Audiokniha Klbko zmijí

Quo vadis - Mistři slova
Ukřižování, roztrhání lvy nebo upálení, tak vypadala odplata za křesťanskou víru v jejích začátcích. Slavný historický román o moci a čistotě duše nás zavádí do starověkého Říma, kde právě vládne císař Nero. Pompézní a mocná říše se zmítá v ostrém kontrastu mezi prostop…

Tělo sčítá rány
>>„Van der Kolk čerpá z třicetileté zkušenosti v oboru a dokazuje, že trauma je jednou z nejnaléhavějších otázek veřejného zdraví. Kniha plná vědeckých poznatků a lidských příběhů je intenzivním čtením a odolnost jeho pacientů dojímá.“ — New Scientist #O audioknize Tra…

Dokolečka, dokola
Hra rakouského dramatika Arthura Schnitzlera Dokolečka dokola se do dějin německého divadla zapsala jako skandální komedie útočící na dobré mravy. Není divu. Tvoří ji totiž sled dialogů, ve kterých partneři krouží (jako v nějakém opojném tanci) kolem jediného tématu - m…

Dům bez zrcadel
Markéta už řadu let pracuje jako pendlerka, vždycky se několik týdnů stará o věkovité klienty v Anglii a několik týdnů má volno. Británie v čase brexitu poskytuje soukromým pečovatelkám možnost nečekaného výdělku a Markéta je ve svém oboru dobrá. Ale i ona potřebuje být…

Ukradené dětství
Je konec léta 1942 a do dejvického zámečku Jenerálka začínají vozy gestapa přivážet děti od tří do šestnácti let. Jde o nejmladší generaci ze širšího okruhu atentátníků na Reinharda Heydricha. Proč ? Na jak dlouho ? A uvidí ještě někdy své rodiče ? Na odpovědi musí počk…

Hrrr na ně!
Mocní muži si rádi hrají na vojáky – a vhodná záminka se vždycky najde… Na Zeměploše se vynořila nová země a s ní staré spory mezi exotickou Klačí a velkoměstem Ankh-Morpork. V tomhle rasovém a národnostním kotli to začíná vřít a najednou stačí mít o trochu tmavší pleť,…

Kočičí životy
Drama volyňských Čechů na Ukrajině. Osudy několika generací české rodiny, která se přestěhovala na Volyň. V příběhu dvou žen, Ani a její dcery Lízy, autorka líčí, jak historická dramata ovlivnila životy obyčejných lidí. V sedmdesátých letech 19. století přišli na Podřip…

Pozor! Pohov!
Naléhavý a niterný román o mateřské lásce, ale také o úzkosti a pochybení. Vypravěčkou a hlavní hrdinkou románu je matka, jež vychovává své první dítě. Své mateřství zvládá jen s vypětím všech sil. Její vyprávění představuje pozorné a pravdivé vylíčení zdánlivě triviáln…

Správná pětka na Pašeráckém vršku
{'cs': 'Vzhůru na Vyvrhel!\nZ plánu strávit velikonoční prázdniny na Kirrinu sešlo hned první večer. Vichřice porazila mohutný jasan a ten poničil dětem pokoje. Strýc Quentin přesto pohotově vymyslel, kde by si děti mohly užít volno, aby se nemusely vrátit do internátní…

Tři kapitáni – Díl druhý: Putování
Audiokniha Tři kapitáni II. - Putování obsahuje pokračování ryze české akční a dobrodružné space opery, kterou napsal Michael Bronec a čte Jiří Pobuda. Pozemský Koordinátor osobně vstupuje do akce, aby vyzvedl artefakt z Krypty. Korzáři letí vyzvednout pravý poklad, ale…

Můj strýc Odysseus
Majitel pohřebního ústavu vidí život trochu jinak. Román zachycuje dobu od přelomu století do třicátých let, v němž ožívá stará dobrá Vídeň i tehdejší Praha, a líčí příběh majitele pohřebního ústavu Pepiho Frajvalda, člověka širokého srdce. Výborně napsaný román zachycu…

Peníze, nebo život!
Bratři Krausové uvažují, zda by za větou „Peníze, nebo život!“ neměl být spíše otazník. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představení z pražské Violy.

Bota jménem Melichar
Honzík by chtěl propadnout do školky. Jeho sestra by zas chtěla vzbudit zájem u nového spolužáka. A hlavně si zkusit boty z ciziny spolužačky Lamkové. Všechny děti by chtěly dělat něco jiného než se učit. Jenže jejich plány stále narušuje školní zvonek a svolává je do t…

Pán Boh daj šťastia, lavička
Hanka si žije pokojne v domčeku so svojím ovdoveným otcom, až kým sa na ich majetok neulakomí istá vdovica s dcérou Dorou. Od chvíle, čo tie dve vstúpia pod ich strechu, nastanú pre Hanku kruté časy - stane sa slúžkou vo vlastnom dome. Jedného dňa, keď už je príkoria vy…

Kašpar Lén Mstitel
Dílo Karla Matěje Čapka Choda zahrnuje drobné žurnalistické žánry, humoresky, grotesky, realistické až naturalistické povídky i romány. Usiluje v nich o věrohodnou, téměř dokumentární charakteristiku životního stylu různých společenských vrstev na začátku 20.století. Ot…

Dítě tmy
Úspěšný hororový román Miroslava Pecha Dítě tmy vychází jako audiokniha v podání Josefa Trojana! Měla to být jen opuštěná továrna, která bude chátrat tak dlouho, až se rozpadne. A ten mladík, co se potuloval kolem, se nezdál nebezpečný. Jako kdyby na něm nebylo nic zvlá…

Jedna bosá, druhá neobutá
Pod neotřelým názvem se skrývá soubor pětadvaceti povídek, jejichž náměty originální citlivá autorka čerpala převážně z trampského prostředí. Smutné i rozverné jsou krátké, přesto nadčasové úvahy a příběhy. Někdy docela obyčejné a někdy úplně zvláštní jsou osudy autorči…

Dareba
Takhle důvěrné přátelství je může stát život… Osud Francesce pro léta dospívání nedopřál zrovna ideální místo, natožpak sladký čas. Dívka z takzvaně slušné rodiny vyrůstá v severoitalské Monze, dějišti slavných automobilových závodů, které mají v roce 1935 pod palcem Mu…

Rakev
Sklonek jednadvacátého století. Úkolem Nathaniela Reeda je těžit diamanty v drtivých hlubinách planety Uran. Jedinou jeho společností je tajemná Miranda, která se s ním spojuje z jiného těžebního modulu. Jednoho dne se však odmlčí. A zděšený Nathaniel se dozvídá, že nej…

Ľudské telo
Celý život trávime v jednom tele, a predsa väčšina z nás v skutočnosti netuší, ako telo funguje a čo sa v ňom odohráva. História anatómie a medicíny je plná zabudnutých hrdinov, ohromujúcich príbehov a zaujímavých faktov. Mimochodom, od okamihu, ako ste začali čítať tút…

Láska ku*evská
Od autora světového bestselleru Odse*te se přichází další audiokniha, tentokrát na téma vztahy a láska. Co stojí za úspěšným a dlouhodobým vztahem? „Láska je trpělivá, láska je slepá. . .“ Dokud není. A pak co? Bez ohledu na to, kolik rad dostaneme nebo jak moc na sobě …

Krysař
Cyklus Literatura do ucha vám přináší dramatizace světové i české klasiky ve zkrácené podobě, neochuzené o to podstatné a s citacemi. Uslyšíte nejen samotný příběh, ale dozvíte se i přehledně shrnuté informace o autorovi, jeho životě a díle i dobovém kontextu. Poslechně…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Ondra a klaun
Ne každému klukovi se stane, aby nasedl do tramvaje a potkal tam klauna. A což teprve, aby ho tramvaj dovezla po staré tajné koleji ke klaunské maringotce! V knížce Ondra a klaun se právě tohle stane Ondrovi a jeho kamarádce Amálce. A nejen to. V jejich škole shánějí no…