Audiokniha Kipling: Kniha džunglí - Mauglí

Hrubín: Jobova noc
František HRUBÍN (*17.9.1910 – †1.3.1971) Poéma Jobova noc vyjadřuje pocit ohrožení rodné země, Job zde není biblickou postavou, JOB=BOJ - obráceně znamená toto jméno BOJ. Rámcem a hlavní inspirací této sbírky byla válka, "bouřlivá noc", v níž si Hrubín vysnil churavého…

Woyzeck
Audiokniha namluvená v německým rodilým mluvčím. Obtížnost poslechu odpovídá jazykové úrovni B1 pro středně pokročilé. Georg Büchners Drama Woyzeck gehört zu den meistgespielten Bühnenstücken der deutschen Literatur. Infolge seines frühen Todes im Jahr 1837 – Georg Büc…

Temné počátky českých dějin
# O audioknize Co mají společného Sázava, koleda nebo vodník? Řada českých názvů, zvyků a mýtů je dědictvím po prvních Slovanech z 6. až 8. století, z období, které je kvůli nedostatku pramenů zahaleno do temnoty. Aktuální objevy nám však na něj otevírají nový pohled –…

Tři
„Jmenuju se Virginie. Z těch tří dnes se mnou mluví jen Adrien. Nina mnou opovrhuje. S Étiennem už nechci nic mít já. Přesto mě od dětství fascinují. Nikdy jsem k nikomu nebyla tak pevně připoutaná jako k těm třem.“ 1986. Adrien, Étienne a Nina se potkají na základce. O…

Packallovi
Seznamte se nejzmatenější a nejroztomilejší rodinkou v dějinách! Vzbudili jste se někdy a zjistili, že všechno jídlo v domě sežral pštros? Ne? My jsem si to mysleli. Něco takového se může stát jedině Packallům. TAK TOHLE JSOU PACKALLOVI. Jsou nejzpackanější rodina ve zp…

Společnosti
Osm nepatrných okamžiků, osm větších rozhodnutí. Na začátku všeho je vždy velká tržnice a záleží pouze na tom, jak kdo nakoupí. Ne každý příběh však musí skončit prohrou. Hodnocení už je na jiných. Sbírka jemně propletených osmi povídek zasazených do současnosti poukazu…

Hovory s Bohem III.
Tohle je neobyčejná kniha. Poslední díl trilogie obsahuje zásadní autorovy myšlenky o naší cestě za porozuměním Boha, o našich pochybnostech i hledání opravdovosti. Hovory s Bohem jsou určeny všem, kdo přemýšlejí o své duchovní cestě v kontextu moderní doby. Autor vstu…

Great Expectations
Audiokniha má obtížnost četby A2. Pip is born poor, but one day his life mysteriously changes. He is sent to London to learn to become a gentleman. But who is paying for his education? Who is paying for his life in London? We follow Pip as he grows up, falls in love and…

Štyri epištoly k ľuďom
Cyklus úvah, ktoré autor uviedol na Vianoce 1968, teraz tlmočia Jozef Šimonovič a Ladislav Chudík, s improvizáciami Jozefa Luptáka na violončele.

HOT
Ať už se zabýváte čímkoliv, pravděpodobně existují technologie a nástroje, které to zvládnou za vás. Nebo aspoň část práce. Rychleji, snadněji, levněji. A jejich zavedení do firemní komunikace, procesů, zpracování dat či inovací produktů je právě tím milníkem, který odd…

Šíleně smutné povídky
Tereza Boučková vstupuje do cizích životů jednoznačně a nekompromisně. Spisovatelčino vlastní podání melancholických příběhů o samotě, ztrátách, rozchodech partnerských i přátelských, komunikačních lapsech i rozklížených ideálech oplývá přímočarostí, úsečností a jemnou …

Sám čtyřmi oceány
Petr Ondráček uskutečnil v roce 2012 jedinečnou plavbu, při níž bylo jeho cílem překonat rekord z roku 1968 a dokončit osamělou plavbu kolem světa pouze za pomoci plachet za méně než 313 dnů. Vyrazil na 8 metrů dlouhé lodi Singa, kterou si sám postavil. Po cestě se muse…

Panenka
Přináší jenom zkázu a smrt… Malá Rósa si navzdory protestům své matky Dísi z plavby na rybářské lodi přinese domů starou rozbitou panenku, se kterou se ještě večer pochlubí na sociální síti. Ráno je odpudivá hračka pryč a matka mrtvá... O pět let později pátrá sympatick…

Othello (2005)
Příběh statečného maurského vojevůdce, který podlehl "zelenooké stvůře" žárlivosti, je natolik sugestivní a přesvědčivý, že je ctěn nejen jako umělecké dílo, ale je zmiňován i v odborné psychologické literatuře.Shakespeare ovšem nezkoumá ve svých hrách pouze dispozici, …

Odvaha volá
Říká se, že strach je špatný rádce, ale co když je to přesně naopak? Možná bychom mu měli bedlivě naslouchat, a pak udělat přesný opak toho, co nám radí. Strach není opakem odvahy, ale jejím hybatelem. Odvaha je pak cílená práce se strachem a triumf nad ním. Okamžik pra…

Uspořádání světa
Uspořádání světa - audiokniha obsahuje analytický pohled na stav politického a společenského uspořádání dnešního světa. Vlivný politolog, historik a bývalý ministr zahraničí Spojených států předkládá ve své nejnovější práci z roku 2014 mnohostranný, historickými a polit…

Sestry
Psychologický román Robert odjíždí na dovolenou k moři na odlehlý ostrov, aby po bolestném rozvodu nabral síly a trochu pracoval. Jenže ho neustále vyrušuje přítomnost Lily a Marie, dvou sester, s nimiž se tu seznámil. Jak příjemné, vzrušující, podněcující, zároveň i t…

Z popela
Hluboko v jejich minulosti zeje slepá skvrna. A vede k ní jen červí díra bolesti. Chalupa ve švédské jezerní kotlině patří do zasutých hlubin dětství, kam Nils, Benjamin a Pierre jezdívali s rodiči vítat letní slunovrat. Dávno dospělí bratři se k ní nyní vracejí s urnou…

The Crown
Když Elizabetin otec náhle zemře, veškerá zodpovědnost za Britské impérium padá do jejích rukou. Mladá Elizabeth už má tak co dělat se svými dvěma dětmi, ale nyní se musí naučit, jak se stát královnou. V době, kdy se Británie vypořádává s dopady války, musí mladá žena č…

Já, Poutník
Mladá žena zavražděná v hotelu na Manhattanu – nelze identifikovat ji ani pachatele. Otec veřejně sťatý pod palčivým sluncem v Saúdské Arábii a syn, jenž přihlížel. Muž ze syrského výzkumného ústavu, kterému někdo zaživa vyoperoval oči. Ohořelé ostatky tří těl na horské…

Časohrátky
Tajemství příběhu se skrývá v dávných časech. Sněženka, dívka, které zmizela matka, je obdařena podivuhodnými vlastnostmi, které však zneužije. Za trest je proměněna ve starou ženu a přenesena do jiného času. Podle pověsti se však má narodit chlapec, který dokáže kouzlo…

Dekameron
Dekameron, jedno ze zakladatelských děl italské a světové renesance, je vrcholným dílem básníka a prozaika Giovanniho Boccaccia: jde o soubor sta prozaických novel spjatých jednotícím rámcem vyprávění o sedmi mladých paních a třech mladících, kteří se setkají v době flo…

Buďme blaženi
Františku - kamaráde drahej. Kolikrát jsem ti už řekl, že neumím recitovat a že je mi to dokonce velmi protivné. Ale taky jsem ti mnohokrát řekl, jak mám rád tvoje básničky, tvoje verše a že si je častokrát čtu potichu, jen tak pro sebe. A teď jsem se drze pokusil ty kr…