Audiokniha Klášterní madrigal

100 statečných - Host č. 47 - Miroslava Burianová 07.06.2014
Hostem L. Výborné - M. Burianová (historička z Národního muzea)

Reklama ...vážně!? 4
..ve francouzštině se vyskytuje slovo réclamer, které je překládáno jako hlásit se, dožadovat se, stěžovat si, žádat, vyžadovat, reklamovat a podobně. V některých spojeních, jako réclamer bruyamment - tj. hartusit, francouzština odkazuje k povaze reklamy, jako nepochybn…

Dousková: Darda
Helenka Součková, hrdinka románů Ireny Douskové Hrdý Budžes a Oněgin byl Rusák, dospěla, je herečkou v pražském divadle, hraje v populárních seriálech, má dvě děti, několik věrných kamarádů, vzpomínky na otce pohřbeného v Izraeli a neztratila smysl pro humor. Což je zvl…

Rakoncaj. Měl jsem kliku
Vzpomínky legendárního českého horolezce v podání nezaměnitelného Miroslava Táborského. Zrodil se horolezec od pánaboha, přestože o jeho talentu zprvu nikdo nevěděl. Po několika desítkách let je jasno. Neuvěřitelných 11 700 výstupů na pískovcových skalách… K čemu jeho z…

Pozdní život
Šestasedmdesátiletý Martin Brehm je šťastný a se svým životem spokojený. Jeho o mnoho mladší žena je úspěšnou malířkou, on píše články do novin, podílí se na filmovém scénáři a ve volném čase pečuje o zahradu. A hlavně se stará o šestiletého syna Davida. Když se dozví, …

Cesta, které říkali TAO
Pásmo z textů starých čínských taoistů, filosofů a básníků.Autor scénáře Oldřich Král: "Jedním z těch důležitých pramenů je ta Cesta, které se říká Tao, ta Cesta, o níž k nám mluví Taoteťing, ta Kniha o cestě a síle. Vracet se s ní k těm kořenům, vracet se tam, odkud js…

Žena v bílém
Román Žena v bílém předcházel Měsíčnímu kameni a žánrově patří spíše k příběhům s tajemstvím, než by byl plnokrevnou detektivkou. Přesto detektivní zápletku nepostrádá. Mimo ní tu najdeme prvky romantické a hororové. Složitý děj nás zavádí do viktoriánské Anglie. Jednak…

Na cestě domů…vždycky
Praha, Stockholm, New York a Prachatice jsou místa, která Rudy Linka nazývá svým domovem. Jeho inspirativní životní cesta a lidé, které na ní potkal, je přiblížena v této biografii plné optimismu, energie, humoru a hudby. „Rudy Linka na čas vyměnil kytaru za klávesnici …

Ema nejde do školky
Ema měla jít se školkou na plavání, ale protože zakašlala, maminka ji nikam nepustila, aby v bazénu neprochladla. Co se Ema rozhodla doma dělat, o tom vám bude vyprávět Hajaja. Seriál je citlivým obrázkem trampot, které prožívá asi každé dítě v době, kdy do jeho domácí…

Vteřinu poté
Stačí okamžik… a svět, jak ho známe, je v troskách Vysloužilý armádní důstojník John Matherson se přestěhoval s rodinou do Black Mountain v Severní Karolíně. Nedávno ovdovělý John a jeho dvě dcery žijí v přívětivé maloměstské rutině. Jednoho dne ji však něco naruší – n…

Nejlepší příběhy pro nejmenší
Poslouchá celá rodina! Výběr toho nejlepšího z tvorby pro děti určený nejen začínajícím posluchačům. Rozmanité pohádkové příběhy, známé postavičky z dětských knížek a večerníčků a oblíbení čeští herci na kompilačním albu, které je ideální pro začínající posluchače mluv…

Povídky z jedné a druhé kapsy
Povídky, které autora proslavily v prozaickém žánru snad nejvíce ze všech jeho děl, psal pro noviny. Vycházely z případů černé kroniky. Knižně vyšly poprvé v roce 1929 a od té doby se dočkaly mnoha reedic. Inspirovaly i zvukové a televizní adaptace, filmové verze. Mají …

Život víry 2021/7–8
Život víry 2021/7–8 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Daniel Zeman, Kateřina Hodecová, Pavel Hromádka. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma: Homosexualita a církev „Přitahují mě muži. A manželka.…

Život víry 2020/9
Život víry 2020/9 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Štěpán Matuška, Lenka Malinová, Daniel Zeman. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * téma – Potřebujeme domácí skupinky? Jaké formy můžou mít domácí skupinky a jaký je…

Sněhová královna
Eduard Cupák vypravuje jeden z nejkrásnějších světových pohádových příběhů o Sněhové královně.

Oheň probuzení
Oheň probuzení, první díl epické ságy Draconis Memoria Anthonyho Ryana, nás zavede do fiktivního světa, technologicky na úrovni 19. století, kde se schyluje k válce mezi Kovolodním obchodním syndikátem a Korvantinskou říší. V době války neexistuje pro Syndikát nic cenně…

Svatba protikladů
Slovem vedená tantrická meditace je inspirací pro jednotlivce i páry, je podivuhodným rituálem, procesem niterné alchymie a tvořivosti. S pomocí dechu a vizualizace vyrovnáváme energii muže a ženy uvnitř nás. Tak léčíme a harmonizujeme své partnerské vztahy a milostný ž…

Hurvajz, vyžvejkni se!
Hurvínek je opět na stopě báječných objevů! Poté, co nás na úspěšném CD o Funícím Billym seznámil s vynálezem vysavače, teď odhaluje tajemství bubble-gumu, nebo-li žvýkačky. Tentokrát se k jeho odvážné cestě připojí také pan Spejbl, Mánička, paní Kateřina i pes Žeryk. …

Posel hydrometeorologického ústavu, To jeli dva ve vlaku
To jeli dva ve vlaku už svým názvem připomíná začátek nějakého vtipu. Na té hříčce je znát, že jsem byl venkovským učitelem a že jsem miloval Fráňu Šrámka a Karla Čapka. Nejvíc vás asi potěší dva herci, kteří tu zanechali stopu svých hlasů: Bohuš Záhorský a Rudolf Deyl …

Jen já a ty
Dvacet povídek o podobách lásky i nelásky. Autorka nás svými povídkami zasáhne na citlivé vrstvy našich hlubin jako řez ostrým skalpelem. Její strohý až obyčejný jazyk, jímž sděluje každodenní situace, v nichž se ustavičně snažíme přejít přes hranici já k ty, přináší zř…

Dialogy nad životem
Když jsem přemýšlel o tom, jaký nepsaný odkaz bych zde měl po sobě zanechat, vzpomněl jsem si na dlouhou sérii takzvaných dialogů nad životem. Někdy v polovině devadesátých let jsem takto nazvaný návrh pořadů předložil vedení stanice Český rozhlas 2 - Praha. Zdůraznil j…

Lidice - Ležáky /1942-1972/
Dramatické pásmo z veršů Karla Hynka Máchy a Josefa Hory, z Reportáže psané na oprátce Julia Fučíka, z autentických zpráv a hlášení a z vlastních textů sestavil Josef Pávek titul, který vydal Supraphon v roce 1972 a jenž nyní vychází poprvé digitálně. "...Vracíme-li se…

Klíčem je klid
RYAN HOLIDAY dokázal nadchnout pro moudrost starověku již mnoho čtenářů. Ve své nové knize Klíčem je klid ukazuje na nadčasových základech stoické a buddhistické filosofie, jak se vnitřní klid může stát naší tajnou zbraní. Všichni velcí myslitelé, umělci, sportovci a vizi…

Jak si lidé hrají
Přestaňme hrát hry, začněme autenticky žít! Když kniha Jak si lidé hrají vyšla před bezmála padesáti lety poprvé, stala se revolučním psychologickým textem, umožňujícím porozumět tomu, co se skutečně děje mezi lidmi během základních sociálních interakcí. Všichni hraje…

Odešla do tmy
Jedné letní noci roku 1994 v ospalém přímořském městečku beze stopy zmizela šestnáctiletá Flora Powellová. O pětadvacet let později Flořina sestra Heather nakráčí do cizího domu, kde chladnokrevně zavraždí dva lidi. Případ se dostane až na stůl novinářky Jess, pro ktero…