Audiokniha Kdo mě vzal prvně za ruku

Mne soudila noc
Rozhlasová dramatizace prvotiny spisovatelky a lékařky Valji Stýblové s Ivanem Trojanem a Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. V prvním dvojčísle Literárních novin z roku 1949 vyšel Stýblové úryvek z prózy Mne soudila noc, s níž uspěla v literární soutěži nakladatelstv…

Děti kapitána Granta
Na dobrodružnou plavbu napříč světovými oceány po 37. rovnoběžce se vypravíme společně s dětmi kapitána Granta Mary a Robertem a také s celou posádkou jachty Duncan. Budeme pátrat po trosečnících lodi Britannia. Verneovka Děti kapitána Granta je napínavým vyprávěním o d…

Případ zrazeného krále
Na Velké Moravě se opět zákeřně vraždí. Pátý díl ze série historických detektivek Zločiny na Velké Moravě. Spory mezi Rastislavem a jeho synovcem Svatoplukem narůstají a začíná přibývat mrtvých. Vyšetřování zločinů se ujímají kníže Slavomír a jeho vikinský přítel Erik.…

Příběhy Pata Hobbyho
Pět epizod ze života stárnoucího hollywoodského scénáristy. Už nemá chuť, ani sílu, ani nápady. A přece musí denně bojovat o svoje místo na výsluní.V titulní roli Václav Postránecký.Seriál na motivy výrazně autobiografických povídek Francise Scotta Fitzgeralda o stárnou…

Návrat Krále Šumavy - román o Josefu Hasilovi
Kdo jiný by došel temným lesem bez baterek hvězd až k hraničním kamenům? Životopisný román o králi šumavských převaděčů snímá z Josefa Hasila (1924–2019) legendární masku fantoma pohraničníků a estébáků. Na pozadí ponurých let 1948–1951 líčí autor dozrání bednářského u…

Nebožtík Mattia Pascal
Mladík Mattia Pascal se z boháče stane takřka žebrákem, jeho manželství ztroskotá na zlé tchyni. Nejkrásnějším snem je mu uniknout z této ponižující situace. Lze však opustit to, čím jsme byli a stát se někým úplně jiným? Zvolit si nový osud? Ten nový člověk, ten druhý …

Konec patriarchátu
Soubor vzpomínkových próz dramatika Františka Pavlíčka popisuje svérázné sousedy a prostředí rodného Lukova, moravské obce u Zlína. Půvabné vyprávění laskavě a s humorem oživuje svět, který definitivně zmizel. František Pavlíček vyprávění psal v době, kdy po podpisu Cha…

Majdalenka na zahrádce
Zanedbaná zahrádka s dlouho neobývaným domečkem strádá. Jednoho dne se objeví děvčátko a začnou se dít věci... Nechceme v pár řádcích prozradit, co všechno Majdalenka zažije, jak si poradí a co se změní. To se dozvíte, když si pohádky přečtete anebo vyslechnete, jak je …

Svatí kacíři svazek 1.
První díl sudioverze románu, jehož ústředními postavami románu na pomezí literatury faktu a beletrie jsou soluňští bratři Konstantin (Cyril) a Metoděj. Příběh jejich velkomoravské mise je zde podáván jako součást historicky věrného obrazu doby. Ve velkolepé fresce pozná…

Vražda nepočestné panny
Král Václav II. ztrácí trpělivost se řáděním loupeživého rytíře Jindřicha a vysílá proti němu vojsko, které oblehne jeho hrad Frejštejn. Rozkaz zní jasně, zajmout a potrestat Jindřicha i jeho syna Viléma. Tomu se ale za pomoci jeho věrného přítele Jakuba podaří z hradu …

Osada
Uprostřed lesa se ukrývá malý shluk chýší. Žijí v nich lidé – či lépe řečeno přežívají, neboť okolní svět živých stromů a nočních netvorů je zlé a nepřátelské místo, kde je člověk nevítaným hostem. Záhuba zde číhá v tisíci různých podob a každičký krok může přinést smrt…

Tři muži ve člunu a na toulkách
Dva legendární romány tohoto anglického humoristy v podání dvou vynikajících českých herců!

Občanský průkaz
Autor v hrůze vzpomíná na léta, kdy se i cesta s odpadky do popelnice před dům, bez občanského průkazu mohla stát osudovou. Volně inspirován Stendhalem dělí policisty, kteří nám znepříjemňovali život, na švestkově modré, zelené, neviditelné a ty ostatní.

Marie Stuartovna
Jeden z nejslavnějších hrdelních případů v dějinách inspiroval Friedricha Schillera k napsání tragédie Marie Stuartovna. Vzniklo psychologické drama o touze po moci, lásce i svobodě, v němž se střetnou dvě lidsky i morálně stejně silné osobnosti, k nimž se osud zachová …

Astrofyzika pro lidi ve spěchu
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o vesmíru a nevěděli, kde se zeptat. Co je to prostor a čas? V jakém smyslu jsme my součástí vesmíru? V jakém smyslu je vesmír součástí nás samých? Odborníkem na všechny tyto nutkavé otázky je uznávaný astrofyzik a autor mnoha bestselle…

Střepiny v trávě
Vydavatelství Tebenas ve spolupráci s Igorem Barešem pokračuje v kompletaci díla legendárního českého scénaristy a spisovatele Vladimíra Körnera. Po Zániku samoty Berhof, Životu za podpis a Psí kůži přichází se čtvrtým počinem - autorovou prvotinou Střepiny v trávě. Vyš…

Pohádka o Raškovi
Jiří Raška vyhrál na olympijských hrách v Grenoblu 1968 zlatou olympijskou medaili ve skocích na lyžích na středním můstku. Fanoušci v Československu byli nadšeni, spisovatel Ota Pavel později dva dokonalé skoky popsal v nezapomenutelné Pohádce o Raškovi. „Já také skák…

Stručná historie času
Stručná historie času - audiokniha obsahuje bestseller populárně naučné literatury vysvětlující podstatu vesmíru jedním z nejvýznamnějších vědců současnosti. Jaká je povaha prostoru a času? Kde se vzal vesmír a kam směřuje? Mohl se na jeho vzniku podílet Bůh? Dá se cest…

Sarkastická svině
Jsem paličatá. Musím věcem přicházet na kloub. Tyto vlastnosti se krutě nevyplatí, když řeším zdánlivě jednoduchou vraždu. Jde mi totiž zničehonic o kejhák. Potřebuju být dost rychlá a chytrá, abych odhalila zločince dřív než mě zabije. Jak to vůbec zvládnu? Na strach n…

HATI
Jaké příběhy se vyprávěly v iglú Inuitů? Jakým legendám věřili severoameričtí Indiáni? A jaké pověsti se předávaly z otců na syny u ohňů obávaných Vikingů? Obrovský vlk přichází k malé dívce, která se bojí usnout. Vypráví jí prastaré vlčí legendy, které si po generace v…

Červený kapitán
Pri rekonštrukcii starého cintorína v centre Nášho Mesta vykopú robotníci truhlu s pozostatkami bývalého kostolníka z kostola svätej Barbory. Nešetrným zaobchádzaním sa truhla náhodou otvorí a chlapi zistia, že v lebke je zatlčený klinec. Na miesto záhadného nálezu priv…

Miroslav Karas: A odkud bych asi tak byl
Miroslav Karas působil v Rusku jako zahraniční reportér České televize a stal se svědkem mnoha zásadních momentů moderní ruské historie. Přinášel reportáže z dění v Donbasu i na Krymu, informoval o soudu s pilotkou Savčenkovou, zblízka sledoval Vladimira Putina a z prvn…

Obyčejný život (2019)
Trilogie Hordubal - Povětroň - Obyčejný život prozaika, žurnalisty, dramatika, esejisty, překladatele a kritika Karla Čapka (1890-1938) představuje bezesporu jeden z uměleckých vrcholů autorovy tvorby. Třetí díl trilogie, román Obyčejný život, vyšel roku 1934 a patří k …

Tanec papírových draků 2: Hon
Už je to pět let od chvíle, co jsem naposledy umřel, ale pomalu mi to začíná chybět. Policejní sledovací a zásahový útvar jakž takž funguje, ale nikdo mě nevaroval, že vést ho bude obnášet excelové tabulky, audity a videokonference. Jenže management nikdy nebyl mojí sil…