Audiokniha Klasické pohádky

Trivandrum aneb Záblesky ze světa za kouřovou clonou
„Žijeme v prostoru omezeném naším vnímáním. Očima, sluchem, čichem, chutí a hmatem. Oproti tomu svět za kouřovou clonou se nám nejčastěji projevuje pocity. Když zavřeš oči a ponoříš se do sebe, víš, že hmota není všechno.“ Nech se vtáhnout pohádkovou realitou příběhu a …

Policie
„Jak říkával Harry, sériový vrah je jako bílá velryba. A sériový vrah policistů je bílá velryba s růžovými puntíky. Nenajdeš dva takové.“ Na místech, kde byli v minulosti spáchány dosud neobjasněné zločiny, jsou nalezeni zavraždění jejich dřívější vyšetřovatelé a to ste…

Na jih od hranic, na západ od slunce
Komorní milostný příběh, v němž hraje roli tajemství a osudovost, příběh ztrácení a nalézání, návratů k téže ženě, dilema muže, který má vše, o čem dřív mohl jen snít, a přesto tápe v domnění, že skutečnost je jiná, než jak se jemu či nám jeví… Milostný trojúhelník, v j…

Štěstí
Jiří Stránský byl ve vykonstruovaném soudním procesu odsouzen na osm let - ty prožil v pracovních táborech. Poznal tam příběhy mnoha mužů nepohodlných tehdejší komunistické moci, odsouzených k mnohaletým trestům. V prostředí lágrů a kriminálů padesátých let se také odeh…

El Carova parta
Z komentáře Jaroslava Maxmiliána Navrátila k původnímu LP albu 1114 3049 "El Carova parta" vydanému Supraphonem v roce 1982 a nyní vydávanému poprvé digitálně: Umělecká práce Karla Jiráčka - legendárního El Cara - se nesmazatelně vepsala do historie našeho revolučního p…

Rukověť bojovníka světla
Oblíbený autor ve svých inspirujících krátkých textech vede posluchače k tomu, aby vyšel vstříc nejistotě života a naplnil svůj jedinečný osud. Audiokniha, která se může stát průvodcem na každodenní cestě k vnitřnímu zrání, vychází z duchovních tradic různých zemí a kla…

Indiánský erotikon
Indiánská moudrost české ženy. Češka poznává v New Yorku svou životní lásku, Čerokéze Tammyho, s kterým pak stráví život mezi členy jeho kmene v Severní Karolíně. Něžné a vtipné vyprávění o přátelství, rodině, lásce a přírodě. Spokojená a šťastná žena, to je základ pev…

Rybolov v srdci
Sbírka vynikajících příběhů z rybářského prostředí, nad nimiž se často zasmějete, ale i nejednou zamyslíte, a které mnohdy vyvolají i silné pohnutí, je zároveň i čistou a přemýšlivou reflexí doby a upřímnou osobní zpovědí spisovatele, pro něhož je rybářství nejen pevnou…

Mnoho povyku pro nic
"Snad nějaký klam zmátl ty tři muže," ptá se Otec Francisco po nepovedené svatbě hlavní hrdinky. Ve finále se konají svatby dvě, když je překonáno mnoho intrik a vyznáno spousta lásky. Jestli ale tím nic, kvůli kterému všechen ten povyk strhne, je intrika či láska, je v…

Malý tyran
Příčiny dětské panovačnosti aneb co vlastně děti potřebují? Paní Marplová v oboru psychologie pátrá po stopách a příčinách narušených vztahů mezi dětmi a jejich nejbližším okolím. Kniha Malý tyran se zrodila ze setkání s dětmi a jejich utrápenými rodiči a patří k bes…

Vyzvědačka
V Coelhově audioknize Vyzvědačka ožívá skutečný příběh Maty Hari, slavné kurtizány obviněné ze špionáže, která byla před sto lety popravena pro velezradu. Mata Hari byla tanečnice, šokující a těšící publikum za první světové války, a stala se důvěrnicí některých z nejbo…

Rozmarné léto (1981)
V poněkud zpustlých říčních lázních na břehu řeky Orše se denně setkávají tři postarší pánové: majitel lázní Antonín Důra, sečtělý abbé Roch a major ve výslužbě Hugo. Počasí je nestálé, většinou poprchává a tak má pan Důra nouzi o zákazníky. Většinu času tudíž tráví v r…

Běsi z temného hvozdu
Slunečního světla ubývá. Bohové opustili zemi a ztemnělou krajinou se plíží běsové. Vprostřed hvozdů se v osamocených chýších a osadách skrývají poslední lidé. Před spáry démonů je chrání chatrné hradby nebo bariéry z kouzel. Kruté časy zde přečkává i lovec Mladen a dív…

Destrukce
Namísto vesnické idyly na něj čeká děsivá kafkárna… Český venkov je místem, kde věci nejsou tím, čím se zdají být. Taková zkušenost alespoň čeká na protagonistu románu Destrukce – učitele, který chtěl před složitostí světa utéct z města na vesnici, kde by mohl nalézt s…

Modrá karbunkule
Jeden z pozoruhodných případů Sherlocka Holmese se odehrál v čase vánočních svátků. Při pátrání po uloupeném klenotu se slavný detektiv blýskl svým uměním dedukce do té míry, že užasl i jeho nerozlučný přítel doktor Watson. Co všechno se dá vyčíst z pouhého klobouku a v…

Počkat, já jsem šéf?!?
Všechny aspekty vedení týmu na jednom místě Tato audiokniha není jen další průvodce managementem, je to nezbytný nástroj, který vám dodá sebejistotu a znalosti potřebné k tomu, abyste zazářili v roli manažera. Economy vás provede každým aspektem vedení týmu, od základů …

Řetěz
Bohové se vracejí. A hladovějí po krvi a moci! Riskovali byste pro svého potomka vlastní život? A co život jiného dítěte? Představte si ráno jako každé jiné. Vypravíte dceru do školy a jedete do práce. Pak zazvoní telefon – neznámé číslo. Na druhém konci je cizí žena, k…

Město v oblacích
Svět je v troskách. Když se hroutil, postavili lidé svou spásu – město na obrovských pilířích, chráněné před vším zmarem tam dole. Ale to bylo dávno. Tak dávno, že už si to nikdo nepamatuje. A kdo o tom něco tuší, je v nebezpečí, mohla by po něm totiž jít císařská tajná…

Jak nevyloupit banku
Bible kanadských žertíků. „Někdy si myslím, že jsem dobrá duše, jindy zase, že jsem lump. Škoda, že se nedovedu přesně rozhodnout pro jedno, abych věděl, jak se zachovat.“ Bible kanadských žertíků, které hrdina jménem Künde nepřestane dělat ani ve vězení, kam se kvůli n…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…

Moc soustředěné pozornosti
Úzkost, stres, obavy a strach - to jsou duševní obtíže, které v dnešní době sužují mnoho z nás, a když je nezvládáme, nejen že se necítíme šťastní, ale mohou se projevit až na fyzické úrovni ve formě nemoci, jako jsou srdeční choroby a obezita. Hinduistický kněz a známý…

Marketing menších a středních firem
Marketing menších a středních firem přináší 8 důležitých rad pro podnikatele, kteří se rozhodli své podnikání podpořit marketingovými aktivitami, a chtějí to dělat efektivně. Praxe totiž ukazuje, že mnoho a mnoho podnikatelů vyhazuje spoustu peněz za aktivity, které by …

Sittafordská záhada
Zapadlou anglickou vesničku Sittaford odřízne od okolního světa sněhová bouře. V Sittafordském sídle, které obývají nájemnice paní Willetová a její dcera Violet, se sejdou místní obyvatelé na večeři – a po ní podniknou spiritistickou seanci, při níž dojde k něčemu velic…

Maminčin mazánek
Jeden žije, druhý je mrtvý... V hrobě v lese jsou pohřbeny matka s dítětem. Jen jeden z nich je naživu. Detektiv Charlie Stafford je přiřazena ke svému šéfovi Geoffreymu Hunterovi, aby mu pomáhala s případem, kde matky a jejich děti beze stopy mizí. Ztrácí se čím díl v…