Audiokniha Kedrigern a hlas pro Princeznu

Cesta pravého muže
Má můj život smysl a cíl? Jaké je moje životní poslání? Co vlastně ženy doopravdy chtějí? A jak je milovat a zůstat při tom volný? Těmito a podobnými otázkami se již někdy zaobíral každý muž. Možná ale nebylo snadné na ně nalézt odpoved. Nyní před sebou máte knihu, kter…

Soupeři
Richard Brinsley Sheridan se proslavil jako dramatik a i jeho vlastní život by mohl posloužit jako námět pro divadelní hru či výpravný film. Jako divadelní tvůrce se Sheridan představil veřejnosti v roce 1775, když uvedl v divadle Covent Garden Theatre premiéru své prvo…

Peníze, nebo život!
Bratři Krausové uvažují, zda by za větou „Peníze, nebo život!“ neměl být spíše otazník. Originální a autentické autorské čtení z knih Ivana Krause doplňuje řada vtipných glos a poznámek. Záznam představení z pražské Violy.

Smrt má v ruce skalpel
Kdo má možnost spáchat dokonalou vraždu? Lékař… Kriminální případy, které se skutečně staly. Ústředními postavami jsou lékaři, kteří za jistých okolností mohou spáchat dokonalou vraždu. Oblíbený autor zpracovává kriminální případy, které se skutečně staly. Hlavními post…

Boříkovy lapálie
Čtyři správní kluci z Holešovic Čenda, Aleš, Mirek a Bořík spolu zažívají neuvěřitelně veselé i dobrodružné příhody. Často se taky potýkají s nepřízní rodičů a třídní učitelky. Na rozdíl od třídního šprta Bohouška, který je mazánkem dospělých.díly: 1. Jak nám Aleš předv…

Šťastný život
„Budu šťastný, až dostanu... Budu šťastný, až udělám...“ Jak můžete den za dnem prožívat větší míru štěstí bez ohledu na to, co se ve vašem životě právě odehrává? Štěstí nepřichází jako odměna za to, že něco získáme nebo něčeho dosáhneme. Štěstí bývá naopak příčinou: ne…

Don Giovanni
Víte, proč známý svůdník Don Giovanni zabil sevillského komtura, který ho přišel později ze záhrobí potrestat za jeho hříchy? A co je vlastně obsahem velmi zvláštního zápisníku, jehož majitelem je Giovanniho sluha Leporello? Na tyto otázky vám odpoví dramatizace Jana Ji…

PAX VI.: Postrach jezera
Strach je nejhorší vězení. Během sportovního dne se na zamrzlém jezeře Mälaren stane něco strašného. Alrik se propadne pod led! Iris tvrdí, že za to může vodník. I když ji Alrik s Viggem považují za nejsnesitelnější osobu ve vesmíru, musejí jí dát za pravdu. Pod vodou …

Pavučina lží
Hlavní hrdinka Rachel Sextonová, dcera volebního soupeře amerického prezidenta, odlétá do Arktidy, kde NASA objevila ve starém meteoritu pravděpodobný důkaz mimozemského života. Za polární kruh je povolán i biolog Michael Tolland, který má pomoci ověřit autenticitu obje…

Cesta vzkriesenia
Mickey Haller dostal z väzenia nespravodlivo odsúdeného, ktorého našla Ballardová pri vyšetrovaní sériového vraha. Tento úspech mu priniesol nielen slávu a peniaze, ale aj chuť pomáhať nevinným vo väzení. Zamestnal svojho nevlastného brata Harryho Boscha ako šoféra a po…

Pánská jízda
Zdena Salivarová debutovala povídkovým triptychem Pánská jízda už v roce 1968. Tehdy studentku dramaturgie na FAMU výrazně ovlivnil Milan Kundera. Možná proto svou knižní prvotinu vytvořila jako polemiku s Kunderovými Směšnými láskami. V trojici povídek osobitě načrtla …

Nelituju ničeho
LŽEME. ZRAŇUJEME. MILUJEME. Morgan Grantová si nepřeje nic jiného, než aby její šestnáctiletá dcera Clara neopakovala tytéž chyby, kterých se v mládí dopustila ona sama. Vdala se příliš mladá a otěhotněla velmi brzy. Své sny musela odložit na neurčito a pro Claru si př…

Perfektní alibi
Jak se vraždí na dálku. V Praze jsou zavražděny dvě ženy a u jejich těl leží hlavy koček. Policie má hlavního podezřelého. Ale co se zjištěním, že v době vražd byl prokazatelně v Ostravě? V Praze se začnou jednoho sychravého podzimu dít zvláštní věci: dvě ženy jsou brut…

Noc v Lisabonu
„Mluvil ke mně, ale věděl jsem, že jsem pro něj jen stěnou, která mu občas vrací ozvěnu.“ Na útěku z vyšinuté Evropy roku 1942 se potkali v úřední džungli lisabonského přístavu, kde je běžencům z Německa a dalších okupovaných zemí někdy dopřáno vmáčknout se na loď do Am…

Zelená míle
O myších, lidech a kouzlech mezi nebem a zemí Blok E jižanské věznice Cold Mountain, na nějž k stáru vzpomíná tehdejší hlavní dozorce a nyní šikanovaný klient pečovatelského domu Paul Edgecombe, býval ponurou čekárnou na smrt. I na podzim 1932 se tamní odsouzenci hrozil…

Jak nebýt úplným blbcem
Jak nebýt úplným blbcem - audiokniha obsahuje motivační nahrávku, jejímž autorem i interpretem je David Gruber. Pod žertovným názvem se skrývá svěží nahrávka na vážné téma: Jak vyžít ve stále náročnější a mnohdy stále nestydatější mezilidské komunikaci; převážně při prá…

Žabákova dobrodružství
Humorné vyprávění o dobrodružných i veselých příhodách lehkomyslného Žabáka, kterého se snaží napravit jeho přátelé ? Jezevec, Krysa a Krtek.Další z rozhlasových setkání režiséra Jiřího Horčičky s vtipnou a poetickou předlohou pro chytré děti a dospělé, kteří dětmi nikd…

Karel IV. ‒ Císař a synové
Třetí část Tajného deníku císaře Karla IV., přináší události z poslední dekády jeho života, tedy události let 1368-1378. Po slavné korunovaci císařovny Elišky se císař naplno věnuje získání římského trůnu a dalších držav pro nejstaršího syna Václava. Jako otec měl však …

Tři Garridebové
Sherlock Holmes a případ podivného dědictví, k jehož vyplnění je třeba tří mužů zvláštního příjmení... Jiří Tomek jako Sherlock Holmes a Jaroslav Kuneš v roli Watsona.

Tekuté krystaly
Tvrdili mi, že jsem ho zastřelil. Ovšem vymazali mi paměť čtyři měsíce dozadu, takže kdoví jestli. Soud se tím ale moc nezabýval. Byl jsem to já. Záznam z mého procesoru implantovaného v mozku byl zcela jednoznačný. Měl jsem toho blba v zaměřovači své ostřelovací pušky…

Sudičky
S herectvím legendárního Zdeňka Štěpánka se můžete setkat při poslechu hry Antonína Přidala Sudičky. Baladický příběh o lidském utrpení i naději se odehrává na českém venkově v době první světové války. Hra upoutává velice působivým obrazem života rodiny, která je silně…

9. listopad
Den před odjezdem z L. A. se Fallon seznamuje se začínajícím spisovatelem Benem. Jejich neovladatelná přitažlivost vede k tomu, že Fallonin poslední den ve městě stráví společně. Pro Bena je Fallonin život přesně tou inspirací, kterou pro své psaní hledal. Rozhodnou se …

Kráska a netvor
Partia vraždárov z Nášho Mesta je po dovolenkách opäť spolu. Šéf sa vrátil do práce opálený, usmiaty a plný energie. Farba mu ostala, no úsmev zamrzol na perách už na druhý deň. Maďarskí kolegovia našli v poli kúsok od štátnej hranice nahé zmasakrované telo mladej dievč…

Tak kde jsou ti Američani?
Autobiografické vzpomínky akademického malíře Pavla Vošického zachycují přibližně půlstoletí jeho života. Zvraty a zkušenosti, které by vystačily na deset jiných životů. Politický vězeň v 50. letech, absolvent VŠUP, pěvecká hvězda Divadla Apollo bratrů Štaidlových, exul…