Audiokniha Kdy

15 případů Sherlocka Holmese podruhé
1. Brilianty Lorda Sandwiche 24:38 2. Pohlednice z Brightonu 27:05 3. Opilý pavouk 24:31 4. Pekelný stroj 24:00 5. Až do úplného konce 26:55 6. Vyděrači 18:42 7. Pavouci – I. verze 17:44 8. Případ s homolicí – I. verze 17:39 9. Případ dvou houslistů 16:17 10. Případ s č…

Čapek: Matka. Hra o 3. dějstvích
Původní LP album 1118 4581 Karel Čapek Matka vydal Supraphon v roce 1985 - nyní titul vychází poprvé digitálně. "Tak mě vyložte, proč zrovna já, proč jsem to vždycky jenom já, po celé dějiny světa jsem to jenom já, já máma, já ženská, co musí tak hrozně platit za vaše …

Zahrádkáři aneb Až se jaro zeptá
Příběh o dvou pošetilých drobných pěstitelích, pánech Jahodovi a Růžičkovi, kteří soupeří nejen v oblasti pěstitelské, ale i milostné. Jejich sousedské furianství však pomalu přeroste ve vážný boj o přízeň půvabné ženy... Původní rozhlasová komedie Michala Lázňovského z…

Toulky první republikou 1-25
Světla a stíny první republiky v novém seriálu Českého rozhlasu. Vznik republiky, Masaryk, Rašín, Slovensko, Podkarpatská Rus, Hašler, Baťa, Sokolové, Derby pražských S, Kafka, prostituce, Devětsil, trampové a mnoho dalšího

Továrna na absolutno
První Čapkův utopický román o vynálezu stroje na využití energie, jenž však z hmoty kromě ostatní energie uvolňuje i „absolutno“ - boha a způsobí tím převraty v citech a myšlení lidí i národů. Kladem díla zůstává jeho kritika: kritika nacionalismu, klerikalismu a společ…

To byli pánové Šimek a Grossmann
Koláž sestavená z nejznámějších povídek a skečů obou protagonistů z doby jejich společného působení v pražském divadle SEMAFOR na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století s písněmi Jiřího Grossmanna v interpretaci autora i dalších zpěváků známých z jeviště…

Stín temné královny - Vrazi
V dalekých zemích se probouzí něco temného. Prastaré síly se připravují na konečnou konfrontaci, zatímco Temná královna vztyčuje svůj prapor a shromažďuje armády nepřekonatelné síly, složené z reptiliánských stvoření s magickou mocí. Stín její hrozby se vznáší nad celou…

Prezidentské konzilium
Prezident republiky leží na VIP oddělení největší nemocnice v zemi. O jeho léčbě má rozhodnout konzilium odborníků, ale za zavřenými dveřmi nejde jen o medicínu. Primář Josef Dressler se ocitá uprostřed hry, v níž rozhodují loajalita, strach a moc. Nemocniční hierarchie…

Maigret a jeho mrtvý
Nový případ, který vůbec poprvé vychází jako audiokniha! Jednoho únorového dopoledne vyruší komisaře na stanici podivný telefonát. „Odpusťte, prosím… Mé jméno by vám nic neříkalo. Neznáte mě, ale znal jste mou ženu Ninu… Haló! Musím vám to všechno říct strašně rychle, p…

Heart of Darkness
Audiokniha Heart of Darkness namluvená rodilým mluvčím. Jazyková úroveň C2 pro posluchače experty. Marlow, a man who has spent his life at sea, tells the story of a journey up the River Congo which changed his life. His journey upriver to find Kurtz, the charismatic he…

Legenda o rybáři a víle
Vydejte se s Eduardem Cupákem, Hanou Maciuchovou nebo Otakarem Brouskem do Japonska. Na břehu moře tam ryby chytá vyhlášený rybář z Urašimy. Jeho syn však po něm nechce převzít řemeslo. Legendy jsou jen obrázkem, alegorií života. A jak už to bývá nejen v pohádkách, poto…

Anička a cirkus
Cirkus přijel! Anička se hned domluví s kamarádkam ze třídyi, že se po vyučování poběží k šapitó podívat. Anička je cirkusovým prostředím okouzlená – tak ráda by taky vystupovala v sobotním představení. Proto se na místo pozdě odpoledne ještě jednou vrátí. A potká se s …

Anička a její kamarádky
Poslechněte si první příběh z oblíbeného cyklu o školačce Aničce v podání Marthy Issové! Anička nastupuje do druhé třídy v malebné vesničce své babičky, kde to sice dobře zná, ale zprvu má trochu obavy. Najde si nějakou kamarádku? Co všechno ji v nové škole čeká? Brzy v…

Tajemná postava
Kdo měl zájem na smrti kněze? Jiří Adam z Dobronína si neodpočine ani na dovolené. Sotva se ženou přijedou na letní byt, zavraždí ve zřícenině tamního kazatele. Jakou roli hraje postava tajemného mnicha? A proč musel zemřít další člověk? Jiří Adam z Dobronína proslul na…

Vražda potřebuje reklamu
Nastoupil, aby zjistil, proč ze schodů sletěl pan Dean. Až to vypátrá, ukloní se a půjde si zase pinkat kriket. V červnu 1933 ještě nebývalo na mediálním trhu obvyklé, aby pod schodištěm slovutné londýnské reklamní agentury dělala reklamu mrtvola. Ani firma pana Randal…

Lamková: Káťa a Škubánek
Oblíbený televizní večerníček s půvabně něžným přednesem Jitky Molavcové se stal předlohou této nové zvukové nahrávky. Jde o novinku s použitím hudby Angelo Michajlova a jeho ústřední písničky, která doprovází každý příběh z dobrodružství holčičky Káti a jejího psa Škub…

Život v ráji
Ještě než Kovboj potkal Em, ještě než došel na konec svojí cesty a posadil se vedle Stephena Kinga, dorazil na místo, které na první pohled vypadalo jako dokonalý ráj na zemi. Může existovat ráj, když mrtví kráčí po zemi?

Skřítkové pod stříbrným městem
Pohádky ze stejnojmenné knížky vyprávějí Jan Přeučil a Eva Hrušková. Volné pokračování Pohádek ze stříbrného města zkušené autorské dvojice Petříčková-Vaněček vychází opět dílem ze starých kutnohorských pověstí a dílem se zakládá na fantazii autorů Pohádky o skřítcích, …

Lumpíček a Rošťanda
Oblíbená autorka Zuzana Pospíšilová tentokrát vypráví o lese, kde kromě stromů, rostlin a lesních zvířat žijí také skřítkové. Lumpíček je samá lumpárna a Rošťanda vyvádí jednu rošťárnu za druhou. A co teprve když se ti dva seznámí! Naštěstí se včas dostanou do rukou pan…

O mé radostné cestě od kolébky ke krematoriu
V roce 1993 vznikla velmi ojedinělá nahrávka humorných vzpomínek ak. malíře Vladimíra Komárka. Interpretem byl Josef Vinklář, hudební doprovod vytvořilo trio Ladislav Gerendáš, tehdy ještě neznámá Leona Machálková a Václav Knop. V nahrávce je použit i autentický hlas Vl…

Forbíny života 1
Původní LP album 1218 4300 s vyprávěním a vzpomínáním Jana Wericha na své kolegy herce, scénáristy atd. propojené průvodním slovem v podání Miloše Kopeckého vydal Supraphon v roce 1987

Všech 15 her a texty, na které se nedostalo
Za čtyřiačtyřicet let své činnosti uvedlo DJC patnáct divadelních premiér, sehrálo nespočet představení v Praze i na zájezdech, stalo se neodmyslitelným kulturním fenoménem moderních dějin českého humoru a svými hrami ve zvukové podobě potěšilo miliony posluchačů. A tak…

V ráji šumavském
Kraj a lidé po vichřici. Tento román není pohledem do ráje, ale do duší hamižných a zpupných lidí. Pokřivené charaktery plodí pokřivené vztahy. Roku 1870 se Šumavou přehnala nevídaná vichřice, jakou místní nepamatovali. O pár let později padlé stromy obsadil „zlatý brou…

Anděl v podsvětí
Kapitán Stein a notář Barbarič pátrají po běsnícím přízraku. V Plzni dochází k záhadným mordům a Steina požádá jeho bratr, místní hejtman, o pomoc s vyšetřováním. Sedmý díl série s oblíbeným vyšetřovatelem je tu! Vyšetřovatel Joachim Stein přijíždí do rodné Plzně na poz…