Audiokniha Kdo zabil tu babu?

Pět přání pana Murrayho McBridea
Román o nečekaném přátelství, blízké smrti a vůli žít Stoletý pan Bride už neví, proč žít, zato desetiletý Jason má chuť do života velkou, ale je vážně nemocný. Chtěl by však ještě zažít věci, které si přeje. Pan Bride mu je pomůže splnit. Pan Murray McBride od smrti sv…

Temná touha
Doporučený věk 18+ Kaiovi Morimu se před rokem změnil život. Poté, co Damon zmizel beze stopy, snaží se zbývající Jezdci žít dál svůj život – a přitom musejí být neustále ve střehu a chránit se před případnou hrozbou. Když se v okolí objeví nová stopa o tom, kde by se …

Hledá se medvěd
Jak daleko byste šli za láskou? Pokračování oceněného bestselleru Poslední medvěd. Uplynul víc než rok od doby, kdy se April Woodová vrátila domů z Medvědího ostrova s hřejivým pocitem, že zachránila posledního ledního medvěda, který zde uvízl, a dostala ho zpátky na Šp…

Kdysi
První díl vyprávění o životě odvážného židovského chlapce Felixe v okupovaném Polsku za 2. světové války. Příběh o naději v době, která naději nepřála. Věnováno: „Všem dětem, jejichž příběhy nikdy nikdo nevyprávěl.“ Tři roky a osm měsíců žije devítiletý Felix Salinger v…

Zapřený Albert aneb Příběh o žalu a lži
Ústřední postavou příběhu plného paradoxů, ve kterém na sebe fatálně narazí milosrdná lež dospělých a neschopnost dítěte pochopit plnou pravdu, je Albert Brixi. Jako dospělý muž se ve vzpomínkách vrací do roku 1942 a vypráví krutý zážitek z vlastního dětství. Připomíná …

Nezbedné příhody malého Mňouka
Na jednom dvorečku žije šťastně pejsek Azor, kočka Mína, kohoutek Ryky, slepičky Koko a Kdák. A také malý mourovatý kocourek Mňouk. Je to pěkné číslo. Co jen se natropí lotrovin! Přesto ho mají všichni rádi. V jádru je to totiž moc prima koťátko!

Setkání v Canterbury
Skvěle obsazená adaptace dvou Canterburských povídek. Autor dramatizace Jaromír Ptáček si z rozsáhlého souboru dvaceti šesti povídek vybral dvě - vyprávění ženy z Bathu o rytíři, který má za úkol zjistit, po čem ženy nejvíc touží, a lodníkův příběh o bohatém obchodníkov…

100 statečných - Host č. 5 - Ludmila Čírtková 06.06.2014
Hostem L. Výborné - L. Čírtková (policejní psycholožka)

Písečná bouře
Když se londýnským muzeem rozlehne ničivý výbuch, odstartuje závod o to, kdo první odhalí, co přesně se stalo a proč. Rodina lady Kary Kensingtonové zaplatila za založení galerie, která je následkem výbuchu v troskách, opravdu vysokou cenu. Proto se spolu s kurátorkou a…

Neotevřené dopisy
Dyť já jsem taky nebyla svatá… „Tak vás opravdu zajímá můj život? Ale dyť ten nebyl vůbec zajímavej, mně se dělo akorát to, co se tady dělo všem ostatním,“ diví se paní Alena, že někdo stojí o její vzpomínky. Zbytečně skromná protagonistka Neotevřených dopisů, inspirova…

Lov na pláč
Groteskní komedie, v níž mají dva přátelé zvláštní zálibu. Nahrávají si na magnetofon lidský pláč a následně jej přepisují pro hudební nástroje - od běžného po žárlivý. Jen jeden ne a ne ulovit. Hrají: Profesor Brünn, psychiatr (Jiří Němeček), Marta, jeho žena (Jaroslav…

Cybercomics
Některé šílené předpovědi se naplní do poslední tečky. Sci-fi román proslulého filozofa a básníka, mrazivě trefná předpověď vývoje civilizace. Vítejte na Zemi v roce 2046, kdy svět ovládají dvě velké korporace a Mafie sídlící v Praze. Mrazivá předpověď vývoje civilizace…

Miler & Hercíková: O zvědavém štěňátku
Tvůrce populárního Krtečka, Zdeněk Miler, vytvořil na námět Ivy Hercíkové i řadu filmů s dalším roztomilým hrdinou, zvědavým štěňátkem. Filmové příběhy, literárně zpracované, vypráví nyní s půvabem okouzlující Libuše Šafránková. Štěňátko se stále touží něco dozvědět. Kd…

Lovci
Existuje napínavější hra než hon za poklady? Tim je vášnivý runner a sběrač kešek. Když se mu tedy jednoho dne naskytne příležitost zahrát si zatím největší hru tajemné společnosti GlobalGames, neváhá ani minutu a zúčastní se jí spolu se stovkou nejlepších lovců kešek v…

Hlad
"Dvojitá porcia temnej imaginácie Jozefa Kariku vychádza ako dvoj-audiokniha Hlad/Smäd. Každá z audiokníh ponúka samostatný zážitok, no pri čítaní oboch nadobúda príbeh nové významové vrstvy. Neprirodzene vysoký muž s kufrom, v ktorom sa ukrývajú tie najhoršie nočné mor…

Dělám si to sám
Sedmadvacetiletý Martin se snaží. Fakt. Na své blízké si vždy udělá čas, byť na úkor jiných blízkých; část výplaty posílá na spořicí účet, aby ji pak před výplatou zase vybral; má členství v posilovně a (evidentně) umí věci podat tak, že vypadají lépe, než jaké ve skute…

Hlavně o mamince...
"Když jsem si vzpomněl, co mi maminka vykládala o svém dětství, o životě v městečku nedaleko Lvova.... Sotva jsem o tom začal psát, najednou se to začalo hrnout. Motor fantazie se spustil a byla z toho knížka povídek s názvem Hlavně o mamince.Autorské čtení: Arnošt Gold…

Divný kořeny
Herečka Hana Frejková (* 1945) se ve své knize věnuje hledání nejen svých vlastních rodinných kořenů, ale také - a možná zejména - klíče k osudům svých rodičů, kteří zasvětili život komunistickému hnutí, jež je následně nemilosrdně rozdrtilo. Především jejího otce Ludví…

Morituri te maturitas
Vzpomínáte si na agenty Muldera a Scullyovou? Zajímá vás, jak budou lidé v budoucnosti vycházet se svými klony? Přichází další z povídkových sbírek Petry Štarkové. Tentokrát jde o všehochuť - v knížce najdete sci-fi, fantasy, humornou i historickou fikci a chybět nebude…

Mezi tiárou a orlicí I.
Díky králi Vratislavovi se České země staly poprvé významnou silou středoevropské politiky. Dramatický příběh z druhé poloviny 11. století vypráví na základě dochovaných historických pramenů o jeho dlouhém a pohnutém živ otě. První díl sleduje osudy pětice Přemyslovců, …

Heda Gablerová
Když Henrik Ibsen v roce 1890 publikoval Hedu Gablerovou, kritika označila titulní hrdinku za zrůdu. V souvislosti s jejím uvedením v Národním divadle v roce 1911 pak F. X. Šalda o protagonistce napsal, že je to „vtělená ďáblice, pustá a zprahlá vnitřně, dům obydlený vš…

Osmý život (pro Brilku)
Strhující příběh o lásce i nenávisti, o vzestupu a pádu komunismu. Na začátku 20. století se rodinným pokladem jedné gruzínské rodiny stává recept na nevšední horkou čokoládu, který si prapradědeček Nicy přivezl z Vídně. Její konzumace sice mívá tragické následky, ale o…

Štědrý večer
Josef K. Šlejhar (1864-1914) pocházel z rodiny přísného plátenického faktora. Vydal skoro dvacet knih (debutoval povídkou Kuře melancholik, svým asi nejproslulejším dílem), přitom několik rozsáhlých próz bylo otištěno jen v časopisech, střídal různé nakladatele. Povídka…

Kukačky
Moje dítě není moje. Martinovi s Terezou, dvěma mladým rodičům šestiletého Jakuba, zní ta slova v hlavě od chvíle, kdy jim Karel s Olgou, rodiče šestiletého Tomáše, řekli, že v porodnici došlo k záměně. Že si rodiny odvezly domů toho nepravého. Na takovou situaci není n…