Audiokniha Kedrigern a hlas pro Princeznu

Zvláštní kurýr pana Horáčka
Svěží komedie o veterináři a případu jednoho geniálního psa.Veterinář se stará nejen o zdraví svých svěřenců, ale je i katalyzátorem vztahů v malém vesnickém společenství. Veterinář Hradecký má co vyprávět. Třeba historku o důchodci Josefu Horáčkovi a jeho psovi, který …

Jeremyho farma nejen zvířat – Až prasata budou lítat
Cokoli doufáte, že se stane, se nestane. Další rok na farmě Diddly Squat a Jeremy je stále po kolena v blátě a čelí nekonečným výzvám. Vítejte zpět na Clarksonově farmě. Od té doby, co se Jeremy před třemi lety ujal vedení, má plné ruce práce. Nadšené plány narazily na …

Všechny tváře smrti
Plukovník Veřejné bezpečnosti Vincent Haas odpočítává poslední dny své dlouhé kariéry. Na Prahu se začíná snášet první sníh a konec roku se neodvratně blíží. Tajemná čtvrť Severní Pfalz si stále žije svým životem, odstřižena od zbytku světa. Nyní se ale každý den bojí p…

Kde si sa vydala, tam si mlieko pýtaj
Román napísaný na základe skutočných udalostí sa odohráva v rokoch 1860 až 1944 v Poluvsí, ktoré je dnes časťou Rajeckých Teplíc. Rozpráva príbeh rodiny naprieč generáciami tak, ako sa skutočne stal: bez prikrášlenia, bez zjemnenia, s drsnosťou dedinského prostredia, al…

To byl jen vtip… - Průvodce moderní sebeobranou proti shazování zesměšňování a manipulaci
Zažíváte narážky nebo nevhodné „vtipy“, ale vtipná odpověď vás napadne až po deseti minutách? Cítíte, že některé situace vás svazují a nutí mlčet, i když byste se chtěli ozvat? Máte někdy pocit, že vás neviditelná síť očekávání a stereotypů brzdí v rozletu? Pak je tahle…

Siddhartha
Povídka Siddhárta nese podtitul "indická báseň" a vypráví příběh bráhmanského syna Siddhárthy odehrávající se ve starověké Indii v době Buddhových časů. Siddhártha spolu se svým společníkem Góvindou opouští svůj domov a vydává se na náročnou a stratiplnou cestu hledat s…

Marie a Magdalény
Jedna rodová linie a stejný osud Pokud nedokážeme svým dcerám předat příběhy o svých chybách, hrozí, že je budou opakovat. Ale jsou to vůbec chyby, když ničeho nelitujeme? Magdaléna, Libuše i Eva vyrůstají bez otce. Magdaléna zažila nacistickou okupaci, Libušino kolekti…

Erben, Janečková: Zlatovláska
Titul bude lahůdkou pro malé i velké posluchače. Patnáct písniček ze slavné televizní pohádky, natočené v Československé televizi v roce 1974, s hudbou Angelo Michajlova, je nyní dokonale zvukově vyčistěno a vydáváno v původní interpretaci Jitky Molavcové, Petra Štěpánk…

Nenasytní mrtví
Keira si myslela, že už rozumí svému daru – ale to nejhorší ji teprve čeká. Po událostech prvního dílu se stává hrobnicí na blightském hřbitově, kde ji obklopují neklidné duše. Vidí je v mlze, slyší jejich šeptání. Většina zoufale hledá klid – až na jednu. A ta ji odmí…

Cesta do času Kairos
Vstupte spolu s Davidem do času Kairos – na místo, kde prastaré báje znovu ožívají. David opustí prosluněné řecké pláže a věčně se hádající rodiče, aby rozluštil tajemství náramku, který najde na dně Afroditiny jeskyně. Mějte se ale na pozoru! V čase Kairos se právě pro…

Pekárna v Brooklynu
Romantický a vtipný příběh o cestě do Brooklynu, lahodných dortících, lásce i přátelství. Vydejte se na výlet do města, které nikdy nespí, a nechte se okouzlit! Sophie doufá, že ji její přítel James už brzy požádá o ruku. Jenomže všechno dopadne jinak a Sophie se rozhod…

Percy Jackson - Moře nestvůr
Mytologické bytosti ožívají...Krvelačné nestvůry se bouří...Bohové z Olympu kladou další úkoly..."Po klidném školním roce se na mně valí další problémy. Poslední den školy to začalo! Hodina tělocviku se proměnila ve vybíjenou s lidožravými obry a Grover se dostal do prů…

Macbeth
Krev bude vykoupena krví Norský král detektivek Jo Nesbø v očekávané novince Macbeth ukazuje, jak hra o moc, nenasytnost a temná zákoutí lidského jednání a mysli dokáží ovlivňovat a ničit životy. Je to nejlepší polda, jakého kdy měli. Když se nepodařený zátah na dealery…

Pre hrsť dukátov
Kapitán Stein a notár Barbarič vyšetrujú zločin v kremnickej mincovni. Horúce leto roku 1601. V kremnickej mincovni, kde z drahých kovov vyťažených v uhorských banských mestách razia najlepšie dukáty, toliare či groše v celej ríši, došlo k vážnemu incidentu – z pokladni…

Mistborn II.: Pramen povýšení
Zabít boha byla ta snazší část… Uplynul rok od smrti Pána Vládce, kterému všichni přisuzovali božskou podstatu. Ale tyranův pád jeho poddaným mír ani blahobyt nepřinesl. Ve všech částech někdejší Finální říše zápasí lokální vládci o moc a město Luthadel, kde sídlí nový …

Bůh v renaultu
Čtvrtá povídková knížka úspěšného českého spisovatele obsahuje 12 povídek o mezilidských vztazích, které přinášejí směs pocitů, nálad a empatie. Hrdinové svěžích povídek prožívají všední pocity, touhy i strachy a nabízejí vnitřní očištění, které každý takový akt doprová…

Veverek Koudelka a další dvě pohádky s Lubomírem Lipským
19. dubna oslaví významné životní jubileum asi nejznámější pelhřimovský rodák Lubomír Lipský (* 19. dubna 1923). U příležitost tohoto jubilea jsme pro naše malé posluhače přichystali pohádky v jehoosobité interpretaci - pohádku Veverek Koudelka, Pohádky s Hvězdičkou a P…

Bába
Markéta a Hanka spolu vyrůstaly v jednom domě, ve staré přestavěné vile v klidné části města, a od dětství mezi nimi vznikalo pevné přátelství, které přetrvalo až do jejich dospělosti. Když Hanka náhle zemře a policie případ uzavře jako sebevraždu, Markéta začne pátrat …

Ze světa lesních samot (četba)
Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.Klostermannův příběh nabízíme nyní i jako jednohlasou četbu na pokrač…

Šlápoty
Milé, vtipné, někdy až něžně naivní vzpomínky nejen na dětství, rodiče, sestru Lidušku a bratra Karla, o mnoho let později slavného filmového historika a tvůrce legendárního Videostopu a Hledání ztraceného času. Je pár let po válce a pro kluka z Lipnice nad Sázavou začí…

Znamení vlka
Česká paranormální romance překonávající vše, co u nás v tomto subžánru, a to nejen jako audiokniha. Autorka M. T. Majar uvádí první díl úspěšné série Vlci se samostatnými příběhy… Tori věděla, že není obyčejná. Ale tohle netušila. Stačilo jedno kousnutí. Slovo „vlkodl…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Mariňáci I
Nalíčili na ně smrtonosnou past, která sklapla. Člověk by čekal, že budou mít víc rozumu… Jenže tohle jsou mariňáci. A mezi námi – kdo by chtěl žít věčně? Kultovní román a bible české military sci-fi od Roberta Fabiana vás ve své zvukově podobě zasáhne stejně jako pale…

Skandál v Milfordu
Detektivka z anglického venkova. Dvě vážené dámy z Milfordu jsou obviněny z únosu patnáctileté dívky. Najmou si proto právníka Roberta Blaira, aby očistil jejich jméno. Robertu Blairovi, milovníku klidného života s jistotami koláčků na prostřeném podnose a právníkovi ct…