Průvodce Římem
Nechte se vtáhnout do atmosféry historického Říma. S naším audioprůvodcem máte věčné město na dosah ruky i vy. Získáte: - více než 50 minut profesionálního a neotřelého výkladu k historii, umění a 16 památkám, které při své cestě do Říma určitě musíte navštívit - orient…

Nejkrásnější nevěsta
Hana Maciuchová nebo Ladislav Mrkvička v kouzelném příběhu na motivy italské pohádky. Starého krále jednoho dne napadlo, že se ožení. Za ženu že prý si vezme tu nejkrásnější dívku pod sluncem. Králův panoš Antonio tvrdí, že nejkrásnější není žádná urozená paní ze vzdále…

Tsunami blues
Osobní kubánské zkušenosti a kontakty posloužily jako inspirace při psaní třetího románu Markéty Pilátové s názvem Tsunami blues.Příběh je zasazen do současnosti, ale jeho kořeny spočívají hluboko ve 20. století: Mladá trumpetistka Karla přijde v roce 2004 v Thajsku kvů…

Zlatovláska
Jedna z klasických nedělních pohádek Karla Jaromíra Erbena, které si - v režii Karla Weinlicha - oblíbilo několik generací posluchačů...Osoby a obsazení: kořenářka (Světla Amortová), král (Martin Růžek), Jiřík (Jiří Plachý), Zlatovláska (Miroslava Hozová), Zlatovlásčin …

Malenka
V pohádce z roku 1984 o malinké Malence a maličkém Malíčkovi, kteří se jeden druhému ztratili, ale nakonec se díky pomoci stejně malých živáčků našli, účinkují Naďa Konvalinková, Viktor Preiss, Jiřina Bohdalová, Vlastimil Brodský a další. Režii má Karel Weinlich.

Hodinář
Ota Dub po osvobození pracoval nejprve jako primář interního oddělení liberecké nemocnice, od roku 1953 tamtéž jako krajský internista; v letech 1955-1978 působil ve stejné funkci v Ústí nad Labem. Významněji se prosadil teprve v sedmdesátých letech, kdy publikoval řadu…

Nebojte se klasiky! 24 George Gershwin: Porgy a Bess
Příběh starého mrzáka Porgyho a krásné Bess poznáte díky dramatizaci Jana Jiráně podle libreta Iry Gershwina a DuBose Heywarda. Zazní v podání známých českých herců s ukázkami hudebních pasáží jednoho z nejslavnějších děl světové operní literatury.

Odysseus
Z třídílného příběhu inspirovaného Homérovým hrdinským eposem se dozvíte nejen, jak Odysseus splní slib, který dal bohyni Pallas Athéně. Ale i jak zachránil tisícům Řeků a Trójanů životy.Osoby a obsazení: První vypravěč (Radovan Lukavský), druhý vypravěč (Pavel Soukup),…

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (prvá séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Říha: Indiánská romance
Původní LP album 1118 4201"Bohumil Říha Indiánská romance" vydal Supraphon v roce 1984 - nyní titul vyprávějící skoro pohádková dobrodružstvé malé Kateřiny a jejího tatínka ve vysněné Dešťové zemi kdesi na svazích jihoamerických And vychází poprvé digitálně.

Pec pro štěstí
Poslechněte si pohádkový příběh o Antošovi a Rozárce, kterým se vinou hádek a hudrování málem rozsype domov pod rukama. Pomůže pohromu zahnat had Hospodáříček?Hrají: Josef Somr, Svatopluk Skopal, Hana Maciuchová, Jana Andresíková, Jan Faltýnek a další

Slečna Elsa
Příběh o čistotě duše a oddanosti vedoucí až na hranu smrti... Mladičká Elsa je nečekaně postavena před zásadní rozhodnutí, zda se obětuje pro záchranu vlastního otce. Podobně jako autorova další díla, vyniká i tato autorskou citlivostí pro emoční svět postav, zasněnou …

Forgotten Shoes
Summer has started and a group of six friends who call themselves the Bombardiers have so many plans. First on the agenda? Finally explore the half-ruined house in Acacia Street everyone is so afraid of. No one has stepped inside for years. Except for cats. Hundreds of …

Tisícovka nejfrekventovanějších slov
Tisícovka nejfrekventovanějších slov vznikala po pečlivé inspiraci z asi patnácti zdrojů – od klasických po nejmodernější. Platí pro ni okřídlené: „Jedno procento z celkové slovní zásoby jazyka stačí pro dobré domluvení v osmdesáti procentech běžných každodenních situac…

Malá Doritka
Amy Dorritová, přezdívaná Malá Doritka, se narodila ve vězení pro dlužníky, ve kterém je vězněn její otec William Dorrit. Aby tatínkovi pomohla, začne pracovat u bohaté ženy, paní Clennamové, jejíž syn Artur se právě po několika letech vrací z cest domů. Čím si získá ch…

Slovenské prostonárodné povesti dľa P. E. Dobšinského (štvrtá séria)
Cyklus obľúbených povestí rozprávkarskej legendy, v majstrovskom podaní Dušana Jamricha.

Supraphon vypravuje...3 (Werich, Suchý, Němec, Saint-Exupéry, Poláček, Čapek)
Bylo jen otázkou času, kdy po titulech s archivními popovými písničkami v serii "Supraphon hraje..." navážeme s obdobnou formou zpřístupňování archivního mluveného slova našim milým zákazníkům a posluchačům. A tak je tu nová řada mluveného slova určená pouze pro digitál…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Zápisník alkoholičky
Michaela Duffková je mladá matka, která se rozhodla otevřeně promluvit o své závislosti na alkoholu i o složité léčbě. Chcete vědět, proč je tak těžké přiznat si problém s pitím? Proč není překážkou závislosti ani malé dítě? Co bylo autorce motivací k léčbě a jak vypada…

Ať žije Žeryk! aneb 85 let spolu
Jak již název této nové kompilace napovídá, vychází na počest chrabrého psíka Žeryka! Ten totiž právě v dubnu tohoto roku oslaví již 85. narozeniny, podle psích konvencí pak dokonce 595. Stejně dlouho doprovází naši čtveřici hrdinů - Hurvínka, Spejbla, Máničku a paní Ka…

Zvládněte stres metodou Inner game
Lidé jsou často přesvědčeni, že úroveň stresu, jemuž jsou vystaveni, určují vnější okolnosti, že stres je nevyhnutelnou součástí jejich života. Lékaři obvykle hledají medicínské řešení těchto problémů a ordinují různé terapie. Tyto postupy jsou však nedostačující, prot…

Krvavé léto
Děj historické detektivky se odehrává v srpnu 1306, bezprostředně po olomoucké vraždě posledního přemyslovského krále Václava III. Nevyjasněné okolnosti královy smrti, kterou královský soudce Melichar z Roupova nedokáže vyřešit, ho staví do nepříznivého světla před nový…

Košlerová: Příběhy včelích medvídků
Soubor oblíbených pohádek, známých z televizního Večerníčku, obsahuje vše, co dosud Supraphon se včelími medvídky vydal (Příběhy včelích medvídků 71 0293-2, Další příběhy včelích medvídků /2 71 0544-2, Nové příběhy a písničky včelích medvídků /3 SU 5193-2 a Pučmeloud a …

Milenec lady Chatterleyové
Příběh nerovné živočišné lásky v jednom z nejskandálnějších románů první poloviny 20. století. Poprvé vyšel na konci dvacátých let ve Florencii a v Paříži, ovšem v autorově rodné Británii bylo jeho vydávání zakázáno až do šedesátých let. Takže si jej angličtí kulturní t…

Hovory o józe a mystice č. 20
Jiří Vacek, Jiří Krutina: Átmavičára - Poznání sebe. Přímý záznam veřejné meditace z 20. 1. 2007 v Praze-Stodůlkách přibližuje mohutnou duchovní atmosféru její druhé poloviny, kterou vedl Jiří Krutina z přímé zkušenosti neochvějného spočívání jako vědomí JÁ JSEM. Postup…