Audiokniha Kdo zabil Snížka?

Kniha pro partnery
Jak vybudovat spokojený vztah, ve kterém se budou partneři vzájemně doplňovat a v němž budou společně růst? Olga Studničková Šípková a Milan Studnička vám na základě vlastních zkušeností ukážou, jak se při budování láskyplného vztahu vyhnout slepým uličkám. Partnerské r…

Vzpoura mozků
Příběh o vesmírném hvězdoletu Prométheus a jeho odvážné posádce, která pomůže osvobodit Zemi od nadvlády robotů, se v hlavě Václava Šorela začal rodit v sedmdesátých letech 20. století. Ve spolupráci s ilustrátorem Františkem Kobíkem pak vznikl komiks Vzpoura mozků, jen…

Ať žije Spejbl!
Panu Spejblovi je letos 100 let - a tak to řádně slaví Kompilace nejzajímavějších archivních nahrávek, doplněný úplnými novinkami a jedním vzácným objevem. Všichni tři historičtí interpreti slavného "taťuldy", tedy Josef Skupa, Miloš Kirschner a Martin Klásek, jsou tu …

Sila rozumu v bláznivej dobe
Akými trikmi sa dá do slov prepašovať podprahová reklama? Nakoľko sa slovník Zomri odlišuje od slovníka Mariana Kotlebu? Čo je deepfake? Ako rozoznať logicky chybný argument? Prečo ignorujeme pravdivé fakty? Akými najčastejšími trikmi sa manipulujú grafy? Ako často skon…

Dítě v nás - 6. Salón Lyry pragensis
DÍTĚ V NÁS (6. Salón Lyry pragensis) 1) Zamyšlení hostitele a průvodce večerem Petra Ebena na téma "Dítě v nás" 2) Claude Debussy: Dětský koutek: Serenáda panence Ivan Moravec klavír 3) Claude Debussy: Dětský koutek: Sněhové vločky Ivan Moravec klavír 4) Johannes Brahms…

Dvojitá výhra
Všichni své kariéry rozjíždíme s dobrými úmysly. Jak se ale v práci zvyšuje stres a napětí, propadne řada z nás dříčské mýlce. Říkáme si: když ještě trochu přidám, zvládnu to. Ať ale makáme, jak chceme, povinnosti nás vždycky předběhnou. Pracujeme více a spíme méně, v k…

Královská hraničářka
Audiokniha Královská hraničářka obsahuje dvanáctý díl úspěšné fantasy série Johna Flanagana. Hraničářův učeň #12 Po tragické smrti své životní lásky, Will zahořkl a myslí jen na pomstu. Willovi znepokojení přátelé, hledají způsob, jak ho odvrátit od temné cesty. Proto m…

Život víry 2026/01
Život víry 2026/01 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou Ludmila Matušková a Jakub Lofítek. Nahrávka vznikla ve studiu Rádia 7. Z obsahu čísla: * Prosbu o lásku Bůh vyslýchá nejrychleji (rozhovor s Dášou a Pavlem Maňáskovými) Ona b…

Konec prokrastinace
Petr Ludwig v původní české publikaci opírající se o poslední vědecké výzkumy světových univerzit z oblasti lidského rozhodování, motivace a produktivity přináší odpověď na otázku, kterou si klade každý z nás: Jak z toho ven? Jak být produktivnější bez větší únavy? Jak …

Život víry 2026/04
Život víry 2026/04 – audioverze jediného českého mezidenominačního křesťanského měsíčníku. Čtou: Pavel Hromádka a Kateřina Hodecová. Nahrávka vznikla ve spolupráci s Rádiem 7. Z obsahu čísla: * V Pákistánu je naše víra větší než doma (rozhovor s Agatou a Maciejem Strzy…

Národní opruzení
Detektivka s romantickou zápletkou postavená na historických událostech českého národního obrození vypráví příběh, kdy Neruda byl ještě kluk, Světlá neměla zábrany, Němcová toužila po lásce a Havlíčkova drzost hýbala s dobou. Hranice mezi skutečností a fikcí neexistují.…

Sekyra
„Čtenáři moje psaní hodnotí různě dobře, ale nejčastěji slýchám, že Sekyra byla nejlepší. (...) Teď jsem si Sekyru musel přečíst v korektuře, a nechtělo se mi do toho. Čekal jsem nudu, jelikož to všecko přeci znám. Ale já jsem se divil! Já jsem to už zas neznal! A divil…

Čarodějka z Portobella
V tomto příběhu a jeho napínavé zápletce pracuje Paulo Coelho s tématem ženské síly, lásky, hledání vlastního já a zpřístupnění se energiím světa. Podobně jako i u ostatních Coelhových děl se i zde snaží autor přijít na odpověď k otázce, která v tomto případě zní: „Jak …

Strašidelné pověsti z plzeňského kraje 1
Audiokniha obsahuje zpívané a zdramatizované pověsti z Plzně, Nýrska, Kašperských Hor a Stříbra. O dramatizaci se postaral divadelní soubor Ludvíci, hudební doprovod zajistilo duo Démophobia. Na nahrávce najdete 12 pověstí o celkové délce 66 minut.

Skutečná cesta ven
„Bylo mi třináct a prvně v životě jsem měl pouta a ruce za zády.“ Předsudky, rasismus, šikana a divoká devadesátá léta. Novinář Patrik Banga vyrůstal v romské komunitě na pražském Žižkově, kde lidé se stejnými kořeny sdíleli dlouho do noci radost ze skvělé hudby, ale ta…

Noční učitelky
Mladý George Willard chce být spisovatelem. Zatím je ale jen novinovým reportérem v malém americkém městečku Winnesburgu a jediný, kdo věří v jeho talent, je jeho bývalá učitelka Kate Swiftová. Literární a životní nároky, které na něj tahle vášnivá žena klade, jsou ale …

Krysař (četba)
Nesmrtelná Dykova novela vznikala původně pro literární týdeník Lumír. Ten ji otiskoval na pokračování v letech 1911-1912 pod názvem "Pravdivý příběh". Název Krysař získala novela až při knižním vydání v roce 1915.V režii Markéty Jahodové čte Jiří Dvořák.

Stovka Jaroslava Haška
Z komentáře Radko Pytlíka k původnímu supralongu 1218 0470 "Stovka Jaroslava Haška" vydanému v roce 1983 a nyní vycházejícímu poprvé digitálně: JAROSLAV HAŠEK je v české literatuře zjevem zvláštním a výjimečným, na čemž nemění nic ani okolnost, že se po letech dostal až…

Školička s Dádou
Výborný nápad Dády Patrasové, jak písničkami děti učit základy české gramatiky. Zábavně se děti naučí abecedu, vyjmenovaná slova, měkké a tvrdé slabiky a navíc se dozvědí ještě řadu důležitých poznatků, které se jim budou hodit nejen ve škole. Písničky jsou jako obvykle…

Kde spí lufťáci
Protože luftu, přesněji čerstvého vzduchu, je ve městě proklatě málo, zavede vás oblíbená česká autorka na hory, k rybníku, k moři… A spát se bude všemožně – pod širákem, ve stanu, horské boudě, na chatě či chalupě, ale i pohodlně v hotelu a penziónu. A protože jsou chv…

Dokonalá smrt
I zármutek může být smrtící. Třetí případ detektivů Turnerové a Callanacha z pera bestsellerové autorky. V kopcích nad Edinburghem se objeví zmrzlé tělo nahé dívky. Téhož dne na druhém konci města zemře bývalý šéfinspektor místní kriminálky, který podle všeho spáchal se…

Kráľ mesta Os
Bratia Carl a Roy Opgardovci dosiahli v živote takmer všetko, po čom túžili. A to je na malé mestečko Os čo povedať. Carl spravuje luxusný kúpeľný hotel a Roy prevádzkuje čerpaciu stanicu. Navyše pracuje na projekte zábavného parku s horskou dráhou. Ich pokojný život v…

Arnošt Goldflam: Tata a jeho syn
Arnošt Goldflam načetl v brněnském rozhlasovém studiu v roce 2013 pět kapitol ze své stejnojmenné knihy. Dramaturgická a režijní asistence Alena Blažejovská. Protagonistou povídkového souboru je autorův otec: tata. Jsou zde zachycena zejména padesátá a šedesátá léta m…

Vatikánská princezna
Byla legendami opředená pověstná kráska Lucrezia Borgia, dcera kardinála a pozdějšího papeže Alexandra VI., zákeřnou femme fatale, nebo nevinnou dívkou, kterou příbuzní zneužívali pro své cíle? Vztahy v rodině Borgiů jsou bouřlivé... Dámou, která se skrývá pod označením…

Pověsti moravských, českých a slezských hradů Komplet 3 CD
Po dva roky vycházely v Supraphonu na jednotlivých CD postupně magické příběhy, opředené kolem tajuplných míst hradů a zámků v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Vždy šlo o kombinaci vyprávěnýchpověstí s variacemi na lidové písně z nich vycházející, které nahrála kapela Č…