Audiokniha Kdo zabije Evu S.?

Stromy, kořeny a kluk
Kdo slyší depeše stromů? Vypravěči příběhů o počátcích lidstva i tradovaných událostech jsou stromy z různých světadílů, které si posílají depeše, jimž jako jediný rozumí český kluk Adam. „Až dočtete tuhle knížku, budete trochu jiní. Nebudete moct projít kolem stromů be…

Detektivní povídky Edgara Wallace
Zločinecký mozek - Ivan Trojan jako inspektor John G. Reeder a jedna wallaceovka navíc: Honba za pokladem s Davidem Viktorou.Inspektora Reedera stvořil nejplodnější detektivní autor všech dob, Edgar Wallace, který sám prožil osud hodný svých pozdějších hrdinů. Nevěděl p…

Vyhnankyně
Emocemi nabitý román o třech ženách, jejichž osudy se propletou v Austrálii devatenáctého století, kde bojují za vykoupení a svobodu. Když naivní mladá guvernantka Evangeline otěhotní se synem svého zámožného londýnského zaměstnavatele, netuší, jak závažné to pro ni bud…

Alfa & Omega: Falešná hra
Dylan: Fotbal byl celej můj život, ale moje zářný vyhlídky ukončila strašlivá chyba. Její jméno je Lana Andersonová. Vypustila do světa všechno špatný, co jsem kdy udělal, ačkoliv jsem jí věřil. Zradila mě a já ji za to nenávidím. Přesto ji vidím pokaždý, když zavřu oči…

Einstenův mozek
Příběh o ambiciózním projektu, který se vědkyni poněkud vymkl z rukou. Geniální mozek, výsledek vědeckého pokusu, pochopil mnohem víc, než jeho tvůrci. Vládne nejen mimořádnou inteligencí, ale také vlastním názorem...

Čajovna v Tokiu
Fiona je vášnivá fotografka a už dlouho se touží podívat do Japonska. Když vyhraje čtrnáctidenní cestu do Tokia, má pocit, že se jí splnil sen. Na místě s hrůzou zjistí, že jejím průvodcem je muž, který jí kdysi zlomil srdce. Popadněte cestovní pas a vydejte se do země …

Rapl z Bartolomějský
A je to tady! Skončila má poslední služba. Naposledy jsem vyšel ze své kanceláře. Pohledem jsem spočinul na malém oválném smaltovém čísle třicet nade dveřmi. Z mosazného rámečku připevněného na zdi jsem vysunul svoji jmenovku, která po léta vymezovala prostor mého králo…

Legenda Emöke
Příběh o krátkém setkání dvou mladých lidí na bezútěšné rekreaci v Československu koncem padesátých let.

Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda
V Londýně se objevil podivný člověk, ze kterého čiší hrůza a v každém vzbuzuje neklidné pocity a nechuť. Nový překlad slavné novely Podivný případ doktora Jekylla a pana Hyda (1886) zpracovává motivy jako: rozpolcenost a kolísavost lidské duše, uhrančivost smrti a zdánl…

Strašidlo cantervillské
Účinkují Petr Čtvrtníček, Jiří Lábus, Jaroslava Kretschmerová, Jan Hartl, Růžena Merunková, Ondřej Rychlý, Tereza Císařová a další Původní česká dramatizace na motivy povídky Oscara Wildea. Režie: Jan Jiráň. Duchařská komedie z prostředí starobylého anglického zámku, …

Blíž, než se zdá
Rosie miluje práci v jezdeckých stájích i svůj domov, který sdílí společně s matkou, o niž s láskou pečuje. Nedokáže se však ubránit pocitu, že jí v životě něco schází. Když majitel celého areálu skončí v nemocnici, do vesničky na břehu jezera se po letech vrací jeho sy…

Dvanáctý rytíř
Viola Reyesová je pěkně naštvaná. Její spoluhráči odmítli hrát hru, kterou pečlivě připravila, nejlepší kamarádka ji přesvědčuje, aby se snažila být „milejší“, a povinnosti místopředsedkyně jí ztěžuje Jack Orsino, nejlepší hráč amerického fotbalu na škole a taky předsed…

Jako hvězdy v temné noci
Alice Wrightová doufala, že sňatkem s pohledným Američanem Bennettem Van Clevem unikne sešněrovanému životu v Anglii. Jenže ani její manželství, ani život v zapadlém koutě Kentucky se nevyvíjí tak, jak si představovala. Nadšeně tedy uvítá možnost zapojit se jako dobrovo…

Ďáblův sluha
...z detektivního cyklu Hříšní lidé Království českého Mocný jihočeský velmož Oldřich z Hradce se soukromě obrátí na královského prokurátora a správce severních Čech Oldřicha z Chlumu s prosbou o pomoc. Na jeho panství se totiž začaly dít věci, které jsou nejen proti l…

Sedmkrát v hlavní úloze
Hostovského román Sedmkrát v hlavní úloze, poprvé vydaný v roce 1942 v americkém exilu, jako jeden z prvních pojmenovává vinu evropské inteligence, která se jednoznačně nepostavila proti nástupu fašismu. O tomto díle prohlásil velký anglický spisovatel Graham Greene: "T…

Hrejme dále…
Zdánlivě nesourodá dvojice. Na jedné straně mistr mluveného slova, recitátor, herec, ale i hlasový pedagog, na jehož hodiny výuky vzpomínají s láskou desítky žáků. Na druhé zakládající člen avantgardního Divadla Sklep, herec, architekt a propagátor téměř zapomenutých hv…

Bárdy: Radičová
Kým je v skutočnosti žena, ktorú označili za „politickú mŕtvolu“ a ona v prezidentských prieskumoch porazila aj Roberta Fica? Prečo sa napriek tomu nestala prvou ženou na poste hlavy štátu a skončila vo vysokej politike? Prečo sa nedokáže zastaviť, keď hovorí o deťoch a…

Člověk velikosti poštovní známky
Dramatizace povídky Arnošta Lustiga. Komorní příběh židovského vězně, který se sice těší prominentnímu postavení jako domácí učitel syna velitele koncentračního tábora, ale dobrovolně se vzdává možnosti zachránit si život a doprovází na tragické cestě své malé svěřence …

Spalovač mrtvol
"Jediný prostor, který má smysl, je prostor v rakvi," říká Karel Kopfrkingl ústy Davida Novotného Temná groteska o proměně člověka v bestii. Jak se z obyčejného, spořádaně žijícího člověka, milujícího svou rodinu, hudbu a umění, stane netvor, který dokáže bez mrknutí o…

Klub štresáků
Další z rozhlasových her oblíbené autorky Heleny Benešové. Tentokrát o složitostech novinářské profese. V režii Hany Kofránkové v roce 1989 účinkovali: matka (Daniela Kolářová), redaktor (Jiří Bartoška) a elévka (Zuzana Bydžovská).

Vzduch
Před minulostí neutečete. Ani v jedenácti tisících metrech nad zemí. Úspěšný dětský psycholog Aaron Umber se nachází na osudové životní křižovatce. Místo oslavy čtyřicátin na prosluněné pláži v Sydney sedí v letadle se svým dospívajícím synem Emmetem, který s ním komuni…

Zachrání doktor Proktor Vánoce?
Víte, co potřebujete ke zničení Vánoc? Stačí k tomu jeden chamtivý obchodník, který k nim skoupí veškerá práva. A teď je nikdo nesmí slavit. Tedy pokud nejdřív neutratí slušnou sumičku v jeho obchodech. Líza, Bulík a doktor Proktor to tak nenechají. Před tím, než ale Vá…

Poznáš to z polibků
Gareth St. Clair je v pěkné bryndě. Otec ho připravil o dědictví a jemu zbyl pouze starý rodinný deník, který může ukrývat tajemství z jeho minulosti a klíč k budoucnosti. Bohužel je psaný v italštině, z níž Gareth neumí ani slovo. Hyacinth Bridgertonová je dívka, které…

Stát se investorem
...„Dobrá investice vychází z nás. A proto abychom mohli na burze uspět, musíme nejprve objevit svůj vztah ke světu a k sobě samotným. Stát se investorem znamená stát se jedinečným vyjádřením našich osobních kvalit a předpokladů – stát se osobností“... O knize Zní to s…

Byteček na jihu
Dobová komediální moralitka slavného autora televizních seriálů. Osoby a obsazení: ing. Magdalena Poncarová, investorka (Simona Stašová), ing. Mojmír Kyselka (Alfréd Strejček), Kořán, stavbyvedoucí (Vítězslav Jandák), Tatík (Svatopluk Skládal), Frajer, mistr zednický (M…