Audiokniha Kmotra tetka Poledka

Dekameron
Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a sm…

Čo sa stane pri jazere
Život sa mi nečakane zvrtol, a tak som sa rozhodla na čas opustiť New York. Vybrala som sa do otcovho rodného mestečka Laurel Lake, ktoré sa pýši titulom najpriateľskejšieho mesta. Oddych v príjemnej atmosfére som potrebovala ako soľ. Žiaľ, až také vrúcne privítanie ma …

Manželovo tajemství
Tři ženy, tři tajemství, tři osudy propletené v jediný tragický příběh... Ceciliin zdánlivě dokonalý rodinný život převrátí naruby nález starého manželova dopisu, která má otevřít jen v případě jeho smrti. Tess ztratí v jediném okamžiku veškeré iluze o svém muži i o své…

Maigretova trpělivost
Pařížská kriminální policie je opět na nohou. Došlo k další loupeži v klenotnictví, tentokrát však při něm přišel o život řadový policista. Sotva Maigret prokázal svou nevinu v aféře s falešným obviněním, pokračuje ve vyšetřování sériových krádeží. Všechny stopy vedou k…

Případ forchheimského rádce
Jedna vražda může zničit mír. Slavomír musí jednat. Píše se rok 872, po dvojí zradě přijímá Svatopluk vládu a Moravané čelí tvrdým nájezdům Franků. Po dvou letech bojů obě strany pochopí, že válka jim v dlouhodobém horizontu nemůže přinést vítězství. Moravské poselstvo …

Maigret v Picratt Baru
Maigret pátrá v ulicích a barech na Montmartru Bar Picratt nepatří v Paříži zrovna k těm luxusním. Přesto sem hosty láká, co jinde nenabízejí – vzrušující erotické číslo tanečnice Arletty. Když jednoho deštivého rána podnapilá Arletta na policii oznámí, že se chystá zlo…

Opouštím ostrov
Mohl jsem být uklízečem v nemocnici. Mohl jsem utonout v hluboké noci uprostřed přehrady. Kormidlovat plachetnice na Jadranu, hrát na klavír v koncertních sálech nebo být gynekologem. O tom, že se tak nestalo, rozhodovaly životní náhody a příhody, které směřovaly a prot…

Řešíme vraždy
To jsou nápady, udělat z řešení vražd rodinný podnik! Zpočátku to vypadalo na vcelku příjemný džob. Kdo by nechtěl dělat osobní strážkyni postarší zámožné spisovatelce na jejím soukromém ostrově u břehů Jižní Karolíny? I když jí, pravda, jeden ruský miliardář vyhrožuje …

Bez bontonu, bez konvencí
Oblíbená autorka řady populárních knih (Důchodkyně nestřílejte, V padesáti na začátku, Asi nejsem ženská, Z lodiček do holin, Dvakrát dole, jednou nahoře aj.) přichází s novým titulem. Opět v něm vypráví nenapodobitelným stylem o svých pozoruhodných příhodách, o dobrodr…

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch
Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (…

Povídky Malostranské
Nerudu zajímají tragické nebo groteskní osudy osob, které se mu vynořují z paměti. Život v Praze na Malé Straně v letech čtyřicátých předvádějí Povídky malostranské, které původně samostatně vycházely v různých časopisech (Květy, Národní listy, Podřipan, Lumír). Autor j…

Švédská cena míru
Komorní drama k výročí Komenského úmrtí i bělohorských událostí. S Viktorem Preissem, Františkem Němcem a Klárou Suchou. Je brzké zářijové ráno roku 1646. Evropa se probouzí do dalšího dne vleklé a vyčerpávající války. Konflikt nesený náboženskou nesmiřitelností mezi ka…

Bridgertonovi V: S láskou, Eloise
Ovdovělý sir Phillip potřebuje matku pro své děti a nejvhodnější mu připadá Eloise Bridgertonová. Domnívá se totiž, že je to prostá nenáročná dívka, a protože je v devětadvaceti letech stará panna, nejspíš jen zoufale čeká na nabídku k sňatku. Žena, která se objeví na j…

Taussig: Vlasta Burian / Život za smích
Četba z knihy významného filmového historika o mimořádném životě krále komiků, doplněná autentickými nahrávkami Burianových výstupů Kniha filmového historika, publicisty, scénáristy a pedagoga Pavla Taussiga o divadelní a filmové hvězdě první republiky se věnuje nejen …

Marek Wollner - Reportér na odstřel
Kde končí svoboda slova, co je pravda a lež, jak se dá neúspěšné pátrání obrátit v cenzuru a pomluva v ničivou zbraň? Šéfa nejznámějšího televizního investigativního pořadu, kterého roky nemohli zničit politici, nakonec za pár dnů zničí kolegyně. Všechno, co jste chtěli…

Život staré Šumavy
Jak se kdysi žilo na Šumavě Poutavá audiokniha o historii Šumavy, o řemeslech, tradicích a odívání od středověku po současnost z pera známého historika. Autor se vrací na starou Šumavu, do horských chalup mezi tkalce, dřevaře a skláře a vzdává jim hold. Vypráví o často …

Maigret má strach
Tři vraždy v jediném týdnu jsou na protivné maloměsto příliš. Ještě že tudy projíždí Maigret… Cestou z kongresu v Bordeaux to Maigret vzal oklikou přes Fontenay-le–Comte, jen aby se mohl vidět s přítelem z mládí. Avšak dvakrát do téže vody nevstoupíš, zvlášť v ubrečeném…

Vraždy v klášteře
Na Štědrý den roku 1176 jde mnich Maurice hledat bratra Cuthberta, který měl zvonit k modlitbě. Nachází však jeho mrtvé tělo, poznamenané násilím. Královský soudní úředník Barling a jeho asistent Stanton jsou na žádost opata vysláni, aby objasnili okolnosti zločinu. Klá…

Pavlásek: Z deníku ajťáka
Když komik čte svou humornou knihu, je to legrace! Dva roky v životě jednoho mladého chlapce, zaměstnaného v ajťárně u velké nadnárodní firmy v týmu dvou dalších přátel a spolupracovníků. Kromě blogu, twitteru a profilu na facebooku si píše deník, aby přesně věděl, co …

100 statečných - Host č. 24 - Viktor Dvořák 07.06.2014
Hostem J. Pokorného - V. Dvořák (herec)

Dcera impéria
První kniha ze Ságy o impériu zavede posluchače na druhou stranu trhliny. Domovský svět tsuranů, jejichž výpadům museli čelit hrdinové série Trhlinové války, se od Midkemie liší v mnohém. Vládnou zde přísné tradice a nelítostná politická hra. V ní musí obstát mladá Mara…

Recital 1966
Zvukový záznam slavného představení poprvé v kompletní verzi na 2CD V roce 1965 se stal Miroslav Horníček členem divadla Semafor. Spolu s jednou z největších pěveckých osobností tohoto divadelního souboru Hanou Hegerovou utvořili originální dvojici, jež své mistrovství…

Doktore, fofrem, jde o život!
Slasti a strasti venkovského obvoďáka. Doktore, fofrem, jde o život! je poutavý příběh plný laskavého humoru, okouzlující román v duchu tradic A. J. Cronina a Jamese Herriota. Když se doktor Barry Laverty poprvé vydá do Ballybucklebo, málem tuhle vesničku ani nenajde …

Dyk: Milá sedmi loupežníků
Baladicky laděná poéma o lásce a zradě. Hlavní hrdinkou je odvážná dívka, která touží být volná, nechce se vázat a tak se přidá ke skupině loupežníků. Chce je milovat všechny stejně, každýz nich má nárok na její lásku. V průběhu děje se ale začíná její pohled na život a…