Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Klub nenapravitelných optimistů

Audiokniha Klub nenapravitelných optimistů

Délka:

20 hod 39 min

Čte:

Marek Holý

Vydavatel:

Tympanum

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Anička a divadlo

Anička a divadlo

Anička měla jedno tajné přání – hrát loutkové divadlo. A to se jí málem splnilo na podzim, jenže nakonec odletěla s rodiči k moři. Ovšem teď se zdá, že už nic nebrání předprázdninovému divadelnímu představení. Ale kde budou divadlo hrát? Jaký mu vymyslí název? A budou ú

Obrázek podcastu Milenec lady Chatterleyové

Milenec lady Chatterleyové

Román Lady Chatterley's Lover, 1928, Milenec lady Chatterleyové, vzbudil po svém vydání senzaci a pobouření! Policejně byl zakázán a ještě v roce 1960 se nakladatelství Penguin Books ocitlo na lavici obžalovaných, když knihu vydalo. V proslulém soudním procesu, v němž n

Obrázek podcastu Skála: Svatební cesta do Jiljí

Skála: Svatební cesta do Jiljí

Svatební cesta do Jiljí Čtou Tatiana Vilhelmová a Vojtěch Dyk Hudba Petr Skoumal Audioverze humorného románu, podle kterého vznikl i legendární TV film Milý, vtipný a nesmírně poutavý příběh dvou mladých lidí, kteří se náhodně setkají, zamilují se do sebe a podniknou

Obrázek podcastu Blackout

Blackout

Totální výpadek proudu rozpoutá chaos s děsivými následky. Jedné chladné únorové noci zhasnou všechna světla v Itálii. A nejen tady. Chvíli nato i v Rakousku, Německu, pak ve Švédsku, Francii, Belgii a Švýcarsku. V celé Evropě se hroutí elektrická síť, zhasnou pouličn

Obrázek podcastu Všechny barvy duhy

Všechny barvy duhy

Antologie českých young adult povídek s LGBTQ+ tematikou JEDENÁCT ČESKÝCH AUTORŮ, JEDENÁCT YOUNG ADULT POVÍDEK O ODVAZE, PŘÁTELSTVÍ, PRVNÍCH LÁSKÁCH I SÍLE A ODHODLÁNÍ BÝT SKUTEČNĚ SÁM SEBOU. Vedle známých autorů pro mládež, jakými jsou Theo Addair nebo Alžběta Bílkov

Obrázek podcastu Psychiatr

Psychiatr

Čím dříve se dostanou do hlavy vraždícímu monstru, tím více zachrání životů… Ve vzpomínkách novináře Johna Moora ožívá děsivý kriminální případ, jehož dramatického vyšetřování se zúčastnil roku 1896 v New Yorku. Hrstka odvážných duší – mezi nimi i šéf newyorské policie

Obrázek podcastu Poklad byzantského kupce

Poklad byzantského kupce

Kapitán Exner znovu na scéně. Tak trochu český James Bond 60. let, a pokud jej autor svede dohromady se stejně silným protiháčem, užije si čtenář, potažmo posluchač s rozkoší vtipné vypointované dialogy. Zveme vás tedy k poslechu příjemné desetidílné retrodetektivky, k

Obrázek podcastu Děti Duny

Děti Duny

Potomci božského otce zdědili nejen jeho schopnosti, ale i vizi budoucnosti... Paul Atreides, spasitel Duny, zmizí v poušti a za sebou zanechává Arrakis ve stavu, který jen zčásti odpovídá jeho představám – v pustině se sice objevuje stále víc zeleně, ale bují také kněž

Obrázek podcastu Alenka a Krakonoš

Alenka a Krakonoš

Půvabné vyprávění v podání Nadi Konvalinkové o malé holčičce a jejích zvířecích kamarádech potěší každého malého posluchače. Alenka a její nerozlučná psí kamarádka jako horské zachránkyně! Malou Alenku už delší čas trápí kašel. Čím dříve se stmívá a blíží se zima, tím

Obrázek podcastu Teorie podivnosti

Teorie podivnosti

Vědkyně z Ústavu mezioborových studií člověka, třicátnice Ada Sabová už má leccos za sebou, takže není prosta jistého cynismu, či spíše poučeného sarkastického vnímání světa, lidí kolem i sebe samé. Na pozadí pátrání po zmizelém synovi své kolegyně zaznamenává a reflekt

Obrázek podcastu Jak jsem byl klukem

Jak jsem byl klukem

"Když jsem byl malý chlapec, ovládala mne a moje kamarády z našeho městečka na západním břehu Mississippi jedna neutuchající touha: stát se členem posádky na parníku," vzpomíná po letech Samuel Clemens. Jméno tohoto muže asi většině z nás nic neříká, zato jeho literární

Obrázek podcastu Povznesení

Povznesení

Jak málo toho víme! Stačí pohlédnout ke hvězdám – nebo se ponořit do hlubin oceánu... Mikrobioložka Leigh vyrůstala v Rotterdamu s násilnickým otcem, snad proto se odjakživa cítila lépe v laboratoři než ve společnosti lidí. Fascinace životem v jeho nejmenších formách ji

Obrázek podcastu Bouřlivé ticho

Bouřlivé ticho

Příroda má pro Raynor a jejího manžela Motha odpovědi na všechny otázky. Společně ušli tisíc kilometru po větrném, divokém anglickém pobřeží, a útesy, nebe a křídová půda pod nohama jim teď připadají jako domov. Moth trpí nevyléčitelnou nemocí, ale v přírodě jako by se

Obrázek podcastu Prezidentka

Prezidentka

Kateřina Čechová, historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací, její svět se točí pouze kolem prezidentských povinností a její dcery. Na nic jiného nemá čas. Kéž by mohla někdy utéct na procházku a na skleničku do Starého Města, tak jak

Obrázek podcastu Prokletí hradu Mydlovar

Prokletí hradu Mydlovar

Na nově budovaném hradu Mydlovar, vystavěném ve druhé polovině 13. století, dochází k podivnému úmrtí oblíbeného psa hradního pána. Pan Jan se s jeho smrtí nehodlá tak snadno smířit, chce odhalit viníka, aby ho mohl náležitě potrestat. Jeho vypátráním je pověřen Martin,

Obrázek podcastu Listy od nejkrásnější řeky

Listy od nejkrásnější řeky

Pásmo z dopisů Oty Pavla a jeho bratrů nabízí autentický pohled na Pavlův osobní život a jeho literární práci... Účinkují Jiří Ornest, Věra Kubánková, Jiří Samek a Stanislav Zindulka. Režie: Vladimír Tomeš. Natočeno v r. 1991Víš, mám radost z knihy, z úspěchu, ze slávy,

Obrázek podcastu Kukačka

Kukačka

"V Bratislavě byla zavražděna žena bohatého plastického chirurga. Její muž je nezvěstný a v luxusní vile, kde objevili tělo, zůstaly jen dvě adoptivní děti. Sourozenci svorně tvrdí, že nic neslyšeli ani neviděli. Vyšetřování se ujímá kapitán Marek Wolf, který postupně o

Obrázek podcastu Golem a jiné židovské pověsti a pohádky ze staré Prahy

Golem a jiné židovské pověsti a pohádky ze staré Prahy

Tajuplné kouzlo Prahy z dob dávno minulých. Kniha podivuhodných příběhů a poetických pověstí ze staré Prahy otevírá před čtenářem zapomenutý svět židovského města i se svými tajemstvími. Soubor pověstí a pohádek ze starého pražského židovského města autor převyprávěl a

Obrázek podcastu Bass: Cirkus Humberto

Bass: Cirkus Humberto

Pod dramatizací oblíbené románové kroniky Eduarda Basse situované do cirkusového šapitó je podepsán jeden z nejlepších režisérů tohoto žánru Jiří Horčička, který svůj zvukový přepis z r. 1985 režíruje a zároveň v něm i hraje. V nezbytné zkratce se mu podařilo zachovat d

Obrázek podcastu Ospalá slovanská díra

Ospalá slovanská díra

Zlín ve 13. století. Místo, kde se sváří staré síly s novými. Veterán Henslin se po deseti letech v cizině ve službách svého pána vrací do rodného Zlína. Jenže za tu dobu se město značně proměnilo: proudí sem noví obyvatelé, na vrcholu kopce roste kamenná tvrz a v kraji

Obrázek podcastu Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Učitel z Osvětimi – Fredy Hirsch

Zemřel, když zemřela naděje. Jmenoval jsem se Alfred Hirsch, ale přátelé mi říkali Fredy. Bylo mi dvacet osm let. Byl jsem učitel. Byl jsem snílek. Moc prosím, pamatujte si mé jméno. Už nezůstal naživu nikdo, kdo by mohl dosvědčit, jak a proč můj život vyhasl. Fredy (

Obrázek podcastu Tak pravil Švejk

Tak pravil Švejk

Absurdní próza s hlavním hrdinou Švejkem je ironickým a groteskním dialogem autora s komunistickou mocí a ideologií 50. let.V režii Markéty Jahodové, čte Ladislav Mrkvička.

Obrázek podcastu S Baťou v džungli

S Baťou v džungli

Nový život v nových podmínkách. J. A. Baťa v nuceném exilu. Životopisný román o Janu Antonínu Baťovi, který vznikl na základě vyprávění jeho vnučky. Obdivuhodné vzkříšení firmy v exotických podmínkách fascinuje dodnes. Po válce je Jan Antonín Baťa, nevlastní bratr Tomáš

Obrázek podcastu Vraždy v kruhu

Vraždy v kruhu

Kolik motivů může mít jedna vražda? Kolem mrtvého z jezera se vynoří plejáda svérázných osob: od pěstitele konopí přes renomovaného architekta, promiskuitního policistu až po tajemnou Kubánku. Spolu s kriminalistou Holinou nahlédneme hluboko do jejich životů propojených

Obrázek podcastu Svěrák: Po strništi bos

Svěrák: Po strništi bos

Poslední kniha Zdeňka Svěráka sklízí zasloužený čtenářský obdiv. Její zvuková podoba je tedy přirozeným souputníkem literární podoby, zvláště, čte-li ji autor sám. Svěrák se vrací do jedné etapy svého dětství a vypráví zážitky malého městského kluka, přesazeného za válk