Obrázek podcastu Klan Gucci

Audiokniha Klan Gucci

Délka:

19 hod 2 min

Čte:

Zdeněk Velen

Vydavatel:

OneHotBook

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Dlouhé stíny

Dlouhé stíny

Antologie tajemných i mrazivých povídek o minulosti, která ne a ne zůstat minulostí. Jedenáct českých autorek a autorů ve svých příbězích zpracovalo téma starých hříchu i dobře střežených tajemství. Rádi doufáme, že to, o čem se nemluví, jednou přestane existovat, snad …

Obrázek podcastu Ostrov šedých mnichů

Ostrov šedých mnichů

Detektivní příběh dvojnásobné držitelky ceny Jiřího Marka, tentokrát k poslechu! Na odlehlém holandském ostrově Schiermonnikoog s liduprázdnými písečnými plážemi bičovanými severním větrem zemřela v dunách za podivných okolností mladá žena a i po jedenácti letech zůstáv…

Obrázek podcastu Zkáza Jezerní kotliny

Zkáza Jezerní kotliny

Ludva s Pavlem dál chodí do své milované Jezerní kotliny a nosí do města lékárníkovi vzácný šafrán. Občas však mají pocit, že je někdo sleduje. Při jedné z výprav objeví jeskyni a v ní něco, co otevře celou řadu otázek. Je možné, že by se mrtvý Dernet vrátil? Dobrodružn…

Obrázek podcastu Můj život v Severní Koreji

Můj život v Severní Koreji

Neustále jsme žili v šeru. V obavě, že by nás mohli slyšet sousedé, jsme spolu téměř ani nemluvili… Život v hladomoru a totalitní diktatuře dohnal mladou Severokorejku Pak Čihjon k útěku i za cenu, že opustí umírajícího otce. Její první pokus přejít nelegálně hranice v…

Obrázek podcastu Jsem to já?

Jsem to já?

Výběr z knihy hereckých pamětí Vlasty Fabianové, přečetla sama autorka a herečka krátce před svou smrtí v roce 1991.Kniha sugestivně nazvaná Jsem to já?, svědčí nejen o touze a potřebě podívat se na sebe z odstupu, ale také a především o uctě k lidem, od nichž se Vlast…

Obrázek podcastu S malou pomocí přátel

S malou pomocí přátel

Druhý díl detektivní série ze současného Brna, kterým vás opět provede svérázný detektiv Viktor Náplava. V Brně před justičním palácem je za bílého dne postřelen muž, v jehož kapse se najde vizitka detektiva Náplavy. Soukromému očku tak nezbývá nic jiného než rozlepit v…

Obrázek podcastu Rothschildova flaška

Rothschildova flaška

Rothschildova flaška je příběh takřka detektivní, napsaný autorovým nezaměnitelným a vyzrálým stylem. Příběh ze současnosti a o současnosti zavede posluchače do Anglie, do jedné velké londýnské herny. Najde pozoruhodný proutkař ztracenou dívku a poradí si s výherními au…

Obrázek podcastu Infico

Infico

Předcházely tomu hodiny a hodiny testování, ověřovacích simulací a modelových scénářů. Jenže když pak došlo k tomu, že akce musela být najednou neplánovaně spuštěna, muselo se improvizovat. A každá improvizace generuje chyby. Ta, která se stala mně, ovšem byla megachybo…

Obrázek podcastu Na východ od zdravého rozumu

Na východ od zdravého rozumu

Čo robiť, keď sa nedostanete na vysokú školu a ponuka z úradu práce vám doslova vyrazí dych? Odskočíte si s kamošom na konkurz do rádia, a po sérii pitoreskných udalostí začnete robiť v médiách bez toho, aby ste na to niekedy čo i len pomysleli. Žiaden splnený sen, iba …

Obrázek podcastu Život víry 2026/06

Život víry 2026/06

Z obsahu čísla: Už nejsem Boží vnučka, ale dcera (rozhovor s Kristýnou Exnerovou) Zpěvačka a maminka čtyř dětí Kristýna Exnerová umí žít každý den radostně a naplno. V rozhovoru vzpomíná na dětství v rodině pastora a známé vedoucí chval i na bolestivý rozvod rodičů. O…

Obrázek podcastu Jáma

Jáma

Joe se nikdy nechtěl vrátit do rodného Arnhillu. Ne potom, co zažil se svou partou: šikanu, zradu, sebevraždu. Ne potom, co zmizela jeho sestra Annie. Ne potom, co přišel o rodiče. Ale Joe nemá na vybranou. Protože to, co se kdysi stalo Annie, se děje zase. Protože minu…

Obrázek podcastu Luisa a Lotka

Luisa a Lotka

Jsou si podobné jako vejce vejci. Dokoulejí se na správné místo, i když je osud zase rozdělil? To je k nevíře. Když kudrnatá Luisa Palffyová chviličku postojí a Lotka Körnerová si rozplete copánky, snad i stařenka s brýlemi jako láhev od okurek pozná, že tyhle devítil…

Obrázek podcastu Milý Johne

Milý Johne

Jednoho dne dostane osamělý voják kdesi v Iráku dopis, začínající oslovením Milý Johne… John Tyree je vojákem americké armády, k níž se nechal naverbovat po střední škole jen proto, aby nějak naložil se svým bezcílným životem. Po letech strávených ve válce na Balkáně se…

Obrázek podcastu Dekameron: Den druhý

Dekameron: Den druhý

Klasická sbírka příběhů z dob florentského moru, které přežily svou dobu. Nad strastmi renesančního člověka vítězí naděje, důvtip a láska. Urozená společnost sedmi paní a tří pánů se před morovou nákazou uchýlí na venkovské sídlo nedaleko Florencie. Aby unikli nudě a s…

Obrázek podcastu Smrt má v ruce skalpel

Smrt má v ruce skalpel

Kdo má možnost spáchat dokonalou vraždu? Lékař… Kriminální případy, které se skutečně staly. Ústředními postavami jsou lékaři, kteří za jistých okolností mohou spáchat dokonalou vraždu. Oblíbený autor zpracovává kriminální případy, které se skutečně staly. Hlavními post…

Obrázek podcastu Bílá lvice

Bílá lvice

Drastické ozvuky sálajících nepokojů v Africe 90. let pocítí i obyvatelé chladného severu. Komisař Wallander vyšetřuje zmizení realitní makléřky Louisy Åkerblomové, aniž by našel jakékoli vysvětlení či motiv. Policista tuší, že vzorná manželka a matka zřejmě už není mez…

Obrázek podcastu Malé experimenty

Malé experimenty

>> „Malé experimenty bez váhání řadím mezi nejlepší knihy o produktivitě, jaké jsem kdy četl.“ — Ryder Carroll, tvůrce metody bullet journal << >> Úplně jsem si zamiloval tuto hlubokou, a přitom tak praktickou knihu. — Oliver Burkeman, autor knihy Čtyři tisíce týdnů

Obrázek podcastu Vražda v ambitu

Vražda v ambitu

Detektivní příběh se vrací do doby mládí Oldřicha z Chlumu. Na studiích v Magdeburku se stává svědkem vraždy mladé dívky. Podaří se mu ji vyřešit? Napínavý detektivní příběh, odehrávající se v polovině 13. století, se vrací do doby mládí Oldřicha z Chlumu. Audiokniha o…

Obrázek podcastu Mít, nebo být?

Mít, nebo být?

Ze štvance chtivosti člověkem, který se řídí svým svědomím a osobní zodpovědností k sobě samému i k svým bližním. Erich Fromm, jehož humanistické knihy již psychologii a filozofii zpřístupnily čtenářům několika generací, zde analyzuje povahu západní společnosti, hledá …

Obrázek podcastu Mrtvý posel

Mrtvý posel

Královský písař Jiří Adam z Dobronína nalezne u dveří svého domu na Starém Městě pražském těžce raněného muže s ryšavými vlasy. Ještě než zemře, stihne Jiřímu Adamovi prozradit, že se chystá jakési spiknutí. Aby mohlo být jeho pátrání po vrazích úspěšné, rozhodne se Jiř…

Obrázek podcastu Sokrates na rovníku

Sokrates na rovníku

Pátrání je věc ošemetná a nesmírně nejistá, člověk nikdy neví, co ho potká na cestě, po níž se vydal, jaká skrytá zákoutí poodhalí, zda se mu v nich bude líbit, nebo zda nakonec nebude zatrpkle proklínat své rozhodnutí. Zvláště pokud se rozhodne hledat vlastního otce. P…

Obrázek podcastu Arnoštova cesta

Arnoštova cesta

Arnošt Lustig byl jedním z nejvýznamnějších světových spisovatelů, kteří se ve svých dílech věnovali holokaustu. Tento román v obrazech představuje hlavní momenty na jeho životní cestě. Mohou to být obrazy zásadní jak pro něj, tak pro jeho dceru Evu a syna Josefa. Kniha…

Obrázek podcastu Krajina smrti

Krajina smrti

I v Yorkshiru se vraždí. Na pláži přímořského města je objeveno tělo mladého muže a vyšetřování se ujímá místní seržantka a inspektor Raven, který přijíždí z Londýna. Na pláži přímořského města je při odlivu nalezeno tělo. Záhy se zjistí, že mrtvý mladý muž měl slibnou …

Obrázek podcastu Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek

Dramatizace slavného románu, známého také z nedávné filmové verze, který s ironickým podtextem líčí život na anglickém venkově konce 18. století, tamní rodinné vztahy a neutuchající snahy matek najít pro své dcery vhodné ženichy. Vhodný ženich je takový, který oplývá b…

Obrázek podcastu Zakázaný chtíč

Zakázaný chtíč

Plán zněl jednoduše: Zahodit staré zvyky a vést normální slušný život. Práce učitele se zdála skvělou volbou. Kdo by čekal, že se mi do cesty připlete ONA? Viktorie, bláznivá středoškolačka, která svým koketováním ničí vše, co jsem si vysnil. Mé staré já nešlo umlčet. N…