Audiokniha Kolo času II.: Velké hledání

Prostě vztahy
Jak to mám v životě já? Známý terapeut Honza Vojtko se zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dříve nebo později musí v životě vyřešit každý z nás. Známý terapeut Honza Vojtko se v jedenácti kapitolách zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dř…

Heřmaňský poklad
Téměř detektivní pátrání po ztraceném pokladu rozehraje starosta Heřmaně... Jak je to ale všechno doopravdy, nikdo netuší. Pohádkové napětí, které však nepostrádá osobitou básnivou poetiku v protikladu k zemitosti a šibalství hlavních postav, je spolu s výbornými herec…

Strašidlo z modrého pokoje
Jaké zločiny má za sebou Patrick, který se stal duchem? Kdy a koho nejčastěji straší? Uslyšíte v komedii podle předlohy J. K. Jeroma s Taťjanou Medveckou, Ivanem Trojanem, Jiřím Holým a dalšími oblíbenými herci. Hrají: Taťjana Medvecká (Nanny), Soběslav Sejk (strýc), …

50 moravských pověstí
Pověsti z Brna, Babic u Rosic i nad Svitavou, Blanska, Jemnice, Kyjova, Lednice, Šatova, Třebíče, Vizovic, Vsetína, Zlína, Znojma, o propasti Macocha, o hradech Bítov, Pernštejn, Templštejn, Veveří a mnoha dalších místech celé Moravy. Čte Zdeněk Junák Morava, krásná z…

Padrino Krejčíř - Gangster
Příznivci Jaroslava Kmenty se v této audioknize dozvědí o vyšetřování zločineckých aktivit Radovana Krejčíře. Tento titul vrátí posluchače na začátek kariéry Krejčíře do devadesátých let a na přelom tisíciletí. Posluchači se dozví, jak Krejčíř začínal, jaké podvody plán…

Lucerna
Pohádková hra Aloise Jiráska Lucerna patří ke stálicím českého dramatického repertoáru. Příběh o tvrdohlavém mlynáři a jeho milované Haničce, o krásné a spravedlivé kněžně, partě venkovských muzikantů, vodnících a proradném panském dvoře.Jiráskova pohádková hra Lucerna …

Nebožtíci na bále
V předvečer výbuchu první světové války se odehrává příběh novely Ladislava Fukse. C. k. mocnářství už má namále, což svými činy dokazují potrhlí zástupci policie nebo nemocničního personálu v čele s dvorním radou. A tak se stane, že jednoho krásného dne doručí zřízenec…

Němec: Nepodávej ruku číšníkovi
Jan Němec - Nepodávej ruku číšníkovi Jeden z nejvýznamnějších režisérů tzv. české nové filmové vlny, tvůrce filmů jako jsou Démanty noci, Zpráva o slavnosti a hostech či Mučedníci lásky, sepsal zážitky svého mimořádně podivuhodného života v knize Nepodávej ruku číšníkov…

Bláznivá škola
Tahle škola vás bude bavit! Je totiž bláznivá! No uznejte sami, kde jinde byste si mohli při hodině přírodopisu vše vyzkoušet na vlastní kůži? Třeba strčit hlavu do lví tlamy. Nebo vypěstovat na školní zahradě smradlavku bláznivku obecnou. Už jste někdy potkali paní uči…

Supraphon vypravuje...4 (Boccaccio, Eisner, Vrba, Hašek, Jerome, Preclík)
Bylo jen otázkou času, kdy po titulech s archivními popovými písničkami v serii "Supraphon hraje..." navážeme s obdobnou formou zpřístupňování archivního mluveného slova našim milým zákazníkům a posluchačům. A tak je tu nová řada mluveného slova určená pouze pro digitál…

Bubáci a hastrmani
Veselé vyprávění Josefa Lady o hastrmanu Brčálovi a strašidlu Mulisákovi a o jejich radostech i starostech s výchovou potomků Pulce a Bubáčka. Autor oživil humorné příběhy zasazením do rodného kraje okolo Hrusic, plného malebných rybníčků a hlubokých lesů. V rozhlasov…

Magická Praha
V magických mýtech nacházíme pravzorce lidského chování, odpovědi na základní otázky týkající se smyslu života, zrcadlo lidské duše. Jejich uvědomováním vytváříme neviditelné pouto s minulostí, oživujeme tradice, abychom pochopili, jakou úlohu na světě máme. Praha je ja…

Život víry 2021/3
Život víry 2021/3 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Štěpán Matuška. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – (Ne)pečujte o tělo Nakolik se máme starat o svou tělesnou schránku? Má…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Paradoxy české šlechty
Pozoruhodné osudy zástupců české aristokracie zaznamenal Vladimír Votýpka. Díky němu můžeme tak nahlédnout do rodové historie a také každodenního života několika významných českých aristokratů.Kromě historie jednotlivých rodů popisuje perzekuci šlechty v dobách komunist…

Geislerová: P.S.
Deníkové zápisky populární herečky Ani Geislerové zachycují všední život i záblesky střeženého soukromí. V pěti podivuhodných letech, jejichž datace není úplně jistá, se mísí humor s melancholií, zamilování s rozchody a naprostá upřímnost s potřebou nic nevyzradit. Auto…

Figurky z Malé Strany i odjinud
Luba Skořepová a Josef Somr jsou průvodci méně známým seriálem povídek Aleny Hoblové. Herecké umění obou vypravěčů, osobitý literární styl, místa a postavy vyprávění a v neposlední řadě i režie Hany Kofránkové jsou zárukou posluchačského úspěchu.

Případ Aleny Struskové
Vražda kvůli uniformě SS. Když zmizí stará dáma Alena Strusková, najme pražská židovská obec detektiva, aby ji vypátral. Stopy vedou až ke konci druhé světové války. Když se ztratí svérázná stařenka Alena Strusková, narozená těsně po válce, nejprve tomu nikdo nevěnuje z…

Chrám i tvrz
Chrám i tvrz - audiokniha obsahuje rozhlasovou nahrávku z roku 1981. Autor Pavel Eisner. Čte Miroslav Horníček. Režie Markéta Jahodová. O tom, jak žije jazyk český v národě a jak my v něm. Kniha Pavla Eisnera je poutavým vyprávěním o naší mateřštině, úžasné kulturní…

Košile štěstí
Panu králi neschází nic, ale šťastný stejně není. A to i přesto, že je zdravý, má krásnou ženu a fůru peněz. Čím to? Najde se svým šaškem ve světě šťastlivce?Rozhlasová pohádka Věry Provazníkové z roku 1975.

Dar nedar
Pohádka o třech narozeninových dárcích, které věnuje pastucha Prokop starostově dceři.Mají-li se dva lidi potkat, má-li to tak po správnosti být, pak se to jednoho dne natotata stane, ať si třeba jeden uhání na koni jako ztřeštěný a druhý třeba leze po kolenou v křoví? …

Staré řecké báje a pověsti 10
Příběhy z řecké mytologie, upravené pro rozhlas na základě asi nejznámější knihy spisovatele Eduarda Petišky, čtou: Vilma Cibulková a Jan Šťastný.

Co je to úspěch – a jak jej dosáhnout?
Jednoho prosincového dne se během šestnácti hodin prodalo na půl milionu kusů průkopnické knížky Davida Grubera o úspěchu. A kdyby nebyla limitovaná nabídka, prodalo by se jich přes milion. Byla to spíše brožurka než kniha – šlo o přílohu časopisu Mladý svět, coby samos…

Ostrov pokladů
Napínavá rozhlasová hra, jejím námětem je plavba za pokladem kapitána Flinta na vzdálený Ostrov pokladů. Předlohou pro rozhlasové zpracování se stal vynikající román Roberta Louise Stevensona. Po dobře ukrytém pokladu můžeme pátrat společně s Jiřím Langmajerem, Jiřím Sa…

Cínový poklad
Pohádka Marie Kubátové o tom, jak se Ondřejovi podařilo udělat cín jako stříbro, z čarodějnice Korduly dobrou měšťanku a přimět sudičky, aby se alespoň jednou ohlédly po svém díle. Tovaryš cínařského řemesla Ondřej Konvička dal sudičkám krásné nádobí, aby předpověděly …