan Sinuhet: patnáct knih ze života lékaře
„Toto vše jsem napsal já, Sinuhet, Egypťan, pro sebe sama. Nikoli pro bohy, ani pro lidi, ani pro zachování svého jména navěky, nýbrž pro sebe sama, ubohého a ztrápeného, a pro své srdce, jež dostalo svou míru plnou.“ Rákosová loďka se houpe na hladině Nilu. Jaký dar bo…

Never jej ani slovo
NEW YORK TIMES BESTSELLER Neprehliadnuteľný psychologický triler od autorky bestsellerov New York Times Lisy Jewellovej sleduje ženu, ktorá sa ocitne v centre pozornosti vlastného podcastu o skutočných zločinoch. Úspešná novinárka a autorka podcastov Alix Summerová os…

Marseillaisa z českého srdce
Původní rozhlasová hra J. A. Novotného na motiv črty Jakuba Arbesa - příběh jednoho z mnoha českých muzikantů vandrujících ve druhé polovině 18.století po Evropě. Osoby a obsazení: markýz de Belegard (Jiří Holý), pan de Monfort (Karel Houska), primarius Václav Kaňka (F…

Hovory o józe a mystice č. 19
Promluvy - Přímý a neupravovaný záznam intuitivních promluv autora z veřejných meditací a seminářů, který byl sestaven na základě četných přání jejich účastníků, aby jej mohli poslouchat a čerpat tak duchovní poučení a posilu. Náměty promluv: očista mysli, provádění átm…

1001 myšlenek: Politika a společnost
Myšlenky a pojmy z oblasti politiky a společenského dění, nad kterými stojí za to uvažovat Víte, jaký je rozdíl mezi fairtrade a equitrade? Nebo na jakých principech funguje terorismus? Co se vám vybaví, když se řekne politika? Asi nic moc zrovna pozitivního, že? Přitom…

Ostrov zasvěcení
Ostrov zasvěcení je první knihou desetidílné ságy nazvané Sedmý smysl. Autorka své knihy nejprve zveřejňovala na internetu. Obrovský zájem čtenářů ji přiměl vydat příběhy i v klasické knižní podobě s ilustracemi J. P. Krásného. Napínavé, tajuplné čtení, dobrodružství s …

Mechanika lásky
To poslední, nad čím by Bel chtěla přemýšlet, je budoucnost. Přihlášky na vysokou? Nenechte se vysmát. Mimoškolní aktivity? To určitě. Pak se ale ve škole projeví její nadání pro robotiku, a Bel tak musí začít docházet na robotický seminář. Je to povinné, a co hůř, spol…

Ruy Blas
Romantická tragédie Victora Huga Ruy Blas je příběhem velké lásky, podlé intriky a politické manipulace, který zaznívá překvapivě současně, i když od autorova narození uplynulo už více než dvě stě let.Victor Hugo napsal Ruy Blase během několika týdnů. Inspiraci našel v …

Můj přítel Maigret
„Haló! Jestli jsem znal nějakého Marcellina?… Jak?… Rybář?… Zkuste mluvit jasněji, Lechate… Nerozumím ničemu z toho, co mi vyprávíte… Týpek, který žije v bárce… Dobře… Tvrdí, že je mým přítelem?… Co?… Tvrdil?… Je mrtev… “ Maigret se za doprovodu korektního pana Pyka ze …

Píseň písní
Starozákonní Píseň písní bývá také nazývána Velepísní, či písní Šalomounovou – za autora této sbírky milostné lyriky je totiž tradičně považován právě král Šalomoun, který se prý inspiroval mnohem starší milostnou poezií staroegyptskou. Texty svatebních židovských písní…

Forgotten Shoes
Summer has started and a group of six friends who call themselves the Bombardiers have so many plans. First on the agenda? Finally explore the half-ruined house in Acacia Street everyone is so afraid of. No one has stepped inside for years. Except for cats. Hundreds of …

Pan Masters
Je mocný, charismatický, sexy a je to můj šéf – vražedná kombinace. Uspokojení z práce najednou získalo zcela nový rozměr. Když jsem si ve svém životopise vymýšlela, nenapadlo mě, že na tom bude záležet. Zamilovalo by si mě přece každé dítě, práci chůvy mám od přírody v…

3x Rhyme & Sachsová #1
3× Rhyme (& Sachsová) I s těmi nejtěžšími změnami v životě se lze vyrovnat, pokud nepřijdete o to nejdůležitější... Elitní americký detektiv Lincoln Rhyme po úrazu ochrnul a je upoután na vozík. Když je však někdo diagnózou kvadruplegik, nutně to neznamená, že by se j…

Zdislava a ztracená relikvie
Prokurátor krále Přemysla II. Otakara Oldřich z Chlumu a zároveň správce hradu Bezdězu má v pravomoci i vyšetřování a trestání hrdelních zločinů v kraji. Tentokrát řeší krádež trnu z Kristovy koruny; vzácné relikvie, již získal Havel z Lemberka hodlá ji věnovat chrámu s…

Psí detektivní kancelář
Dennodenně zasahují proti zločincům nebo pomáhají hodným lidem. Jaké případy je čekají?Jezevčice Dáda, kokršpaněl Pickwick, špic Din, boxerka Kamilka, ratlík Alex, voříšek Bugsy, bíglice Líza, fenka špice Dina... Tahle sehraná parta tvoří slavnou psí detektivní kancelář…

Až uvidíš moře
V roce 1948 přijalo Československo tisíce uprchlíků, kteří za dramatických okolností opustili občanskou válkou rozdělené Řecko. S první vlnou emigrantů přichází i desetiletá Sotiria – neumí česky, o svých rodičích nemá zprávy a neví, co s ní bude. Roky plynou a na pozad…

Za trest
Únosce dostane výkupné a těší se, až zmizí, ale oběť mu do toho hodí vidle. Zamilovala se a odmítá ho opustit, a tak se s touhle komplikací musí hrdina popasovat, protože plán ještě není u konce.

Tichý pláč
Pokud chce Josie Quinnová zachránit další životy, musí rozluštit, kdo skrývá temné tajemství. Zvládne Josie rozehnat mlhu lží včas? Odpověď přináší další audiokniha bestsellerové autorky Lisy Reganové v přesvědčivém podání Jitky Ježkové.

Jih proti Severu I.
„Plantáže nejsou k ničemu, když žena nemá muže, kterého chce…“ Na jaře 1861 je šestnáctiletá Scarlett O’Harová svéhlavička k pohledání i na jižanské Georgii, jejíž mocipáni hledí na reformy Yankeeů s přezíravostí. Rozmazlená holka z plantáže Tara má vždy to, nač si ukáž…

Vedli jsme si dobře, hochu
Mám v telefonu fotografii, na které jsem jako dítě se svým otcem na pláži. Často tomu chlapci říkám: „Vedli jsme si dobře, hochu.“ Občas se zamýšlím nad tím, jak se kluk z Walesu, syn pekaře, dostal až sem. Celý můj život je jedno velké tajemství. Tato kniha vypráví můj…

Lada: Mikeš u cirkusu Díl 2.
Původní audio kazetu 71 0309-4 "Josef Lada Kocour Mikeš u cirkusu Díl 2.." vydal Bonton Music v roce 1995. Pokračování vyprávění "o kocourkovi, který mluvil" v podání Nadi Gajerové, vydává nyní Supraphon poprvé digitálně.

N či M?
Tommy a Pentlička Beresfordovi pátrají v přímořském rekreačním středisku Sans Souci po válečném špionovi… Z galerie detektivů, kterými obohatila žánr kriminálních příběhů jeho nejznámější autorka Agatha Christie, se Tommy a Pentlička Beresfordovi vymykají nejméně dvěma…

Nauč se to!
>> Nauč se to! je návod, jak se efektivně porvat s učením a pamatováním si – a pokud jste pedagog nebo lektor, tak i s tím, jak svoje znalosti předávat co nejúčinněji. Schválně, vzpomenete si, kdy vám naposledy někdo radil s tím, jak se vlastně učit? A kolik vám tehdy b…