Pro přehrání dalších podcastů se prosím registrujte.

Aplikace je ZDARMA. Váš email potřebujeme pouze k tomu, abychom vám mohli vybírat podcasty přesně na míru. Budete moci odebírat podcasty, hledat osobnosti a témata napříč podcasty, aby vám neunikl žádný zajímavý rozhovor.

Vyzkoušejte vaše osobní rádio. Děkujeme, Team Youradio Talk.

Obrázek podcastu Kirschner, Strakovi,I. a V.: První pomoc 2

Audiokniha Kirschner, Strakovi,I. a V.: První pomoc 2

Délka:

46 min

Čte:

Helena Štáchová

Vydavatel:

Supraphon a.s.

Jazyk:

Česky

Obrázek podcastu Český šlechtic František Schwarzenberg

Český šlechtic František Schwarzenberg

Po několik let vznikající rozhovor Vladimíra Škutiny představuje Františka Schwarzenberga a jeho 20. století z pohledu člena významného šlechtického rodu. Zajímavé jsou nejen Schwarzenbergovy názory na vznik československého státu v roce 1918 a vzpomínky na prvorepublik

Obrázek podcastu Prostě vztahy

Prostě vztahy

Jak to mám v životě já? Známý terapeut Honza Vojtko se zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dříve nebo později musí v životě vyřešit každý z nás. Známý terapeut Honza Vojtko se v jedenácti kapitolách zamýšlí nad základními životními otázkami, které si dř

Obrázek podcastu Hodiny

Hodiny

V době, kdy svět stále ještě počítá náklady druhé světové války a železná opona se spustila, život jedenáctiletého Rolanda Bainese se obrátí vzhůru nohama. Dva tisíce kilometrů od matčiny ochranitelské náruče, uvězněný v internátní škole, přitahuje svou zranitelností uč

Obrázek podcastu Zaparkuj a jeď - z Prahy až do Českých Budějovic

Zaparkuj a jeď - z Prahy až do Českých Budějovic

Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z

Obrázek podcastu Svěrák: Radovanovy radovánky

Svěrák: Radovanovy radovánky

Radovan se vlastně nejmenuje Radovan - původně je to zahradnický kluk Bohoušek. Ale má takovou zvláštnost, že se ze všeho raduje, a tak mu jeho rodiče říkají Radovan. Například se Radovan spálí o kopřivu, jiné dítě by začalo plakat, ale Radovan má radost z pupínků, kter

Obrázek podcastu Mrtvý na Pekelném vrchu

Mrtvý na Pekelném vrchu

Drsný kapitán Stein a diplomat Barbarič jsou tady! Zemi ohrožují hordy mohamedánů a jen Joachim Stein se svou partou dokáže odvrátit katastrofu! První díl ze série detektivek z rudolfinské doby je tu! Kdo zrazuje křesťanské bojovníky a prodává informace mohamedánům? Je

Obrázek podcastu Kniha džunglí - Jsme jedné krve ty i já

Kniha džunglí - Jsme jedné krve ty i já

První díl dramatizace Kiplingova románu Kniha džunglí, režie Jiří Horčička. Mauglí je chlapec, kterého unesl z jeho rodné vesnice lidožravý tygr a zachránila ho vlčí smečka. Mauglí se po čase, kdy žije ze zvířaty, naučí jejich řeči a stane se tak obyvatelem zvířecího sv

Obrázek podcastu Wolker: Těžká hodina

Wolker: Těžká hodina

JIŘÍ WOLKER (*29.března 1900 – †3.ledna 1924) byl básník, autor proletářské poezie dvacátých let minulého století. Byl členem Literární skupiny a Devětsilu, stejně jako např. Jaroslav Seifert, Vítězslav Nezval nebo Vladislav Vančura. Výčet jeho děl je stručný, protože

Obrázek podcastu Život víry 2021/09

Život víry 2021/09

Život víry 2021/09 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Hojková, Pavel Kohl, Kateřina Hodecová. Nahráno ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * rozhovor – Jarmila Beková: Vždycky jsem měla přetlak tvořivosti Samu sebe popisuj

Obrázek podcastu Bajky i nebajky

Bajky i nebajky

Tak jako v Kiplingově slavné Knize džunglí se vypravíme do světa polidštěných zvířat, jeskynních prapředků, moří, řek a pralesů a uslyšíme příběhy o tom, jak získal velbloud hrb, jak vznikla abeceda či jak zdomácněl pes a kočka. Něžné i moudré, veselé i hravé příběhy pr

Obrázek podcastu Adelheid

Adelheid

Milostný příběh s nadčasovým významem: drama podivné lásky příslušníka zahraničního odboje Viktora Chotovického a dcery nacistického pohlavára Adelheid Heidenmannové. Bezprostředně po válce v severomoravské pohraniční obci Schwarzbach – Černá Voda svede osud k sobě dva

Obrázek podcastu Postranní ulička

Postranní ulička

Mladý lékař přijíždí na odbornou konferenci do Karlových Varů, kde ho čeká večerní vystoupení před naplněným sálem. Svou nervozitu se rozhodne zmírnit krátkou procházkou po okolí. Ulice cizího města ho zavedou až k jeho okraji a vyhlášeným lesním vyhlídkám, kde se muž n

Obrázek podcastu Červotoč

Červotoč

Všechny domy uchovávají historii těch, kteří v nich žijí. Tenhle stojí na kraji zapadlé španělské vesnice a jeho stěny vyprávějí o hlasech, jež se ozývají pod postelí, a o zmizeních, která se možná nikdy nevysvětlí. Sousedé se obou obyvatelek straní. Babička tráví dny r

Obrázek podcastu Zaparkuj a jeď - na západ a na jih

Zaparkuj a jeď - na západ a na jih

Vydejte se s námi vlakem. Při stejnoměrném klapání kol se pěkně poslouchá a je-li průvodcem člověk, který znal snad každé nádraží, každý pražec, každou odbočku - můžeme odkrýt krásné kouty naší země, které by nám jinak třeba zůstaly utajeny. Tím zasvěceným je ing. Jan Z

Obrázek podcastu Norwid: Chopinův klavír

Norwid: Chopinův klavír

Báseň Chopinův klavír ze sbírky Černé květy (1856) polského básníka Cypriana Norwida (*24. 9.1821- †23. 5.1883) nahrál Jiří Adamíra (*2. 4. 1926 – †14. 8. 1993) pro Supraphon ve studiu Lucerna 17. prosince 1969. V roce 1972 vydal Supraphon tuto nahrávku na EP desce 0 39

Obrázek podcastu Dračí náhrdelník

Dračí náhrdelník

Uprostřed okázalé slavnosti na hradě Šternberku zmizí krásná paní Elška, manželka veverského purkrabího Drslava. Elška nemá zrovna pověst ctnostné manželky, takže celé události nepřikládá nikdo z hostů váhu. Jenže její manžel vyhledá Oldřicha z Chlumu a se slzami v očíc

Obrázek podcastu Už hořela, když jsem si do ní lehal

Už hořela, když jsem si do ní lehal

„Jak se to stalo?“ „Já nevím. Už hořela, když jsem si do ní lehal.“ Velice vtipné a bystré eseje od „mistra vypravěče“ najdeme v jeho druhé knize Už hořela, když jsem si do ní lehal, která se ve Spojených státech stala bestsellerem číslo dva, pouze rok po vydání jeho pr

Obrázek podcastu Příšerná teta

Příšerná teta

Chcete se seznámit s nejpříšernější tetou, co kdy žila? My jsem si to mysleli. Tady je v celé své příšerné příšernosti… Sedí se vám nepohodlně? Tak začínáme… Je časně ráno, nebo pozdě večer? Holčička neměla ponětí. Po tragické autonehodě přijde mladá Stella Saxbyová o

Obrázek podcastu Nic než pravda

Nic než pravda

Dva manželské páry si načas vymění bydlení, aby daly svému vztahu novou šanci. Měl to být pokus o naplnění snů, ale vyklubala se z toho noční můra… Zbrusu nový psychothriller od autora bestsellerové krimi série s Fabianem Riskem. Drásavý příběh o tom, jak vás mohou lži

Obrázek podcastu Karlštejn

Karlštejn

Historická milostná hra na motivy Vrchlického veselohry Noc na Karlštejně Osoby a obsazení: šašek (Rudolf Pellar), král Karel IV. (Miroslav Doležal), královna Alžběta, jeho manželka (Jiřina Petrovická), Vladimír Leraus, Alena, Ješkova neteř (Viola Zinková), vévoda z Ber

Obrázek podcastu Osm kroků

Osm kroků

Dokumentární hra o posledních dnech K. H. Franka - režie Jan Berger, v hlavní roli: Boris Rösner Osoby a obsazení: Karl Hermann Frank (Boris Rösner), Kamil Resler, advokát (Jiří Šrámek), Kroupa (Pavel Soukup), Kozák (Stanislav Zindulka), zřízenec / Navara (Luděk Nešleha

Obrázek podcastu Hoď se do pogody

Hoď se do pogody

Audioknihu čte Sandra Pogodová, Jan Kanyza a Richard Pogoda Většina lidí má tátu, ale já mám tatu. Můj tata je, jak to jen hezky říct… přírodní úkaz, lokální baron Prášil. Na jeho obhajobu uvádím, že za to nemůže. Naše rodina Pogodů je totiž hodně bizarní seskupení bláz

Obrázek podcastu O Picimínkovi

O Picimínkovi

Rozhlasový skřítek Hajaja uvádějící děti do pohádky i do spánku, potkává často skřítka Picimínka, který chce, aby bylo lidem veselo. A na návštěvu přivolal i skřítka Vlakáčka, který dohlíží na včasné odjezdy a příjezdy vlaků na nádraží v Dršovicích.

Obrázek podcastu Měsíc je drsná milenka

Měsíc je drsná milenka

Román „Měsíc je drsná milenka“ vydává vydavatelství Walker&Volf poprvé v ČR v audioknižní podobě. Je brilantně namluvený hercem, dabérem a narátorem Lubošem Ondráčkem (znáte ho z našich audioknih "Devět princů Amberu", "Pušky Avalonu" či "Sharpův tygr"). Rok 2076: Měsíc

Obrázek podcastu Boříkovy lapálie

Boříkovy lapálie

Čtyři správní kluci z Holešovic Čenda, Aleš, Mirek a Bořík spolu zažívají neuvěřitelně veselé i dobrodružné příhody. Často se taky potýkají s nepřízní rodičů a třídní učitelky. Na rozdíl od třídního šprta Bohouška, který je mazánkem dospělých.díly: 1. Jak nám Aleš předv