Obrázek podcastu Kočičí král

Audiokniha Kočičí král

Délka:

10 hod 18 min

Čte:

Otakar Brousek

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Bezchybně

Bezchybně

Rhett je dvojnásobný šampión v jízdě na býku a miláček davů – dokud neudělá zásadní přešlap. Jeho agent se mu snaží zachránit kariéru, a tak pověří svou dceru Summer, aby Rhetta po zbytek sezóny „hlídala“. Rhett o žádnou chůvu rozhodně nestojí – a už vůbec ne o sexy kra…

Obrázek podcastu Záhada sedmi ciferníků

Záhada sedmi ciferníků

Budíky vyzváněly, jak mohly, ale mrtvého neprobudily. Jedna z prvních knih královny detektivek, vyšperkovaná kromě brilantního řešení i příjemnou dávkou anglického humoru. V roli pátrače se představuje mladá dáma Eileen, přezdívaná Bundle. Lady Cooteová byla svědomitá …

Obrázek podcastu Karafiát: Broučci

Karafiát: Broučci

Nahrávku Karafiátových Broučků z roku 1968 ve skvostné interpretaci Karla Högera vydal Supraphon původně na LP 0 18 0498, v roce 1995 pak i na CD.

Obrázek podcastu Nespoutaná

Nespoutaná

Kým jste byly předtím, než vám svět řekl, kým máte být? Audiokniha Nespoutaná je plná intimních vzpomínek, u nichž v jednu chvíli roníte slzy a v další nemůžete samým smíchem popadnout dech. Je plná krásy, ale i syrovosti trpkého ženství, obehnaného nástrahami života a …

Obrázek podcastu Místodržící

Místodržící

Varšava pod německou okupací, pokračuje první světová válka. Němci ustoupili, ale na obranu toho Polákům nechali hodně. Rusové vědí, že je město klíčem k ovládnutí Evropy - potíž ale je, že je také plné odhodlaných, pořádně naštvaných a ozbrojených lidí, připravených za…

Obrázek podcastu Hlava XXII

Hlava XXII

„Hlava XXII. ta mi zamotala hlavu.“ Ve své nejslavnější knize Joseph Heller na základě vlastních zkušeností s armádou píše o světě, v němž je vše postavené na hlavu; a protože absurdita je věčná, zamotal tento skvělý protiválečný román hlavu už několika generacím čtenář…

Obrázek podcastu Den, kdy se potkali

Den, kdy se potkali

Co všechno se dá prožít během jediného dne? Dva hrdinové této knihy, mladý muž a mladá žena, se dozvědí leccos o sobě i o svých blízkých a uprostřed rušných pražských ulic zahlcených všudypřítomnou reklamou absolvují nejeden rozhovor, který bude mít zásadní vliv na jeji…

Obrázek podcastu Teorie lásky

Teorie lásky

Elsie Hannawayová žije v multivesmíru: mimo svou (mizerně placenou) práci teoretické fyzičky si vydělává ještě jako falešná přítelkyně. Svým klientům dokáže většinou vyjít maximálně vstříc. Pečlivě oddělené světy se však náhle protnou a vše se začne hroutit… Ukáže se to…

Obrázek podcastu Co život dal a vzal

Co život dal a vzal

Autobiografická vyprávění o tom, že s humorem a optimismem lze přežít prakticky cokoli 1.–10. Kdokoli může dělat cokoli o řadě zaměstnání, kterými autorka prošla v době hospodářské krize- Čte Martina Hudečková 11.–20. Morová rána o pobytu v tuberkulózním sanatoriu Čte…

Obrázek podcastu Poslední láska císaře Karla

Poslední láska císaře Karla

Román pojednává o pozapomenutém osudu Guillauma, jediného historicky doloženého levobočka císaře Karla IV. Český král a římský císař se s Guillaumovou matkou seznámil patrně v roce 1365 při jedné ze svých cest do Avignonu, kam ho opakovaně zavedla snaha zasadit se o nav…

Obrázek podcastu Čo sa stane pri jazere

Čo sa stane pri jazere

Život sa mi nečakane zvrtol, a tak som sa rozhodla na čas opustiť New York. Vybrala som sa do otcovho rodného mestečka Laurel Lake, ktoré sa pýši titulom najpriateľskejšieho mesta. Oddych v príjemnej atmosfére som potrebovala ako soľ. Žiaľ, až také vrúcne privítanie ma …

Obrázek podcastu Život víry 2020/10

Život víry 2020/10

Život víry 2020/10 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Kateřina Hodecová, Štěpán Matuška, Petr Hodec. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – 400 let od Bílé hory Jaké změny politické, náboženské, so…

Obrázek podcastu Co já vím?

Co já vím?

O filmařině, o lidech, vítězstvích i prohrách. "Já to psát nebudu, ty to napiš, bude to vlastně můj život, jak ho prožil Jan Novák," řekl Miloš Forman Janu Novákovi. Výsledkem spolupráce je kniha Co já vím?. Kniha o úspěšném, českém a světovém režisérovi, scenáristovi a…

Obrázek podcastu 3x Salanderová & Blomkvist #2

3x Salanderová & Blomkvist #2

3× Salanderová & Blomkvist Švédsko, a idyla? K smíchu. Tamní drsné vody melou břehy nejvíc. Ona je svéhlavá asociální osoba, tělo má samou kérku a její zraněné duši není co závidět, zato v komunitě hackerů nemá konkurenci. On je investigativní novinář a vypátrá každou…

Obrázek podcastu Já, legenda

Já, legenda

Ve světě plném upírů se živý člověk jednoho dne stane pouhou legendou… Přes den hledá zásoby v liduprázdném Los Angeles, v noci od svých dveří odhání smečku hladových upírů. Robert Neville vede osamělý život uprostřed apokalypsy, která dala rčení „můj dům, můj hrad“ úpl…

Obrázek podcastu Černý úsvit

Černý úsvit

Olivia Rönningová se vrací k práci u policie a je dočasně přidělena do Höganäsu ve Skåne. Když v malém městečku Arild dojde k brutální vraždě malého dítěte, je Olivia vtažena do vyšetřování ...Na pískovišti u domu v jižním Švédsku je zavražděna malá tříletá holčička, kt…

Obrázek podcastu 101 esejů, které změní vaše myšlení

101 esejů, které změní vaše myšlení

Brianna Wiest si v posledních letech vydobyla reputaci autorky jímavých filozofických textů. V této nově uspořádané sbírce se dočtete, proč by se vaše jednání nemělo řídit vášní, nýbrž účelem, proč se nebránit negativnímu myšlení, jak nacházet smysl v rutinních záležito…

Obrázek podcastu Cizinky ve vlaku

Cizinky ve vlaku

Selena Murphyová je na cestě z práce, když její vlak zničehonic zastaví. Při čekání se dá Selena do řeči s krásnou neznámou ženou, která sedí vedle ní. Hovor plyne rychle a nenuceně. Dotyčná se představí jako Martha a svěří se, že je uvězněná ve vztahu se svým nadřízený…

Obrázek podcastu Traktor

Traktor

Rozhlasová hra Petra Dudka z českého venkova 50. let, kde právě probíhá kolektivizace. Hlavní hrdina, představitel státní správy Mareš je pragmatik. Do strany vstoupil, protože to potřebuje ke své práci. Chce věřit tomu, co sám říká: "Když budou ve straně rozumný, slušn…

Obrázek podcastu Strakonický dudák

Strakonický dudák

Strakonický dudák patří mezi nejhranější Tylova díla na českých divadelních scénách. Nemůže proto chybět ani v naší nabídce tentokrát v nastudování z roku 1956.

Obrázek podcastu 1001 myšlenek, které změnily naše uvažování

1001 myšlenek, které změnily naše uvažování

Lidé umírají, národy se rodí a upadají, ale myšlenky žijí dál. Skutečnost, že můžeme chodit na přednášky z filozofie, psychologie, náboženství, humanitních věd, sociologie či politiky, připadá mnohým absurdní. Ti tvrdí, že veškerým smyslem vzdělání je získat práci a že …

Obrázek podcastu Žena v kleci

Žena v kleci

První případ komisaře Carla Mørcka z oddělení Q. Celosvětový bestseller a předloha pro filmový thriller. Komisař Carl Mørck je po traumatické události, utrpěné během služby, přeložen do nově založeného oddělení Q, kde se má zabývat nevyřešenými případy z  minulosti. Pří…

Obrázek podcastu Vzkaz v láhvi

Vzkaz v láhvi

Jak dlouho se nese volání o pomoc na mořských vlnách? Může ještě někoho zachránit? Na policejní stanici v zapadlém koutě Skotska stojí téměř zapomenutá láhev se sotva čitelným dopisem uvnitř. První slovo vzkazu psaného krví je dánsky a znamená POMOC. Když se tahle podiv…

Obrázek podcastu Nevermore Baltimore

Nevermore Baltimore

Když Jerry Linden přiletěl z Paříže do Washingtonu převzít tělo své sestry (včetně devítimilimetrových projektilů v něm), ani v nejmenším netušil, v čem to jeho drahá sestřička vlastně jela. Až na místě zjistil, že kromě poměrně rozsáhlé sítě místních nevěstinců zdědil …

Obrázek podcastu Psychoterapie lidské závislosti zdravým rozumem

Psychoterapie lidské závislosti zdravým rozumem

Audiokniha, kterou jejíž poslech právě zvažujete, je určená pro široký okruh posluchačů. Ačkoliv její název by napovídal, že ji zužitkují pouze ti, kteří jsou se závislostí nějakým způsobem spjati (tedy samotní závislí, jejich příbuzní či známí nebo ti, kteří se jejich …