Divoké prázdniny
Slavná novela Jana Procházky o přátelství dvanáctileté dívky a divokého koně. Jímavý příběh dospívající dívky, která se o prázdninách na venkově ujme domněle nebezpečného a proto týraného koně a laskavým slovem a péčí dokáže to, co se dosud nikomu nepodařilo, tj. zkrot…

Druhá šance
Svého otce jsem pochoval v Coloradu – bok po boku s jeho elitním týmem hasičů. O deset let později jsem se vydal v jeho stopách. Se svým bratrem bojujeme s požáry na Aljašce. Zažil jsem už ledacos, ale nic mě nedokáže tak rozpálit jako moje nejlepší kamarádka Avery Clai…

Ako sa zbaviť starostí a začať žiť
Aj vy sa cítite úplne vyšťavení, bez energie a kopa starostí vám nedá spávať? Dale Carnegie vám vo svojom bestselleri ponúka množstvo overených techník na zvládnutie stresu, únavy a nepohody, ktoré pomohli miliónom ľudí na celom svete. Objavíte praktické návody, ako boj…

Dracula
Klasický horor od Brama Stokera se zařazuje do kategorie gotického románu a literárního vampirismu. Dílo je strukturováno jako přehled zápisků a dopisů jednotlivých postav. Hlavním hrdinou je právník Jonathan Harker, který odcestuje do Transylvánie na hrad hraběte Dráku…

Jim Knoflík, Lukáš a lokomotiva Ema
Další vyprávění plné fantazie od autora legendárního Nekonečného příběhu Jim Knoflík je obyčejný kluk, jemuž se dějí neobyčejné věci. Už jako miminko se octl v Jasmánii, ostrovním královstvíčku, jemuž vládne král Alfons Třičtvrtěnadvanáct. Jeho nejlepším kamarádem je s…

Pohádky s pejsky, psy a hafany
Věřte nebo nevěřte, ale ani pohádky (zvláště ty moderní), se neobejdou bez našich čtyřnohých miláčků. Ať už jsou malí (Škubánek, Štaflík a Špagetka), střední, (tedy psi Jonatán a Žeryk, Hurvínkůvkamarád), velcí (Hektor a Sultán z Ladovy Chytré kmotry lišky) či dokonce m…

Na druhý pokus
Tristana Milese jsem poznala na jednání, při němž se snažil převzít mediální společnost – moje dědictví po zesnulém manželovi. Tristan je bohatý, mocný – a taky arogantní a naprosto nesnesitelný. Nenávidím ho každou buňkou svého těla! Tak proč je, ksakru, tak neuvěřitel…

Vánoční příběh pejska a kočičky
Pejsek a kočička se po letech vracejí, aby potěšili malé i velké čtenáře. V novém příběhu se dozvíte, jak si splnili svoje velké přání a oslavili Vánoce podobně jako lidé. O Štědrém dnu u nich nechyběl zářící stromeček plný ozdob, také krásně zabalené dárky se našly a c…

Lokis
Pouhopouhé vyřčení slova Lokis je prý předzvěstí strašlivého neštěstí a obvykle s sebou přináší smrt. To vše ale netuší profesor Wittenbach, když se vydá na Litvu za studiem starých textů psaných ve žmuďštině. Seznamuje se zde s hrabětem Michalem Szemiotem, který má kni…

Vražda v knihkupectví
Annie miluje detektivky a práce v knihkupectví je pro ni splněným snem. Jenže prodeje klesají, a tak uspořádá Detektivní festival, který zachrání i další podniky v ospalém městečku Redwood Grove – včetně hospody, jejíž majitel Liam akci moc nefandí. Ale pak je mezi regá…

Příběhy památných stromů
„Na počátku bylo slovo…“A kdo jiný, než člověk zabývající se psaním, by měl souhlasit. Jenže – není slovo jako slovo… O tom jsem se sama přesvědčila, když při nahrávání pověstí jsem tiše poslouchala slova mnou před časem poskládaná do příběhů, slova, o kterých jsem si m…

Dobrý člověk ještě žije (1991)
Román o nezdolném optimismu v člověku, se kterým lze projít život i přes nesčetné překážky a příkoří. Jeho ústřední postavou je prostý člověk stárnoucí truhlář a řezbář Colas Breugnon, který miluje svou práci, dobré jídlo a pití, rád si zažertuje s pěknou ženou, zárove…

Sedmkrát v hlavní úloze
Hostovského román Sedmkrát v hlavní úloze, poprvé vydaný v roce 1942 v americkém exilu, jako jeden z prvních pojmenovává vinu evropské inteligence, která se jednoznačně nepostavila proti nástupu fašismu. O tomto díle prohlásil velký anglický spisovatel Graham Greene: "T…

Pod hladinou lží
Městečkem Lost Creek otřese brutální vražda mladého páru a jejich dvojčat. Šlo snad o vloupání, které se tragicky zvrtlo? Detektiv Madison Harperová si to nemyslí – oběti totiž nelze identifikovat a z místa činu zmizely všechny jejich osobní věci. S objevem dětského tri…

Svěžest vody
Příběh o nezlomné lidské snaze v boji za štěstí. Historicko-psychologický román z doby krátce po ukončení války Severu proti Jihu. Otroci, vojáci i jižanští běloši se učí žít v nových podmínkách. Příběh o zbabělosti, odvaze a nezlomné lidské snaze bojovat o vlastní štěs…

Z detektivních příběhů otce Browna
Dobromyslný otec Brown zaujímá čestné místo v řadě proslulých detektivů světové literatury, na jejímž počátku stojí slavný Sherlock Holmes. Nepřítomnost pana Festa, U Zlomené šavle, Salát plukovníka Craye, Šíp z nebes, Zhoubná kniha, Rychlík do Edinburghu, Zločin kapitá…

Dešťová hůl
Zbyněk, profesí správce pozemků, se po mnoha letech setkává se svou dávnou láskou, aby jí pomohl se zdánlivě jednoduchým majetkoprávním problémem. Vrací se na venkov, do míst svého dětství a dospívání, a postupně se téměř detektivně zaplete do nejasných okolností sporu …

Kruhy na vode
Po vražde bossa podsvetia zavládla v Našom Meste dusivá atmosféra. Všetkým bolo jasné, že odveta na seba nenechá dlho čakať, prinesie novú vlnu krvi prelievania. Chlapcom z oddelenia vrážd sa naskytne nečakaná príležitosť - zastaviť hroziacu katastrofu, vrátiť do našic…

Volání odnikud
Tramp Ota Fink vyšetřuje. Ota Fink, soustružník a bezděčný vyšetřovatel, musí během trampování přijít na kloub zmizení manželky plukovníka Hlomozy, který jako by vypadl z oka majoru Terazkymu. Je začátek šedesátých let a Ota Fink, mladý soustružník, tramp a bezděčný det…

Černá ovce rodiny
Nepřijetí, vina a vlastní hodnota. Rodina nikoho nemine. Vztah ke členům rodiny je naší první sociální zkušeností. Formuje nás, je dalekosáhle určující pro náš životní pocit, nemůžeme se z něho vymanit. Do své rodiny se rodíme, nikdo se nás neptá a nemáme na výběr. V to…

My z ostrova Saltkrakan
{'cs': 'Nešikovný pan spisovatel Melker se syny Pellem, Niklasem, Johanem a dcerou Malin se rozhodnou opustit parný Stockholm. Léto chtějí prožít na ostrůvku Saltkrakan, obklopeni mořem, skalisky a mořskými ptáky. Ne že by ostrov byl opuštěný, žije na něm asi dvacítka d…

Temné hlubiny
Některá tajemství mají raději zůstat hluboko skryta... Když dostane detektiv šéfinspektor Erika Fosterová tip, že by klíčový důkaz ve velkém drogovém případu mohl být ukryt v zatopeném lomu na okraji Londýna, nařídí jeho prohledání. Z hlubin však její kolegové vyzdvihno…

Čuk i Gek
Dojemný příběh o cestě malých chlapců a jejich maminky za tatínkem, který pracuje daleko na severu, je protkán neuvěřitelně světlou a dobrou atmosférou. Autor knihy, Arkadij Gajdar, s láskou píše o malých šibalech a neposedech a podrobně popisuje jejich malé pranice a v…

Alchymie
>> „Zásadní kniha. Skvěle použitelná na všechno v životě a proklatě vtipná.“ — Nassim Nicholas Thaleb „Jak už název slibuje, Alchymie mění slova v čiré zlato. Z každé stránky září hluboká moudrost.“ — Robert B. Cialdini ## O audioknize Jak vyrobit zázrak? Legenda rekl…

Medvídek Paddington
Medvídek Paddington je pro anglické děti asi něco jako pro české Milerův Krteček. Neobyčejně půvabné a vtipné vyprávění o osiřelém medvědu z nejtemnějšího Peru, kterého se ujmou v Londýně manželé Fouskovi, nenechá nikoho chladným.